Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hero-

Kardeşim arkadaşından aldığın bilgi yanlıştır. Celp dönem başvurularının tarihleri bellidir, şuandan itibaren 15 Mayıs'a kadar yapılan her başvuru Ağustos celbi içindir, zaten askerlik şubesindeki memur da sana ağustosta gideceğini söylemiştir ama sen duymamış olabilirsin, neyse içini rahat tut ağustosta gideceksin.

Hocam arkadaşın dediğine göre görevli memur kendisine böyle söylemiş.Ben zaten perşembe günü gidip görüşüp bilgi alacam.Şimdi sormak istediğim bişey var benim askerliğim normalde 2016 yılına kadar tecilliydi.Benim şimdi ağustosta gitmek için yapmam gereken adımları bana anlatırsanız çok sevinirim.Önce gidip tecilimi bozdurucam sonrada agustos celbi için başvurumu yapacagım bumu arkadaşlar yoksa başka izlemem gereken bir yol varmı?

• girice kullanıcısına yanıt
    Kısa dönem olarak gidiyorsan yukarıdaki mesajlarda arkadaş gerekli olan evrakları felan yazmış.

En kötü, zamanın varsa git askerlik şubesine gerekli evrakların ne olduğunu, kafanda takılanları sor iyice öğren işlemlerini hallet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragen

Kısa dönem olarak gidiyorsan yukarıdaki mesajlarda arkadaş gerekli olan evrakları felan yazmış.

En kötü, zamanın varsa git askerlik şubesine gerekli evrakların ne olduğunu, kafanda takılanları sor iyice öğren işlemlerini hallet.

4 yıllık mezunum hocam ama kısa dönem değil aslında yedek subay olarak yapmak istyorum. Zaten randevu aldım askeriyeden persembe günü gidip sorcam bakalım ne diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girice -- 10 Mart 2015; 14:47:33 >
  • mltfeyzo M kullanıcısına yanıt
    S.a kardeşim öncelikle hayırlı olsun bende başvurmak istiyorum ama haziranda mezun olcağım beden eğitimi mezunu olacağım sence yedek subay olma şansım ne kadar
    @mltfeyzo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu yıl beden eğitimi öğretmenliğinden mezun olacağım yedek subaylığa gitmek istiyorum not ort 2.70 gelir İng. Yok boy 1.68 kilo 63 sizce şansım varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: sarklihan

S.a kardeşim öncelikle hayırlı olsun bende başvurmak istiyorum ama haziranda mezun olcağım beden eğitimi mezunu olacağım sence yedek subay olma şansım ne kadar
    @mltfeyzo

Olma ihtimalin çok yüksek.
  • mezun olduğun gibi evraklarını fakslayıp ağustos celbine katılan kişiler tanıdım. düşük bir ihtimal, şansa kalmış bir iş ama yine de imkansız değil

ben yine de Kasım ayında gidecem. umarım kısa dönem çıkar. zaten üniyi 5 senede bitirdim 1 yıl da askerde zman harcamayayım

• quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Orijinalden alıntı: sarklihan

@mltfeyzo

Olma ihtimalin çok yüksek.

Arkadas beden egtimi mezunu oldugu icinmi sansi yuksek

• arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum bugün tecilmi bozdurup agustos için işlemleri başlattım yalnız orda yedek subay olmak istiyormusun sorusuna evet i yazdım birde komando vardı? ona evet yazarsam yedek subay olmamı etkilermi yoksa hayırmı yazmalıyım?Ben hayır ı işaretledim suan bilemediğimden ama işletme mezunu olduğum için sanırım yedek subayı komando olarak yapabilirim.O yüzden orayı evet işaretlersem komando olmayı yani bir sakıncası olurmu bir dezavantaj yaratırmı yedek subaylık için.
  • Yaratmaz kardeşim eğer yedek subay olarak istiyosan belki dezavantaj bile olabilir.

