Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabırla bekliyoruz ağustosu uzun dönem işaretledim bakalım artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden çok tuhaf bir celp. Hiç duyulmamış birşey askeriye belirlediği son başvuru tarihini uzatsın ve bunu da hiç bir yerden duyurmadan yapsın. Ağustos celbi TRT duyurusu ise hala yayınlanmış değil. Çok merak etmekteyim nasıl sonuçlancak, bu celbin sonu nereye varacak.
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    hocam subede bilen bir askere sor onlar tam cevap verir. memurlar bir sey bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecelerin yargıcı_10

Cidden çok tuhaf bir celp. Hiç duyulmamış birşey askeriye belirlediği son başvuru tarihini uzatsın ve bunu da hiç bir yerden duyurmadan yapsın. Ağustos celbi TRT duyurusu ise hala yayınlanmış değil. Çok merak etmekteyim nasıl sonuçlancak, bu celbin sonu nereye varacak.

Bugün yarın açıklama gelir büyük ihtimalle açıklama gelsene bir önceki celp dönem açıklamarından farklı bir açıklama geleceğini düşünmüyorum bakalım :( hayırlısı olsun.
  • selamun aleykum devreler.. şimdi olay şu.. ben taa eylül 2013de tecili bozdurup beni şubatta askere alın lan dediğimde ordaki müthiş zekalı memur arkadaş tamam deyip benim işlemlerimi yaptı.. aralıkta sevk öncesi işlmeleri yaptırmaya gittiğimde benim celp dönemimin ağustos 2014 olduğunu öğrendim.. sorum şu: benim tekrar şubeye gitmeme gerek varmı 1-30 haziran arası işlemler haricinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1351

Tekrardan Selamun Aleykum beyler. Benim korkum il-statü falan değil Eylül'e kalmak inşallah Ağustos başı gideriz.

https://www.facebook.com/pages/356D%C3%B6nem-A%C4%9Fustos-2014-K%C4%B1sa-D%C3%B6nem-Yedek-Subay-Adaylar%C4%B1/1455562571354331

• Beyler subeden aldigim bilgi not ort 0 dahi girseler daha sonra bakanlik yok ten teyit ederek duzeltiomus. Basvuru suresinin uzatilmasi hakkinda da bilgi vermediler

• Kardes bende senin durumundaydim 2013 kasimda gidecektim kontenjan doldu diye almadılar beni sanki üniversiteye giriyoz arkadas neyse islemlerini yaptilarsa sıkıntı yok ağustosta botu bağlarsin fakat benden transkript istediler sende ayni sekilde olmalisin haziranda transkript verecem sadece

• tyrael__ kullanıcısına yanıt
    Aynen kardes teknik öğretmensen otomotivcisin galiba astegmen olma şansın yüksek bence en az mühendisler kadar şansin var hayırlısı olsun inşallah isteyene çıkar

• kayaxcan kullanıcısına yanıt
    Benzer sebepler abi benim de. Aslında Kasım 2013'te gidecektim ben bozdurmuştum tecili sonra başka şeyler gelişti tekrar tecil ettirmek zorunda kaldım işe başladım bi yandan da yüksek lisansın derslerini hallettim sadece 1-2 ders ve tez aşaması kaldı okulu dondurup gideceğim inş Ağustos'ta. Aynen abi çok daha iyi yerlerde çalışabilecekken hep önünü tıkıyor askerlik. Bi de ileriki yaşlarda yapması zor olur ayak bağı olur diye gençken gideyim biran önce aradan çıksın dedim bakalım hayırlısı. Belki aynı yere filan düşeriz belli mi olur =)
    Yaptım ben başvuru tecili 2.kez bozdurdum nisan ayında. Temmuz 25 i bekliyoruz işte
  • Arkadaşlar askerde zaman geçmiyor derler..Aslında askere gitmeden de zaman geçmiyor..
  • Gittim yerli (kütüğümün olduğu) şube evraklarımı teslim etmemi söylemişti. İkamet şubeme gidip sordum araştırdılar, aramalarına bir gerekçe bulamadılar. Hazır gitmişken evraklarımı da teslim ettim. 25 temmuzu bekliyoruz artık kesin olarak. Yüksek lisans yaptığıma dair bana verilen belgede bir ibare yok. Hatta şubede kalan belgede de yok. Sadece üst yazıya yüksek lisans mezuniyet ve transkript belgelerini de eklediler. Detaylı bakılmazsa farkedilmez bile.

