Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: megiddo

önemli bir şey soracam; kısa dönem istedim başvuruda, şu anda vazgeçip bir dilekçe ile başvursam uzun dönem için kabul edilir mi, 'uzun dönem evet' şeklinde değiştirilir mi benim başvurum?

Dilekçeye felan gerek yok askerlik şubesine git zaten bu ay sevk öncesi hazırlık işlemleri yapılıyor, tercihini değiştirmek istediğini söyle hallederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragen

quote:

önemli bir şey soracam; kısa dönem istedim başvuruda, şu anda vazgeçip bir dilekçe ile başvursam uzun dönem için kabul edilir mi, 'uzun dönem evet' şeklinde değiştirilir mi benim başvurum?

Dilekçeye felan gerek yok askerlik şubesine git zaten bu ay sevk öncesi hazırlık işlemleri yapılıyor, tercihini değiştirmek istediğini söyle hallederler.

tecili bozmaya karar verdiğimde ayın 28ydi ve bir günüm kalmıştı düşünmek için o anda kısa dönem dedim sonra zaman geçince pişman oldum keşke uzun seçseydim diye, bende geri dönülmez bir işlem değildir inşallah diyordum bu kadar basit olacağını tahmin etmemiştim, hatta vermediğim yds sonucunu da vereyim de daha da artsın şansım, teşekkürler @dragen

• quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

arkadaşlar ben devre kaybıyım,ağustosta gidenlerle ayarlayıp onlarla aynı tarihte gitsem yine devre kaybı mı olurum ?

Basvuru tarihini kacirma git 95/2 tertip olursun.

• beyler 357-1 den selamlar gittik geldik sizde gidip geleceksiniz inşallah sevkler ne zaman jandarma olacaklara tavsiyeler yapılır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

arkadaşlar ben devre kaybıyım,ağustosta gidenlerle ayarlayıp onlarla aynı tarihte gitsem yine devre kaybı mı olurum ?

Basvuru tarihini kacirma git 95/2 tertip olursun.

ben bugün başvursam yarın sabah askerim
  • Merhaba arkadaşlar dün askerlik şubesine gittim transkript eksikti onu verdim. Martta aldığım askerlik durum belgesinde sevk tarihi: 1-30 haziran yazıyordu. Dünkü verdikleri askerlik durum belgesinde ise sevk tarihi kısmı yerine sınıflandırma tarihi: 30 temmuz yazıyor. Asalın sitesindeki trt duyurusunda sınıflandırma sonuçları 24 temmuz yazıyor ama komutanda ısrarla 30 temmuzda açıklanacağını söyledi. Sizin belgelerinizde sınıflandırma tarihi nedir? Umarım 2. gruba kalmayız :).
  • megiddo kullanıcısına yanıt
    Ben dün yds sonuç belgemi vermeye gitmiştim. Hemde adres değişikliği yapacaktım. Evraklarım gönderilmiş olduğu için yds sonuç belgemi almadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafasari

Merhaba arkadaşlar dün askerlik şubesine gittim transkript eksikti onu verdim. Martta aldığım askerlik durum belgesinde sevk tarihi: 1-30 haziran yazıyordu. Dünkü verdikleri askerlik durum belgesinde ise sevk tarihi kısmı yerine sınıflandırma tarihi: 30 temmuz yazıyor. Asalın sitesindeki trt duyurusunda sınıflandırma sonuçları 24 temmuz yazıyor ama komutanda ısrarla 30 temmuzda açıklanacağını söyledi. Sizin belgelerinizde sınıflandırma tarihi nedir? Umarım 2. gruba kalmayız :).

