Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her kafadan bir ses çıkıyor arkadaşlar ciddi bir şekilde bu konuda fikir sahibi olandan yardım bekliyorum: Askerlik işlemlerini kütüğümüzün kayıtlı olduğu yerde yapmakla başka bulunduğun şehirde yapmak arasında nasıl bir fark var? Mezun olduğum şehirde yapıp halletsem olmaz mı? Buradaki yorumlarda herkes aksini iddia ediyor. Biriniz bir açıklama getirin allah aşkına. Askerlik mevzuu canımı sıkıyor zaten bilinemezcilikte iyice sinirlerimi laçka ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyyaz.vural92 -- 1 Ağustos 2014; 2:36:26 >
  • feyyaz.vural92 F kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir askerlik şubesinden (yabancı şubeden) askerlik işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Zaten hepsi aynı sistem üzerinden hareket ediyor o yüzden hiç bir farklılık olmayacaktır. Kolay gelsin.
  • ateşkes kullanıcısına yanıt
    Sevk öncesi hazırlık işlemleri döneminde değiştirebilirsin. İlk evrak verirken ben de YS isteğine hayır demiştim sonra değiştirdim Sizin sevk öncesi hazırlık işlemleri 1-30 Eylül arasında galiba o tarihleri kontrol et o tarih aralığında en yakın şubeye uğrayıp değiştirebilirsiniz sıkıntı yok
  • feyyaz.vural92 F kullanıcısına yanıt
    Kesin bilgi : Tüm askerlik işlemlerini istediğin sana en yakın askerlik şubesinden yapabilirsin online sistem üzerinden hepsi TC nonu verince senin durumunu görebiliyor zaten. İlla kütüğün kayıtlı olduğu şubeye gitmek zorunda değilsiniz.

İşlemlerini nereden yaptırırsan yaptır en son bütün evrakların sınıflandırma öncesinde kütüğünün olduğu askerlik şubesinde senin dosyanda toplanıyor.

Ben yoklamamı da , sevk iptalini de, tecil işlemlerimi de sevk öncesi işlemlerimi de, askerlik durum belgemi de, sülüsümü de kütüğümün kayıtlı olduğu askerlik şubesinden almadım tüm askerlik işlemlerimi başka bir şubeden yaptırdım hiç bir sıkıntı yok.
  • rocker35 kullanıcısına yanıt
    4 senelik fakülteden mezun olan herkes yedek subay adayıdır.
    Senin celp dönemin olarak ağustos yazıyorsa o zaman bakaya kaldın demektir, sen yapacağın tek şey askerlik şubesine gitmen ve işlemlerini başlatman. Yedek subay adayı olduğun için seni bir sonraki döneme sevk edecekler yani kasımda gideceksin askere. Askerlik şubesine kendin gittiğin içinde bakaya durumundan dolayı sana ufak bir ceza gelecek ve bakaya kaldıktan sonraki ilk celp dönemine işlemini yaptırdığın içinde para cezan yarıya düşecek. Birde yanılmıyorsam o para cezası senin eline geçtiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödediğin taktirde de %25 indirim uygulanacak. Para cezasıda askerden geldikten sonra eline ulaşacak.
  • Vay beeee 331. kısa dönemdik ne cabuk geçmiş:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

Orijinalden alıntı: oktayoki

quote:

Orijinalden alıntı: Time2Die

2012'de mezun oldum 4 yıllık bölümden, tecil ettirmiştim dün gidip ben tecilimi bozdurup kasım celbiyle gitmek istiyorum dedim, Erken sevk başvurusu yapmadım sanırım, 'sevk öncesi hazırlık işlem formu' diye bişey var şuan sadece elimde doğru mudur acaba başka bişey yapmam gerekiyo mu benim? 12 ay yedek subay olarak yapma ihtimalim var mı ayrıca ben kısa dönem yapmak istiyorum dedim ama..

bende 2012 mezunuyum tecil ettirmiştim 2014 kasımda tecilim zaten bitiyor. tecilimi bozdurmaya gittiğimde benim zaten normal yolla askerş,ü,min geldiğini ve herhangi bişey yapmam gerekmediğini. 1-30 eylül arası diploma ve transcriptimle gelmemi söyledi. yani tecil bozdurma gibi bi durum yok bu sene içinde decili bitenler için

Aynı durumdayız sanırım beyler. Bayramdan sonra şubeye gideyim diyordum ama gerek var mı yok mu şimdi?
     357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları

Evet beyler sonunda bugün şubeye gittim. Bayram sonrası kalabalık olmaz diye düşünüyordum ama baya sıra vardı Tepecik şubede. Şimdi gelelim durumu benim gibi olanlara; 2012 yılında mezun olup 2 sene tecil ettirmiş birisi olarak bir işlem yapmadılar. 01-30 Eylül arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri(SÖHİ) yapmak için şubeye gideceğim. Sizin de durumunuz bu şekilde olacak büyük ihtimal.