Sürenin uzatılması ile ilgili olarak sorduğum sorunun cevabı ise özel bir nedeni olmadığı, zaten haziran 30 una kadar olan belge teslim süresi nedeniyle başvuruyu erkenden sona erdirmenin bir anlamı olmadığı şeklindeydi ki gayet de yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Tabi gerçeklik olayını bilemem ama bunu tanıdık bir şube memuru söyledi.
  • turco64 kullanıcısına yanıt
    aynen bende öyle biliyorum transcript götürüp sevk öncesi işlemleri yapacaz sadece diye biliyorum..
  • gecelerin yargıcı_10 kullanıcısına yanıt
    Ben vermiştim her şeyimi demek ki o yüzden bana daha gelmene gerek yok. 25 Temmuz'da sınıflandırma ve yerini öğrenebilirsin dediler. Teşekkürler.
  • Ben 29 Nisan'da yaptırdım işlemlerimi. Lisans transkriptlerimi, yüksek lisans transkriptimi, yabancı dil belgemi, nüfus cüzdanı fotokopimi ne varsa toparladılar. En son mezun olduğum okula masterımı yazdılar ama sınıflandırma yapılacak olana lisansımı yazdılar ortalama olarak da o girildi. Sordum neden böyle diye? (en son bitirdiğim okul girilmesi gerekmiyor mu diye sordum) lisans giriliyormuş sonra kendimde araştırdım meslek grubu o olduğu için o giriliyormuş. Bir daha gelmene gerek yok e-devlet şifrenle 25 Temmuz'da yerini ve sınıflandırmanı öğrenebilirsin sonra bizden gelip sülüsünü ve PTT'den bir şey alacaksın (o kısmı tam anlamadım) dediler.
  • buongiorno kullanıcısına yanıt
    İyi o zaman benimkinde bir gariplik yokmuş. Ama nüfus cüzdanı fotokopi almadılar beden. Yüksek lisans belgelerini de ben verdim uzun istediğimden ama onlar sormadan :) kaçırsam olacakmış yani. Ptt den yol parası alınıyormuş diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seanone07

Benzer sebepler abi benim de. Aslında Kasım 2013'te gidecektim ben bozdurmuştum tecili sonra başka şeyler gelişti tekrar tecil ettirmek zorunda kaldım işe başladım bi yandan da yüksek lisansın derslerini hallettim sadece 1-2 ders ve tez aşaması kaldı okulu dondurup gideceğim inş Ağustos'ta. Aynen abi çok daha iyi yerlerde çalışabilecekken hep önünü tıkıyor askerlik. Bi de ileriki yaşlarda yapması zor olur ayak bağı olur diye gençken gideyim biran önce aradan çıksın dedim bakalım hayırlısı. Belki aynı yere filan düşeriz belli mi olur =)
    Yaptım ben başvuru tecili 2.kez bozdurdum nisan ayında. Temmuz 25 i bekliyoruz işte

Aynen gideriz birlikte ihtimali varmı bilmiyorum ama süper olur :) Bende önce erken sevk istedim sonra tecil ettirdim sonra tekrar erken sevk istedim bekleyip görücez hemen halledip gelek en iyisi bide kısa çıkarsa tadından yenmez

• Eksik evrak transkript kaldi sadece sonra 25 temmuz ak koyun kara koyun belli olcek kardes

• Bilmiyorum dikkatinizi çektimi 353. DÖNEM yani bizim yerine gideceklerimiz arasında 2.27 ortalamaya sahip AÖF mezunu piyade asteğmen var (yanlış anlaşılmasın kötülemek amacıyla söylemedim). Ortalama ve mezunun olunan bölüm de ya bi yere kadar yada cidden RANDOM tuşları var dağıtım için.
  • Selamlar,

15 mayıs'tan önce şubeye gidip işlemleri yaptım. 2012 aralık ayı gibi lisans mezuniyeti sonrası şubeye gidip yoklama yaptırmıştım. diploma fotokopisi, sağlık filan. O zaman ağustos 2014'e kadar tecil vermişlerdi. Bu süre zarfında 2. öğretim yüksek yeni başlamıştı ama askeriyenin bundan haberi yoktu.

Geçenlerde gittim, "erken sevk işlemleri" için ve özellikle "Ağustos 2014" celbi diye belirterek "dilekçeyi" doldurdum. ek bir aksiyon almam gerekmedi. Amacım kısa dönem gitmek, ondan ne dil belgesi verdim, ne transcript götürdüm (GPA: 0), ne de bitmesine rağmen yüksek lisanstan bahsettim.

Yalnız ihtiyaca göre uzun dönem çıkabildiğinden ve bu dönem için de tahminince az talep olduğundan hayırlısı olsun diyorum.

Sevk Öncesi Hazırlık İşlem Formu'ndaki bilgileri sizler de bir inceleyin;
    Lisans Bitirme: 0
    Mesleği: Bilgisayar Mühendisliği (iş hayatında mühendislik yaptığımız yok da neyse)
    Komando: Hayır
    Yedek Subay: Hayır
    Yabancı Dil: Hayır
    doğum: 1990

İşlemleri yapan Memur arkadaş da 25 Temmuz'u bekle dedi. Uzun dönemler e-devlet'ten sülüsleri aldılar geçen celp dedi ama siz YS adaylarına şu an açıklanan birşey yok, şubeden alacaksınız diye belirtti. Belki bizlere de yetişebilir e-devlet'ten sülüs alma olayı.

Bayadır da forumu takip ediyorum, tecrübelerimi nacizane aktarayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem1990 -- 28 Mayıs 2014; 14:48:56 >

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.