Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
592.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende bi skıntı var beceremedim neyse dursun bakalım böyle
  • ortalamam 4 üzerinden 3.84 paralı çıkarmı beyler
  • Selamlar herkese.İşlemleri bugün hallettim, kısmetse kasımda askerim.Hayırlısıyla hepimiz bitiririz inşallah.
  • Tertipler ben aöf işletme mezunuyum ve aşırı bir şekilde yedek subaylık istiyorum. Hatta yedek subay olursam askerde kalmayı bile düşünüyorum.

Fakat işletme heleki aöf olunca sanırım sıfır şans gibi.

Konuda bilgili arkadaşlara sormak istiyorum. Hiç mi şans yok :/

Özellikle mezun olunca tecili bozup işlemleri yaptırmamın en büyük nedeni bu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bydemirci B kullanıcısına yanıt
    Tecil bir kere bozuluyor.Yani bozduğun an tekrar tecil ettiremezsin.
  • Tertipler size verilen kağıtta gideceğimiz yerler kaçında belli oluyo e -devletten? benimkinde 24 ekim yazıyo herkez 27 ekim diye belirtmiş
  • Eğer Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Yüksek Lisans'tan kabul alamazsam ve İzmir'de 2 sene takılacak iş bulamazsam eğer ben de aranızdayım beyler. 2014 Bahar döneminde mezun olmuş, işsiz gezen bir makina mühendisiyim şu an.

Tavsiyeler arasında gördüm YDS notu varsa ekleyin belgelere denmiş. 86,25 YDS notum var, başvurularda kullanacağım tak diye. Erasmus'a kabul belgem ve yurt dışındaki stajda bana verilen belgeyi bile monte etmeyi düşünüyorum bokunu çıkararak.

Meslekçi astek olursam acayip sevinirim. Hayırlısı bakalım neler dönecek 1 ay içerisinde.

-------------------------------------

Bu arada konunun uzmanlarına bir sorum var. Malatya doğumluyum, nüfusum Bursa-Orhangazi'ye kayıtlı, ikametgah ve şu an ailemle beraber oturduğum adres İzmir-Konak-Karataş. Hangi askerlik şubesine dalalım? Bana en yakına mı? Tekmil getirirken "rain when i die İzmir komutanım diyeceğim" başka çare yok. 2001'den beri buralardayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rain when i die -- 15 Temmuz 2014; 1:13:06 >

• Arkadaşlar selamın aleyküm şimdiden hepinize hayırlı tezkereler demek istiyorum bende 5 haziran itibari ile kasım dönemi için erken sevk müracatında bulundumbana belge de verdiler fakat sonra internette forumları okuyunca transkrpt istediklerini öğrendim tekrar şubeye gittim bayan bana senin diplomanda not ortalaması yazıyor getirmene gerek yok dedi benim de kafam çok karıştı bir de 1-30 eylül arası hazırlık işlemleri ne onu anlayamadım bizim işimiz daha bitmedi mi
  • Örnek alınacak bir liste dahahttps://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjJcVm1JTqEJdGZLb3JkQlp1c0tDa1R6dnUweXlla0E&usp=sharing#gid=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA1990 -- 15 Temmuz 2014; 10:05:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

ortalamam 4 üzerinden 3.84 paralı çıkarmı beyler

Ortalamaya gore belirlenmiyo. Aof isletme mezunları olarak sansımız fazla degil ys icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yaşadıklarımı anlatayım, belki faydası dokunur.

Öncelikle tecil bozdurup Kasım celbinde askere gitmeyi düşünenler, Bayram sonrasına bırakmayın işinizi. 1-15 Ağustos arasında şubelerin kalabalık olduğunu söyledi kapıdaki asker.

Sabah 8'de İzmir, Tepecik Askerlik Şubesi'ndeydim. 8:30'da içeri girdim ve ilk numarayı aldım. Arkamda en fazla 10 kişi vardı ve ben saat 10'da tüm işlemlerimi bitirdiğimde bile sayıda artış olmadı. Hatta benim olduğum bölüme ara ara en fazla 3-4 kişi geldi.

Diploma ve Transkript fotokopileri (ikisinde de 2 adet yeterli oldu) yanımdaydı ama olmasaydı da ilgili memur anında çekip geliyor. Yani, fotokopi çektirmek zorunda değilsiniz. Ama Diploma ve Transkript'in "asılları" kesinlikle yanınızda olsun. Özellikle Transkript'i fotokopi ve noter tasdikli getirenlerin kabul görmediği, asıllarının istendiğini gördüm.

Yanımda nüfus cüzdanı fotokopisi vardı ama kendisi çekti memure hanım. Benden istemedi.

Vesikalık fotoğrafa gerek yok. Web-Cam'den fotoğraf çekiyorlar, 5 saniyede.

Memur size sürekli doldurmanız gerekecek formlar verecek. Gerekli bilgileri dolduracaksınız. Size doldurduğunuz bilgilerle ilgili ve bu bilgilerin haricinde bazı sorular soracak. Bahsettiğim sorular da cevaplanması zor olan sorular değil, kendinizle alakalı bazı şeyler işte.

