Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet hocam, uyduruk bir sağlık kontrolüydü zaten. başka muayene olmuyor. şu an bekleyeceğiz.
  • arash_10 kullanıcısına yanıt
    sağlık sorunun olduğunu söyleyince askeri hastaneye gönderiyorlar. ciddi bir durum olup olmadığını tespit etmek amacıyla sanırım. Askeri hastaneye gitmek de zulüm vallahi. Benim sıramın önündeki çocuğu GATA' ya sevk ettiler. Randevu falan alması gerekiyormuş, süreç biraz sıkıntılıymış falan.

Buna şahit olunca aile doktoruma gittiğimde daha önce ameliyat olmama rağmen olmadım dedim belli olmaz doktorun işi, durduk yere gata' ya sevk yazar falan, uğraşamam.

hastalığını çok iyi bilmiyorum . eğer göz sağlığınla ilgili çok ciddi bir problemin yoksa memurun belirttiği tarihte gittiğinde şikayetim düzeldi dersin. ama eğer ciddi bir problem varsa mutlaka gata' ya görün. oradaki doktorlar da çok iyi bakıyolar. böylece şikayetinden de kurtulmuş olursun.

hatta belki çürük raporu falan bile alırsın:D

bizim bi' arkadaşın kulakları hafif duymuyodu, gata'ya gitmiş. kulaklarım bazen çok iyi duymuyor falan deyince direkt çürük raporu vermişler.

geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

Orijinalden alıntı: oktayoki

quote:

Orijinalden alıntı: Time2Die

2012'de mezun oldum 4 yıllık bölümden, tecil ettirmiştim dün gidip ben tecilimi bozdurup kasım celbiyle gitmek istiyorum dedim, Erken sevk başvurusu yapmadım sanırım, 'sevk öncesi hazırlık işlem formu' diye bişey var şuan sadece elimde doğru mudur acaba başka bişey yapmam gerekiyo mu benim? 12 ay yedek subay olarak yapma ihtimalim var mı ayrıca ben kısa dönem yapmak istiyorum dedim ama..

bende 2012 mezunuyum tecil ettirmiştim 2014 kasımda tecilim zaten bitiyor. tecilimi bozdurmaya gittiğimde benim zaten normal yolla askerş,ü,min geldiğini ve herhangi bişey yapmam gerekmediğini. 1-30 eylül arası diploma ve transcriptimle gelmemi söyledi. yani tecil bozdurma gibi bi durum yok bu sene içinde decili bitenler için

Aynı durumdayız sanırım beyler. Bayramdan sonra şubeye gideyim diyordum ama gerek var mı yok mu şimdi?
     357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları

Kasim celbinde gideceksiniz. Ama subeye gidin yine de hatta gerekli evraklarinizi da goturun, siniflandirma tarihini beklemekten baska isiniz kalmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

2012'de mezun oldum 4 yıllık bölümden, tecil ettirmiştim dün gidip ben tecilimi bozdurup kasım celbiyle gitmek istiyorum dedim, Erken sevk başvurusu yapmadım sanırım, 'sevk öncesi hazırlık işlem formu' diye bişey var şuan sadece elimde doğru mudur acaba başka bişey yapmam gerekiyo mu benim? 12 ay yedek subay olarak yapma ihtimalim var mı ayrıca ben kısa dönem yapmak istiyorum dedim ama..

bende 2012 mezunuyum tecil ettirmiştim 2014 kasımda tecilim zaten bitiyor. tecilimi bozdurmaya gittiğimde benim zaten normal yolla askerş,ü,min geldiğini ve herhangi bişey yapmam gerekmediğini. 1-30 eylül arası diploma ve transcriptimle gelmemi söyledi. yani tecil bozdurma gibi bi durum yok bu sene içinde decili bitenler için

Aynı durumdayız sanırım beyler. Bayramdan sonra şubeye gideyim diyordum ama gerek var mı yok mu şimdi?

Ben gittim geldim ama hala emin değilim ne yaptım ve ne yapmam gerektiğinden

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

quote:

quote:

Kasim celbinde gideceksiniz. Ama subeye gidin yine de hatta gerekli evraklarinizi da goturun, siniflandirma tarihini beklemekten baska isiniz kalmasin

2 sene önce belgelerimi götürdüm hatta muayene bile olmuştum diye hatırlıyorum ama yine de belgelerle gitmek en iyisi sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tüylü Bamya

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: Tüylü Bamya

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Orası öyle de insan üzülüyor hani kesin değil gerçi ama işte bakalım..En başta eğer askerlik olmazsa ertelediğim iş & yurtdişi dil okulu olayını hemen planlamam gerecek.Planlar alt üst yani.

