Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
591.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sonuçları açıklandığında millet doldurdur birleştirirz ikisini
  • 1 Kasımda SMMM sınavına gireceğim. Kasım da askere gidebilmek için tecili en son ne zaman bozdurabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 16 Temmuz 2014; 9:12:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

1 Kasımda SMMM sınavına gireceğim. Kasım da askere gidebilmek için tecili en son ne zaman bozdurabilirim?
    15 agustosa kadar vaktin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 16 Temmuz 2014; 9:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Bende kasıma çok var mantığıyla dusunuyordum. Çok teşekkürler dostum.

• SELAMLAR ARKADAŞLAR

Hepimiz için hayırlı olsun , bende bu kasımda gitmeyi düşünüyorum temmuz sonu başvuracağım .

Başvuru yapan arkadaş süreci anlatırsa memnun olurum

teşekkürler
  • Süreç basit :)

Şubeye diploma ve kimliğin ile gidiyorsun. Diplomanın 4 fotokopisi olursa iyi olur. Olmazsa orada çekiyorlar.

Şubede danışmaya giderek fiş alıyorsun. Sana 4 tane kağıt veriyorlar 2 şer kopyadan.

Daha sonrasında yabancı şubeye geçiyorsun ve o kağıtları dolduruyorsun. Sana verilen fişi de oradaki danışmaya veriyorsun ve seni vezneye yönlendiriyor.

Sana verdiği kağıtları önce şube müdürüne sonra komutana imzalatıyorsun.

Daha sonrasında veznede işlemlerini yapan memur seni aile hekimine yönlendiriyor.

Aile hekimindeki işlemlerden sonra tekrardan şubede işlemlerini yaptığın memura gidiyorsun ve tekrar bir kaç kağıt çıkartıp şube müdürüne ve komutana imzalatmanı istiyor.

En son eline 1 kağıt tutuşturuyorlar ve 27 Ekim'i bekliyorsun :)
  • Son yarım saat
  • bu şarkı benden gelsin sizlere o zaman , moral olur ;)

• GebzeLee58 G kullanıcısına yanıt
    Şube'ye telefonla ulaşmak mümkün olmadı, o yüzden soramadım. Ama internet'te araştırdığım kadarıyla, bana verildiği gibi Sevk İşlem Hazırlık İşlem Formu'nun bir nüshasını alanlar olmuş. E-Devlet üzerinden bu bilgilerin işlenip işlenmediğini de kontrol etmek gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baalbeith -- 16 Temmuz 2014; 14:03:19 >
  • Arkadaşlar Merhaba;

Hepinize hayırlı olsun öncelikle. Umarım hepimizin isteği gerçekleşir.

Ben Gazi Makine Mühendisliğinden mezun oldum. Ortalama o kadar yüksek değil 2,64. Boy 1,83 Kilo 75
    Kısa yapmak istiyorum ama kısa istiyorum dememe rağmen uzun çıkar mı? Şimdi bölüm Makine olduğundan acaba kesin uzun çıkar mı? Bir de okulun etkisi olur mu acaba?
    Ayrıca benim gözler 4 Numara miyop. Bunun da etkisi olur mu uzun çıkıp çıkmamasına.

Varsa tecrübeleriniz yazarsanız sevinirim.
  • ateşkes kullanıcısına yanıt
    Açıkçası buradaki herkesin şansı %50, kasım celbi kalabalık olacaktır belki o yüzden kısa çıkma olasılığı biraz daha yüksek olabilir. Tamamiyle askeriyenin ihtiyacına bağlı bir durum. Öncelik yds isteyenler diye biliyorum ve sayı yetersiz kalınca kısa isteyenler arasından belirliyorlar ihityaca göre. Sen komando hayır yds hayır de gerisini şansa bırak. Hepimizin yapacağı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Açıkçası buradaki herkesin şansı %50, kasım celbi kalabalık olacaktır belki o yüzden kısa çıkma olasılığı biraz daha yüksek olabilir. Tamamiyle askeriyenin ihtiyacına bağlı bir durum. Öncelik yds isteyenler diye biliyorum ve sayı yetersiz kalınca kısa isteyenler arasından belirliyorlar ihityaca göre. Sen komando hayır yds hayır de gerisini şansa bırak. Hepimizin yapacağı gibi.

