Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Naut1lus

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende geçen hafta son sınavımı vererek mezun oldum çok şükür. Bayramdan sonrada okuldan çıkışımı alıp işlemlerimi tamamlayacağım. Kasımda askeriz nasip olursa.
    Sormak istediğim bir şey var. Şimdi arkadaşım yaz okuluna gidiyor. Ağustos sonu bitecek onunda okulu. Arkadaşım da Kasım celpinde askere gitmek istiyor. Son başvuru tarihi olan 15 Ağustosa yetişemeyecek. Peki mezun olmadan 15 Ağustosa kadar tecilini bozdurup, 1 Eylülden sonra da işlemlerini yapabilir mi? Ya da başka bir yöntem var mı önerebileceğiniz? Şubata kalmak istemiyor çünkü. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Tecil bozdurup yaptirabilir ama eylul ayinda mezuniyetini alip ay sonu gelmeden subede islem yaptirmasi gerekli.

Hocam peki bir aksilik oldu mezun olamadı diyelim. Sonra tekrar iptal edip tecil yapabilir mi eylülde?

O is biraz karisik. Lise mezuniyeti sonrasi tecili kullanmadiysa onu yaptirabilir. Yok eger kullandiysa okuldan tekrar tecil yaptirmalarini ister. Bu durumda bakaya kalma ihtimali var yalniz. O yuzden ben lisans bitmeden tecil iptal islerine girilmesini onermiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende geçen hafta son sınavımı vererek mezun oldum çok şükür. Bayramdan sonrada okuldan çıkışımı alıp işlemlerimi tamamlayacağım. Kasımda askeriz nasip olursa.
    Sormak istediğim bir şey var. Şimdi arkadaşım yaz okuluna gidiyor. Ağustos sonu bitecek onunda okulu. Arkadaşım da Kasım celpinde askere gitmek istiyor. Son başvuru tarihi olan 15 Ağustosa yetişemeyecek. Peki mezun olmadan 15 Ağustosa kadar tecilini bozdurup, 1 Eylülden sonra da işlemlerini yapabilir mi? Ya da başka bir yöntem var mı önerebileceğiniz? Şubata kalmak istemiyor çünkü. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Tecil bozdurup yaptirabilir ama eylul ayinda mezuniyetini alip ay sonu gelmeden subede islem yaptirmasi gerekli.

Hocam peki bir aksilik oldu mezun olamadı diyelim. Sonra tekrar iptal edip tecil yapabilir mi eylülde?

O is biraz karisik. Lise mezuniyeti sonrasi tecili kullanmadiysa onu yaptirabilir. Yok eger kullandiysa okuldan tekrar tecil yaptirmalarini ister. Bu durumda bakaya kalma ihtimali var yalniz. O yuzden ben lisans bitmeden tecil iptal islerine girilmesini onermiyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

• Gelecek tertipler günaydın,

Şimdi size bir tavsiyede bulunacağım (uzun dönem-kısa dönem üzerine kendimden yola çıkarak) eğer uzun dönem istiyorsanız (ben uzun dönem hayır, komando isteğine hayır demiştim), bol bol belge sunun işlemlerinizi yaptırırken ben Endüstri Mühendisliği mezunuyum, İngilizce İşletmeden de çift anadal yaptım, master mezunuyum aynı zamanda. Lisans ortalamam 3.45, yüksek lisansım 3.85. İşlemlerimi yaptırırken bana kolaylık sağlayacağını düşündüğüm ve aldığım duyumlardan dolayı yabancı dilim olduğu için bunu belgelemek adına IELTS vermiştim (9.0 üzerinden 7.0) ve bu kadar belge tabiki muhtemelen askeriye de göz kamaştırdı bana uzun dönem çıktı. Kısa dönem istiyorsanız her şeye hayır deyin ve hiç bir belge vermeyin ama uzun dönem istiyorsanız benimki gibi yapın ve sonrasında benim gibi bir sürpriz yaşamayın. Bana Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Okulu Konya çıktı, üzerime de 20 mm Rheinmetall diye bir silah zimmetlenmiş ve takım komutanıyım. Sorusu olan pm'den yazabilir.

