Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: intercorem

İnşallah herkesin askerliği hayırlısıyla olur biter.benim merak ettiğim ben 4 yıllık fakülte mezunu olunca uzun dönem çıkma olasılığı nedir?iktisat fakültesi çıkışlıyım boy 1.90 kg 90.benim duyduğum 4 yıllıklarda isteğe bağlıydı ama birkaç yorum okuyunca kafam karıştı.

Hocam herkesin yazdığına göre öncelik mesleke göre olup sonra boy kilo not ortalaması vs etkisi oluyor.yani senin meslekten askeriye için kaç adet lazım olduğuna bağlı bakarsın çok az olur bakarsın çok fazla olur ona belli olmaz ama. Diğer meslekci haricinde uzun dönem çıkanlar nasıl oluyor bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

quote:

Orijinalden alıntı: intercorem

İnşallah herkesin askerliği hayırlısıyla olur biter.benim merak ettiğim ben 4 yıllık fakülte mezunu olunca uzun dönem çıkma olasılığı nedir?iktisat fakültesi çıkışlıyım boy 1.90 kg 90.benim duyduğum 4 yıllıklarda isteğe bağlıydı ama birkaç yorum okuyunca kafam karıştı.

Hocam herkesin yazdığına göre öncelik mesleke göre olup sonra boy kilo not ortalaması vs etkisi oluyor.yani senin meslekten askeriye için kaç adet lazım olduğuna bağlı bakarsın çok az olur bakarsın çok fazla olur ona belli olmaz ama. Diğer meslekci haricinde uzun dönem çıkanlar nasıl oluyor bilmiyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.umarım herkesin istediği gibi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

hocam senin bölüm ne gümrük müşavir yardımcısıymışsın merak ettim.

Bolumum iktisat. Meslek olarakda iktidat yazdilar

• Bu uzun dönem yedek subay olarak çıkma olasılığı benim kafamı karıştırdı şuanda mayısda giden bir arkadaşım uzun dönem yapıyor onunla konuştum mayısda uzun dönem alımları en cok olan dönemmiş not ortalamasına filan bakılmamış 2.06 ile yapanda varmıs 3.40 olarak yapanda varmış. Bir arkadaşımda kasımda gitmişti oda uzun dönem oda bana diyor ki alımın en az olduğu dönem ağustos'tur çünkü denetlemeye denk geliyormuş o zaman fazla yedek subay alımı yapmıyorlar dedi iyice kafam karıştı uzun dönem isteyen birisi olarak şoklardayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertakiz

merhabalar sayfayı uzun zamandır takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum bende kısmetse ağustosta askerim ve merak ettiğim bir konu var ben 2012 yılında tecil ettirmiş ve muayene olmuştum tecilimi bozdururken 2012 yılından bu yana farklı saglık problemlerimin geliştiğini ve tekrar muayene olmak istediğimi belirttim oradaki görevlide suanda şubede doktor olmadıgını istersem hastaneye sevk edebileceğini belirtti benimde vaktim yoktu istedim şimdi asıl soruma gelince benim ssk hastenesi tarafından raporlanmıs bel fıtıgım var 10 20 haziran tarihiydi herhalde bilgi güncellemesi bu dönemde gitsem sevk istesem bu raporun bana faydası olur mu çünkü bel fıtıgım öyle büyük değil ama vatani görevimi yaparkende ilerlemesini istemiyorum doktor ağır iş yapma ameliyatlık olursun demişti sonuçta askerde ne iş yaptıracakları belli olmaz sizinde görüşlerinizi almak isterim

Askeri hastaneye sevk isteyeceksin askeri hastaneye randevu alacaksın. Sonra orda muayene olup verilecek raporun diye biliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_ce

Bu uzun dönem yedek subay olarak çıkma olasılığı benim kafamı karıştırdı şuanda mayısda giden bir arkadaşım uzun dönem yapıyor onunla konuştum mayısda uzun dönem alımları en cok olan dönemmiş not ortalamasına filan bakılmamış 2.06 ile yapanda varmıs 3.40 olarak yapanda varmış. Bir arkadaşımda kasımda gitmişti oda uzun dönem oda bana diyor ki alımın en az olduğu dönem ağustos'tur çünkü denetlemeye denk geliyormuş o zaman fazla yedek subay alımı yapmıyorlar dedi iyice kafam karıştı uzun dönem isteyen birisi olarak şoklardayım :)