Tek kulakta işitme kaybı var.Çok kötü değil ama sanırım muaf olacak kadar kötüymüş.Yüzdesini sormadım moralim iyice bozulmasın diye.

Ne güzel kardeş işte daha ne istiyorsun ki... Askerlik okumuş adama zaman kaybından, sinir harbinden başka bir şey değil doğduğumdan beri askeriyenin içinde olan biri olarak yazıyorum bunu.

@BNYZ Hayırlı olsun kardeşim umarım ben de yedek subay olarak yapabilirim. Denizcilik Fak. mezunuyum birde denizci yaparlarsa deymeyin keyfime

Haklısın valla .Ama işte insan tuhaf oluyor kendini eksik hissediyor ? Keşke hiç söylemeseydim diyorum.."Ama bu sefer de gittiğim yerde anlaşılırsa falan daha sıkıntı olabilirdi ya da nöbet möbet sorun yaşanabilir falan "

Senin de isteğin olur inşallah.Olabilir denizci.Bir arkadaşım Deniz ulaştırma falan gibi bir bölüm okudu denizci denk geldi.

Eyv. kardeşim inşallah, benimki de öyle olur.

Bu arada not ort. falan ne ayak keşke not ortalamasına göre yedek subay seçseler benim de 3 civarı direk yapıştırsınlar beni yedek subaya

Keskelik bir durum yok, zaten oyle olmus gozukuyor konusu var. 2014 agustos yedek subaylar olsa gerek. Ordan ortalamalar hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz. Ama ihtiyac sayinin onemini unutmamak gerek.

Vallahi öyle olursa yaşadık

• quote:

Orijinalden alıntı: memoliarslan

quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

quote:

Orijinalden alıntı: memoliarslan

Merhaba bir şey sorcaktım. Ben Kasım celbi için başvurdum işlemlerimi hallettim memur bana ekimde evrakları almaya gel dedi şimdi ;

edevletten sülüs belli olduktan sonra mı gidip evrakları alacağım yoksa belli olmadan önce mi gidip evrakları alacağım ekimin kaçında almalıyım evrakları. birde gittiğimde başka işlem yapılcak mı muayene falan oluncak mı ? yoksa sadece evrakları alıp sülüsümle birlikte teslim mi olacağım bu konuda bilgilendirir misiniz ? teşekkürler

Hocam sen bence işlerini halledemişsin ya çok karışık bişey anlatmışsın sen muayne ol ondan sonra işlemlerin asıl başlıyo ve evraklarını verirler sana sonra 27 ekimde gideceğin yer belli olur internetten sülüsünü alırsın falan diye gider bu süreç sen yine bi askeriyeye dön bi terslik olduğunu anlat

Şimdi tecil bozdurmaya gittim ben işleri hallettim ancak tecil ettirdiğim zaman boy kilo ölçüp "sağlık sorunun var mı? dedi doktor, "yok" dedim mührü bastı yani muayene bu kadar mı ? Başka muayene olmayacak mı ? Siz nasıl muayene oldunuz ? İşlemlerim böylelikle bitti mi şimdi sadece sülüs çıkmasını mı bekleyeceğim ?

Aynen muayne bu başka bişey yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?

Ben belirlemiyorum Şevkini kırmak gibi olmasın ama bizdeki alımlarda ortalamalar önem kazanmış gözüküyor. Kasım dönemi yeni mezunlar da olacağından bizden daha kalabalık olur. Ama tercih eden sayısı az olursa neden olmasın?

Kesinlikle.benimde dikkatimi çekti
    Görevli memur özellikle diploma notumu sordu sonra bunu nerden biliyosun diplomada yazmıyor dedi
    Yerini gösterdim diplomadam

Bende 3.2 ortalama ile mezun oldum malzeme müh ten.. Kısa istedim ama bakalım artık hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?

Ben belirlemiyorum Şevkini kırmak gibi olmasın ama bizdeki alımlarda ortalamalar önem kazanmış gözüküyor. Kasım dönemi yeni mezunlar da olacağından bizden daha kalabalık olur. Ama tercih eden sayısı az olursa neden olmasın?

