Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, ben kaydımı yaptırdım ağustos 2015 için ama temmuz'da yurtdışına tatile gitmeyi planlıyorum yurtdışına. sevk tarihinden önce yurtdışına çıkışlarda herhangi bir problem yaşar mıyım?

teşekkürler.
  • chianti C kullanıcısına yanıt
    Zamanında dönüp birliğine zamanında katıldığın sürece bir sıkıntı yaşamazsın sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Orijinalden alıntı: allstaer

mesleğiniz nedir :)

beni kastediyorsanız devlet memuruyum

Aöf Kamu
  • Adalet kullanıcısına yanıt
    hiç belli olmaz :D umudunu yitirme eğer komando evet yedek subay evet dediysen şansın biraz daha artıyormuş öyle duydum :)
  • Beyler ben fakulte mezunuyum agustosta tecul bitiyor basvuruyu kacirmisim kesin olarak kasim donemine mi kalirim oncedemn sorulduysa kusura bakmayin fazla vaktim yoktum mesajlari okuyamiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam. 353 KD olarak Erzincan 59. topçu tugayında askerliğimi yaptım. Nereye düşülür, asteğmen olur musunuz vs. bunlar tamamen şans işi. Hepinizin hakkında hayırlısı olur umuyorum. Size tavsiyem, yanınızda aşırı eşya götürmeyin. Özellikle büyük birliklere, tugaylara vs. düşenler fazladan fazladan ıvır zıvır götürmesin. Zaten acemilik bittikten sonra çarşıya çıkma imkanınız olacağı için eksik gediği giderme ve ihtiyaçlarınızı karşılama şansınız da olacaktır. Onun dışında büyük birliklerde kantinlerde her türlü şey don fanila çorap vs. de satılır. Ağustos ayında gideceğiniz askerlik için kalkıp da yanınızda kış ayında lazım olur diye içlik götürmeyin yani. :) Dolaplar küçük olacak, çok büyük olasılıkla belirli bir dolap düzenine uymak zorunda kalacaksınız ve fazla eşyanız valizinizde öylece sivil eşya deposuna tıkılıp kalacak. Askerliğim süresince iyi ki almışım dediğim 1-2 şey yazayım:

- Vazelin krem(kışın da yazın da lazım olur kulaklarınıza yüzünüzün her kısmına ellerinize vs.)
    - Utalk ayak pudrası(ayaklarınızı üşenmeden her akşam yıkayın ve pudralayın)
    - Bot için şifreli kilit(çalmayı kafasına koyan onu da açar ama olsun)
    - Kalın marker kalem(kırmızı olsun bence, botunuzun iç kısmına çantanızın üstüne hatta yastığınızın iç kısmına bile adınızı vs. yazabilir işaret koyabilirsiniz güzel olan yastıklar her an yer değiştirebilir)
    - Kaliteli bi traş sonrası kremi(her sabah traş olmak alışık olmayanlar için ilk başlarda sıkıntı çıkarabilir özellikle sıcaklarda)

ve son olarak tavsiyem paraya kıyıp doğru düzgün bi traş bıçağı alın.

İlk etapta aklıma gelenler bunlar. :)

• arkadaşlar ben devre kaybıyım,ağustosta gidenlerle ayarlayıp onlarla aynı tarihte gitsem yine devre kaybı mı olurum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chianti

selamlar, ben kaydımı yaptırdım ağustos 2015 için ama temmuz'da yurtdışına tatile gitmeyi planlıyorum yurtdışına. sevk tarihinden önce yurtdışına çıkışlarda herhangi bir problem yaşar mıyım?

teşekkürler.

