Şimdi Ara

3570K Asrock Z77 Extreme4 ilk oc denemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk kez overclock yapıyorum bileşenler başlıkta belirttiğim gibi soğutucu olarak H100 kullanıyorum. Sormak istediklerim

1_ Masaüstünde hiç bir işlem yapmıyorken CPU-Z'de clock speed 1600 mhz gözüküyor. Bildiğim kadarıyla normalde 3400 mhz'de çalışması lazım yük altına girince 3800'e çıkması lazım doğrumudur bildiğim?

2_ Voltaj falan hiç ellemedim sadece çarpanı değiştirdim 43'e getirdim sistem kararlı mı diye prime95 testi yapıyorum 10 dakkadır hiç bi problem çıkmadı. Kararlılık testini hep prime95 yapsam olur mu?

3570K Asrock Z77 Extreme4 ilk oc denemem

3_Bu şekilde gidersem sadece herhangi bir zarar verme olasılığım var mı işlemciye veya anakarta CPU-Z'de voltaj 1.080 gözüküyor tehlike sınırı nedir bu voltaj değerinin hangi değeri aşmamalıyım? Bildiğim kadarıyla belli bi voltu geçince ters işlemciye zararı oluyor.

• Çarpanı 45 yaptım problem çıkmadı sonra 47 yaptım BIOS ekranında takıldı korkmadım değil anakartın pilini çıkardım yine çalışmadı sonra anakart kitapçığında clear cmos'u gördüm bastım çalıştı ama ömrümden yedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

Çarpanı 45 yaptım problem çıkmadı sonra 47 yaptım BIOS ekranında takıldı korkmadım değil anakartın pilini çıkardım yine çalışmadı sonra anakart kitapçığında clear cmos'u gördüm bastım çalıştı ama ömrümden yedi

Bende ayni ana kart ve işlemci var. bende 4.4 ve 4.5 yaptım ama 4.6 dan sonra windowsa gelirken mavi ekran verıyo.
  • 4.5 Ghz den sonra voltaj vermek gerekir, iyi bir soğutucunuz varsa 1.30 volt fixleyip deneyin, 4.6 - 4.8 seviyesine çıkartıp deneyin ısılar çok yükselmiyorsa sorun yok.
    Adım adım voltaj yükseltip hızı artırabilirsiniz, 1.50 V maksimum sınır diye biliyorum ama siz yinede 1.30 V üzerine çıkmayın bence.
    Ayrıca boştayken 1.6 Ghz çalışması normal, otomatik ayarlıyor yüke göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

4.5 Ghz den sonra voltaj vermek gerekir, iyi bir soğutucunuz varsa 1.30 volt fixleyip deneyin, 4.6 - 4.8 seviyesine çıkartıp deneyin ısılar çok yükselmiyorsa sorun yok.
    Adım adım voltaj yükseltip hızı artırabilirsiniz, 1.50 V maksimum sınır diye biliyorum ama siz yinede 1.30 V üzerine çıkmayın bence.

1.34'te 4.9'a kadar çıktım ama sıcaklıklar 90'a yaklaştı h100'e 2 fan daha takıp deniyecem sonra. Yabancı forumlarda 1.5 volta kadar verenler olmuş benim anakartta da 1.55'ten sonrasını kırmızı gösteriyor bu 1.55 voltun güvenlik sınırı olduğu anlamına mı geliyor?
  • Son olarak 1.290 volt 4.9 ghz stabil kaldı 5.0 olmuyor bi türlü 1.36 denedim yine hata veriyor. Bu anakartı kullanan arkadaşlar için 1 günlük tecrübelerim sonucu tavsiyelerim olacak speed-step ve C1e'yi kapatmayın özellikler C1E disabled olduğunda sıcaklıklar 10-12 derece artıyor ve işlemci sürekli 4.9 çalıştığı için boşuna elektrik tüketimi, sıcaklık artışı oluyor.
  • quote:

Son olarak 1.290 volt 4.9 ghz stabil kaldı 5.0 olmuyor bi türlü 1.36 denedim yine hata veriyor. Bu anakartı kullanan arkadaşlar için 1 günlük tecrübelerim sonucu tavsiyelerim olacak speed-step ve C1e'yi kapatmayın özellikler C1E disabled olduğunda sıcaklıklar 10-12 derece artıyor ve işlemci sürekli 4.9 çalıştığı için boşuna elektrik tüketimi, sıcaklık artışı oluyor.

ben 4.8 a çıktım. full loadda sıcaklık 75 dereceye çıktı. voltajda 1.43 civarındaydı. 1.4 sınırmış diye duydum o yüzden tekrar geri çektim. hemde 4.8 de çok stabil olmuyor. Bilmiyorum bende sistemi kuralı daha 2 gün oldu henüz deneme aşamsındayım. Arkadaşım dün bana bi siteden bulduğu linki attı. Burada adam bizim anakart ve işlemciyi kullanarak 5.0 a çıkmış aynı ayarları uyguladım. Bide sen dene istersen. Ama dediğim gibi sistem cabuk patlıyor. Bende noctua C14 fan var. Bu sistemde sıcaklık 75 e çıktı.

