Arkadasin dedigi gibi kontenjan etkisi fazla oldu. Sıralama düşüşünü normal karşılıyorum ben bundan sonra sabit kalmasi bekleniyor. Hocalarımızin cogunu severim hepsi alanlarinda cok başarılı, hepsi yurtdışı doktorali. Eğitimi kaliteli ve biraz da zorlayabiliyor. Kayseri İstanbul Ankara gibi sosyal bir sehir degil ama küçük bir sehir de degil. İhtiyaclarini karsilayabilecegin bir öğrenci sehri bence. Sıkıcı bulan da var. Mezunlar memnun, bulup konusabilirsin bence. Ogrenci aktiviteleri orta düzey diyebilirim. Bende bir kulüpte gorev alıyorum, bu sene daha fazla etkinlik yapmak istiyoruz bakalım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
35K CENG TERCİH ÖNERİSİ (2. sayfa)
-
-
hocam benim ilgim ceng yönünde.o sıralamaya çok iyi yerlere girebilirsiniz ilginiz varsa çekinmeden yazın kesinlikle üzmez.4 yıl önceki sıralaması 20k olan ünilere girebilirsiniz. ceng yazınca tam tersi oluyor malesef.
-
YTU matematik mühendisliği düşünebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara’da bazı okullarda yeni yazılım mühendisliği bölümleri açıldı onlara bakmanı tavsiye ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
AGÜ Yazmak istiyorum. iletişim bilgilerinizi rica edebilir miyim?
-
Agü geçen senelerde okula gelip gezmek isteyen öğrencilere bilet alıyordu. Whatsapp danışma hattı vardı. Haberin olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ünilerin teknik anlamda aralarında aşırı fark yaratacak bir yönü yok.
Kampüs ve sosyal ortamı en iyi olanı bence Ankara üni. umarım o gelir. Erzurum gelirse üzer :)
Ceng ile yazılım müh. müfredatı arasında aman aman fark yok, yazılım kariyeri için iş tamamen öğrencide bitiyor. En dip sıralamadaki ünide bile öğrenciliği boyunca sürekli güncel teknolojiyi takip edip, proje yapıp yayınlayan, üni deki dersler dışında yazılım ile ilgilinen, ingilizcesini geliştirmiş bir öğrenci rahatlıkla ortalama odtü, bilkent ceng mühendisinin önüne geçer iş mülakatlarında söyliyeyim.
O yüzden ceng tercih edecekler, öğrenciliklerinden itibaren emekli olana kadar sürekli güncel tech. stackleri takip edebilir miyim diye kendini sorgulamalı bence. Bunu yapamayan 40'lı yaşlardan itibaren iş bulmada çok büyük sorun yaşayacak. Yazılım tarafındaki iş hayatı dışarıdan gözüktüğü gibi toz pembe değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 31 Temmuz 2022; 23:35:10 >
-
Hocam peki ne kadar sürdürülebilir bir iş sizce 50 60 yaşındada kod yazmak sıkmaz mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O kişiye göre değişir, o yaşlarda kod yazan var mı? Ben burda hiç görmedim :) ama yurtdışında var. Gerek sağlık sorunları, gerekse metabolizma yaşı yüzünden o yaşlarda verimli bir şekilde kod yazılabileceğini pek düşünmüyorum.
Zaten o yaşa geldiğinizde hala kod yazacak bir pozisyonda değil daha çok teknik danışman veya koda çok bulaşmayan, Senior yazılımcılara teorik bilgi sunan SW architect gibi bir pozisyonda olmanız lazım. Tabi bunun için de gerçekten hayvan gibi bir teknik bilgi birikimi gerekiyor, yazılan kodun algoritma tarafında ne kadar verimli olduğundan tut, kullanılan yazılım dilinin(c#, java , python) , veritabanı işlemlerinin, en ince optimizasyon taraflarına kadar çok sağlam bilgi sahibi olunması lazım.
Ayrıca bizim Türkiye olarak avantajımız, Avrupa ve ABD'de yaşlı nüfusun hızla azalması, gençler arasında da arzı karşılacak kadar yazılımcı yetişmemesi sebebiyle o taraflarda inanılmaz bir yazılımcı açığı oluştu. Çin, hindistan, ortadoğu taraflarında nüfusu yoğun ülkelerdeki yazılımcılar yerine ilk olarak bizim ülkeye yöneliyorlar.
-
Şu an AGU yazmak bana mantıklı geliyor. Kayseri'de okumak pahalı mı? Sosyal olanakları çok mu?
-
ytü matematik mühendisliği tercih etmelisiniz.
-
sebep? yazılımcı olacaksam neden bunu okuyayım?
-
Esogu ve altı tutma ihtimali fazla agu %90 gelir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AGU okursam iyi bir eğitim alacağım gibi görünüyor. Hedefim USA şirketinde yazılımcı olmak. Bunun için doğru bir seçim mi AGU?
-
AGU'den AYBU yatay geçiş yapılabiliyor mu ?
-
Hem kendiliğinden Yazılım dersleri var hem de 3. Ve 4. Sınıfta bolca boş yer var seçmeliler için. Seçmeli dersler için yazılım dersleri seçerseniz yazılıma kaymanız kolaylaşır.
YTÜ bu üniversitelere göre sektördeki isim ve imkan olarakta baya üstün.
mtm.yildiz.edu.trYTÜ Matematik Mühendisliği Bölümühttps://mtm.yildiz.edu.tr/sayfa/E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M/Ders-Plan%C4%B1/123
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 1 Ağustos 2022; 13:5:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben siyasi sebeplerle Abdullah Gül üniversitesinden pek haz etmiyorum hocam o yüzden bi bilgim de yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bro bende agü yazıcam fakat kayseriden sosyal anlamda beklentim yok bunu göze alarak yazıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam siyasi bir ismi olan üniversitede okumak mantıklı değil bence. İyi hocalar da kaçıyor artık okuldan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%100 ingilizce olmayanı mı diyorsunuz? Mezun olduktan hemen sonra iş bulur muyum? Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulur muyum? Muhtemelen hayır, bilgisayar mühendisliği daha iyi gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X