Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tüylü Bamya

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Orası öyle de insan üzülüyor hani kesin değil gerçi ama işte bakalım..En başta eğer askerlik olmazsa ertelediğim iş & yurtdişi dil okulu olayını hemen planlamam gerecek.Planlar alt üst yani.

Tek kulakta işitme kaybı var.Çok kötü değil ama sanırım muaf olacak kadar kötüymüş.Yüzdesini sormadım moralim iyice bozulmasın diye.

Ne güzel kardeş işte daha ne istiyorsun ki... Askerlik okumuş adama zaman kaybından, sinir harbinden başka bir şey değil doğduğumdan beri askeriyenin içinde olan biri olarak yazıyorum bunu.

@BNYZ Hayırlı olsun kardeşim umarım ben de yedek subay olarak yapabilirim. Denizcilik Fak. mezunuyum birde denizci yaparlarsa deymeyin keyfime

Haklısın valla .Ama işte insan tuhaf oluyor kendini eksik hissediyor ? Keşke hiç söylemeseydim diyorum.."Ama bu sefer de gittiğim yerde anlaşılırsa falan daha sıkıntı olabilirdi ya da nöbet möbet sorun yaşanabilir falan "

Senin de isteğin olur inşallah.Olabilir denizci.Bir arkadaşım Deniz ulaştırma falan gibi bir bölüm okudu denizci denk geldi.

• quote:

quote:

quote:

Orası öyle de insan üzülüyor hani kesin değil gerçi ama işte bakalım..En başta eğer askerlik olmazsa ertelediğim iş & yurtdişi dil okulu olayını hemen planlamam gerecek.Planlar alt üst yani.

Tek kulakta işitme kaybı var.Çok kötü değil ama sanırım muaf olacak kadar kötüymüş.Yüzdesini sormadım moralim iyice bozulmasın diye.

Ne güzel kardeş işte daha ne istiyorsun ki... Askerlik okumuş adama zaman kaybından, sinir harbinden başka bir şey değil doğduğumdan beri askeriyenin içinde olan biri olarak yazıyorum bunu.

@BNYZ Hayırlı olsun kardeşim umarım ben de yedek subay olarak yapabilirim. Denizcilik Fak. mezunuyum birde denizci yaparlarsa deymeyin keyfime

Haklısın valla .Ama işte insan tuhaf oluyor kendini eksik hissediyor ? Keşke hiç söylemeseydim diyorum.."Ama bu sefer de gittiğim yerde anlaşılırsa falan daha sıkıntı olabilirdi ya da nöbet möbet sorun yaşanabilir falan "

Senin de isteğin olur inşallah.Olabilir denizci.Bir arkadaşım Deniz ulaştırma falan gibi bir bölüm okudu denizci denk geldi.

Eyv. kardeşim inşallah, benimki de öyle olur.

Bu arada not ort. falan ne ayak keşke not ortalamasına göre yedek subay seçseler benim de 3 civarı direk yapıştırsınlar beni yedek subaya

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?

Ben belirlemiyorum Şevkini kırmak gibi olmasın ama bizdeki alımlarda ortalamalar önem kazanmış gözüküyor. Kasım dönemi yeni mezunlar da olacağından bizden daha kalabalık olur. Ama tercih eden sayısı az olursa neden olmasın?

Aynen hocam genelde hep 3ustu sizin donem. Ama 2.1 le uzun donem cikanda gordum. Sans artik.

Hayirli olsun bu arada sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eyv. kardeşim inşallah, benimki de öyle olur.

Bu arada not ort. falan ne ayak keşke not ortalamasına göre yedek subay seçseler benim de 3 civarı direk yapıştırsınlar beni yedek subaya

Keskelik bir durum yok, zaten oyle olmus gozukuyor konusu var. 2014 agustos yedek subaylar olsa gerek. Ordan ortalamalar hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz. Ama ihtiyac sayinin onemini unutmamak gerek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Hocam ben de uzun yapmak istedim. Ortalama 2,64 Benim Makine Mühendisiyim çıkar mı sence Meslekçi YS ?

