Şimdi Ara

357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe atan adam NASA'dan yardım bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
11.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe atan adam NASA'dan yardım bekliyor

Birleşik Krallık'ta ikamet eden 35 yaşındaki Newport'lu BT uzmanı James Howells, 8 yıl önce 7.500 Bitcoin içeren cüzdanın anahtarlarının kayıtlı olduğu sabit diski çöp sahasına attı. Sabit diski bulmakta başarısız olan Howells, NASA'dan yardım istiyor.

Ayrıca Bkz.İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik Bitcoin açıklaması: Değersiz hale gelebilir

Sabit disk çöp sahasına gittiği anda, kripto para biriminin maliyeti yaklaşık 665.000 dolar olacaktı. Şimdi ise BTC başına yaklaşık 47.000 dolarlık bir oranla, varlıkların yaklaşık 357.500.000 dolar olduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlara göre Bitcoin'ler kurtarılabilir

Howells 8 yıl boyunca, sabit diski aramak için izin alma girişimlerinde başarısız oldu. Söz konusu çöp deposunun şu anda 1 metre derinlikte olduğu varsayılmakta ve çöplüğün bir futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtiliyor. Howells'in sabit diski bulmasına yardım eden herkes yaklaşık 1.330.000 dolar alacak ve Britanyalılar miktarın %25'ini Covid Yardım Fonu'na bağışlamaya hazır.

357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe atan adam NASA'dan yardım bekliyor

Yılın başlarında, yerel yönetim çevresel kaygılara dayalı olarak çöplerin kazılmasını yasaklamıştı. Howells şimdi, 2003 yılında Dünya'ya düşen Columbia uzay mekiğinin sabit diskinden veri kurtarmayı başaran NASA uzmanlarından yardım istiyor. Uzmanlar, HDD fiziksel olarak zarar görmediği takdirde o diskten veri kurtarma olasılığının %80-90 olduğuna dikkat çekiyorlar.

Kaynak:https://interestingengineering.com/a-man-accidentally-threw-out-a-hard-drive-worth-357-million-in-bitcoin
    Kaynak:https://www.thesun.co.uk/money/17026472/millions-bitcoin-hard-drive-nasa-expert-council-james-howells/
    Kaynak:https://www.autoevolution.com/news/james-howell-who-threw-away-450-million-in-bitcoin-hires-nasa-expert-to-find-it-176893.html

• Türkiye’nin durumunu bilse 270 dolar maaşla Türkiye’den işçi alabilir. 400 dolar verirse mühendis doktor bile çalıştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 19 Aralık 2021; 15:34:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Henüz çöpteki HDD'i bulmadan NASA'dan yardım alması abes olmuş. NASA çöpleri karıştırmayacak ki veriyi kurtaracak. Ama ortada harddisk yok.

• Birisi çöpe attığı bir malı nasıl geri alabiliyor. Ben mesela çöpten onu alsam bana o benim diyebilir mi? Adama demezler mi niye çöpe attın o zaman? Bir malın sahipliği çöpe atılınca da devam eder mi etmeli mi?

• ti7800 kullanıcısına yanıt

Valla 357 milyon doler diyor hacı senin başına gelse ağzınla ararsın oraları çöpe atılan şeyin mülkiyetini boşver 357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe atan adam NASA'dan yardım bekliyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan harddiski niye çöpe atar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yemeksepeti kuponunun tarihi geçince ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu eleman yıllardır arıyor. Bu kadar sinir stres sonra adamın ölmemesine şaşıyorum. Bir an inme gelip, vefat edebilirdi.

• Yine mi bu eleman... soğuk su içmemiş mi hala, takmış kafayı demek ki, yazık.

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Haberin başlığı İle Türkiye nin Ne Durumı Ne Alaka.

Sizinde her boka Türkiye yi karıştırmanız yetti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaynak olarak verilen siteye girip okudum. Kaynak sitede NASA nın adının N si geçmiyor.
    Zaten kayıp disk bulunmamış, NASA dan diski okumak için yardım istemek ne alaka diye düşündüğüm için merak edip kaynak siteye girmiştim. Öyle bir şey yok.

• Yazık olmuş adama.

• Türkiye pahalı gelir ona... Venezuela İran Filipinler Endenozya brezilya Ermenistan Kırgızistan Ukrayna Hintliler Pakistan daha uyguna gelir.. para istemez karın tokluğuna çalışırlar. yemek verse yeter.

• Arama ekibi kurar, ne yapar eder bulurdum o diski.

Aynı bir çok TR vatandaşı gibi.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Ekipten birinin diski bulunca sahibine vereceğini sanmıyorum.357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe atan adam NASA'dan yardım bekliyor 

• S..... ...... ...... davası olmaz. Boşa cabalar.

• Son pişmanlık fayda etmez. Sen çöpe at, işi yok gücü yok NASA senin HDD ni arasın. Çok beklersin, bol bol soğuk su iç :D Ama HDD sini bulan yaşadı.

• 1ses1 kullanıcısına yanıt
    İyi de burada 3. kelime davası zaten sen niye 3 boşluk koyup davası yazdın ki 🙄

• ti7800 kullanıcısına yanıt
    Adam çöpe atmamıştır yanlışlıkla çöpe gittiğini düşünüyordur bence. Biz de bir şeyi kaybettiğinizde çöpte aramaz mıyız

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Merak etme turkiyeden daha iyi biliyorlar Türkiye'nin coken ekonomisini hatta 20 sene onceden bile biliyorlardir bu duruma gelicegini

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.