Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
592.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun dönem yapmak istiyorum yav, babam askeri personel her ne kadar uzun dönem yapma dese de neden dediğimde kendi de bilmiyor neden dediğini... Dedim baba ne gibi sıkıntılar olabilir, astekleri iplemiyorlar dedi. Bende dedim iplemelerine gerek yok zaten ki ufaktan beri askeriyenin içinde olduğumdan biliyorum. Mesai saatlerinde çalışılması, parası(daha doğrusu cepten yemeyecek olmak) cazip geliyor. Hem bir rahatlama süreci olur, okurken kafam hep zibil şeylerle doldu taştı doğru düzgün yaşayamadım da üniv. hayatını biraz kafam rahat olur diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkndmrkrn

Oncelikle herkese hayirli ugurlu olsun. Bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim. Haziran 2014 te mezun oldum. Kasim celbine basvuru yapmayi planliyorum. Ancak bir sirketle is gorusmelerim devam ediyor. Olumsuz sonuclanirsa kesin kasim celbine basvuracagim. Ancak bu ise alim sureci biraz uzun surecek gibi... Ben basvurumu yapsam eylul ekim gibi ise alimim olumlu oldugu soylense kasim celbi icin yaptigim basvuruyu iptal ettirip askerligimi tecil ettirebilir miyim?

30 Eylül'e kadar zamanın var iptal edebilirsin sordum ben onu. Benim de öyle bi durum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Orijinalden alıntı: vlkndmrkrn

Oncelikle herkese hayirli ugurlu olsun. Bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim. Haziran 2014 te mezun oldum. Kasim celbine basvuru yapmayi planliyorum. Ancak bir sirketle is gorusmelerim devam ediyor. Olumsuz sonuclanirsa kesin kasim celbine basvuracagim. Ancak bu ise alim sureci biraz uzun surecek gibi... Ben basvurumu yapsam eylul ekim gibi ise alimim olumlu oldugu soylense kasim celbi icin yaptigim basvuruyu iptal ettirip askerligimi tecil ettirebilir miyim?

30 Eylül'e kadar zamanın var iptal edebilirsin sordum ben onu. Benim de öyle bi durum var.

Tesekkurler cevabiniz icin. Bu benim icin guzel bir haber oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    kardeş teşekkürler katkıların için :). ve beni çok rahatlattınız, çünkü bizim bölümün erkek kapasitesi(sayısı) çok az ve astek çıkma ihtimalim de doğal olarak çok yüksek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tüylü Bamya

Uzun dönem yapmak istiyorum yav, babam askeri personel her ne kadar uzun dönem yapma dese de neden dediğimde kendi de bilmiyor neden dediğini... Dedim baba ne gibi sıkıntılar olabilir, astekleri iplemiyorlar dedi. Bende dedim iplemelerine gerek yok zaten ki ufaktan beri askeriyenin içinde olduğumdan biliyorum. Mesai saatlerinde çalışılması, parası(daha doğrusu cepten yemeyecek olmak) cazip geliyor. Hem bir rahatlama süreci olur, okurken kafam hep zibil şeylerle doldu taştı doğru düzgün yaşayamadım da üniv. hayatını biraz kafam rahat olur diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ayni fikirdeyim, okul bunaltmisti iyice. Meslekci yedek subay olarak polatliya gidecegim. Pisman olursam mehil izninde yazarim tekrar

• quote:

Orijinalden alıntı: Graduate

arkadaşlar ben de şimdi askeriyede işlerimi hallettim geldim. yeni mezun olduğum için geçici mezuniyet belgesi ve transkript ile gittim. en başta 2 form doldurdum. sonra memura gittim. belgeleri verdim, klasik soruları sordu anne baba sağ mı, öz mü vs. şube içinde doktor varmış hemen orada muayene oldum. sonra komando - yedek subay isteğimi sordu ikisine de hayır dedim. eğitim bilgilerimi girerken diploma notumu gördü. (4 üzerinden 3.36) bu arada lisans mezunuyum. kısa dönem istedim ama diploma notun yüksek belki yedek subaylık gelebilir istersen diploma notunu sıfır olarak gireyim dedi. ben de sonradan sorun çıkmasın normal girelim kısmet artık ne gelirse dedim. benden sadece transkriptin aslını aldı ve askerlik durum belgemi verip işlemler bitti dedi.

356.donem olarak gidiyorum. Form dolduranlar arasinda gordugum kadariyla sadece bir kisi var her ikisine de hayir deyip yedek subay olarak gidecek. Ancak o arkadas doktorasini dondurup gidiyor ve ortalamalari yuksek.