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Uzun çıkarsa da yaparız ne yapalım
    uzun çıkarsa da alacağın parayı düşün 2500 tl gibi bir şeydi, sabah 8 akşam 17 çalışma saatleri haftasonları tatil. Memur gibi. Arkadaşımdan biliyorum. Ama tabi elbet bununda vardır kötü yanları. Meslekçi olursak o daha güzel en azından mesleğimizle ilgili çalışmalar yaparız. Tualet temizleme ya da kantine bakmak yerine. İş alanımızdan kopmamış oluruz.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bir de sevk öncesi hazırlık işlem formunda 24 saat içerisinde e devlette görülecek diyor ama edevletten bunu görebileceğim bir yer bulamadım ?

• quote:

uzun çıkarsa da alacağın parayı düşün 2500 tl gibi bir şeydi, sabah 8 akşam 17 çalışma saatleri haftasonları tatil. Memur gibi. Arkadaşımdan biliyorum. Ama tabi elbet bununda vardır kötü yanları. Meslekçi olursak o daha güzel en azından mesleğimizle ilgili çalışmalar yaparız. Tualet temizleme ya da kantine bakmak yerine. İş alanımızdan kopmamış oluruz.

Hocam açıkçası parayı düşünmüyorum şu an onu kazanabiliyorum zaten. Dönünce de kazanabileceğimi umuyorum. Ben Ankara dışına hiç çıkmadım Yani oranın 1 saati bile benim için bir sorun olacak. Ama uzun çıkarsa da yapacak bir şeyimiz yok. Gider yaparız.

Tabi uzun olur bir de Meslekçi çıkarsak daha iyi olur. Okulun etkisi olur mu bilmiyorum.

İşte bu sayede memleketini görmüş olacan =). Kısmet diyelim abi en güzeli hakkımızda hayırlısı çıksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliugurtoran

quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssassin

quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssassin

Arkadaslar universiteden yeni mezun oldum şimdi askerliğe kasımda gitmek istiyorum. Tam olarak başvuru icin hangi belgeler gerekir hicbir bilgim yok lutfen yardımcı olun :)

Hocam benimde bilgim sadece 15 ağustosa kadar başvurman gerekli belgeleri pazartesi bende başvuru yapıcam buraya yazarım bir bira

Valla cok memnun olurum :)

Arkadaşlar ben kasım 2014 celbi için cuma günü başvurdum ve tecili bozdurdum.
    Yanınıza;
    -Geçici mezuniyet belgesi veya diplomanızı
    -Transkript
    -Nüfus cüzdanı(ehliyet vb. geçersiz dediler bana)
    -Eğer hastalığınız varsa 12 adet fotoğraf
    Başvuru sürecinizde bunlar yeterli.

diplomanın transkriptin asıllarını alıyolarmı yoksa fotokopilerini mi sadece ?

• quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

Süreç basit :)

Şubeye diploma ve kimliğin ile gidiyorsun. Diplomanın 4 fotokopisi olursa iyi olur. Olmazsa orada çekiyorlar.

Şubede danışmaya giderek fiş alıyorsun. Sana 4 tane kağıt veriyorlar 2 şer kopyadan.

Daha sonrasında yabancı şubeye geçiyorsun ve o kağıtları dolduruyorsun. Sana verilen fişi de oradaki danışmaya veriyorsun ve seni vezneye yönlendiriyor.

Sana verdiği kağıtları önce şube müdürüne sonra komutana imzalatıyorsun.

Daha sonrasında veznede işlemlerini yapan memur seni aile hekimine yönlendiriyor.

Aile hekimindeki işlemlerden sonra tekrardan şubede işlemlerini yaptığın memura gidiyorsun ve tekrar bir kaç kağıt çıkartıp şube müdürüne ve komutana imzalatmanı istiyor.

En son eline 1 kağıt tutuşturuyorlar ve 27 Ekim'i bekliyorsun :)

diplomanın transcriptin asıllarını alıyolarmı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bir de sevk öncesi hazırlık işlem formunda 24 saat içerisinde e devlette görülecek diyor ama edevletten bunu görebileceğim bir yer bulamadım ?

bende bulamadım cep dönemi gelmediği için mi çıkmıyor acaba
  • quote:

İşte bu sayede memleketini görmüş olacan =). Kısmet diyelim abi en güzeli hakkımızda hayırlısı çıksın.

Aynen hakkımızda hayırlısı.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.