Selam,

Ben askerlik kaydımı yaptırdıktan sonra pasaport çıkarıp Amerika'ya geldim. 1 Ağustos'ta dönüp ardından askere gideceğim. Hiç bir sıkıntı çıkmıyor rahat olabilirsin. Pasaport başvurusunda polis memuruna sordum. Sorun olacak olsa pasaport çıkmaz dedi. Hiç bir sıkıntı çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görünen Köyün Kılavuzu

Beyler ben fakulte mezunuyum agustosta tecul bitiyor basvuruyu kacirmisim kesin olarak kasim donemine mi kalirim oncedemn sorulduysa kusura bakmayin fazla vaktim yoktum mesajlari okuyamiyorum

Ağustos için başvurular sona erdi. Kasım celbine kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J. Marston

quote:

Orijinalden alıntı: chianti

selamlar, ben kaydımı yaptırdım ağustos 2015 için ama temmuz'da yurtdışına tatile gitmeyi planlıyorum yurtdışına. sevk tarihinden önce yurtdışına çıkışlarda herhangi bir problem yaşar mıyım?

teşekkürler.

Selam,

Ben askerlik kaydımı yaptırdıktan sonra pasaport çıkarıp Amerika'ya geldim. 1 Ağustos'ta dönüp ardından askere gideceğim. Hiç bir sıkıntı çıkmıyor rahat olabilirsin. Pasaport başvurusunda polis memuruna sordum. Sorun olacak olsa pasaport çıkmaz dedi. Hiç bir sıkıntı çıkmaz.

Cevap için teşekkürler. şimdiden hepimize hayırlı teskereler.

• Arkadaşlar şimdiden herkese hayırlı tezkereler :) Herkesin gönlünce olması dileğiyle...

Bir sorum var. Normalde Ağustos için tecil yaptırmama rağmen, beni Mayıs celbi için askere çağırmışlar. Tabi bundan haberim yok. Evime gelen kağıtta bakaya durumundasınız yazıyordu. Hemen en yakın askerlik şubesine gittim Ağustos celbi için işlemlerimi yaptırdım. Neyse. Sonra bir uzman çavuşun oğluna ders veriyordum. Durumu anlattım. Bakaya durumuna düşmüş isen nereye gideceğin bellidir, ben öğrenir sana haber veririm dedi. Sonra ertesi gün hemen aradı. Sülüsüm silinmiş lakin Mayıs celbinde uzun dönem çıkmış. Değişme ihtimali var mı sizce? Askerlik şubesinde de uzun dönem istiyorum dedim :) Bir görüşlerinizi alayım...

Fizik yüksek lisans mezunuyum.
    Ortalama;
    Lisans:2,69
    Yüksek lisans:3,69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senmursel -- 8 Haziran 2015; 12:25:24 >
  • S.a arkadaslar bu dönem isletme bölümünden mezun oldum ancak henüz diplomayi almadim.Ağustos ayinda gidemeyecegimi biliyorum , kasim ayi icin diploma olmadan askerlik şubesine gidip basvuru yapmama gerek var mi? Yoksa diplomayi aldikdan sonra mi gitmeliyim? Son olarak kasım celbi icin hangi tarihler arasi basvuru yapmamiz gerekiyor? Herkese tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hawk. -- 9 Haziran 2015; 0:34:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dönem askere gidecem yok sanırım 6.sayfayı bile dolduramadık hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer304

Arkadaşlar e-devlet üzerinden yedek subay sevk öncesi hazırlık sekmesine tıkladığımda "Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz." şeklinde uyarı alıyorum.
    6 mayısta ağustosta askere gitmek üzere tecilimi bozdurduğumda sevk öncesi hazırlık işlemlerim de yapılmıştı.

Bu nedendir fikri olan var mı?

Arkadaşlar aynı durum bende de söz konusu. Problem yoktur değil mi?
    Aynı zamanda aşağıdaki kaynakta böyle bir bilgi var. Nedir, ne değildir?
    Ağustos celbi başvuruları 01-30 Haziran arasında yapılacak. Başvuru için son güne 21 gün 7 saat 54 dk 4 sn kaldı.

Kaynak:http://www.kisadonemaskerlik.com/#ixzz3cXgiy0Ce

• quote:

Orijinalden alıntı: agitoxin

quote:

Orijinalden alıntı: omer304

Arkadaşlar e-devlet üzerinden yedek subay sevk öncesi hazırlık sekmesine tıkladığımda "Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz." şeklinde uyarı alıyorum.
    6 mayısta ağustosta askere gitmek üzere tecilimi bozdurduğumda sevk öncesi hazırlık işlemlerim de yapılmıştı.