• Zaman geçmiyor tertipler :))) Bir an önce gitmek için şafak sayıyorum yahu :/

Yerimizin belli olmasına kaldı 87 gün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

Zaman geçmiyor tertipler :))) Bir an önce gitmek için şafak sayıyorum yahu :/

Yerimizin belli olmasına kaldı 87 gün :)

Çok fazla ya valla dört gözle bekliyoruz ama, şu 3 ay askerlikten zor geçecek galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 1 Ağustos 2014; 13:17:12 >
  • ben de aynı durumdayım bugün askerlik şubesine gittim öğleden sonra gel dediler. benim ekstra olarak atamam çıktı haziranda, bakaya düşmemem gerekir.. TAM OLARAK HANGİ TARİHTE BAKAYA düşmüşümdür bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? @sevecen_86
  • Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle şubeye gidip başvurdum fakat canım çok sıkıldı çünkü Kilo fazlalığı olabilir diyerek askeri hastaneye sevkimi istediler sanırım Vücut kitle indeksini hesaplıyorlar

Boy:1.80
    Kilo:105 (emin değilim)

Sizden yardım istiyorum bu konuda bişey olurmu yani gidememe gibi bir durum veya erteleme gibi..

ikinci olarakda şube genel er celp dönemi 2015 Kasım yazıyor bu ne demek 2014 kasım olması lazım değilmi ?
  • Kızılelma91 kullanıcısına yanıt
    Ben 171cm 90kg bana bişe demediler mesela. Bişey olmaz sanırım

Edit: kasım 2014 yazıyor üstte o önemli dedi diğerine bakma dedi şubedekiler onu ben de gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydemirci -- 1 Ağustos 2014; 14:00:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Ya valla bişey olmaz inşallah gidememe gibi bir durumum olsun istemiyorum erteleme de sıkıntılı neye göre hesaplanıyor bu olay internette aradım biraz farklı farklı şeyler var kesin bir sonuç bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızılelma91

quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Ya valla bişey olmaz inşallah gidememe gibi bir durumum olsun istemiyorum erteleme de sıkıntılı neye göre hesaplanıyor bu olay internette aradım biraz farklı farklı şeyler var kesin bir sonuç bulamadım

Şubede doktorun önünde bi çizelge vardı ordan baktı bana fazlan var ama askerliğe sorun değil dedi A ile başlayan bikaç numara yazdı. Bende gözlük de var ona da bi numaralar yazdı sonra gittim işlemi yapan sisteme girdi o yazdığı sayılar falan o şekilde sıkıntı olmaz dedi elime kapıdı verdi. Sana da bişe demezler heralde belki sorarlar sana gitmek istiyormusun diye yada sen söylersin gitmek istiyorum diye solersen olur diye düşünüyorum

• Arkadaşlar bişey sorucam lütfen yardım edin. ben 2009 senesinde 1 sene Beykent üniversitesinde okudum daha sonra bir daha kayıt yenilemedim ve aöf den mezun oldum bu sene ama e-devlet de Beykent üniversitesi ve aöf öğrenci olarak görünüyorum. Ne yapmam gerekiyor? Askerlik için Beykent ten ilişik kesmem gerekiyor mu?
  • bydemirci B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur fakat o söylediğiniz Kasım 2014 yazıyor üstte diye baktım kağıda benim kağıtta kasım 2014 denen bir yazı yok sadece Kasım 2015 yazıyor :(
  • Artık muayne dedikleri boy kilo ölçümümüki acaba başka muayne yapcaklarmı bizi bile arkadaşlar yazabilirmi

• alper340587 A kullanıcısına yanıt
    Kayıt dondurduğun zaman bir sıkıntı olmuyor sanırım..
  • Kızılelma91 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey yapmadım işte ben kayıt yenilemedim yani 1 sene bittikten sonra.

ayrıca seni askerlik şubesinden aile hekimine sevketmedilermi? direk askeri hastaneye mi sevkettiler? veya aile hekimin mi yok anlamadım.

boy kilo hesabı şu şekilde.

180 cm boyun varsa sınır 77 kg + 30 kg

bunun üzeri askerliğe elverişli olmuyor 1 yıl erteleme veriyorlar.
  • bydemirci B kullanıcısına yanıt
    Ben şu kasım 2015 olayına taktım kafayı bu sorunu halletmem lazım neden öyle yazıyor..Diğer arkadaşlarda yazsalar en azından bilgimiz olurdu..
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.