Normalde 24 Temmuzdu ama 1-30 hazlran arasi sevk oncesi hazirlik islemleri yaptirilmasi gerekmektedir yaziyo diye gittim subeye hicte bise yapmadilar sadece guncellediler bilgilerimi.. Sonra bi baktim benimde siniflandirma tarihi 30 Temmuz yaziyor.. Oradaki gorevli kadin sistem boyle verdi dedi anlamadim hocam bende nasıl olacağını

• quote:

Orijinalden alıntı: coronateq

beyler 357-1 den selamlar gittik geldik sizde gidip geleceksiniz inşallah sevkler ne zaman jandarma olacaklara tavsiyeler yapılır :)

sağolasın zaten çoğumuzu jandarma yapcaklar.Çoğu kısa dönem arkadaşım jandarma yaptı full nöbet ile 6 ayı doldurup geldiler. Bizim de olacağımız o.
  • Bugün kaçak cezam geldi 122 TL ancak başka bir kağıtta askerlik hizmetini yerince getirecekler için para cezasının askerlik hizmetinden sonra tahsil edileceği yazıyor. Ben ağustosta gidicem zaten. Şimdi ödeyip ödememe konusunda kararsız kaldım. Bir bilgisi olan var mı?
    2. sorum da geçen Şubat'ta benim nereye gideceğim belli olmuş mudur? Tekrar aynı yer mi düşer? Başvuruda uzun yapmak istiyorum diye belirtmiştim. Uzun/kısa seçimimin de bir etkisi olmayacak mı ağustos için?
     360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_exorcist -- 10 Haziran 2015; 11:40:19 >

• mustafasari M kullanıcısına yanıt
    TRT duyurusuna göre zaten 30 temmuzda 1 aylık eğitime tabi yedek subay çıkanlar gidiyor o yüzden 24 temmuzda açıklanacaktır.
  • arkadaşlar merhaba ben de ağustos celbi için karar aldırdım umarım hepimiz için hayırlısı olur
    okul: akdeniz üni. uluslararası ticaret
    ortalama: 2.28
    yedek subay: hayır
    komando: hayır
  • bugün şubeye gittim ve kısa dönem tercihini uzun dönem yedek subaylık şeklinde değiştirdim, bu sefer benim belgede de 30 temmuz tarihi var ordaki görevliye sordum daha önce 24 temmuzda belli olacaktı ama yeni karar verdiler tarihi değiştirdiler dedi yani büyük ihtimalle yerler 30 temmuzda belli olacak arkadaşlar, bide yedek subaylık için şansımı sorduğumda doktor ve avukatlara öncelik veriliyor dedi, bu dönemdeki asker sayısı hakkında soru sordum sanki diğer dönemlere göre az değil mi dedim hayır bizde sayı olarak bir veri yok ama önceki dönemlerden pek bi farkı yok gibi mimik jestler yaptı. şube izmir bu arada.
  • 30 temmuz olacağını sanmıyorum genelde açıklamalar cuma günlerine denk geliyor yada getiriliyor böyle bir teamül var sanırım. belki asal şubelerinde yoğunluğa önlem amaçlıdır.

Benimde bir sorum var.
    Spor yapamaz raporu almak meslekçi yedek subay adaylığını etkiler mi? zaten tim komutanlığında gözümüz yok o da ihtimalde sıfırlanır mı?
  • quote:

bugün şubeye gittim ve kısa dönem tercihini uzun dönem yedek subaylık şeklinde değiştirdim, bu sefer benim belgede de 30 temmuz tarihi var ordaki görevliye sordum daha önce 24 temmuzda belli olacaktı ama yeni karar verdiler tarihi değiştirdiler dedi yani büyük ihtimalle yerler 30 temmuzda belli olacak arkadaşlar, bide yedek subaylık için şansımı sorduğumda doktor ve avukatlara öncelik veriliyor dedi, bu dönemdeki asker sayısı hakkında soru sordum sanki diğer dönemlere göre az değil mi dedim hayır bizde sayı olarak bir veri yok ama önceki dönemlerden pek bi farkı yok gibi mimik jestler yaptı. şube izmir bu arada.

Kardeşim senin mesajların dikkatimi çekti de yedek subaylığa kafayı takmışsın anladığım kadarıyla, belki de senin için kısa dönem daha hayırlısı olacak, neden tek bir düşünceye çakılı kalıyorsun, farklı taraftan da düşünürsen kafan rahatlar, ben hangisi hayırlısı ise o olsun diyorum ve kendimi kısa döneme göre hazırlıyorum, eğer yedek subay da çıkarsa benim için sürpriz olmuş olacak, tavsiyem sende böyle düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hero-

quote:

