Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Agustos icin gideceksenz 15 mayis talep toplama icin son gun idi.
    Kacak durumda degilsinz cunki kacak sulus aldiktan sonra teslim olmayan ya da silah altina alindiktan sonra izninden donmeyen ya da birligine donmeyen yukumlu icin gecerlidir. yoklama noksani ya da bakaya olabilirsinz

kasim celbi icin basvurabilir son yoklama alablirsinz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

Agustos icin gideceksenz 15 mayis talep toplama icin son gun idi.
    Kacak durumda degilsinz cunki kacak sulus aldiktan sonra teslim olmayan ya da silah altina alindiktan sonra izninden donmeyen ya da birligine donmeyen yukumlu icin gecerlidir. yoklama noksani ya da bakaya olabilirsinz

kasim celbi icin basvurabilir son yoklama alablirsinz

15 mayismıydı kaçırdık desenize şimdi gitsem almazlarmı beni kasıma kadar beklemek istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: swordfish666

Evet hocam baktım. Bende de aynısı oluyor. Sanırım henüz işlemediler. Muhtemelen 30 Haziran sonrası görürüz diye düşünüyorum. Sevk Hazılık işlemleri bitince yani.
    Elindeki belgede sınıflandırma tarihi 25.07.2014 yazıyorsa dert edecek birşey yok. Ağustosta gidiyorsun inş.

kisa donem oldugunuz icinmi elinizde bir belge var acaba sizin?
    bana hicbir belge verilmedi aciklandigi zaman gelirsin demislerdi.
  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    Ben Ağustos'ta gidebilmek için tecilimi bozdurdum, o yüzden "Askerlik Durum Belgesi" verdiler. Kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi henüz belli değil.
  • boy kilo orantılı değil bayağı fark var.uzun dönem çıkmasını istiyorum ama çıkmaz bu durumda herhalde
  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    Sen 12 ay er olarak yapmayacak mısın askerliğini? Sİzin sülüsleriniz internetten alınabiliyor artık. Neden şubeye gel demişler ki? Ama o verilen belgenin kısa-uzun-subaylıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Haziranda gel tekrar dediler mi?
  • Herkese selam,

2013 Haziran marmara üniversitesi makine mühendisliği (ingilizce) bölümü mezunuyum. Yine marmara mak. müh. (ing.) yüksek lisansa başladım masterda ilk senem bitti tecili bozdurdum okulu dondurup ben de ağustosta askere gideceğim kısmetse. Bu hafta içerisinde askerlik şubesine uğrayıp kesin bilgi aldıktan sonra yazarım ben de detaylı bilgileri.

YDS, ALES puanı vs. vermek gerekiyor mu?

CMAS 1 yıldız dalgıçlık lisansım ve ADF'den amatör denizcilik belgem var. Bunları askerlik şubesine vermek denizci çıkması için işe yarar mı bilgisi olan var mı?
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Tamamen sans olmakla beraber, komando zor bir sans. Lakin meslek durumuna gore meslekci veya bakim cikma olasiligi bulunuyor bence.
  • seanone07 kullanıcısına yanıt
    Tecil bozduramazsin agustos celb icin. 15 mayista bitti, En yakin kasim celbine kalisin bundan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YILDIRIMK

Tamamen sans olmakla beraber, komando zor bir sans. Lakin meslek durumuna gore meslekci veya bakim cikma olasiligi bulunuyor bence.

mesleğim biyolog.sağlıkçı sınıfına giriyor olabilir ama alım az sanırım biyolojiden.bir de benim ortalamam yüzlük sistem üzerinden yazıldı.bazılarınınki ise 4 lük sisteme göre yazılmış.nasıl ayırt edecekler bunları bakalım.vakit gelince göreceğiz artık.hayırlısı olsun hakkımızda.
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    InsaAllah herkesin istedigi gibi olur. Senin icin mesala bu biyolojik silahlar meselesi var, O konuda arastirma yapan veya suriyeden gelebilecek tehlikelere karsi onlem alinan bir birlikte mesleki bir istihdam saglanabilir. Bu tamamen benim dusuncem elbetteki. Sonucta bu askeriye ne yapacagi belli olmaz. Kaldi surada 70 gun, ondan sonra hepimiz biilecegiz nereye gidecegimizi. Hayirlisi neyse o olsun.
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Şubedeki memur da sizin söylediğinizi söylemişti evet haziranda gelmen gerekli demişti gidip görüşmek faydalı olacak teşekkür ederim hocam yardımınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyrazbey -- 19 Mayıs 2014; 16:57:11 >
  • detays kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: detays

Ayın 14'ün de askerlik şubesine gittim ve Ağustos celbinde gideceğimi söyledim. Zira tecilim o zaman bitiyordu. Görevli sen Kasım görünüyorsun dedi ama tecilini bozup, seni Ağustos yaparız dedi.
    Sağol epey yardımcı oldu ve bende sonunda Ağustos ayında askere gidiyorum. :)

Yalnız bir kaç sorum var;

1-) Alerjik astım var bende dedim. Eğitimlere çıkamam. GATA'ya sevk istiyorum dedim. Bana 20-25 Temmuz arası sonuçlar açıklanır açıklanmaz gel dedi. :S Öyle mi olacak. Zira arada bayram var sonra ise askerlik. Umarım yetişir.
    2-) Bi de ne zaman askerliği birliğimize gitmemiz lazım. Benim bildiğim kadarı ile 31 Temmuz. Ama bazı yerlerde 10-12 Ağustos arası deniyor. :S Hangisi doğru.