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?p=2682602

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

4.5 Ghz den sonra voltaj vermek gerekir, iyi bir soğutucunuz varsa 1.30 volt fixleyip deneyin, 4.6 - 4.8 seviyesine çıkartıp deneyin ısılar çok yükselmiyorsa sorun yok.

peki bu işin başka yolu yok mu? anakartta birsürü değer var ve biz sadece core çarpanını artırarak ve sadece core voltajını artırarak OC yapıyoruz. Yani core çarpanının üstünde frekansı var 100 diyor. Mesela onu artırıp onunla ilgili voljatı artırsak daha iyi olmaz mı? Birde biosta o kadar çok bilmdeğim şey var ki. Belki onları bilsek ne işe yaradıklarını öğrensek daha iyi daha stabil bi clock yapabilirz?

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhangultepe

quote:

Son olarak 1.290 volt 4.9 ghz stabil kaldı 5.0 olmuyor bi türlü 1.36 denedim yine hata veriyor. Bu anakartı kullanan arkadaşlar için 1 günlük tecrübelerim sonucu tavsiyelerim olacak speed-step ve C1e'yi kapatmayın özellikler C1E disabled olduğunda sıcaklıklar 10-12 derece artıyor ve işlemci sürekli 4.9 çalıştığı için boşuna elektrik tüketimi, sıcaklık artışı oluyor.

ben 4.8 a çıktım. full loadda sıcaklık 75 dereceye çıktı. voltajda 1.43 civarındaydı. 1.4 sınırmış diye duydum o yüzden tekrar geri çektim. hemde 4.8 de çok stabil olmuyor. Bilmiyorum bende sistemi kuralı daha 2 gün oldu henüz deneme aşamsındayım. Arkadaşım dün bana bi siteden bulduğu linki attı. Burada adam bizim anakart ve işlemciyi kullanarak 5.0 a çıkmış aynı ayarları uyguladım. Bide sen dene istersen. Ama dediğim gibi sistem cabuk patlıyor. Bende noctua C14 fan var. Bu sistemde sıcaklık 75 e çıktı.

Hocam aslında 5.0 ghz'e ben de çıktım ama stabil olmuyor prime95'te. Yoksa cinebench'te aida'da skor alıyor 4.9 ile 5.0 arasında pek bi fark olmadı onun için çok da zorlamak istemiyorum. C1E ve speed step enabled olarak dene istersen boşta ve yükte sıcaklık baya farkediyor. PLL level kaçta senin kartta?

• quote:

quote:

quote:

Hocam aslında 5.0 ghz'e ben de çıktım ama stabil olmuyor prime95'te. Yoksa cinebench'te aida'da skor alıyor 4.9 ile 5.0 arasında pek bi fark olmadı onun için çok da zorlamak istemiyorum. C1E ve speed step enabled olarak dene istersen boşta ve yükte sıcaklık baya farkediyor. PLL level kaçta senin kartta?

yanlış hatırlamıyorsam 5 ypamıştım

• birde işlemciye overclock yaptığım da 3D mark 11 testi yapamıyorum. İşlem sonlandırılıyor. Sende de böyle bişey oldu mu?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yanlış hatırlamıyorsam 5 ypamıştım

Level 5'te bende 1.3 versem bile cpuz'de 1.25 falan gözüküyo level 1'de biostan girdiğin tam voltajı cpuz'de görüyorum sen de öyle dene istersen

• O işlem sanırsam işlemcinin yükü arttığında voltajı düşüyor. Galiba yanmayı önlemek için yapılıyor ama bence pek mantıklı değil. Çünkü zaten voltaj artırıyorum ki overclock olabilsin. Yük alınca tekrar indiriyosa patlar gene. Bide o şekilde deniyeyim. bide senin dediğin şu ayarı enable yapıcam.
  • 4.9'a falan gerek yok bence 4.2-4.5 civarı yeterlidir.hatta direk 4.2 gayet yeterli diyebilirim oyunlar ve günlük kullanım için.
  • batuhangultepe B kullanıcısına yanıt
    bende aynı anakart var 4 pinli işlemci soğutucum var fan hızı otomatik lvl 1 yapıyom 1330 tpm de dönüyor 65 cc geldimi yükselmesi gerekirken fan hızının kafasına göre yükselio nedenini bilen varmı bazen hiç birşey acık değil ken fan 2400 rpm cıkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.