Kesinlikle.benimde dikkatimi çekti
    Görevli memur özellikle diploma notumu sordu sonra bunu nerden biliyosun diplomada yazmıyor dedi
    Yerini gösterdim diplomadam

Bende 3.2 ortalama ile mezun oldum malzeme müh ten.. Kısa istedim ama bakalım artık hayırlısı

Kisa istediyseniz o kalabalikta yedek subaylik cikmasi cok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dersim.62

sağlık sorunun olduğunu söyleyince askeri hastaneye gönderiyorlar. ciddi bir durum olup olmadığını tespit etmek amacıyla sanırım. Askeri hastaneye gitmek de zulüm vallahi. Benim sıramın önündeki çocuğu GATA' ya sevk ettiler. Randevu falan alması gerekiyormuş, süreç biraz sıkıntılıymış falan.

Buna şahit olunca aile doktoruma gittiğimde daha önce ameliyat olmama rağmen olmadım dedim belli olmaz doktorun işi, durduk yere gata' ya sevk yazar falan, uğraşamam.

hastalığını çok iyi bilmiyorum . eğer göz sağlığınla ilgili çok ciddi bir problemin yoksa memurun belirttiği tarihte gittiğinde şikayetim düzeldi dersin. ama eğer ciddi bir problem varsa mutlaka gata' ya görün. oradaki doktorlar da çok iyi bakıyolar. böylece şikayetinden de kurtulmuş olursun.

hatta belki çürük raporu falan bile alırsın:D

bizim bi' arkadaşın kulakları hafif duymuyodu, gata'ya gitmiş. kulaklarım bazen çok iyi duymuyor falan deyince direkt çürük raporu vermişler.

geçmiş olsun..

Merhaba. cevabın için teşekkür ederim.

şikayetim düzeldi diyemem çünkü sabah ve akşam olmak üzere damla kullanmam gerekiyor.ciddi olacak durum yok.görme kaybı yok son görme alanı testimde kayıp olmadığı belli.ayrıca tansiyon ölçümünde tansiyon da düşük.sadece damlayı askerde kullanmam gereken işlemleri yaptırıp izni almak.

çürük raporu almak gibi bir niyetim asla yok ben askere gitmek istiyorum. :)

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arash_10 -- 25 Temmuz 2014; 12:40:26 >

• Arkadaşlar Bütün işlemler tamam benimde. Kasımda Askerim. İnşallah Vatana Millete layık bir vatan evladı olabiliriz. hayırlısı olsun.
  • Time2Die T kullanıcısına yanıt
    seçim ağustos celbini etkiledi 1 hafta ileri alındı birliğe katılma süresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

ben bugun kaism celbi icin islem yaptrmaya gittim. herseyi halettim. en son kagit evrdi bunla birlikte 1-30 eylul arasi tekrar gel dedi.
    neden gitmemi istiyor tekrar ? herkese mi boyle?

Yanlış anlamışsın.

O tarihler arasında değişiklik yapma hakkın var. Durumunda bir değişiklik olursa o tarihler arasında gidip bilgilerini güncelleyebilirsiniz.

adam hic degiisklik yapmak icin falan demedi :S direk '1-30 eylul tatihinde bu belgeyle tekrar buraya geliyorsun.'' dedi gonderdi :S
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

quote:

ben bugun kaism celbi icin islem yaptrmaya gittim. herseyi halettim. en son kagit evrdi bunla birlikte 1-30 eylul arasi tekrar gel dedi.
    neden gitmemi istiyor tekrar ? herkese mi boyle?

Yanlış anlamışsın.