Uzun dönem isteyenlerin moralini bozma şunun şurasında 68 gün sonra sınıflarımız belli olacak

• cancomeng C kullanıcısına yanıt
    Hocam bende can-ı yürekten uzun dönem isteyenlerdenim bu sabah aldığım haberler bunlar şoku yaşadım şimdi geçmiş ağutosdaki uzun dönemleri araştırıyorum :) ama neye göre aldıkları hala belli değil herkes farklı telden konuşuyor kimisi aöfden kimse alınmaz diyor çoğu öyle alınıyor kimisi farklı birşey artık sıkıldım bir an önce gelsın 25 temmuz..sen de şimdi, şafak saymaya başlamışsın gözümüzü korkutma :)
  • Deniz_ce kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam.

25 Temmuz'u beklemekten başka çare yok.Bizler Ağustos celbinde en fazla uzun dönem alımı olur diyorduk bu gidişle tam tersi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_ce

Bu uzun dönem yedek subay olarak çıkma olasılığı benim kafamı karıştırdı şuanda mayısda giden bir arkadaşım uzun dönem yapıyor onunla konuştum mayısda uzun dönem alımları en cok olan dönemmiş not ortalamasına filan bakılmamış 2.06 ile yapanda varmıs 3.40 olarak yapanda varmış. Bir arkadaşımda kasımda gitmişti oda uzun dönem oda bana diyor ki alımın en az olduğu dönem ağustos'tur çünkü denetlemeye denk geliyormuş o zaman fazla yedek subay alımı yapmıyorlar dedi iyice kafam karıştı uzun dönem isteyen birisi olarak şoklardayım :)

Uzun dönem isteyenlerin moralini bozma şunun şurasında 68 gün sonra sınıflarımız belli olacak

Saka yapiyorsunuz di mi? :-D ben subaylik istiyorum. Gercekse bu tecil yaptirayim tekrar.

• butun astek isteyenler buraya toplandik desenize :) Ama komando isteyen pek yok herhalde.
  • ASTEK ALIMI HER DÖNEMDE EŞİT SADECE YĞILIMA BURDA ANAHTAR KELİME,AĞUSTOS'DA UZUN DÖNEM İSTEYENLER ÖZELLİKLE MÜHENDİSLERİN ÇIKMA OLASILIĞI FAZLADIR,KASIM İÇİN BUNU SÖYLEYEN ARKADAŞIM YANILIYOR,DİKKATE ALMAYIN,ZATEN MEZUN OLAN ÜNİVERSİTELİLER KSM CELBİNE EN ERKEN BAŞVURBİLİYOR,KASIMDA DAHA FAZLA YIĞILMA OLACK VE ASTEK ÇIKMA OLASILIĞI DÜŞECEKTİR
  • kurtulus534 K kullanıcısına yanıt
    Arkadasima katiliyorum, Yeni mezunlarin cogu gecen celplerde askere gitti. Ayrica orduda 6000 kusur astek var, ustelik birliklerin sayisida belli. Bu durumda alinacak astek sayisi esit olmak durumunda.
  • arkadaşlar bende kısa istedim umarım kısa çıkar banada
  • Ben muhendis öğretmenlerin filan ağustosda çok olduğuna ınanmıyorum 3 tane işletme mezunu arkadaşım aöfden 1 tane iç mimar bunlar yedek subay olarak yapıyorlar ve geçen sene ağustosda makina muh. olarak giden arkadaşlarım kısa yaptı birisine 2.dönem çıktı eylülde gitti birisi ağustosda... Yapan arkadaşlarla konuşup söylüyorum kafamdan uydurduğum birşey değil yani şansın zor dedi arkadaşlarım o kadar bence biraz şans meselesi tecili bozdurduğum içinde bende pişmanım bu söylenenleri duyduğum için ama artık yapacak birşey yok bekleyip göreceğiz..
    hocam bende makina mühendisiyim. Makina mühendislerini acaba genelde nereye verirler uzun yazsak mesela? bu konuda bi bilginiz var mı?
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Ustadım belli bir yer olacağını sanmıyorum ama yapan arkadaşlarımdan 2 si marmaraya gitmişti tekirdağ ve istanbul ikiside karadenize gitmişti samsun ve sinop'a makine mühendisi olanlar hepside kısa yaptı hiç biriside uzun istememişti 3ü geçen ağustos celbinde gitmişti.. Biz nereye çıkacaz bilmiyorum benim kütük mersinde.. Samsunda yapan arkadaşımda mersinliydi babamda samsunda yapmış bana neresi çıkar bende karadeniz gibi düşünüyorum ama hayırlısı :)
    Kisa donem cikarsa bu makine okumus ona gore yerlestirelim demezler ki. Benim makine muh arkadasim takim komutaniydi gaziemir ulastirmada egitim aldi sonra kura ile erzuruma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: YILDIRIMK

