Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faraday21

Arkadaşın şu kısmında tamamen kafadan sallama cevap vermiş.Birliklerde yapılan denetlemelerin zamanları hepsinin aynı değildir.Batı tarafında nisanda yapılabiliyorken,kıbrısta sonbahar mevsimi zamanı yapılabilir.Asteğmen de denetleme varsa orda,ne olursa olsun o denetlemelere girer.Kendimden biliyorum.Göreve başladığımda denetleme var dediler,daha neyin ne olduğunu öğrenmeden 6 gün boyunca bütün denetlemelere girdim.

Asteğmen alımı neye göre yapılıyor?Bu iş bayrak yarışına benzetilebilir.Siz asteğmen olduğunuzda terhis olacak asteğmenin yerine gidersiniz.O görevini devir teslim yapar size siz de ordan devam edersiniz.Sizin de terhis zamanınız gelince sizin yerinize asteğmen gelir.Bu döngü devam eder gider.Mesela ben 349.dönemdim 345.dönemden devr aldım görevi. 345.dönem nisan celbine denk geliyordu,benim celb dönemim aralık celbi.Şöyle durum da var.örnek üzerinde söyleyeyim.mesela mekanize birliklerde silah takım komutanlığına asteğmeni vermezler,bizim bölükte 2.mekanize takımındaki teğmeni silah takımına atamışlardı.2.takımın tk. komutanı pozisyonu boşaldığı için o zaman o takıma ya 1 asteğmen gelebilir ya da okuldan yetişen teğmen ataması da yapılabilir.

şubat,mayıs ve ağustosta çıkma olasılığı kasım celbine göre daha yüksektir.çünkü şubat ve mayısta çoğu okula devam ediyor,final-tek ders muhabbetleri yüzünden ağustos celbine de yetişememe olasılığı yüksek olduğu için çoğu kişi kasım celbine kalıyor.ben de tek ders yüzünden aralık celbine kaldım.(eski celb dönemleri zamanında askere gittiğim için)

bana yedek subay komando çıkmıştı.Etrafımda gördüğüme göre ortalamanın ve bölümün öneminin olmadığını söyleyebilirim.Fiziksel yeterlilik kilo-boy olayı en önemli kriter.AÖF meselesini çok sorarlar.Tuzlada 525 kişiydik.Birçoğuyla zaten tanışma fırsatı buldum ve AÖF mezunu ve özel üniversite mezunu hiç görmedim.İşletme mezunları da örgün eğitimden mezundu.

Ayrıntılı bilgiler vermişsiniz TEŞEKKÜRLER.

• Arkadaşlar benim muhtemel sevk tarihim 30 temmuz 2014 yani askerlik tecil belgemde bu yazıyor 2 sene önce yaptırmıştım tecilimi , şimdi ben tecilimi bozdurmadım ne zaman alırlar beni kasım celbinde mi ağustos ta gitmek için şimdi başvuru mu yapmam gerekiyor bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz ?
  • Acemi birliğinde tam 13. günüm, kastamonu dan sevgiler torunlarım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodevil

Acemi birliğinde tam 13. günüm, kastamonu dan sevgiler torunlarım :)

Kastamonu nasıl?

forumun yarısı oraya geldi zaten.
  • Poyrazbey P kullanıcısına yanıt
    Mayıs'ın 15'ine kadar süre vardı Ağustos 2014 celbine yetişebilmen için. O zamana kadar tecilini bozdurmadıysan Kasım'da gidersin.
  • Poyrazbey P kullanıcısına yanıt
    hocam senin durumun bildiğim kadarıyla 1-30 Haziran tarihleri arasında şubeye gidecek arkadaşlarla aynı.