O tarihler arasında değişiklik yapma hakkın var. Durumunda bir değişiklik olursa o tarihler arasında gidip bilgilerini güncelleyebilirsiniz.

adam hic degiisklik yapmak icin falan demedi :S direk '1-30 eylul tatihinde bu belgeyle tekrar buraya geliyorsun.'' dedi gonderdi :S

Benim gittigim memurda siniflandirma belgemdeki kisisel ozellikleri kafasina gore doldurmustu.. gittim itiraz ettim komutana.. bunlari oraya otutturanlara tek kelimeyle yaziklar olsun.. hic biri calistigi kurum hakkinda bilgi sahibi degil,sgk ve ziraatte dahil hic biri tatminkar cevap veremiyor.. bu ulkede yollar,binalar modernlesebilir ama bu kafalar degismedikten sonra kilifin degismis neye yarar :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Temmuz 2014; 16:18:25 >

• Beyler ben 1 temmuzda gidip tecilimi bozdurmustum ve kasım icin karar aldirmak istedigimi soylemistim tecilimi bozdular 30.09.2014 e kadar askerlikle ilgili sorun yoktur diye bir kagit verdiler.celp donemi kasim 2014 yaziyor. Ancak bir arkadasimda tecilini bozdurdu karar aldirdi onun elinde 3 tane kagit vardi. 23 temmuzda birdaha subeye gittim ve durumu anlattim transkript verdim yine ayni kagittan verip yolladilar kasimda askersin dedi gorevli memur islem tamamlandi mi ben anlamadim sizce bisey yapmama gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi televizyoncu357 -- 25 Temmuz 2014; 16:35:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: televizyoncu357

Beyler ben 1 temmuzda gidip tecilimi bozdurmustum ve kasım icin karar aldirmak istedigimi soylemistim tecilimi bozdular 30.09.2014 e kadar askerlikle ilgili sorun yoktur diye bir kagit verdiler.celp donemi kasim 2014 yaziyor. Ancak bir arkadasimda tecilini bozdurdu karar aldirdi onun elinde 3 tane kagit vardi. 23 temmuzda birdaha subeye gittim ve durumu anlattim transkript verdim yine ayni kagittan verip yolladilar kasimda askersin dedi gorevli memur islem tamamlandi mi ben anlamadim sizce bisey yapmama gerek var mı?

bende tecili bozdurdum.bana verilen kağıtta 27.10.2014 tarihine kadar askerlikle ilgili sorun yoktur yazıyor.acaba 2. gruba atma gibi bişey mi var işkillendim şimdi.
  • 2.guruba atildiginizi simdiden bilemezsiniz. 27 ekim siniflandirmalarin aciklanacagi tarihtir. Bize de 25 temmuza kadar olan kagit verilmisti ama sonuc aciklamayi erkene cekip 22 sinde acikladilar. Yoksa normalde bugun aciklanacakti.

• arkadaşlar ben 3sene önce tecil ettirmeye gittigimde halıcıoglunda muayene vs. yaptıktan sonra işlemleri tamamlayıp tecil olmustum. şimdi oturdugum yere daha yakın olan baska subeye gitsem sorun olur mu acaba? fatihe baglıyım normalde ?
  • Merhaba arkadaşlar. Bende geçen hafta son sınavımı vererek mezun oldum çok şükür. Bayramdan sonrada okuldan çıkışımı alıp işlemlerimi tamamlayacağım. Kasımda askeriz nasip olursa.
    Sormak istediğim bir şey var. Şimdi arkadaşım yaz okuluna gidiyor. Ağustos sonu bitecek onunda okulu. Arkadaşım da Kasım celpinde askere gitmek istiyor. Son başvuru tarihi olan 15 Ağustosa yetişemeyecek. Peki mezun olmadan 15 Ağustosa kadar tecilini bozdurup, 1 Eylülden sonra da işlemlerini yapabilir mi? Ya da başka bir yöntem var mı önerebileceğiniz? Şubata kalmak istemiyor çünkü. Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naut1lus

Merhaba arkadaşlar. Bende geçen hafta son sınavımı vererek mezun oldum çok şükür. Bayramdan sonrada okuldan çıkışımı alıp işlemlerimi tamamlayacağım. Kasımda askeriz nasip olursa.
    Sormak istediğim bir şey var. Şimdi arkadaşım yaz okuluna gidiyor. Ağustos sonu bitecek onunda okulu. Arkadaşım da Kasım celpinde askere gitmek istiyor. Son başvuru tarihi olan 15 Ağustosa yetişemeyecek. Peki mezun olmadan 15 Ağustosa kadar tecilini bozdurup, 1 Eylülden sonra da işlemlerini yapabilir mi? Ya da başka bir yöntem var mı önerebileceğiniz? Şubata kalmak istemiyor çünkü. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Tecil bozdurup yaptirabilir ama eylul ayinda mezuniyetini alip ay sonu gelmeden subede islem yaptirmasi gerekli.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.