356. Yedek Subaydan inciler size.

Kalın sağlıcakla,

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 28 Temmuz 2014; 21:49:46 >

• arkadaşlar merhaba
    öncelikle kusura bakmayın belki daha önce bir çok kez sorulmuştur ama bulunduğum yerdeki internet sıkıntısı nedeni ile şu an tek tek sayfaları inceleyemiyorum.yine askerlik şubesine de 1aydan önce uğrama şansım yok. o yüzden sizin yardımınıza ihtiyacım var
    ben 2012eylül de tecil hakkımı kullandım. bana verilen kağıttaki bilgiler şu şekilde:
    celp dönemi aralık 2014
    sevk tarihi 30.11.2014
    erteleme bitim tarihi 12.09.2014
    baştada 30.11.2014 e kadar askerlik yönünden sakınca yok yazıyor.
    şimdi yeni celp dönemleri birlikte yanılmıyorsam bu dönemde ben de askerlik yapmak zorundayım. niyetim de zaten böyleydi ama bir iş durumu nedeniyle bu tarihte askere gitmem büyük sıkıntı yaratacak.
    tahminen ekimin ortasına kadar iş durumum belli olur. o yüzden askerliği şubata erteleme şansım var mı.
    diyelim ki hiç bir işlem yapmadım,otomatikmen kasım ayında asker mi oluyorum. ya da hangi süre içinde bir şeyler yaparsam askerliği erteleme şansım olur.
    belirttiğim gibi şu an askerlik şubesine gidip bunları öğrenme ihtimalim yok. tek bilgi edinme yolum sizin vereceğiniz cevaplar. yardımcı olursaniz çok teşekkür ederim

• Subeye gidip subatta gitmek istediginizi soyleyin. Onlar yardimci olur zaten.

• Ben de Haziran ayı itibari ile üniversiteden mezun oldum. Şu anda Marmaris'te çalışıyorum ve 11'inden önce askerlik işlemlerimi halletmeye imkanım yok. Sormak istediğim şey şu Üniversiteyi edirne'de okuduğumdan, edirneye gideceğim gerekli envanterleri almak için (geçici mezuniyet vs...) şimdi ben bütün işlemlerimi edirne askerlik şubesinde halledebilir miyim? yoksa kütüğümün kayıtlı olduğu yere mi gitmeliyim? Muayeneyi aile hekimi yapıyor diyorsunuz ben istanbulda aile hekimine gidip tekrar mı edirne istanbul arası mekik dokuyacağım?? Yardımcı olur musunuz? E devlet üzerinden randevu aldım bu arada askerlik işlemlerim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyyaz.vural92

Ben de Haziran ayı itibari ile üniversiteden mezun oldum. Şu anda Marmaris'te çalışıyorum ve 11'inden önce askerlik işlemlerimi halletmeye imkanım yok. Sormak istediğim şey şu Üniversiteyi edirne'de okuduğumdan, edirneye gideceğim gerekli envanterleri almak için (geçici mezuniyet vs...) şimdi ben bütün işlemlerimi edirne askerlik şubesinde halledebilir miyim? yoksa kütüğümün kayıtlı olduğu yere mi gitmeliyim? Muayeneyi aile hekimi yapıyor diyorsunuz ben istanbulda aile hekimine gidip tekrar mı edirne istanbul arası mekik dokuyacağım?? Yardımcı olur musunuz? E devlet üzerinden randevu aldım bu arada askerlik işlemlerim için.

Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. Askerlik işlemlerini ikametgah adresinden farklı bir şehirde yaptığımızda kayıtlı olduğumuz aile hekiminden belge alma zorunluluğu var mı yoksa herhangi bir sağlık ocağı veya devlet hastanesi "askerliğe elverişlidir" onayı veriyor mu? Diplomayı alıp askerlik işlemlerini direk Ankara'dan halletmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinowski -- 27 Temmuz 2014; 16:36:05 >

• Selam Beyler konu başlığını açmışsınız erkenden bizim gibi
    356. Dönem Makine Mühendisi Meslekçi Yedek Subay olarak TOP. VE FÜZE OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA ya gidiyorum bayramdan sonra. 1 ay eğitim alıp sonra 11 ay askerliğimizi yapacağımız yer için kura çekeceğiz. Bizim dönemin listelerini filan ben hazırlamıştım bizimkileri 352. dönem ve 355. dönemlerin listelerini inceleyerek kime yedek subaylık çıkar kime kısa dönem çıkar fikir sahibi olabilirsiniz. Hatta ben bizim listeye bakarak tahminde bulunmuştum şunlara YS çıkar diye dediklerimin çoğuna çıktı. Bizim 2 listeyi inceleyip birleştirmeniz gerekebilir detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız. Bizim bi arkadaş önceki dönemin listesini çok güzel renklendirerek sınıflandırmışlardı. O tabloları bulamadıysanız haber verin atayım ben size. Polatlı Ankara çıkan veya meslekçi YS çıkan olursa aranızda yemin törenimden sonra size detaylı ve taze bilgiler vermeye çalışırım. Şu sıralar en çok merak ettiğiniz konu budur diye düşünüyorum. YS çıkar mı çıkmaz mı neye göre seçiyorlar filan