Ben belirlemiyorum Şevkini kırmak gibi olmasın ama bizdeki alımlarda ortalamalar önem kazanmış gözüküyor. Kasım dönemi yeni mezunlar da olacağından bizden daha kalabalık olur. Ama tercih eden sayısı az olursa neden olmasın?

Aynen hocam genelde hep 3ustu sizin donem. Ama 2.1 le uzun donem cikanda gordum. Sans artik.

Hayirli olsun bu arada sana.

Aynen sans isi.
    Sagolasin umarim hayirli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: TyfnCtn

kısa dönem personeli yazıcı yapmıyorlar hocam, ayrıca bende MCPD olarak yazılım geliştiriyorum, şahsen sorulursa "bilgisayar bilen var mı diye" ben ses etmeyeceğim zira düşünüldüğü zaman facebook kullanan her birey bilgisayar bilgisi olduğunu iddia ediyor (:

Facebook konusunda haklısın bazen yaptığımız işin çokda kıymeti yokmuş gibi hissediyorum
  • Şu ortalaması yüksek olan sağlam adamdır. Hepiciğini ortalamaya göre seçelim. tarzı zihniyetten gıcık kapıyorum yalnız. Her okulun eğitim zorluğu aynı değil. 4. sınıftayken 1. sınıftaki düşük dersini tekrar alıp yükseltebileceğin okullar varken, yaz okulunda bölüm dersi açmayan okullar da var. 2,23 ortalamayla mezun oldum ben ve şu an diplomaya sahip olmamı bile büyük nimet olarak görüyorum.

Menderes/İzmir askerlik şube başkanı yarbayla görüştüm, İngilizce dilinde transkripte açıklık getirdi ve Türkçe gerektiğini söyledi. Yarın okulla konuşup transkripti almayı düşünüyorum artık ne kadar basabilirlerse Türkçe orjinal, elimde her an başvurabilecek şekilde evraklarımın bulunmasını istiyorum. Çünkü hala karar verebilmiş değilim 357. dönem mi yoksa 358. dönem mi gideceğime.

Büyük dert lan askerlik... Keşke başvurduktan 1 hafta sonra alabilselerdi.

------------------------------

YDS'den alınan notu da sıralıyorlar mı? 86.25 işime yarar galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: rain when i die

Şu ortalaması yüksek olan sağlam adamdır. Hepiciğini ortalamaya göre seçelim. tarzı zihniyetten gıcık kapıyorum yalnız. Her okulun eğitim zorluğu aynı değil. 4. sınıftayken 1. sınıftaki düşük dersini tekrar alıp yükseltebileceğin okullar varken, yaz okulunda bölüm dersi açmayan okullar da var. 2,23 ortalamayla mezun oldum ben ve şu an diplomaya sahip olmamı bile büyük nimet olarak görüyorum.

Menderes/İzmir askerlik şube başkanı yarbayla görüştüm, İngilizce dilinde transkripte açıklık getirdi ve Türkçe gerektiğini söyledi. Yarın okulla konuşup transkripti almayı düşünüyorum artık ne kadar basabilirlerse Türkçe orjinal, elimde her an başvurabilecek şekilde evraklarımın bulunmasını istiyorum. Çünkü hala karar verebilmiş değilim 357. dönem mi yoksa 358. dönem mi gideceğime.

yedek subay olmak istiyorsan yds notunu da göz önüne alıyorlarmış. ben bugün memura eylülde yds'ye giricem onun sonucu belli olunca bilgileri güncellemeye geleyim mi diye sordum "yedek subaylık istemiyorsan gerek yok" dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: rain when i die

Şu ortalaması yüksek olan sağlam adamdır. Hepiciğini ortalamaya göre seçelim. tarzı zihniyetten gıcık kapıyorum yalnız. Her okulun eğitim zorluğu aynı değil. 4. sınıftayken 1. sınıftaki düşük dersini tekrar alıp yükseltebileceğin okullar varken, yaz okulunda bölüm dersi açmayan okullar da var. 2,23 ortalamayla mezun oldum ben ve şu an diplomaya sahip olmamı bile büyük nimet olarak görüyorum.