• girice kullanıcısına yanıt
    Henüz askerliğimi yapmadım ama evet o yüzden yüksektir. Orduda neye ihtiyaç varsa ona göre alıyorlar. Mühendisler istemiyorum dese bile alınma ihtimali var yine. Ben istemiyorum dedim ama hiç belli olmaz. İhtiyaç varsa alacaklar.
  • Arkadaşlar 360. dönem için bi google form oluştursak iyi olur aslında. İletişim bilgileri facebook adreslerimiz felan eklenir. Herkes tanışmış olur aynı yere gidecekler.
  • Facebook grup oluşturabiliriz aslında, biraz daha başvuru yapılsın da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hero-

Facebook grup oluşturabiliriz aslında, biraz daha başvuru yapılsın da

Bir arkadaş kurmuş.
    https://www.facebook.com/pages/360-D%C3%B6nem-A%C4%9Fustos-2015-Celbi-K%C4%B1sa-D%C3%B6nem-Yedek-Subay-Aday-Adaylar%C4%B1/977824152234810?ref=ts&fref=ts

• Ağustosta gelicekler için sizleri bekliyor olacağız kardeşlerim :)

Mayıs 359.dönem gidiyorum bende :) 24 nisanda sınıflandırmalarımız belli olucak
  • arkadaşlar ağustos döneminde yedek subay çıkma ihtimali diğer dönemlere göre daha mı yüksek oluyor ??
    bilgisayar mühendisliği mezunuyum 2 yıldır.. ort. 2.93 çıkma ihtimali sizce nasıl???
  • Kardeşim herkez aynı soruyu soruyor. Bu tamamen şans işi yani yedek subay çok lazm olur çok alırlar celble falan ilgisi var ama çok bi fark olmaz. Ama bana mayıs celbi sanki daha şanslı gibi geliyor. Ama kafaya takmıcan illa yedek subay olcam diye zaten mühendismişsin şu halinle yüzde 50 şansın vardır demek

• Kardeşim bu kadar takmayın kafaya, yedek subay olursan rahat olacağının bir garantisi yok, kötü bir birliğe düşersin sabahtan akşama kadar iş koşturursun ama kısa dönemlere bakarsın çok kasmadan askerliklerini tamamlarlar giderler sen de arkalarından bakarsın, bu dediğim tam tersi de olabilir yani şans işi bu askerlik, sonuçta uzun dönem er olarak gitmeyeceksin bu bile senin avantajındır onu düşün yeter.
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Ben de bugün ağustos celbi için başvurdum. MEB'de kadrolu öğretmenim. Kafama takılan bir şeyler var. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Öncelikle başvurum çok kısa sürdü. Bende transkript aslı ve 2 adet fotokopisi istendi. Verdim sonra bana hepsini geri verdiler. MEB'de çalıştığıma dair EK-A belgesi istediler, yanımda yoktu sonra verirsin dediler. Sonra bana bir kağıt verdiler ve işlem bitti. 1-30 Haziranda Sevk öncesi işlemler yapılması gerekiyormuş. Sizlerin dediği gibi bana hiç soru sorulmadı yedek subay istiyormusun gibi. Ayrıca ne fotoğraf çekildi ne de başka belge istediler.(Mezuniyet belgesi gibi) Sizce normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _unstable_

Arkadaşlar herkese selamlar. Ben de bugün ağustos celbi için başvurdum. MEB'de kadrolu öğretmenim. Kafama takılan bir şeyler var. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Öncelikle başvurum çok kısa sürdü. Bende transkript aslı ve 2 adet fotokopisi istendi. Verdim sonra bana hepsini geri verdiler. MEB'de çalıştığıma dair EK-A belgesi istediler, yanımda yoktu sonra verirsin dediler. Sonra bana bir kağıt verdiler ve işlem bitti. 1-30 Haziranda Sevk öncesi işlemler yapılması gerekiyormuş. Sizlerin dediği gibi bana hiç soru sorulmadı yedek subay istiyormusun gibi. Ayrıca ne fotoğraf çekildi ne de başka belge istediler.(Mezuniyet belgesi gibi) Sizce normal mi?

1-30 haziran arası gidince gererkli herşey tamamlanır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.