• feyyaz.vural92 F kullanıcısına yanıt
    Kütüğünün kayıtlı olduğu yere gitmek zorunda değilsin. En yakın askerlik şubesine bşavurarak işlemlerini yaptırabilirsin yani Edirne'de yaptırabilirsin. Muayene konusunda da bildiğim kadarıyla Edirne'de bir aile hekimi merkezine (eski adıyla sağlık ocağına) giderek muayene olabilirsiniz. Ciddi bir rahatsızlığınız varsa askeri hastaneye sevk edilmeniz gerekecek. Sağlıklıysanız boy kilo vs ölçümü yapacak genel kısa bir muayene yapıp askere elverişlidir diye yazı verecek aile hekimi.
  • seanone07 kullanıcısına yanıt
    Hocam o listeyi burda paylaşabilirmisin sana zahmet ?

• Flowles kullanıcısına yanıt
    356. Dönem Formuhttps://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag1rIIgi-LbjdHNBcXUxZVV6eklPMmItTVhkX0cwY0E&usp=sharing#gid=0
    356. Dönem Sınıflandırma Sonuçları Listesi https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mlju55jyMakj39Kdtsrh1iaHCqUiGMapSsOKea4hSfY/edit?pli=1#gid=148930589
    355. Dönem Sınıflandırma Sonuçları Listesihttps://drive.google.com/file/d/0Bw1rIIgi-LbjQ3NUdG1HcGNjS1k/edit?usp=sharing
    353. Dönem Sınıflandırma Sonuçları Listesihttps://drive.google.com/file/d/0Bw1rIIgi-LbjVWdhRmNDbTFZWHM/edit?usp=sharing
    356. Dönem seanone07 YS Tahminleri Listesihttps://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag1rIIgi-LbjdGxodEkwRmw5REM4OWszcUtQOHZBcVE&usp=drive_web#gid=0

seanone07 tahminleri listesinde yeşil işaretlediklerim benim büyük ihtimalle YS olmasını öngördüklerimdi. Dikkat ettiğim kriterleri de yazarım. Kendimi, tenedoss, Rehberlik nickli arkadaşları bildim mesela. Misafir olanların YS olup olmadıklarını takip etme imkanımız olmadı ama büyük ihtimalle onların da bir kaçına çıkmıştır mutlaka.

İncelemek isteyenler kendi bilgisayarına indirsin dosyaları üzerinde çalışsın. Danışmak isteyen olursa bana sorabilir. Tüm listeleri incelediğinizde ;

Askeriyenin ağırlıklı ihtiyacı olan meslek grupları belli oluyor zaten. Hukukçu, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, veterinerlik, makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, elektrik müh., elektronik müh., harita müh., öğretmenlikler falan filan meslekçi YS lar ağırlıklı olarak bu bölüm mezunlarından seçiliyor.

Benim belirleyebildiğim kriterlere göre YS seçilebilmek için;
    -Devlet üniversitesi mezunu olmak önemli
    -Yüksek Lisans veya Doktora mezunu olmak önemli
    -Lisans mezuniyet not ortalamasının 3ün üzerinde veya aynı meslek grubundaki diğer adaylara göre daha yüksek olması önemli
    -Yabancı dil sınav sonucu ekletmek önemli
    -YS isteğine "EVET" demiş olmak önemli (bunun istisnaları var hayır diyip YS olan veya evet diyip YS olamayan ama genellikle Evet diyenlere çıkıyor)
    -Meslekçi YS seçimlerinde en önemli şeyler bu yukardakiler, sağlık durumu aşırı önemli değil ama Takım Komutanı olacak YS larda boy-kilo mantıklı aralıklarda olmalı

Bu söylediklerimin hiçbiri %100 garanti YS olacağınız anlamına gelmez. Ama sizin dönem için liste yapıldığında ve tamamlandığında yani yaklaşık 600-700 kişileri geçtiğinde aynı meslek grubundaki diğer adaylarla kendinizi kıyasladığınızda seçilip seçilmeyeceğinizi anlayabilirsiniz.