Cok haklisin kardesim..

bizim okul bologna sureci diye birseye tabiydi gecme notu 65.. 65 alanin kredisi 2.00 ve cc diye geciyor.. marmara istanbul gibi unilerde duydugum kisilerin yalancisiyim 40 hatta 35 bile gecer not olabiliyormus.. bizde oyle birsey yoktu..hatta büt bile yoktu ilk 2 sene..

su an 2.57 ortalamam ama dedigim unilerde olsa kesin 3.50 ydi o not..kafamda siyah sac kalmadi o derece calisip cabaladim.. 1 2 hocamiz haric hic kolay gecen ders mers de olmadi yani.. hocalarin bol puan dagittigi bir uni de okumamak ve kazandigim sene su sacma surece dahil olan uni, bilemiyorum kaderden baska bir aciklamasi olamaz sanirim :/

• Merhaba arkadaşlar yerler ne zaman belli olcak acaba aöf sinav merkezi değişikliği yapmam gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_ShoW

quote:

Orijinalden alıntı: Tarık_Uğur

Beyler kasima basvurmak icin diploma sartmi herhangi mezuniyet belgesi yeterli mi malum aof yetistiremeyecek 15 agustosa diplomayi

Diploma şart hocam bende aöf mezunuyum ve yaş 25 kaç sene bekledim :) ha şöyle birşey var eğer aöf sadece diplomayı yetiştiremez ise geçici mezuniyet belgesi al hemen onunla git başvurunu yap. İnş en kısa sürede yetişir sizinde işleriniz. Allah kolaylık versin

sağolasın hocam inşallah ya hazır yedek subay--komando bile olmayı göze almışken kasımda bitmeli bu iş :))
  • Merhaba bir şey sorcaktım. Ben Kasım celbi için başvurdum işlemlerimi hallettim memur bana ekimde evrakları almaya gel dedi şimdi ;

edevletten sülüs belli olduktan sonra mı gidip evrakları alacağım yoksa belli olmadan önce mi gidip evrakları alacağım ekimin kaçında almalıyım evrakları. birde gittiğimde başka işlem yapılcak mı muayene falan oluncak mı ? yoksa sadece evrakları alıp sülüsümle birlikte teslim mi olacağım bu konuda bilgilendirir misiniz ? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Time2Die

Arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden askerlik sevk tarihlerinde bi erteleme olacak diye bi haber duydum ama kesin bilgisi olan var mıdır?

Edit: Kasım celbiyle mi ilgili ya da nedir ne değildir tam bilmiyorum.

Aynen hocam bu akşam yanımda bi çocuğa mesaj geldi çocukta şok oldu çocuk normalde 7 ağustosta askerdi gelen mesajda askerliğiniz cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı bir sonraki sevke kalmıştır gibisinden bişey yazıyodu ama kasım dönemini etkilemez diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: memoliarslan

Merhaba bir şey sorcaktım. Ben Kasım celbi için başvurdum işlemlerimi hallettim memur bana ekimde evrakları almaya gel dedi şimdi ;

edevletten sülüs belli olduktan sonra mı gidip evrakları alacağım yoksa belli olmadan önce mi gidip evrakları alacağım ekimin kaçında almalıyım evrakları. birde gittiğimde başka işlem yapılcak mı muayene falan oluncak mı ? yoksa sadece evrakları alıp sülüsümle birlikte teslim mi olacağım bu konuda bilgilendirir misiniz ? teşekkürler

Hocam sen bence işlerini halledemişsin ya çok karışık bişey anlatmışsın sen muayne ol ondan sonra işlemlerin asıl başlıyo ve evraklarını verirler sana sonra 27 ekimde gideceğin yer belli olur internetten sülüsünü alırsın falan diye gider bu süreç sen yine bi askeriyeye dön bi terslik olduğunu anlat

