Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
592.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Statü:Yedek subay görününce dedim ne oldu diye. Yedek subay aday adayı yazması normal ama statü yedek subay yazdı ondan endişelendim neyse..Yarın da aile hekimine giderim.Oradan da sanırım askeri hastaneye sevk olurum raporlar için.

Bu arada işlemleri geciktirmeyin arkadaşlar.1 hafta önce askerlik şubesi boş idi ama artık dolu oluyor.Erkenden gidin sıkıntı olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Temmuz 2014; 17:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ohh içim rahatladı :)
    Statü:Yedek subay görününce dedim ne oldu diye. Yedek subay aday adayı yazması normal ama statü yedek subay yazdı ondan endişelendim neyse..Yarın da aile hekimine giderim.Oradan da sanırım askeri hastaneye sevk olurum raporlar için.

Bu arada işlemleri geciktirmeyin arkadaşlar.1 hafta önce askerlik şubesi boş idi ama artık dolu oluyor.Erkenden gidin sıkıntı olmasın

Ben askerlik işlemlerini bitirdim. Askeri hastaneye filan sevk edilmedim. Sadece aile hekimi boy kilo sordu.Ve şimdi sınıflandırmayı bekliyorum. Askeri hastaneye gitmemem sorun teşkil eder mi ?
  • etmez tabi.ama ben de gözlerde miyop ve tek kulakta %25-30 civarı kayıp var o yüzden sevk olabilirim diye düşünüyorum
  • Asker Hastanesine gidilmesinin espirisi eğerki ciddi sayılıcak bir rahatsızlığınız varsa aile hekimi bakmıyor direk hastaneye sevk ediliyor.Bende astım vardı aile hekimi hastaneye sevk etti.Aile hekiminde bir sıkıntın yok dersen direk elverişlidir diye işlemi bitiriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudafed -- 21 Temmuz 2014; 18:51:16 >
  • Arkadaşlar bugün ben de sevk işlemlerimi hallettim. Kasım'da askeriz. Yedek subaylık istedim.Umarım asteğmen olursam pişman olmam.Makine Mühendisiyim. Gözler 4.5 Miyop.

Göz için herhangi bir muayene olmadım yazdığımı direkt kabul ettiler. Gözlerimde normalde lens var görevli memur gözlük kullandığımı mutlaka doktora söylememi istedi. Çünkü yerleriniz buna göre çıkacak dedi.

Bakalım ne gelecek hem yedek subaylık istedim hem de gözler 4.5 Miyop

Bu arada boy 1,83 Kilo 74.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 21 Temmuz 2014; 20:11:57 >
  • ateşkes kullanıcısına yanıt
    miyop olmak yedek subaylığa engelmiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

quote:

Orijinalden alıntı: uA_ShoW

arkadaşlar herkeze merhaba öncelikle,herkez için hayırlı uğurlu olsun inş. bende 357. dönem askerim inş :)

Uzun dönem: Evet
    Komando: Evet
    Memleket: Samsun
    İkametgah: Bursa
    Okul: AÖF/İktisat
    Boy:1,72
    Kilo:74

hakkımızda hayırlısı :) buralardayız Bekliyoruz :)

Samsun un neresinden sin. Bende samsun terme liyim.

Usta valla memleketim ama kalma imkanım olmadı ikametgah 25 yıldır Bursa Mudanya :) memleketimin heryerinde ki insanlar candır ya :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Değil tabiki ama sonuçta takım komutanı falan olamayız sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Değil tabiki ama sonuçta takım komutanı falan olamayız sanırım.

mesleki çıksın da gerisi benim için önemli değil
  • Beyler kasima basvurmak icin diploma sartmi herhangi mezuniyet belgesi yeterli mi malum aof yetistiremeyecek 15 agustosa diplomayi

• quote:

Orijinalden alıntı: BeaNLiE

Merhaba arkadaşlar,
    Ben açıktan İşletme mezunuyum. (4 yıllık)
    Yedek subaylık sınavları kalktı diye biliyorum. Yedek subay olarak askerlik yapmamın bir yolu var mıdır? var ise 357. dönem için geç mi kaldım? bir sonraki dönemlere başvuru yapabilir miyim?
    Bu konularda çok acemiyim bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

En son muayne olduğumda 2015 9. ay olarak gözüküyordu. ama ben tecili bozup gitmek istiyorum. sizce bu celp veya sonraki celp döneminde yedek subay olmamın bir imkanı var mıdır? ne yapmam gerekir?

Yedek subaylık isteyip istemediğini soruyolar şubede ama sen istesen bile askeriye kafasına göre alıyor. 15 ağustosa kadar tecili bozdurursan kasımda gidebilirsin. Açıköğretim için yedek subaylık ihtimali daha az deniyor genelde ama şans işi tabi.

