Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Biutiful

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

2 ay önce bende böyle yazıyordum hey gidi hey zaman nasıl geçmiş.Gerçi geçerken canım çok yandı ama tatilin ilk günü unuttum hepsini. 9 kilo vermişim kolum 4 cm daralmış erimişim resmen kolay gelsin arkadaşlar özelliklede manisa kırkağaç a gidecek olanlara.Elbet geçecek ama zor be zor yaşamanız lazım.

Bingöl İl Jandarma $313

Usta birliği daha iyiydi.İl jandarmada kaldım spor salonumuz vardı verdiğim kiloları kas olarak geri aldım.Kolumda eskisinden iyi oldu.İyisiyle kötüsüyle bitti askerlik.Böyle bi rahatlama olamaz arkadaşlar.
  • hsyn41 H kullanıcısına yanıt
    ziraate yatırıyorlar. Yinede sen ikisini kontrol et, yerine göre değişiyor olabilir. Bazılarının parası daha çıkış yapmadan yatarken diğer bazı grubun parası da hala yatmadığına göre her ihtimali düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 1 Temmuz 2015; 4:50:04 >
  • Benim para halen yatmamış.
  • 19 Nisanda tezkere aldım hala Yol param yatmamış.
  • Ben de 20 Nisan'da tezkere aldım. Döndükten yaklaşık 15 gün sonra paralarımız Ptt'ye yatırılmıştı.
  • yaw millet gitmemek için 18 bin verdi, siz 70 80 lira çerez parasının derdindesiniz. aman bedelliler duymasınlar

o değil de harbiden biteli 1 ay olacak nerdeyse be, zaman ne çabuk geçiyor
  • beyler 2. grupta olup edevletten askerlik durum belgesi alabilen var mı?

Ben de günlerdir kontrol ediyordum ne zaman sisteme girilecek diye, bilgi almak için askerlik şubesine gidin diyordu. Bugün akşam üzeri sisteme girmişler, 2 saat önce falan denedim girmişler. Dedim posta da falan kaybolmasın benim belgeler bi kontrol edeyim

hızlı olması iyi oldu askerlik durum belgesi için şube ile uğraşmayacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

beyler 2. grupta olup edevletten askerlik durum belgesi alabilen var mı?

Ben de günlerdir kontrol ediyordum ne zaman sisteme girilecek diye, bilgi almak için askerlik şubesine gidin diyordu. Bugün akşam üzeri sisteme girmişler, 2 saat önce falan denedim girmişler. Dedim posta da falan kaybolmasın benim belgeler bi kontrol edeyim

hızlı olması iyi oldu askerlik durum belgesi için şube ile uğraşmayacağız.

Benim hala gözükmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasimda askere gitmeyi düşünüyorum 15 ağustos son sanirim basvurmak icin peki ben 8 ağustos gibi basvursam kasimda gidebilir miyim yoksa doldu diyip subata mi verirler beni kisa donem bu arada

• Ben 357-1 dönemi olarak gittim askere, hala sistemde göremiyorum terhis belgesini,

Askerlik durumunuz ile ilgili bilgi almak istiyorsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.

diyor.
  • @alpegoo11

son başvuru tarihi 15 ağustos ise gidersin tabi dostum, geçen bizim celpte son gün başvuran çok oldu ve kasımda gitti. 8 ağustosta başvurursan kasımda gidebilirsin.

@vlknka @Terliksi Hayvan

valla bu biraz askerliğinizi yaptığınız birlikle alakalı. Sizin dosyalarınızı ve belgelerinizi ne zaman şubeye doğru ve eksiksiz gönderirse o kadar hızlı olur. Şube eline ulaşınca işliyor sisteme çünkü. Bazen postadaki sorunlar hatalı adres nedeniyle sorun çıkma ihtimali falan olabiliyor. Kayıtlı olduğunuz şube oturduğunuz yerde değilse evden telefonla arayın sorun. Belgelerin ulaştıysa sorun yoktur, belki sisteme işlemeyi unutmuşlardır. Çünkü benim resmi terhis tarihim 17 haziran olmasına rağmen 2 hafta gibi bir sürede işlemişler sisteme. 1 haftada işlenenler bile olmuş facebook'ta gördüğüme göre.

Dediğim gibi birliğe göre fark ediyor,örneğin bizim birlik yol paralarını daha çıkış yapmadan yatırdı ve terhis olanların şahsi dosyalarını çıkış yapmadan 1 gün önce büyük zarflara paketleyerek şubelere gönderdi. Daha birçok birlik yol paralarını bile yatırmamış. Demekki yavaş çalışıyorlar, birliğin çalışma sistemi ve hızı da önemli.