Yok mu bilgisi olan. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detays -- 19 Mayıs 2014; 17:02:50 >

• elmariacci kullanıcısına yanıt
    Kastamonu en rahat yerdir hocam bence orada askere ayrı bir değer vardır halk otobüslerinde askere özel indirim vardır mesela , 2 tane arkadaşım orda yaptılar acemiliklerini kısa dönemdi her ikisi de şimdi 1 ayları falan kaldı bitti bile askerlikleri ve her ikisi de çok memnunlardı sadece hava biraz sert diyorlardı onun haricinde sıkıntı yaşamadılar orada komutanlarından çok memnunlardı içiniz rahat olsun bence bende oraya düşerim diye umut ediyorum kasım da artık sizin torununuz olarak gelicez biz de nasipse :)
  • swordfish666 kullanıcısına yanıt
    Hayır başvuru yapmadım hocam 3 günle mi kaçırdım şimdi başvurma şansım yok mudur ki artık? bir an önce aradan çıksın istiyorum yaş olmuş 29 artık elimize değnekleri almadan gidelim bitsin bir an önce tek derdim şu askerlik... diyorlar ya yok torun torba muhabbeti tuvalet temizletirler odur budur ben hepsine razıyım yeter ki aradan çıksın diyorum . Ya da diyorum 1 sene daha erteleteyim işlerim yoluna girsin ondan sonra giderim diyorum ama bu mümkün değilmiş galiba 29 dan sonra tecil hakkı yok diyorlar bu da kafamı kurcalıyor sizin bu konuda bilginiz var mı hocam erteleme şansımız var mıdır ? kararsızım şu andan itibaren gidebilseydim ağustosta gitmek isterdim şimdi kasım da gitme durumu beynimi bulandırdı

• Poyrazbey P kullanıcısına yanıt
    Evet, üç günle kaçırdınız maalesef. Ben şubeyi aradım, eğer Ağustos'ta gitmek istiyorsan Mayıs 15 son gün dediler.
    Ayrıca benim bildiğim kadarıyla da en son 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun. Mesleğinizi bilmiyorum ama ben asker öğretmenlik çıkarsa diye Ağustos'ta gitmek için tecili bozdurdum.
    Eğer böyle bir durumunuz varsa seneye bekleyin. (Cezası var mı bilmiyorum.) Yok eğer bir an önce kurtulayım diyorsanız da Kasım'da hayırlısıyla yapın ve kurtulun.
    Tecilinin süresi bitmeden yüksek lisansa başlarsan üniversite 3 yıl 4 ay tecil yapar. Lisans üstü eğitim yaparak 34 yaşına kadar okuyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swordfish666

Evet, üç günle kaçırdınız maalesef. Ben şubeyi aradım, eğer Ağustos'ta gitmek istiyorsan Mayıs 15 son gün dediler.
    Ayrıca benim bildiğim kadarıyla da en son 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun. Mesleğinizi bilmiyorum ama ben asker öğretmenlik çıkarsa diye Ağustos'ta gitmek için tecili bozdurdum.
    Eğer böyle bir durumunuz varsa seneye bekleyin. (Cezası var mı bilmiyorum.) Yok eğer bir an önce kurtulayım diyorsanız da Kasım'da hayırlısıyla yapın ve kurtulun.

İktisat mezunuyum hocam ben mezuniyetimle ilgili bir kurumda çalışmıyorum özelde çalışıyorum iş ile ilgili sıkıntılarım var bu yüzden kararsızlık yaşıyorum ben herşeyi ağustos ta giderim diye planlamıştım şimdi planım altüst oldu işime devam etmem gerekiyor maddi olarak sıkıntım çok bu yüzden de askerlik konusu beni düşündürüyor . Kasım da gitsem astek olabilsem bütün sıkıntılar ortadan kalkıyor aslında fakat bunun hiçbir garantisi yok hatta benim açımdan imkansız görünüyor çünkü aöf mezunuyum ve aöf mezunu olan hiç astek duymadım henüz neyse konuyu daha fazla meşgul etmiyeyim ben kişisel meselelerimle zaten meşgul ettim sizi de meşgul ettim teşekkür ederim hocam yardımlarınız ve desteğiniz için inşallah istediğiniz olur öğretmen olarak yaparsınız

• detays kullanıcısına yanıt
    Astımınız sağlık yoklamanızı yaptırdığınızda yok muydu, sonradan mı çıktı ortaya? Tecil sonrası sivilde tekrar muayene yapılmadığından öyle yapılması gerekiyordur.

Askeri birliğe katılış, uzun mu kısa mı olacağına bağlı. Meslekçi subayların 25 inden itibaren, kısa gideceklerin de 10 ağustostan itibaren olacağı belirtilmiş.
    Sizin sevk tarihiniz 30 temmuz olarak gözüküyormuş. Şubeye gidip sordunuz mu ne zaman gideceğinizi? 15 mayıs sizi ilgilendirmiyor olabilir. Ağustos celbine gidecekseniz haziran ayında belge teslimi yapılacak. Şu aralar fırsat bulur bulmaz şubeye gidip durumunuzu öğrenin.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.