Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam,

Bugün Ümraniye Askerlik şubesine gittim,

Daha önce Sarıyer Askerlik şubesine gittiğimde söylenen şey söylendi bana, Eylül 1-30 arası herhangi bir gün gelip SEVK ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEMLERİ için başvurman gerekiyor dediler.

Benim tecilim 2 yıllıktı. 2012 yılında mezun olmuştum. Haziran ayında Tecilim sona ermişti. Görevli bayan tecilin bittiği için senin herhangi bir başvuru yapmana gerek yok, üstte belirttiğim durum için eylül ayında gelmemi söyledi.

Bu durumla karşılaşan var mıdır acaba?

Sevk öncesi hazırlık işlemleri nedir?

Bilgilendirmenizi rica ederim.
  • Resimdeki çatlaklardan bende de var, fakat hızlı kilo alıp verme ile alakalı diye biliyorum ben bu çatlakları. sıkıntı çıkaracağını sanmam.
  • Şans dileyin gençlik bana İzmir askerlik şubeye dalacağım öğlen saatlerinde.

Sabah İngilizce eğitim yapan okulumdan Türkçe transkriptimi aldım
    Diploma aslım var
    86.25 YDS notu ÖSYM sonuç belgem var
    Şubede gerektiği miktarda fotokopi çeksinler artık aslı gibidir damgası vurup. Asıl şubem kütüğümün olduğu yer ama karayoluyla 6 saat var arada.

Gidip döndükten sonra bizim 357. döneme verilerimi gireceğim. Takip ederiz artık birbirimizi, nereye gittik döndük. Kasım celbini kaçırmayalım da gönül rahatlığıyla tatil yapayım. 2 Temmuzda mezun oldum, plan kura kura tatil yapamadım.
  • TaMIsabeT T kullanıcısına yanıt
    16 Temmuz 2014 tarihinden itibaren denklikler şöyle hacı ÖSYM'ye göre. İçinde IELTS yok artık ama TOEFL var...

Sayfa linki
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-20631/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-18072014.html

Denklik tablosu
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/Genel/Esdegerlik18072014.pdf

Adamlara söyle benim TOELF puanım şu, ÖSYM denkliğim şu diye

• quote:

Orijinalden alıntı: vlknka

Merhaba hocam,

Daha önce Sarıyer Askerlik şubesine gittiğimde söylenen şey söylendi bana, Eylül 1-30 arası herhangi bir gün gelip SEVK ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEMLERİ için başvurman gerekiyor dediler.

Benim tecilim 2 yıllıktı. 2012 yılında mezun olmuştum. Haziran ayında Tecilim sona ermişti. Görevli bayan tecilin bittiği için senin herhangi bir başvuru yapmana gerek yok, üstte belirttiğim durum için eylül ayında gelmemi söyledi.

http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/44_Sevk_Oncesi_Hazirlik_Islemleri.htm

Gorevli yapman gerekeni soylemis. Bakaya olursun yapmazsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi yaparsam kesin askere gidiyorum değil mi? :)

Başını ağrıttım kusura bakma.

Kasımda gitmem gerekiyor.

Önümüzdeki en büyük engelde kalksın diye uğraşıyorum.
  • quote:

Bu işlemi yaparsam kesin askere gidiyorum değil mi? :)

Başını ağrıttım kusura bakma.

Kasımda gitmem gerekiyor.

Önümüzdeki en büyük engelde kalksın diye uğraşıyorum.

Evet, garanti olsun istersen subeye git ben belgelerimi erken teslim etmek istiyorum eylul de firsatim olmayacak dersin. Kabul ederlerse, islemleri yaptirirsin; sana da siniflandirma sonuclarinin aciklanacagi tarihe kadar askerlikle iliskisi yoktur kagidini verirler.

• Arkadaşlar yarın şubeye gidicem fakat yarın işlem yapılırmı yapılmaz mı konusunda şüphelerim var malum bayramdan yeni çıktık..
  • Kızılelma91 kullanıcısına yanıt
    Şubeler vızır vızır işlem yapılmama gibi bir durum yok.

Gidebilirsin. Ben daha bugün gittim.
  • quote:

Şubeler vızır vızır işlem yapılmama gibi bir durum yok.

Gidebilirsin. Ben daha bugün gittim.

Teşekkür ederim sadece olurmu olmazmı diye düşünmüştüm..Son olarak sormak istiyorum

1-Diploma Fotokopisi
    2-Transkript Fotokopisi
    3-Kimlik Fotokopisi

Bunlar dışında ek belge yok değilmi götürülecek
  • Kızılelma91 kullanıcısına yanıt
    Bunları istiyorlar sadece, 3 er 4 er tane çektir istersen. Her şube farklı miktarda isteyebiliyor.
  • quote:

Bunları istiyorlar sadece, 3 er 4 er tane çektir istersen. Her şube farklı miktarda isteyebiliyor.