bugün şubeye gittim ve kısa dönem tercihini uzun dönem yedek subaylık şeklinde değiştirdim, bu sefer benim belgede de 30 temmuz tarihi var ordaki görevliye sordum daha önce 24 temmuzda belli olacaktı ama yeni karar verdiler tarihi değiştirdiler dedi yani büyük ihtimalle yerler 30 temmuzda belli olacak arkadaşlar, bide yedek subaylık için şansımı sorduğumda doktor ve avukatlara öncelik veriliyor dedi, bu dönemdeki asker sayısı hakkında soru sordum sanki diğer dönemlere göre az değil mi dedim hayır bizde sayı olarak bir veri yok ama önceki dönemlerden pek bi farkı yok gibi mimik jestler yaptı. şube izmir bu arada.

Kardeşim senin mesajların dikkatimi çekti de yedek subaylığa kafayı takmışsın anladığım kadarıyla, belki de senin için kısa dönem daha hayırlısı olacak, neden tek bir düşünceye çakılı kalıyorsun, farklı taraftan da düşünürsen kafan rahatlar, ben hangisi hayırlısı ise o olsun diyorum ve kendimi kısa döneme göre hazırlıyorum, eğer yedek subay da çıkarsa benim için sürpriz olmuş olacak, tavsiyem sende böyle düşün.

tam tersi kısa donem istiyordum hala kısa gelse de sevinecem uzun da gelse sorun değil, sadece askerlik dönüşü bir boşluk olacak o boşluğa düşmektense bi süre daha ücretli şekilde askerlik yapmayı yeğlerim duşuncesiyle uzun donem istedim sonradan, tabi herkesin kendisine göre planları vardır askerlik oncesi ve sonrası ve ona göre kısa veya uzun seçmiştir ama ben düşündüğünün aksine çok rahatım kısa da uzun da gelse hiç umrumda değil uzun gelse bi nebze daha iyi olacak benim açımdan o yuzden uzun donem tercih ettim, düşüncen için de sağol :)

• Herkese selam arkadaşlar.
    Ben de dün itibariyle ağustos celbi için başvurmuş(sevk öncesi işlemler) bulunuyorum.
    Lisans : İlköğretim matematik öğretmenli
    Ortalama: 3.38
    Meb Öğretmenlik: Evet (Sanırım Asker öğretmenlik oluyo bu)
    Yedek Subay : Hayır
    Komando: Hayır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _unstable_ -- 11 Haziran 2015; 1:13:18 >
  • _unstable_ _ kullanıcısına yanıt
    eğer dün için ağustos celbine başvurduysanız. yanlış bir celp söylüyor olmalısınız. çünkü 31 mayıs tarihi itibari ile Ağustos celbi alımları bitti.
    siz kasım celbi ile gideceksiniz.
  • allstaer kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşıldı sanırım. Sevk öncesi işlemlerimi hallettim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bir şey sormak istiyorum. 4 senelik üniversite mezunları kısa dönem yapacakken eğer olur da uzun dönem çıkarsa normal er olarak mı yapıyorlar yoksa yedek subay olarak maaşlı mı?

Mart ayında transkript yanımda olmadığı için diploma notumu 0 girmişti kadın. Ama verdiğim geçici diplomamda ortalamam vardı. Ama kadın dikkat etmediği için 0 olarak kaldı. Ayrıca bana 1-30 Haziran arasında transkriptini getirirsen notunu düzeltirim demişti. Ben de yurtdışında olduğum için öyle kalacak dedim.

Bugün cepten aradılar beni. Kadın diyorki belgeleri kontrol ederken senin notun 0 yazılmış onu farkettim dedi. Ben de transkriptim yanımda yoktu o yüzden 0 girildi dedim. Kadın dedi ki, halbuki diplomanda yazıyormuş notun şimdi farkettim, hiç gerek yoktu transkripte dedi. Eğer gelebilirsen düzeltiriz dedi. Ben de gelemem yurtdışındayım dedim. Ortalamam 0 olarak kalacak yani.

Bana uzun dönem çıkma ihtimali nedir? Bölüm Ekonometri. Komando olamaz raporum var. Yedek subay hayır. Diploma notu 0.. O kadar okuduk bu şanssızlıkla bu kriterlere de vurmaz artık uzun dönem değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J. Marston -- 11 Haziran 2015; 4:44:24 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.