Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
591.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam dır Tayfun kardeşim, sen bu form işlerini eline aldın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neckermenn -- 17 Temmuz 2014; 9:31:21 >
  • Arkadaşlar bize meslek kurası mı yoksa normal uzun dönem mi çıkıp çıkmadığını 27 Ekimde öğrenebilecek miyiz?

Yani uzun dönem çıkan herkese meslek kurası yazmayacak demi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Arkadaşlar bize meslek kurası mı yoksa normal uzun dönem mi çıkıp çıkmadığını 27 Ekimde öğrenebilecek miyiz?

Yani uzun dönem çıkan herkese meslek kurası yazmayacak demi?

Hayir, herkese meslek kurasi yazmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende kasım 2014 celbine yedek subay olarak başvurdum. Askerlik karar maddesi 28 diyor. Bu ne demek ? boy: 1.80 kg:90
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okkes1907

Arkadaşlar bende kasım 2014 celbine yedek subay olarak başvurdum. Askerlik karar maddesi 28 diyor. Bu ne demek ? boy: 1.80 kg:90

Boy kilo tutmadığı için a grubu arızalı vermişler. Askerliğe yada yedek subayliga engel değil diye biliyorum. Komando olurken sıkıntı oluyor.

• By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Askerlik ve yedek subaylığa engel değilmiş uzun araştırmam sonucu edindim bilgiyi. Ama komando olmak için ayrıca bir kurula sevk edilme durumu varmış.
  • Hazır konu açılmışken sorayım Wushu da 2. Duan ( siyah kemer üstü 2. Usta seviyesi) lisansim var. Kick boks siyah kemer. Falan bir kaç spor lisansim var. Muayene de yada askerde bir ise yararmı bunlar.

• Aof işletme bitirdim.Özel sektörde çalışıyorum.Uzun dönem askerlik çıkma ihtimali var mı acaba ?
  • Selamlar,

Kasım celbinde gitmek için askerlik şubesine yüksek lisans mezunu başvurmuş biri olarak bilgilendirme yapayım.

Giriş aşamasında doldurduğunuz 4 adet belge(ki bunlardan ikisine hiç bakmıyorlar bile) ile görevlinin yanına gittim. Yüksek lisans geçici mezuniyet belgem ve transkriptim fotokopileri ile hazırdı ancak benden lisans programımın transkriptini istediler. Sınıflandırma için yüksek lisansın bir geçerliliği yokmuş. Nitekim en son elinizde kalan 2 belgeden biri olan sınıflandırma belgesinde de lisans bilgileriniz yazıyor. Yüksek lisans ise sadece en son mezun olduğunuz okul açıklamasını tamamlıyor başka da bir geçerliliği yok anladığım kadarıyla. Çünkü görevli tarafından bana, sınıflandırman lisans programına ve lisans not ortalamana göre yapılacak dendi.
    Bunun dışında, sen lisans programı bittiğinde zaten muayene olmuşsun bir daha gitmene gerek yok dendi ve sağlık kontrolünden geçmedim. Halbuki 2 yıl önceydi, o kadar zamanda çok şey değişebilir. Tüm işlemlerim bittiğinde 27 Ekim'de e-devlet üzerinden sevk evrakını al birliğine teslim ol dediler, şube ile işlemler bu kadarmış.

Kısacası yüksek lisans mezunu olarak başvurursanız kesinlikle yanınızda lisans eğitiminizin transkriptini alın. Yoksa benim gibi geri döner bir daha gidersiniz.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

quote:

Orijinalden alıntı: Okkes1907

Arkadaşlar bende kasım 2014 celbine yedek subay olarak başvurdum. Askerlik karar maddesi 28 diyor. Bu ne demek ? boy: 1.80 kg:90

Boy kilo tutmadığı için a grubu arızalı vermişler. Askerliğe yada yedek subayliga engel değil diye biliyorum. Komando olurken sıkıntı oluyor.

benim tutuyor banada 28 yazmışlar. senin bahsettiğin o arızalı ifades maddenin yanına ek olarak yazılıyor herkeste yok. zaten sorun teşkil etmiyor.
  • Bu karar 28 maddesini kim yaziyor. Birde ben bugün basvurdum bende şube genel er celp dönemi subat 2015 yaziyor. Ne demek oluyor ?

• GoKHaN_1907 kullanıcısına yanıt
    Sanırım bağlı bulunduğumuz şubenin yıl içinde dönemleri oluyor asal'ın sitesinde vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bendede kasım 2015 yazıyor.
  • kasım döneminde askere gidebilmek için tecili ne zamana kadar bozmak gerekir
  • en geç 15 ağustos
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

Aof işletme bitirdim.Özel sektörde çalışıyorum.Uzun dönem askerlik çıkma ihtimali var mı acaba ?

var.
  • Arkadaşlar bugun aile hekimine gittim muayene oldum. Ama doktor boy kiloyu askerliğe elverişlidir kararını mavi kalemle yazdı. Şubede ki memur kırmızı kalemle dolduracak demişti. Şimdi nolacak bir problem olurmu ?
  • Bir sorun olmadi. Islemlerim bitti. Zaman çabuk geçer inşallah. Bir an önce gidelim gelelim.

• Bir türlü işten fırsat bulup gidemedim. A grubu arızalı olayı yazmışsınız. Benim boy 1.80 kilo 85 civarı. Komanda olmaya elverişli değilim ben de galiba. Ayrıca neden çoğu kişi komando olmayı bu kadar çok istiyor ki? Benim için farketmez komando da olur normal askerde. 5.5 ay altı üstü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

Bir türlü işten fırsat bulup gidemedim. A grubu arızalı olayı yazmışsınız. Benim boy 1.80 kilo 85 civarı. Komanda olmaya elverişli değilim ben de galiba. Ayrıca neden çoğu kişi komando olmayı bu kadar çok istiyor ki? Benim için farketmez komando da olur normal askerde. 5.5 ay altı üstü

Herkesin kendi hür, özgü,r inandığı kararı, sorgulamak bizlere düşmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neckermenn

quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

Bir türlü işten fırsat bulup gidemedim. A grubu arızalı olayı yazmışsınız. Benim boy 1.80 kilo 85 civarı. Komanda olmaya elverişli değilim ben de galiba. Ayrıca neden çoğu kişi komando olmayı bu kadar çok istiyor ki? Benim için farketmez komando da olur normal askerde. 5.5 ay altı üstü

Herkesin kendi hür, özgü,r inandığı kararı, sorgulamak bizlere düşmez.

Yanlış anladım tertip beni. Ben sorgulamak için yazmadım, meraktan yazdım. Yoksa komando olmayı istemek veya istememek kötü bir şey değil ki. Ben bile kararsızım olmak istiyorum desem mi demesem mi diye? yani komando olmak zor mudur falan diye düşünüyorum.

Yanlış anlaşıldım tüh

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.