Şube başkanına bu belgeleri imzalatmanız isteniyor ve sonra muayeneye gidiyorsunuz. İzmir-Tepecik Şubesi'nde 1. katta doktor olduğu için ayrıca Aile Hekimi'ne gitmenize gerek yok. Tüm işlemleriniz aynı şubede yapılıyor. Doktor, boy-kilo ölçümü dışında ve sorduğu bazı sorular dışında (herhangi bir hastalığın var mı? vb.) bir şey yapmıyor. Komando olmak isteyenler için önemli bilgi; kolunuzda bir dal yüzünden oluşmuş herhangi bir çizik bile varsa, Komando olabilme şansınız çok düşük. Benim kolumda belli belirsiz bir çizik var aynen bu şekilde. Onu gördüğü an Komandoluk için uygun olmadığımı yazdı doktor. Ben zaten istemiyordum ama Komando olmak o kadar kolay görünmüyor.

Doktor, belgelerinizi imzalıyor. Yeniden sizinle ilgilenen memura gidiyorsunuz. Elinizdeki belgelerle yeniden Şube Başkanı'na gidiyorsunuz imza için. Sonra memura geri döndüğünüzde tüm işlemleriniz bitiyor.

Elinize 1 adet Askerlik Durumu Belgesi veriliyor. Askerlik Durum Belgesi'nde parantez içinde Mayıs 2015 (ya da başka bir ay/tarih olabilir) yazılı olan varsa, bunun nedeni; şayet Kasım Celbinde gitmek istemeseydiniz, o parantez içindeki ay/tarih'te gidecektiniz.. Yani, ona aldırış etmeyin, önemli olan Celp Dönemi: KASIM 2014 yazıyor olması..

Son olarak; saç, sakal, şort vb. hiçbir şeye bakılmıyor. Ben uzun saçlı ve keçi sakallı idim. Ve doğru davranırsanız kimse size zorluk çıkarmaz. Misal birisi kapıdaki askere dayılandı, küfürlü konuştu, anında aldılar herifi arkaya ve bekletmeye başladılar. Sakin olduğunuz ve ılımlı olduğunuz sürece işleriniz yağ gibi akar. Memurlar size ters davransa bile siz onlara ters davranmayın, hakkınız olmadığı için değil, sadece işiniz bir an önce halledilsin diye..

Yaşadıklarım İzmir-Tepecik Şubesi'nde gerçekleşti, diğer şubelerde işlemler nasıl yürüyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baalbeith -- 16 Temmuz 2014; 12:46:44 >

• Madem yazmaya başladık bende yazayım :)

Uzun dönem: HAYIR
    Komando: Hayır
    Okul/Bölüm: FIRAT - Malzeme mühendisliği
    Memleket/İkamet: AFYON / İSTANBUL

Bende bu sabah 9 da halıcıoğlu nun oradaki askerlik şubesine gittim kalabalık değildi
    Beşiktaş şubesine yönlendirdiler, 6 tane memur vardı hepsi sıra yoktu

İşlemleri tamamladım.kasımda yolculuk var,inş uzun dönem çıkmaz :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 15 Temmuz 2014; 12:01:53 >
  • bende evraklarımı teslim ettim işlem bitti 27 ekimde yerler belli olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnnRated

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

ortalamam 4 üzerinden 3.84 paralı çıkarmı beyler

Ortalamaya gore belirlenmiyo. Aof isletme mezunları olarak sansımız fazla degil ys icin

Kadın bana ortalama önemli demisti neyse hayırlısı. .

• Şimdi aklıma geldi de dün bana kara deniz hava falan sormadilar sizde öylemi

• Bu arada, ben form doldururken bir ara bana "liseyi hangi tarihte bitirdin" diye sordu memure hanım. Bu soru diğer soruların arasında kaynadı biraz. Ben hangi tarihi verdiğimi bile hatırlamıyorum şu an. Neden sordu bilmiyorum ama yanlış bilgi girdi ise, bunun herhangi bir şeye olumsuz etkisi olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baalbeith

Bu arada, ben form doldururken bir ara bana "liseyi hangi tarihte bitirdin" diye sordu memure hanım. Bu soru diğer soruların arasında kaynadı biraz. Ben hangi tarihi verdiğimi bile hatırlamıyorum şu an. Neden sordu bilmiyorum ama yanlış bilgi girdi ise, bunun herhangi bir şeye olumsuz etkisi olabilir mi ?

Aynısını bana da sordu memur bey. Ben de hatırlayamadım o anda. Neyse zaten o kadar önemli değil dedi, kapandı konu.
  • Bana da sormuştu liseyi hangi tarihte bitirdin diye öyle gitti ama sonuçta verilen kağıtta yedek subay adayı olduğum yazıyor gerisi önemli değil bence
  • Ön Lisans Gıda Teknikerliği(2yıllık)
    Lisan Kimya(4yıllık)
    Arkadaşlar 2 üniversite diplomam var başvuru yapıcam, uzun dönem istiyorum yedek subay olarak özellikle mesleki....Başvuruya giderken 2 diplomamıda almamın bana bi faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morganfr -- 15 Temmuz 2014; 13:46:17 >
  • hakkımızda hayırlısı tertipler
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.