Resmi olarak 1 ay içerisinde şubenin elinde olması gerekiyor şahsi dosyanın ve terhis belgesinin. Onlarda sisteme girmek zorunda çünkü. Ben yazıcıydım bizim birlikten birinin şahsi dosyası ve terhis belgesi şubeye ulaşmamış ve şuube yazı çekmişti. 1 ay olmasına rağmen şu şahsın dosyası elimize ulaşmadı, askerliği uzatan ceza mı aldı diye soru soruyorlardı yazıda bizim birlikte adamı terhis ettiki, ilişiğini kestik ve dosyayı gönderdik akıbetini bilmiyoruz diye yazdı. Postada kayboldu herhalde
    Sonra neler oldu sonucunu göremeden terhis oldum.

O nedenle bende korkuyordum bi sorun çıkmasa bari diye, 2 temmuzda baktım sisteme girmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

@alpegoo11

son başvuru tarihi 15 ağustos ise gidersin tabi dostum, geçen bizim celpte son gün başvuran çok oldu ve kasımda gitti. 8 ağustosta başvurursan kasımda gidebilirsin.

@vlknka @Terliksi Hayvan

valla bu biraz askerliğinizi yaptığınız birlikle alakalı. Sizin dosyalarınızı ve belgelerinizi ne zaman şubeye doğru ve eksiksiz gönderirse o kadar hızlı olur. Şube eline ulaşınca işliyor sisteme çünkü. Bazen postadaki sorunlar hatalı adres nedeniyle sorun çıkma ihtimali falan olabiliyor. Kayıtlı olduğunuz şube oturduğunuz yerde değilse evden telefonla arayın sorun. Belgelerin ulaştıysa sorun yoktur, belki sisteme işlemeyi unutmuşlardır. Çünkü benim resmi terhis tarihim 17 haziran olmasına rağmen 2 hafta gibi bir sürede işlemişler sisteme. 1 haftada işlenenler bile olmuş facebook'ta gördüğüme göre.

Dediğim gibi birliğe göre fark ediyor,örneğin bizim birlik yol paralarını daha çıkış yapmadan yatırdı ve terhis olanların şahsi dosyalarını çıkış yapmadan 1 gün önce büyük zarflara paketleyerek şubelere gönderdi. Daha birçok birlik yol paralarını bile yatırmamış. Demekki yavaş çalışıyorlar, birliğin çalışma sistemi ve hızı da önemli.

Resmi olarak 1 ay içerisinde şubenin elinde olması gerekiyor şahsi dosyanın ve terhis belgesinin. Onlarda sisteme girmek zorunda çünkü. Ben yazıcıydım bizim birlikten birinin şahsi dosyası ve terhis belgesi şubeye ulaşmamış ve şuube yazı çekmişti. 1 ay olmasına rağmen şu şahsın dosyası elimize ulaşmadı, askerliği uzatan ceza mı aldı diye soru soruyorlardı yazıda bizim birlikte adamı terhis ettiki, ilişiğini kestik ve dosyayı gönderdik akıbetini bilmiyoruz diye yazdı. Postada kayboldu herhalde
    Sonra neler oldu sonucunu göremeden terhis oldum.

O nedenle bende korkuyordum bi sorun çıkmasa bari diye, 2 temmuzda baktım sisteme girmişler.

Ben terhis olurken terhis belgemi aldığım için hiç sorun etmiyorum, çünkü yarbayın imzası var.

Bir sorun olursa götürürüm orjinalini halletsinler.

• Arkadaşlar merhabalar,

2 yıllık AÖF önlisans okuyup ardından direk geçiş hakkımızla 4 seneliğe geçip mezun olduğumuz taktirde Kısa Dönem Askerlikten yararlanabiliyor muyuz acaba ?
  • aynen, kısa dönem olarak yapıyorsun. Elinde lisans diploması olsun yeterki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 7 Temmuz 2015; 12:35:50 >
  • Çok teşekkür ederim

• Ben ankarada oturuyorum izmire tatile gitmem gerekiyor izmirde askeri birliğe gidip kasimda askere gitmek icin gerekli islemleri yapabilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: alpegoo11

Ben ankarada oturuyorum izmire tatile gitmem gerekiyor izmirde askeri birliğe gidip kasimda askere gitmek icin gerekli islemleri yapabilir miyim

evet yapabilirsin. 31 ağustostan önce başvuru yapmalısın kasım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Orijinalden alıntı: alpegoo11

Ben ankarada oturuyorum izmire tatile gitmem gerekiyor izmirde askeri birliğe gidip kasimda askere gitmek icin gerekli islemleri yapabilir miyim

evet yapabilirsin. 31 ağustostan önce başvuru yapmalısın kasım için.

Bugun askeri birligi aradım 15 ağustos son dedi kaafam karisti iyice bisi sorcam 30 agustos son diyelim ben 20 agustosta başvurdum mesela kontejyan doldu subata atma gibi bi durum olur mu

• ulan o değilde askerliği bitirdik. hatırlasanıza o ilk bekleyiş günlerini, nere çıkacak acaba diye heyecan yapmalar. vay anasını...

• 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.