• Dün itibariyle tecilimi İzmit askerlik şubeye bozdurdum. Allah hepimize kolay askerlik nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: Graduate

arkadaşlar ben de şimdi askeriyede işlerimi hallettim geldim. yeni mezun olduğum için geçici mezuniyet belgesi ve transkript ile gittim. en başta 2 form doldurdum. sonra memura gittim. belgeleri verdim, klasik soruları sordu anne baba sağ mı, öz mü vs. şube içinde doktor varmış hemen orada muayene oldum. sonra komando - yedek subay isteğimi sordu ikisine de hayır dedim. eğitim bilgilerimi girerken diploma notumu gördü. (4 üzerinden 3.36) bu arada lisans mezunuyum. kısa dönem istedim ama diploma notun yüksek belki yedek subaylık gelebilir istersen diploma notunu sıfır olarak gireyim dedi. ben de sonradan sorun çıkmasın normal girelim kısmet artık ne gelirse dedim. benden sadece transkriptin aslını aldı ve askerlik durum belgemi verip işlemler bitti dedi.

356.donem olarak gidiyorum. Form dolduranlar arasinda gordugum kadariyla sadece bir kisi var her ikisine de hayir deyip yedek subay olarak gidecek. Ancak o arkadas doktorasini dondurup gidiyor ve ortalamalari yuksek.

2,78'le mezun olmuştum ben de transkriptim de yanımdaydı girdi kadın ortalamamı. kısa dönem istiyorum ben o kadar etkiliyo mu ya acaba yedek subaylığı, eylül ayında gidip o ortalamamı sildirtebilir miyim acaba?

• Gata 'dan geldim sabahtan beri oradaydım..Ve çok canım sıkıldı .Muaf tutulma ihtimalim varmış.Moralim bozuldu epey.
  • merhaba arkadaşlar kasım yolcularından biri de benim. herkesin hakkında hayırlısı olsun :D
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Abi ne güzel işte niye üzülüyorsun ki, askerlik yaparak zaman kaybetmiş olmayacan. hangi hastalıktan dolayı ?
  • Orası öyle de insan üzülüyor hani kesin değil gerçi ama işte bakalım..En başta eğer askerlik olmazsa ertelediğim iş & yurtdişi dil okulu olayını hemen planlamam gerecek.Planlar alt üst yani.

Tek kulakta işitme kaybı var.Çok kötü değil ama sanırım muaf olacak kadar kötüymüş.Yüzdesini sormadım moralim iyice bozulmasın diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Orası öyle de insan üzülüyor hani kesin değil gerçi ama işte bakalım..En başta eğer askerlik olmazsa ertelediğim iş & yurtdişi dil okulu olayını hemen planlamam gerecek.Planlar alt üst yani.

Tek kulakta işitme kaybı var.Çok kötü değil ama sanırım muaf olacak kadar kötüymüş.Yüzdesini sormadım moralim iyice bozulmasın diye.

Ne güzel kardeş işte daha ne istiyorsun ki... Askerlik okumuş adama zaman kaybından, sinir harbinden başka bir şey değil doğduğumdan beri askeriyenin içinde olan biri olarak yazıyorum bunu.

@BNYZ Hayırlı olsun kardeşim umarım ben de yedek subay olarak yapabilirim. Denizcilik Fak. mezunuyum birde denizci yaparlarsa deymeyin keyfime

• Merhaba; Kasım celbi için dün tecili bozdurdum. Hepimiz için hayırlısı olsun.
    Askerlik durum belgesi ve sevk öncesi hazırlık işlem formu verdiler. Formda ''Bu bilgileriniz 24 saat sonra e-devlet kapısı üzerinden değiştirilmeyecek şekilde görüntülenecektir'' yazıyor. Ama e- devletten bakınca şu an hiç bir şey görünmüyor. Normal mi acaba erken diye mi görünmüyor yoksa eksik bir şey mi var?
  • Sağolasın, hayırlısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 24 Temmuz 2014; 17:25:00 >
  • kasım gelmek bilmez şimdi :)
  • kıymetini bil iştegeçmesin hemen orda çabuk geçsin
  • Arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden askerlik sevk tarihlerinde bi erteleme olacak diye bi haber duydum ama kesin bilgisi olan var mıdır?

Edit: Kasım celbiyle mi ilgili ya da nedir ne değildir tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Time2Die -- 24 Temmuz 2014; 18:57:33 >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?

Ben belirlemiyorum Şevkini kırmak gibi olmasın ama bizdeki alımlarda ortalamalar önem kazanmış gözüküyor. Kasım dönemi yeni mezunlar da olacağından bizden daha kalabalık olur. Ama tercih eden sayısı az olursa neden olmasın?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.