Şimdi Ara

357. DÖNEM 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA - SEVK ARALIK 2014

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acemi birliği 15. Piyade Egitim Tugayı Amasya/MERKEZ ve sevk başlangıcı 17/12/2014 olan arkadaşlar bu başlıkta organize olalım. benim bilgiler şu şekilde:

Acemi Briliği : 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Usta Birliği : 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ
    Sevk Başlangıcı 17/12/2014
    Durum : Kısa Dönem Er

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unifeel -- 24 Ekim 2014; 14:48:54 >

• Kesınlıkle kardeşim . İsmim uğurcan istanbuldayım . Yarışmacı arkadaslara basarılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi ve usta birligim amasyadaydi.Muhabere de gorev yapmistim kisa donem. Amasya cok guzel bir sehir ama kislari baya soguk oluyor. Bir de acemi birlikte yemin torenine kadar tam 1ay dus almadik ayni kamuflajla dolastik. 2 gunde bir tavuk yerdik, saat 9da yatak sabah 6da kalk. Sabahlari Battaniyenin seklini alip 10 dk fazla uyumaya calisan tipler vardine gunlerdi.

Bu arada 22. Alay daha rahatmis derlerdi hep ben 12. Alayda iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 24 Ekim 2014; 13:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA acemilik. 2.celp
  • 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Esas Birliği1 İNCİ ZH.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI BKM.BRL. GERİ DES.BL. / KIRKLARELİ BABAESKİ / KIRKLARELİ

izmirden gideceğim dostlar:) şimdiden hayırlı olsun biraz kaynaşalım.
  • Acemi Birliği: 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Usta Birliği: 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. KH. VE KH.BL. MEBS TK. / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ

aynı yerde olan arkadaşlarla irtibatta kalalım

birde amasya'da acemilik tam olarak kaç gün ?
  • burada askerliği yapan arkadaşlar bilgi verebilirse çok yararlı olur. Yol yordam nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    55 İNCİ MKNZ.P.TUG. K.YRD.LIĞI 2 NCİ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. (ZMA) / KIRKLARELİ MERKEZ / KIRKLARELİ
    2. grup, hakkımıza hayırlısı

ikamet: istanbul
  • 352. Dönem KD olarak acemi ve usta birliğimin geçtiği piyade eğitim tugayı. Acemilik 12. ustalık ise 22. alayda yapıldığı için genel bir izlenime sahibim.. Her birlik gibi burasının da iyi ve kötü yanları vardır. Tugay komutanıyla her hafta spor yapmamdan mütevellit basit bir askerlik geçirdim. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhataydemir

352. Dönem KD olarak acemi ve usta birliğimin geçtiği piyade eğitim tugayı. Acemilik 12. ustalık ise 22. alayda yapıldığı için genel bir izlenime sahibim.. Her birlik gibi burasının da iyi ve kötü yanları vardır. Tugay komutanıyla her hafta spor yapmamdan mütevellit basit bir askerlik geçirdim. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

spor derken hangi sporlar. basit derken biraz açıklar mısın iyi kötü taraflarını ?
  • Komutan haftada bir kaç gün kesinlikle tenis oynayan biri, bunun dışında zaman zaman masa tenisi de oynar, hafta da 1-2 olmak üzerede mutlaka tugayın yanında bulunan spor kompleksinde kardio ve ağırlık antremanı yapar.

Acemi birliğinde şartlar çok ama çok ağırdı bunun sebebi ise bölük yenileme çalışmalarının devam etmesinden dolayı 400 adet acemi askerin her gün pijama ve kişisel bakım eşyalarını alıp tugayın farklı bölüklerine götürülmesiydi. Fakat bunlar büyük ölçü de tamamlandığı için sorun olmaz. Ayrıca özellikle acemi birliğinde kart ve cüzdanınızda bir sürü para olmasına rağmen alışveriş yapmakta çok zorluk çekeceksiniz, istirahat saatlerinde gidildiğinde önünüzde en az 10 kişi olacak ve genellikle sıraya geçen kişiler acemi olduğundan kadro askerler (yani tugayda ustalığını yapanlar) önünüze geçecek buna alışın çünkü siz de ustalığınızda bu şekil davranacaksınız. Arada bir kaçma fırsatı bulup kantine gittiğinizde büyük ihtimal kapalı bulacaksınız. Önerebileceğim bol bol sigara bisküvi ve içecek edinin fırsat bulduğunuzda.

Usta birliğinde burada kalmışsanız elinize direksiyon ve kafanıza da huni almayı unutmayın. Kişiden kişiye değişmekle birlikte burası 30 40 adet kadro askerin belirli vazifeleri yerine getirerek gün geçirdikleri bir yer değil. Burası; her bölükte her celp 350-500 acemi askeri eğitmek ile uğraşılan yer. 12 - 13 koğuş arkadaşınız ile minimum 350 adamı yönetmek zorundasınız (Hala kadro asker sayısı yetersiz ise). Bölük çavuşu iseniz günde (350 x 3 = 1050) kişinin sorunsuz bir şekilde sabah öğle ve akşam yemeklerini yiyip yataklarına sokma sorumluluğunuz vardır. Bölük yazıcısı iseniz denetlemeler dışında bile gece 10-11 lere kadar acemilerin giriş çıkış ve günlük evrakları ile uğraşmak zorundasınız.
    Revirci iseniz, hiiç öyle aklınıza; ah revircilik çok kral be abiii diye getirmeyin 350 askerin içinden her gün 30 kişi viziteye çıkıyor ve askerin viziteye çıkış hakkı engellenemez. Bunlardan Amasya, Merzifon, Gata, Etimeskut a sevk edilenlerin işlemlerinden, Revirin dışında RDM merkezine götürdüklerinizden, her sabah ve her akşam olmak üzere minimum 50 kişiye ilaç dağıtmak zorunda olmaktan bahsetmiyorum bile.

Benim en büyük şikayetim aynı tümen içerisinde bulunduğumuzdan ötürü ; Sivas, Kayseri ve Tokat askeri birliklerinde bulunan komando olmaya elverişsiz ya da vasıfsız olan REFÜZE denilen askerlerin birliğe gönderilmeseydi. Çıkan büyük olaylar, kadro askerleri linç etme teşebbüsleri, madde bağımlıları, bot nasıl bağlanır bilmeyenler, 1 doz fazla ilaç isteyip kafamı güzel yapıyor diyenler, kaçma teşebbüsünde bulunanlar. Welcome to the Jungle.

Diyeceksiniz ki kardeşim hiç mi güzel bir yanı yok buranın, var olmazmı onuda bulunca yazarım..

Bir arkadaş sormuş acemi birliği 21 günmüdür diye; Normalde yanaşık düzen mekanik nişancılık tek er muharebe ve atışlar olmak üzere 3 haftadır fakat kalabalık olduğundan dolayı 15 günde de gönderdiğimiz oldu 38 günde de.

Sorularınızı konu başlığı altına yazarsanız, tek tek cevap vermek zorunda kalmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhataydemir -- 24 Ekim 2014; 15:50:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unifeel

Acemi birliği 15. Piyade Egitim Tugayı Amasya/MERKEZ ve sevk başlangıcı 17/12/2014 olan arkadaşlar bu başlıkta organize olalım. benim bilgiler şu şekilde:

Acemi Briliği : 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Usta Birliği : 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ
    Sevk Başlangıcı 17/12/2014
    Durum : Kısa Dönem Er
    5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 2 NCİ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ

15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA

İstanbulluyum aslen kırklareli/vize :D

Arkadaşlar liste yapalım haberleşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 24 Ekim 2014; 17:30:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.