• ben bugun kaism celbi icin islem yaptrmaya gittim. herseyi halettim. en son kagit evrdi bunla birlikte 1-30 eylul arasi tekrar gel dedi.
    neden gitmemi istiyor tekrar ? herkese mi boyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

ben bugun kaism celbi icin islem yaptrmaya gittim. herseyi halettim. en son kagit evrdi bunla birlikte 1-30 eylul arasi tekrar gel dedi.
    neden gitmemi istiyor tekrar ? herkese mi boyle?

Yanlış anlamışsın.

O tarihler arasında değişiklik yapma hakkın var. Durumunda bir değişiklik olursa o tarihler arasında gidip bilgilerini güncelleyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uA_ShoW

quote:

Beyler kasima basvurmak icin diploma sartmi herhangi mezuniyet belgesi yeterli mi malum aof yetistiremeyecek 15 agustosa diplomayi

Diploma şart hocam bende aöf mezunuyum ve yaş 25 kaç sene bekledim :) ha şöyle birşey var eğer aöf sadece diplomayı yetiştiremez ise geçici mezuniyet belgesi al hemen onunla git başvurunu yap. İnş en kısa sürede yetişir sizinde işleriniz. Allah kolaylık versin

sağolasın hocam inşallah ya hazır yedek subay--komando bile olmayı göze almışken kasımda bitmeli bu iş :))

Benim kafadasın usta aynısını ben yaptım ama şans bakalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

quote:

Merhaba bir şey sorcaktım. Ben Kasım celbi için başvurdum işlemlerimi hallettim memur bana ekimde evrakları almaya gel dedi şimdi ;

Hocam sen bence işlerini halledemişsin ya çok karışık bişey anlatmışsın sen muayne ol ondan sonra işlemlerin asıl başlıyo ve evraklarını verirler sana sonra 27 ekimde gideceğin yer belli olur internetten sülüsünü alırsın falan diye gider bu süreç sen yine bi askeriyeye dön bi terslik olduğunu anlat

Ben gittiğimde muayene fln olmadım ya doktora fln yollamadı memur beni. 2 sene önce tecil için gittiğimde çıkmıştım sadece doktorun karşısına şimdide doktor hastane fln bi yere gitmem gerekiyo muydu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayoki

quote:

Orijinalden alıntı: Time2Die

2012'de mezun oldum 4 yıllık bölümden, tecil ettirmiştim dün gidip ben tecilimi bozdurup kasım celbiyle gitmek istiyorum dedim, Erken sevk başvurusu yapmadım sanırım, 'sevk öncesi hazırlık işlem formu' diye bişey var şuan sadece elimde doğru mudur acaba başka bişey yapmam gerekiyo mu benim? 12 ay yedek subay olarak yapma ihtimalim var mı ayrıca ben kısa dönem yapmak istiyorum dedim ama..

bende 2012 mezunuyum tecil ettirmiştim 2014 kasımda tecilim zaten bitiyor. tecilimi bozdurmaya gittiğimde benim zaten normal yolla askerş,ü,min geldiğini ve herhangi bişey yapmam gerekmediğini. 1-30 eylül arası diploma ve transcriptimle gelmemi söyledi. yani tecil bozdurma gibi bi durum yok bu sene içinde decili bitenler için

Aynı durumdayız sanırım beyler. Bayramdan sonra şubeye gideyim diyordum ama gerek var mı yok mu şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

quote:

Şimdi tecil bozdurmaya gittim ben işleri hallettim ancak tecil ettirdiğim zaman boy kilo ölçüp "sağlık sorunun var mı? dedi doktor, "yok" dedim mührü bastı yani muayene bu kadar mı ? Başka muayene olmayacak mı ? Siz nasıl muayene oldunuz ? İşlemlerim böylelikle bitti mi şimdi sadece sülüs çıkmasını mı bekleyeceğim ?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.