Bu nedendir fikri olan var mı?

Arkadaşlar aynı durum bende de söz konusu. Problem yoktur değil mi?
    Aynı zamanda aşağıdaki kaynakta böyle bir bilgi var. Nedir, ne değildir?
    Ağustos celbi başvuruları 01-30 Haziran arasında yapılacak. Başvuru için son güne 21 gün 7 saat 54 dk 4 sn kaldı.

Kaynak:http://www.kisadonemaskerlik.com/#ixzz3cXgiy0Ce

Kafamda soru işareti kalmaması adına bizzat askerlik şubeye giderek bu soruyu sordum. Öncelikle başvurumun durumunda bir problem olmadığını belirttiler. Devamında ise e-devlet sisteminde aksaklıklar olduğunu ve dikkate almamamı tavsiye ettiler.
    Madem düzgün çalışmaz neden insanların kafasını karıştırmaya sebep olan sistemi kullanıma açarlar anlamıyorum, neyse.

• omer304 kullanıcısına yanıt
    Aynen. Koca devletin ürünü olan e-devlette aksaklık olması da oldukça saçma bir durum. Milleti tedirgin ediyorlar.
    Hayırlısı ile sıkıntı çıkmadan gidip gelelim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

S.a arkadaslar bu dönem isletme bölümünden mezun oldum ancak henüz diplomayi almadim.Ağustos ayinda gidemeyecegimi biliyorum , kasim ayi icin diploma olmadan askerlik şubesine gidip basvuru yapmama gerek var mi? Yoksa diplomayi aldikdan sonra mi gitmeliyim? Son olarak kasım celbi icin hangi tarihler arasi basvuru yapmamiz gerekiyor? Herkese tesekkur ederim.

Diplomanı al öyle git bence kasım için başvurular başladı ağustosun sonuna kadar süren olması lazım.
  • harbiden bu dönem askere gidicek kimse yok mu 150-200 kişiyiz surda toplasak
  • arkadaşlar merhaba,

konuyu uzun süredir takip ediyordum,
    baştan sona bütün yazılan mesajları okudum. yeri geldi güldüm yeri geldi streslendim. ( ne yapacağız askerde diye)
    askerlik işlemlerine artık biran önce bende başlıyayım dedim zaman daralıyor çünkü.

benim durumum biraz farklı ben yüksek lisans yapıyordum fakat tez aşamasında kaldım , iş dolayısı ile tezimi yazamadım ve 25 mayıs 2015 tarihinde benim tecil sürem bitti otomatik olarak ağustos ayı celp döneminde bende sizlerle beraber askere gideceğim (zorunlu/erken sevk diye geçiyor benim durumum. 31 mayıstan önce işlem yapmamışsın kasımda gidersin demeyin son 3 aydır okumadığım yönetmelik aramadığım şube kalmadı. ağustosta gidiyorum kesin. bana haziran ayı içinde gel sevk işlemlerini yapalım dediler.

benim sorum şu arkadaşlar ben tekstil mühendisliği mezunuyum aynı bölümden yüksek yapıyordum benim diploma yok o yüzden. geçici mezuniyet belgesinin geçerlilik süresi 6 ay diye yazmışlar şubeden eve gelen kağıtta. ben bir de açık öğretimden 4 yıllık uluslararası ilişkiler mezunuyum. sizce tekstil mühendisliği diplomamı ta denizliden almak yerine (bursa dayım şuan çalışıyorum) onu götürsem olur mu ikisini birden vermemin bana bir faydası var mı?

• önemli bir şey soracam; kısa dönem istedim başvuruda, şu anda vazgeçip bir dilekçe ile başvursam uzun dönem için kabul edilir mi, 'uzun dönem evet' şeklinde değiştirilir mi benim başvurum?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.