Bu konuyu bilen arkadaşlar açıklarsa daha iyi olur.Bir de sen şubeyi ya ara ya da git konuş.
  • ElektronicWolf kullanıcısına yanıt
    aynen arkadasa katiliyorum, En onemli kriterler boy kilo (son iki rakamindan en fazla on eksik veya esit) ve sagliktir. Eger youtube da egirdir dag komando andi diye aratip ordaki arkadaslara bakarsaniz hepsinin ortak ozelliklerinin boy kilo orani oldugunu anlarsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba bizim sevk tarihimiz 12-13 Ağustos mu tv de 10 gün askerlik uzadı geriye alındı diye duymuştum 3 Ağustos gibi bir tarih telaffuz edildi kesin bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan insan şekerleme yaparken rüyamı görür, hadi gördüün diyelim rüyamda bari nöbet tutturma
  • Tertipler geçen yıllarda ağustosta gidenleri araştırmanız hiç bir anlam ifade etmez. Bizler 353. dönem yani KASIM 2013 celbinde gidenlerin yerine göreve başlayacağız eğerki asteğmen olursak. O yüzden 353. dönemde uzun giden sayısı önemli. Ancak bu sayı örneğin topçu branşında harp okulu çok teğmen mezun eder bu sene o sınıfın ihtiyacı kalmaz sayı azalır yada başka branşta az mezun vermiştir asteğmen ihtiyacı o branşta artar ama hemen hemen alımlar 353. dönem asteğmen sayısına nispeten yakın olacaktır. Allah hepimizin gönlüne göre nasip etsin.
  • Ayın 14'ün de askerlik şubesine gittim ve Ağustos celbinde gideceğimi söyledim. Zira tecilim o zaman bitiyordu. Görevli sen Kasım görünüyorsun dedi ama tecilini bozup, seni Ağustos yaparız dedi.
    Sağol epey yardımcı oldu ve bende sonunda Ağustos ayında askere gidiyorum. :)

Yalnız bir kaç sorum var;

1-) Alerjik astım var bende dedim. Eğitimlere çıkamam. GATA'ya sevk istiyorum dedim. Bana 20-25 Temmuz arası sonuçlar açıklanır açıklanmaz gel dedi. :S Öyle mi olacak. Zira arada bayram var sonra ise askerlik. Umarım yetişir.
    2-) Bi de ne zaman askerliği birliğimize gitmemiz lazım. Benim bildiğim kadarı ile 31 Temmuz. Ama bazı yerlerde 10-12 Ağustos arası deniyor. :S Hangisi doğru.
  • Benim arkadaşım makina mühendisi ve uzun dönem istedi uzun çiktı Şubat ayında..acemiliği topçu olarak ankara Polatlı da yaptı.Ustada ankara Çankaya çıktı. Neresi geleceği oradaki kuralar ile belli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbol54 -- 19 Mayıs 2014; 1:08:48 >
  • Vay tertipler görünce üye oldum hemen. bende ağustos celbi gideceğim bakalım hayırlısı. yedek subaylık konusunda 3 arkadaşım aof işletme mezunu ve şuan astek olarak askerlik yapıyorlar. not ortalaması olarak 3.75 3.40 3.30 ortalamaya sahipler. 3.40 ve 3.30 ağustosta , 3.75 olan ise şubatta gitti. boy kilo olarakta orantililar. Bende uzun evet komando hayır dedim bakalım kısmet :)

• Günaydın Tertiplerim. Ben de yeni katıldım aranıza. Bir sorum olacaktı. 12 Mayısta tecilimi bozdurdum ve verilen belge üzerinde celp dönemi 2014 Ağustos dönemi yazıyor fakat e devlet sistemine girdiğimde benimle ilgili asal kısmında hiç bir bilgi yok. Şubeyi arayıp sorduğumda sistemden tekrar baktılar ve 2014 Ağustos celp dönemi dediler. Ben e devlet sisteminde bilgilerimi göremediğimi tekrar söyleyince 1-30 Haziranda tekrar gel dediler. Neden dediğimde tekrar başvuru yapacaksın askere gitmek için dediler. Benim bu tecili bozdurmam askere gitmek için başvuru değil mi ? Aklımı karıştırdılar. Bir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. İyi günler.
  • E devlette askerlik durum belgesi Oluştur mu diyoruz tecil bozdurdugumuzu anlamak için.

• kcr68 kullanıcısına yanıt
    1-30 haziran sevk öncesi hazırlık işlemleri dönemi. Eksik belgen vardır büyük ihtimal, bu tarihler arasında gidip tamamlaman gerekli. Eğer gitmezsen bakaya durumuna düşersin.
  • kcr68 kullanıcısına yanıt
    hocam e devlette nereden baktin ben de bi bakayim isimizi saglama alalim.

• gecelerin yargıcı_10 kullanıcısına yanıt
    Teseklurler hocam saolason.

• elmariacci kullanıcısına yanıt
    Hocam milli savunma bakanligi kisminda asal diye bi bolum var ordan. Bide sen bakp haber eder misin gorebiliyo musun. Sorduklarim kimileride sisteme gec dyser filan dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcr68 -- 19 Mayıs 2014; 9:36:00 >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    O kadarini bilmiyorum hocam.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.