Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (508. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
591.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kozmak

Acemilikten ustaliga gecerken ziraate, bitis yol ucretini de ptt ye yatirmislar bizde dun gidip aldim

Hocam dün bende baktım ptt ye daha yatmamış. 2 ayı geçti hala yatırmamışlar.
  • Herkese selam

9 ay sonra yeniden foruma girdim ve ilk yöneldiğim sayfa bu oldu.
    Nasıl olacak ne olacak derken bitti ya laa şaka gibi. Askerden döndüm eski iş yerime geri döndüm. Şuan geriye dönüp baktığımda kafamdaki soru işaretlerinin nasıl geride kaldığını düşününce gülümsüyorum.

Antalya'da tabur takım yazıcısıydım. Askerlerin acemi birliğinden gelen evraklarını düzenlemeden, terhis belgelerini hazırlamaya, ön mutemetlik işlemlerine kadar hepsi bendeydi.
    Zırt pırt beni de arıyorlardı benim hala param yatmadı diye. Bizim birlik tüm paraları askerlerin ziraat bankası hesaplarına yatırıyordu. Ama arada bazı pürüzlerde çıkıyordu çıkmıyor değil. Biz bankaya mutemetlik bilgilerini gönderiyorduk, bazı askerlerin TC ya da banka hesap numaraları bizim gönderdiklerimiz ile uyuşmuyordu. O yüzden banka ödeme yapmıyordu. Bu şekilde tespit ettiğimiz çok kayıt var. Yani bilgi uyuşmazlığı para olayında en baz hata. İkinci olay ise daha komik. Ziraat bankasında adına hesap açıldığını bilmeyenler bile vardı. Misal bir gün biri aradı, sizi bimere şikayet edeceğim aylardır paramı yatırmadınız dedi. Dostum bende burada senin gibi askerim istediğin yere şikayet yazabilirsin ama önce bi tc numaranı ver de kayıtlardan kontrol edeyim dedim. Klasörler içinde binlerce parası ödenmiş asker içinde gözünüzle tek bir tc, ad-soyad arıyorsunuz. Neyse buldum ben kaydı, belirli bir miktar yatmış Ziraat Bankasına. Eleman aradı geri, dedim bu bu hesaba bu kadar para yatmış. Aaa Ziraat bankasında hesabım mı varmış dedi. Ben ptt açtırmıştım. İyi-güzel açtırdın da biz nereden bilelim senin ptt'den hesap açtığını birliğe böyle bir bilgi gelmiyor ki.

• janjanahmet kullanıcısına yanıt
    Normalde yatırınca eve makbuzu yolluyorlar, benim askeriyedeki adresim yanlıştı. Benimle beraber terhis olan birkaç arkadaşıma parası yatmıştı bana da sormamı söylediler. Önce bir ptt şubesine gittim yatmamış dediler. 2gün sonra tekrar gittim yine yatmadı dediler, dedim aynı bölükteki arkadaşlarıma yatmış, bir pim bölümüne uğra dediler (Posta İşleme Merkezi). PİM e gittim güvenlikteki arkadaş bir yere telefon etti ismimi söyledi ve işlemin hallolduğunu belirtti. Ardından gidip paramı aldım ;)
  • arkadaşlar kasımda yedek subaylık cıkma ihtimali nedir ? kışın askere gitmek hatalı bir karar mı ? gerçi ben biran önce olsun bitsine getirdim oldugu kadar artık...
  • vay bee... gittikti gidecektik de şafaktı bokuydu püsürüğüydü... geleli 5 ay olmuş askerden. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu14

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR

Celp Grubu2

Esas Birliği EDOK MUHAREBE HİZMET DESTEK EĞİTİM K.LIĞI KH. VE DES.GR.EMN. VE MHF.BL. / KOCAELİ MERKEZ / KOCAELİ

Evet beyler, tekrar yazıyorum çıkan yeri. Acemide ikinci celp 4-5 arkadaş olduk gibi fakat benimle aynı usta birliğine çıkan yok forumda şu ana kadar. Çevremde de yok, daha önce doğru düzgün bir şey yazılıp çizilmemiş bile burası hakkında. Babam iyi yer diyor, diyor da galiba çok az kısa dönem geliyor ki kimsecikler yok. Uzunların arasında çip gibi kalmasam iyi

Benimde usta kocaeli başiskele hocam bende hiç görmedim valla 😄

Aradan 1 sene gecmis bende okuyayim dedim cikan varmi kocaeliye diye filan nasil gecti hocam rahatmi kocaeli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hidelgo41

quote:

Orijinalden alıntı: batu14

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR

Celp Grubu2

Esas Birliği EDOK MUHAREBE HİZMET DESTEK EĞİTİM K.LIĞI KH. VE DES.GR.EMN. VE MHF.BL. / KOCAELİ MERKEZ / KOCAELİ

Evet beyler, tekrar yazıyorum çıkan yeri. Acemide ikinci celp 4-5 arkadaş olduk gibi fakat benimle aynı usta birliğine çıkan yok forumda şu ana kadar. Çevremde de yok, daha önce doğru düzgün bir şey yazılıp çizilmemiş bile burası hakkında. Babam iyi yer diyor, diyor da galiba çok az kısa dönem geliyor ki kimsecikler yok. Uzunların arasında çip gibi kalmasam iyi

Benimde usta kocaeli başiskele hocam bende hiç görmedim valla 😄

Aradan 1 sene gecmis bende okuyayim dedim cikan varmi kocaeliye diye filan nasil gecti hocam rahatmi kocaeli?