Çok teşekkür ederim..
  • Okuduklarima bakinca yedek subaylik icin umudum kirildi biraz. Ozel universitede burslu bilgisayar muh. Mezunuyum. Ortalamam 2.99. Acikcasi maddi durum acisindan yedek subaylik cazip geliyordu. Yine de sansimi deneyecegim. Siz ne dusunuosunuz bilmem ama fikrlerinizi beklerm. Diploma eki ve myo diplomami da goturmem ise yararmi sizce..Son olarak vesikalik fotograf goturecek miyiz subeye. Heryerde farkli bilgi var. Yarin gidip basvurmayi dusunuyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkN_1905 -- 31 Temmuz 2014; 15:19:03 >
  • Bugün Tepecik'te konuşlu Menderes Askerlik Şube'de (komutanıyla konuşmuştuk, İkamet Konak) işlemlerimi tanıdım. Komando hayır, yedek subay evet. Yalnız şu dandirik elektronik boy kilo ölçüm cihazında 74 kilo, 171 boy çıktım, pratisyen bi doktor amcamız "Kilo fazlası var" yazmış. Yüzmeye çok iyi dedim (ki yüzerim). Spora kayak dedim (ki kayarım). Çaldığı müzik aletine saksofon dedim (ki çalıyordum, 3 senedir elime almasam da evde duruyor). 2.23 mezuniyet ortalamam, 86.25 yds'm bildirildi. Ehliyet fotokopisini çektiler. Ehliyette gözlük yazmasına rağmen kullanmıyorum dedim ki kullanmıyorum (bilgisayar başında ve ders haricinde).

------------------------

ASAL'a "Al beni, ne yaparsan yap" diyorum. İşin ilginci iş görüşmesi de var pazartesi, olaya bak.
  • Halihazırda yüksek lisans yapıyorum. Ama üniversitemin 2017 yılına kadar yaptığı tecili bozdurmak istiyorum.

Okulun öğrenci işlerine dilekçe mi vermem gerekiyor ? Henüz geç kalınmış bir durum var mı acaba KASIM için ?
  • quote:

Merhaba hocam,

Arkadaşım aynı durum benimde başıma geldi.Bazı arkadaşlar şunu karıştırıyor.Kasım celbinde askere gitmek isteyip tecil bozduracaklar ya da yeni mezun olanlar 15 ağustosa kadar şubeye evraklarını vermeliler.Bizim gibi 2 yıl önce yoklaması yapılıp tecil hakkını kullanan tecili biten kişiler için eylül ayı içerisinde şubeye gelmemiz gerektiği söylendi.Şahsen benim tecilim temmuzun 3ünde bitti şubeyle görüştüğümde eylülde gel evraklarını getir işlemlerini yapalım dediler.

• Merhaba arkadaşlar,

Ben 2012 yazında mezun olduktan sonra Aralık 2014'e kadar askerliğimi tecil ettirmiştim. Muhtemelen CELP dönemim ARALIK 2014. Yukarıda yazılanları okudum. 357. dönemde kısa dönem askerlik yapmak için not ortalaması bilgisi gerektiği için tranksript belgesi götürülmesi gerekiyormuş. Bunun yerine(diploma ve tranksript) not ortalamasının yer aldığı geçiçi mezuniyet belgesi götürsem yeterli olur mu ?

Uzun donem kesinlikle istemiyorum. Yazılım mühendislerine uzun dönem çıkma ihtimali yüksek midir düşük müdür diğer mühendisliklere gore ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Layblood

Merhaba arkadaşlar,

Ben 2012 yazında mezun olduktan sonra Aralık 2014'e kadar askerliğimi tecil ettirmiştim. Muhtemelen CELP dönemim ARALIK 2014. Yukarıda yazılanları okudum. 357. dönemde kısa dönem askerlik yapmak için not ortalaması bilgisi gerektiği için tranksript belgesi götürülmesi gerekiyormuş. Bunun yerine(diploma ve tranksript) not ortalamasının yer aldığı geçiçi mezuniyet belgesi götürsem yeterli olur mu ?

Uzun donem kesinlikle istemiyorum. Yazılım mühendislerine uzun dönem çıkma ihtimali yüksek midir düşük müdür diğer mühendisliklere gore ?

Gecici mezuniyet belgenizin bir gecerliligi kalmadigindan kabul etmezler. Transkript edinmeye calisin.
    Ortalamaniz 2.5 civari ya da daha dusukse ve subayliga evet demediyseniz uzun donem cikmasi cok dusuk ihtimal.

• Arkadaşlar bugün askeri hastanede göz polikliniğinde muaynemi oldum ve doktor astigmatizma teşhisi koyarak askerliğe elverişli olduğma dair kağıt verdi ve askerde gözlük kullanmamı tavsiye etti.Aldığım kağıtla şubeye giderek işlemlerimi hallettim ama benden 10 veya 15 tane fotoğraf almadılar ve sadece daha önce vermiş olduğum belgelere ek olarak iki adet transkript verdim.İnşallah kasımda askeriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekserkan -- 31 Temmuz 2014; 18:09:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkN_1905

Okuduklarima bakinca yedek subaylik icin umudum kirildi biraz. Ozel universitede burslu bilgisayar muh. Mezunuyum. Ortalamam 2.99. Acikcasi maddi durum acisindan yedek subaylik cazip geliyordu. Yine de sansimi deneyecegim. Siz ne dusunuosunuz bilmem ama fikrlerinizi beklerm. Diploma eki ve myo diplomami da goturmem ise yararmi sizce..Son olarak vesikalik fotograf goturecek miyiz subeye. Heryerde farkli bilgi var. Yarin gidip basvurmayi dusunuyorum da.

?

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.