Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar okulumu ocakta bitirdim ve malum birçok işyerinin askerlik olmadan işe almaması dolayısıyla ağustosta askere gitmeye karar verdim. Uzun donem yapmak istiyorum ve de komando olmak istiyorum çıkma ihtimali nedir? teşekkürler
    okul:Gazi makina müh.
    y.subay:evet
    komando:evet
  • Qwarua Q kullanıcısına yanıt
    Mesleğinden dolayı şansın yüksek. Yabancı dil belgen varsa onu da ekle daha da şansın yükselir.
  • bu dönem uzun dönem herkese uzun dönem çıkacak sanırım hatta kısa isteyip uzun dönem gidicekler de olucaktır ağustos döneminde asker sayısı çok az gözüküyor yarın çalıştığım kurumdan belge alıp götüreceğim şansım biraz daha yükselir diye
  • boşuna götürme çünkü bende banka çalışanıyım. Çalıştığım kuruma dair belge götürdüm fakat almadılar. bu belgeyi istemiyoruz dediler.
  • Yabancı dil belgem olmadığı için yok gözüküyor o yüzden böyle deniyecem şansımı hayırlısı artık
  • Bence uzun dönem gidecekmiş gibi hazırlıklara başlasan iyi olur çünkü bölümün itibariyle şansın çok yüksek ;)
  • allstaer kullanıcısına yanıt
    hangi bölümden mezunsun :) uzun dönem askerlik bankadan kazanacağımdan cok daha fazlası uzun dönem istiyorum ama çıkar mı bilmiyorum
  • ben işletme mezunuyum ortalamamda 2,85 :) inşallah olur bende yedek subay olmak istiyorum. ücret konusunda kesinlikle hak veriyorum ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstaer

ben işletme mezunuyum ortalamamda 2,85 :) inşallah olur bende yedek subay olmak istiyorum. ücret konusunda kesinlikle hak veriyorum ;)

bakalım inşallah uzun dönem olur olmazsa da dönüşte bakacağım yine sözleşmeli subay olaylarına falan burda işler zor yürüyor sende iyi biliyorsundur :)
  • Arkadaşlar birde memur bana 30 temmuz açıklanır dedi ancak uzun donem çıkarsa 30 u zaten teslim olma tarihi bir yanlışlık yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qwarua

Arkadaşlar birde memur bana 30 temmuz açıklanır dedi ancak uzun donem çıkarsa 30 u zaten teslim olma tarihi bir yanlışlık yokmu?

24 Temmuz'da açıklanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Bot ve kamuflaj olayı biraz sıkıntıya sokacak gibi. Çünkü bizim dönem hem yazı hem sonbaharı hem de kışın en çetrefilli günlerini görecek. Yerlerimiz açıklandığı zaman iç çamaşırı olayını o zaman hallederiz çünkü belli bölgelerde böyle bir sıkıntı olmuyor yani kantinlerden ucuza temin edebiliyorsunuz. Ancak ilk etapta minimum 10 don 10 atlet almakta yarar var.

- 10 adet slip ya da boxer şeklinde haki renkli çamaşır
    - 10 adet haki renkli kısa kollu atlet.
    - 15 adet siyah renkte çorap( PAMUKLU OLSUN ayağı terletmesin)
    - Tıraş Bıçakları ucuzundan (çalınmaya karşı ucuzundan alın.)
    - Tıraş Köpüğü
    - Sıvı sabun ( Bazı birliklerde sıvı sabun yok herkesin el sürdüğü sabunla yıkamaya gerek yok)
    - Pişik kremi
    - Mantar kremi
    - Pudra
    - Diş macunu
    - Diş Fırçası
    - Güneş kremi( Ağustosun ortasında mundar oluruz sıcaktan kulak arkaları yılan gibi deri değiştirir.)
    - Vazelin çatlamalara karşı
    - Bot kilidi
    - Dolap kilidi
    - Valiz kilidi
    - Çengelli iğne ( Çarşafı yatağa sabitlemek için her seferinde düzeltmeye uğraşmayın diye.)
    - Bol bol ıslak mendil çünkü ilk zamanlarda yıkanma fırsatımız olmayacak. Eğitimlerden sonra en azından vücudumuzu sileriz. Çok fazla fayda sağlıyor.
    - Tuvalet kağıdı her birlikte yok yerinize göre tuvalet kağıdı ya da bol bol paket mendil.
    - Bol bol bozuk para
    - Bol bol telekom kartı
    - Botlar için mutlaka kalitelilerinden silikon tabanlık min. 2 adet ( Çok dua edeceksiniz. ) İlk günler bot ayağınıza ve topuğunuza vuracaktır. Topuk kısmını ezerek salça kıvamına kadar getirmeye çalışın aynı şekilde botun burnu hariç her yerini ezin.

Almamız gereken elzem şeyleri yazdım. Ekstradan almak isteyen arkadaşlar yanlarında boşuna ağırlık yapacaklardır. Babam Subay olduğu için sorularınız var ise cevaplayabilirim.

Almanız gereken iç çamaşırı ve çorap renkleriniz seçildiğiniz kuvvet komutanlığına göre değişiklik gösterir. Bilgilerinize...

Kullandığınız ilaçlar var ise doktorlarınız verdiği raporlarla bunları nizamiyede bildirmeniz gerekiyor. Çavuşlar sizlere ilaç saatinde ilaçlarınızı almanızı sağlayacaktır. Onun haricinde ilk günden telefon vs. sokmaya çalışmayın başınıza iş alırsınız.

ve son olarak mutlaka Casio asker saati almayı unutmayın.

Teşekkürle hocam liste çok kabarıkmış :Dbakalım yer belli olunca alırız o zamana kadar listeye ekleme çıkarmada olur gibi.

• Ben de götürme demiştim dimi almazlar diye Dinletemedim ki. Diploma fotokopisi ,transkipt ve varsa yabancı dil belgesi dışında bişey almıyorlar.

Benim sivilde aldığım maaş asteğmenle aynı.Ama ben sırf rütbesi için istiyorum asteğmenliği.Bakalım hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 4 Haziran 2015; 17:58:23 >
  • 352. dönem dedenizden selamlar, hayırlı teskereler gençler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihdemirbilekk F kullanıcısına yanıt
    bilmezmiyim en güzelini düşünüyorsun ;)
  • mesleğiniz nedir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstaer

mesleğiniz nedir :)

beni kastediyorsanız devlet memuruyum
  • Adalet kullanıcısına yanıt
    evet sizi kastettim ama yanlış sordum galiba mesleğiniz derken mezun olduğunuz okul demek istiyorum :)
  • Arkadaşlar Endüstri Mühendisinin uzun çıkma şansı nedir? Çevrenizde var mı endüstrici olup uzun giden? Ortalamam pek iç açıcı değil yanlız
    Son olarak yaşım 26. Yaşın olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dorota

Arkadaşlar Endüstri Mühendisinin uzun çıkma şansı nedir? Çevrenizde var mı endüstrici olup uzun giden? Ortalamam pek iç açıcı değil yanlız
    Son olarak yaşım 26. Yaşın olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu?

mühendis olduğun için sansın var da kardeşim yaş biraz varmış belki yaşa takılabilirsinn
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.