Atıyorum 600 kişiye ulaşmış 357. Dönem listesinde siz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (veya inşaat müh., hukuk, makine müh.... olabilir) mezunuysanız listede 8-10 tane aynı bölümden mezun insan varsa, siz devlet üniversitesinden mezunsanız ve not ortalamanız o diğer 8-10 meslektaşınızdan daha yüksekse, bir de YS isteğine evet demiş ve yabancı dil puanınızı askeriyeye belgeleyerek iletmişseniz benim analizime göre %95 ihtimalle meslekçi YS olursunuz.

Yedek Subay olmak istemiyor kısa dönem yapmak istiyorsanız eğer,
    mümkün olduğunca az belge verin. Yabancı dil puanınız varsa da beyan etmeyin, yüksek lisans dereceniz varsa da lisans diplomanızla başvurmaya çalışın YS isteğine kesinlikle hayır diye cevaplayın.

Bence yapmanız ve bakmanız gerekenler bunlar.Ama tüm bunlara rağmen istediğinizin tam aksi de olabilir bunu unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrkN_1905

arkadaşlar ben 3sene önce tecil ettirmeye gittigimde halıcıoglunda muayene vs. yaptıktan sonra işlemleri tamamlayıp tecil olmustum. şimdi oturdugum yere daha yakın olan baska subeye gitsem sorun olur mu acaba? fatihe baglıyım normalde ?

?

• arkadaşlar şimdi yerler açıklanması için şafak kaç acaba bayram öncesi :)
  • BrkN_1905 kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun yere en yakın şubeye gitmen yeterli. Ben işlemlerimin yarısını antalyadan yarısını istanbuldan halletmiştim.
  • uA_ShoW U kullanıcısına yanıt
    90

• quote:

Orijinalden alıntı: seanone07

Bulunduğun yere en yakın şubeye gitmen yeterli. Ben işlemlerimin yarısını antalyadan yarısını istanbuldan halletmiştim.

Tesekkur ederim

• 1-2 gün önce Menderes askerlik şubesi komutanı yarbayla konuşmuştum. Yeni mezunların otomatikman Aralık ayına kadar tecili varmış. Ondan sonra 2 sene boyunca tecil ettirebiliyormuşunuz. Elimde olmayan durumlar nedeniyle 358. dönem için aday olabilirim. Ne zaman başvuruya açılacağı ve kapanacağı hakkında bilginiz var mıdır?

Kasım Ağustosta bitiyor
    Şubatınki Kasım'da biterse yine sorun
    Nisan paklayacak bizi galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: rain when i die

1-2 gün önce Menderes askerlik şubesi komutanı yarbayla konuşmuştum. Yeni mezunların otomatikman Aralık ayına kadar tecili varmış. Ondan sonra 2 sene boyunca tecil ettirebiliyormuşunuz. Elimde olmayan durumlar nedeniyle 358. dönem için aday olabilirim. Ne zaman başvuruya açılacağı ve kapanacağı hakkında bilginiz var mıdır?

Kasım Ağustosta bitiyor
    Şubatınki Kasım'da biterse yine sorun
    Nisan paklayacak bizi galiba

Şubatın başvurusu 15 ağustosta başlayıp 15 kasımda sona erecek.
  • herkese hayırlı tezkereler dilerim. bende 94/2 olarak vatani görevimi yapmaktayım.
    ilk geldiğim hafta 354'ler terhis olmuştu. sanırım 357'lerle beraber askerliğim bitecek.
    bir an önce gelin bot bağladıktan sonra zaman çabuk geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Beyler biriniz google docks hazırlasın. Yoksa böyle sayfalar arasında kaybolup gidecek yazılanlar. Orada en azından herkesin kalır ve güncel olur.

Örnek docks:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag1rIIgi-LbjdHNBcXUxZVV6eklPMmItTVhkX0cwY0E&usp=sharing#gid=0

357. dönem için de böyle dosya açmak lazım. Çok yardımcı olacak. Dün gece 356. dönem ve 355. dönem arkadaşların nereye yollandığını da paylaştılardı. Dayanışma için çok önemli böyle olaylar. Ki varmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rain when i die -- 28 Temmuz 2014; 14:51:20 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.