Ben ilçesindeydim hocam genel olarak zor tabi tankçı olduğumdan dolayıda öyle geldi ama şehir olarak bir sıkıntı yaşamadım.

• Terhis belgesi mi alacagız bır de ? Cıkarken bırlıkten verılen belge yeterlı degıl mı ? O belgeye hıc bakmadım bıle hatırlamıyorum ya da .

Dahası daha ziraat bankasından parayı almadık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzzy_10 kullanıcısına yanıt
    kardeş van nasıldı bende oraya topçu er olarak düştüm. ocak gibi allah nasip ederse orda olacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_ShoW

quote:

Orijinalden alıntı: DEno_12

Adı
    M* D*
    Soyadı
    E*
    Celp Dönemi
    KASIM 2014
    Eğitim Birliği
    İS.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / İZMİR NARLIDERE / İZMİR
    Celp Grubu
    1
    Esas Birliği
    K.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 4 ÜNCÜ MÜHT.BLG.K.LIĞI 46 NCI MÜHT.BL.K.LIĞI / SAKARYA PAMUKOVA / SAKARYA
    Kuvvet
    KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü
    KISA_DÖNEM ER
    Sınıf
    BAKIM
    Sevk Başlangıç
    03/11/2014
    Sevk Bitiş
    07/11/2014
    Branşı
    -

Acemi +1 :)

@DEno_12 kardeşim merhaba. Pamukova'yi nasıl bilirsin? Benimde askerlik oraya çıktı kısa dönem. Neler tavsiye edersin?

• vayyy be askerden sonra zaman nasıl geçti..geçen sene tam bu saatlerde manisaya doğru yol alıyordum
  • Asker donusunden sonra.bakaya kalduginiz donem icin posta yoluyla ceza gelen var mi....

• quote:

Orijinalden alıntı: henryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: uA_ShoW

quote:

Orijinalden alıntı: DEno_12

Adı
    M* D*
    Soyadı
    E*
    Celp Dönemi
    KASIM 2014
    Eğitim Birliği
    İS.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / İZMİR NARLIDERE / İZMİR
    Celp Grubu
    1
    Esas Birliği
    K.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 4 ÜNCÜ MÜHT.BLG.K.LIĞI 46 NCI MÜHT.BL.K.LIĞI / SAKARYA PAMUKOVA / SAKARYA
    Kuvvet
    KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü
    KISA_DÖNEM ER
    Sınıf
    BAKIM
    Sevk Başlangıç
    03/11/2014
    Sevk Bitiş
    07/11/2014
    Branşı
    -

Acemi +1 :)

@DEno_12 kardeşim merhaba. Pamukova'yi nasıl bilirsin? Benimde askerlik oraya çıktı kısa dönem. Neler tavsiye edersin?

PM ile ulaşırsanız anlatayım :]

• Neredeyse 1 yıl olacak ama insan özlüyor :)

Yemin törenimizin videosu :)

Gogoyoutube
    Asker Yemin Töreni
    https://www.youtube.com/watch?v=rB8qql5J5R4
  • Keşke askere geri dönsem
  • askerden geleli yaklaşık 4 ay oluyor, Allah yeni gidenlerin yardımcısı olsun.
  • Timsah 16 kullanıcısına yanıt
    hocam bu Adana Tedarik Bölge Başkanlığı adananın neresinde acaba? bir de neler yaptınız askerliğiniz boyunca?
  • BalearicVision kullanıcısına yanıt
    hocam Tedarik Bölge Başkanlığı hakkında bilgisi olan paylaşırsa seviniriz. internette hiçbir bilgi yok.
  • cemcem4534 C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin başkanlık binası şehrin merkezinde, adliyenin arkasında bir yer. Hemen karşısında kolordu nizamiyesi var. Fakat bölge başkanlığındaki askerler nerede kalıyor, nerede nasıl görev yaparlar, bilmiyorum.

Ulaşım için, şehirlerarası otobüsle geliyorsanız, otogardan şehir merkezine giden servisler var (geldiğiniz firmanın ücretsiz servisi), son durak olan Atilla Altıkat yazıhanesinde inersiniz, tedarik başkanlığı binası yaklaşık 10 dk yürüme mesafesindedir.

Uçakla gelirseniz, havalimanı çıkışında beyaz dolmuşlara binip, adliyeye en yakın yerde inersiniz, yine takriben 10 dk sürer.

Trenle gelirseniz, garın önündeki caddenin diğer tarafındaki duraktan otobüs/dolmuş ile çarşı merkeze (İnönü Parkı civarı) gelir, 4-5 dk yürürsünüz.

Google Maps'te adana tedarik başkanlığı yazınca direkt çıkıyor. İnönü Parkı, Adana Adliyesi gibi önemli yerler de haritada görünüyor, kafanızda az çok canlanır konum olarak. Civarda çok sayıda esnaf ve işyeri var, sorarak kolayca bulursunuz.

Aklınıza takılan şeyler olursa, sorabilirsiniz.

• kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. adres hakkında şüphelerim vardı ama kalmadı eyvallah hocam sağolasın.
  • 
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.