butun astek isteyenler buraya toplandik desenize :) Ama komando isteyen pek yok herhalde.

Aynen fakat bana çıkmaz herhalde öğretmenlerin pek şansı yokmuş galiba astek konusunda.
    benim arkadaşımda makine mühendisiydi uzun dönem istedi uzun çıktı topçu astegmen oldu acemiliği ankara polatlıda yaptı ardında ardahana gitti bu arada sana cevap verirkende benim soruma cevap verenlere tesekkür ederim
    Arkadaşın şu kısmında tamamen kafadan sallama cevap vermiş.Birliklerde yapılan denetlemelerin zamanları hepsinin aynı değildir.Batı tarafında nisanda yapılabiliyorken,kıbrısta sonbahar mevsimi zamanı yapılabilir.Asteğmen de denetleme varsa orda,ne olursa olsun o denetlemelere girer.Kendimden biliyorum.Göreve başladığımda denetleme var dediler,daha neyin ne olduğunu öğrenmeden 6 gün boyunca bütün denetlemelere girdim.

Asteğmen alımı neye göre yapılıyor?Bu iş bayrak yarışına benzetilebilir.Siz asteğmen olduğunuzda terhis olacak asteğmenin yerine gidersiniz.O görevini devir teslim yapar size siz de ordan devam edersiniz.Sizin de terhis zamanınız gelince sizin yerinize asteğmen gelir.Bu döngü devam eder gider.Mesela ben 349.dönemdim 345.dönemden devr aldım görevi. 345.dönem nisan celbine denk geliyordu,benim celb dönemim aralık celbi.Şöyle durum da var.örnek üzerinde söyleyeyim.mesela mekanize birliklerde silah takım komutanlığına asteğmeni vermezler,bizim bölükte 2.mekanize takımındaki teğmeni silah takımına atamışlardı.2.takımın tk. komutanı pozisyonu boşaldığı için o zaman o takıma ya 1 asteğmen gelebilir ya da okuldan yetişen teğmen ataması da yapılabilir.

şubat,mayıs ve ağustosta çıkma olasılığı kasım celbine göre daha yüksektir.çünkü şubat ve mayısta çoğu okula devam ediyor,final-tek ders muhabbetleri yüzünden ağustos celbine de yetişememe olasılığı yüksek olduğu için çoğu kişi kasım celbine kalıyor.ben de tek ders yüzünden aralık celbine kaldım.(eski celb dönemleri zamanında askere gittiğim için)

bana yedek subay komando çıkmıştı.Etrafımda gördüğüme göre ortalamanın ve bölümün öneminin olmadığını söyleyebilirim.Fiziksel yeterlilik kilo-boy olayı en önemli kriter.AÖF meselesini çok sorarlar.Tuzlada 525 kişiydik.Birçoğuyla zaten tanışma fırsatı buldum ve AÖF mezunu ve özel üniversite mezunu hiç görmedim.İşletme mezunları da örgün eğitimden mezundu.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.