• Arkadaşlar verilen bir çok cevap ver affınıza sığınarak soruyorum hepsini okumadım çünkü...Uzun dönem yedek subay yapmak artık sınav kalktığı için daha kolay ve seçime bağlı bir hal olduğu söyleniyor böyle birşey varmı gerçekten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarık_Uğur

Beyler kasima basvurmak icin diploma sartmi herhangi mezuniyet belgesi yeterli mi malum aof yetistiremeyecek 15 agustosa diplomayi

Diploma şart hocam bende aöf mezunuyum ve yaş 25 kaç sene bekledim :) ha şöyle birşey var eğer aöf sadece diplomayı yetiştiremez ise geçici mezuniyet belgesi al hemen onunla git başvurunu yap. İnş en kısa sürede yetişir sizinde işleriniz. Allah kolaylık versin

• Beyler benim tecil aralıkta bitiyor, normal şartlarda şubat celbi gözüküyorum ve eylül gibi de yüksek lisans bitecek. Ben tecili kasım için bozdurup ve tüm başvuruları yapmayı düşünüyorum. Ancak eylül gibi yüksek lisanstan mezun olunca diyelim ki askere gitmekten vazgeçersem yüksek lisans mezuniyeti sayesinde 1 yıllık tecil hakkımı kullanabilir miyim? Yoksa askere başvurduğum için kullanamam mı? Bilgisi olan var mı?
  • Kasım da

Yedek Subay: Hayır
    Komando: Hayır
    Memleket: ADANA
    İkametgah: ADANA
    Okul: AÖF/İşletme
    Boy:1,73
    Kilo:80
  • quote:

Orijinalden alıntı: T4RK4N

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ohh içim rahatladı :)

Ben askerlik işlemlerini bitirdim. Askeri hastaneye filan sevk edilmedim. Sadece aile hekimi boy kilo sordu.Ve şimdi sınıflandırmayı bekliyorum. Askeri hastaneye gitmemem sorun teşkil eder mi ?

Boy kiloyu ölçüyorlar mı yoksa sadece soruyorlar mı ?

• Arkadaşlar benim askerlik hakkında çok bilgim yok o yüzden bazı sorularım olacak.

Şimdi ben haziranda lisans mezunu oldum ve tecilimi bozup askere gitmek istiyorum.Öğrendiğim kadarıyla ağustosu kaçırdım ve kasım celbi için de 15 ağustosa kadar müracaat etmem gerekiyormuş.

1-Müracaat etmeden önce yanımda hangi evraklarla gitmem gerekiyor.
    2-Müracaatı illa ki kendi kütüğümün olduğu askerlik şubesine mi yapmam gerekiyor ? (başka bir memlekette memurluk yapıyorum çünkü.)
    3-Askerlik şubesinde ne gibi işlemlerden geçiyorum ? Sağlık muayenesi yapılıyor mu ? Yapılıyorsa tam olarak neler yapılıyor ?

Bütün işlemler bittikten sonra diyelim ki Kasım celbine yetiştim...Tam bu noktadan sonra prosedür nasıl işliyor merak ediyorum.

1-Kasım celbine yetişirsem tam olarak ne zaman teslim olmam lazım ? (hangi gün aralıklarında)
    2-Kasım celbini kaçırırsam ne zaman gidiyorum ?

Son sorum da şu....eğer askerliği tecil ettirmek gibi bi düşüncem olursa böyle bir haktan yararlanabilir miyim ? ( 04.11.1985 doğumluyum) Yararlanabiliyorsam ne kadar bir süre kazanabilirim ? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 22 Temmuz 2014; 10:17:07 >

• 2 ay sonra bizim yaşayacağımız telaşı şimdi 256 dönemler yaşıyor..
    Başlıklar bir bir açılıyor.Ben de ucundan da olsa okuyorum yerler hakkında bilgi ediniyorum "Gerçi 2 ay sonra tekrar tekrar okuyacağım zaten "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızılelma91

Arkadaşlar verilen bir çok cevap ver affınıza sığınarak soruyorum hepsini okumadım çünkü...Uzun dönem yedek subay yapmak artık sınav kalktığı için daha kolay ve seçime bağlı bir hal olduğu söyleniyor böyle birşey varmı gerçekten ?

Askerlik şubesinde soruyorlar artık.

Komando ister misin?- Evet/Hayır
    Yedek Subay ister misin?- Evet/Hayır

Eğer ihtiyaç var ve ya yok , TSK belirliyor yedek subay olarak askerlik yapıp,yapmayacağını.

Yani her yedek subaylık isteyen olamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcqwe

Beyler benim tecil aralıkta bitiyor, normal şartlarda şubat celbi gözüküyorum ve eylül gibi de yüksek lisans bitecek. Ben tecili kasım için bozdurup ve tüm başvuruları yapmayı düşünüyorum. Ancak eylül gibi yüksek lisanstan mezun olunca diyelim ki askere gitmekten vazgeçersem yüksek lisans mezuniyeti sayesinde 1 yıllık tecil hakkımı kullanabilir miyim? Yoksa askere başvurduğum için kullanamam mı? Bilgisi olan var mı?

Şimdi başvurursan sonradan mezun olsan dahi vazgeçme gibi bir lüksün yok
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.