Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün sabahtan işlemlerimi halletim. Tecilimi bozup Ağustos için başvurumu yaptım. Muayenem eksik olduğu için aile hekimliğinde muayene olup tekrar götürdüm evraklarımı şubeye bütün işlemler halloldu.

Şubedeki memur verdiğin bilgilerde değişiklik yapmak istiyorsan 1-30 Haziran Arasında sevk öncesi işlemler için gel dedi onun dışında gelmene gerek yok dedi.

Yerler Temmuz sonuna doğru açıklanır dedi. E-devletten ya da askerlik şubesinden sülüsünü alabilirsin dedi açıklandığı zaman.

Evrak olarak diploma ve transkriptin asılları ile 2'şer fotokopileri yeterli. Tabiki birde kimliğinizinde Yanınızda olması gerek. Fotoğrafı web cam'dan kendi çekti memur.

Yedek subaylık: Hayır
    Komando: Hayır
    Bölüm: İşletme

Herkese hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 24 Mart 2015; 13:08:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu transkripti tecil ettirirken götürdüğümü hatırlamıyorum ? Mesela bende Kasım'da gitmek için tecil bozduracağım. Bunun için diploma ve transkriptin asılları ve 2'şer fotokopileri yeterli yani?
  • IntoTheStorm kullanıcısına yanıt
    Tecil ettirirken transkripte gerek yok diye biliyorum. Ancak tecil bozdurup başvurmaya giderken diplomanın ve transkriptin asılları ile en az 2'şer fotokopileri ile gidin. Asıllarını kontrol ediyor memur. Fotokopilerini alıyor. Ben ne olur ne olmaz diye 3'er fotokopi almıştım yanıma. 2'şer tanesini aldılar.
  • dragen kullanıcısına yanıt
    Eyvallah..
  • Haziran sonunda geçici mezuniyet belgesi alsak, dilekçe vs. ile Ağustos'a yetişme şansı hiç yok mudur? Ağustos ile Kasım arasında 3-4 ay beklemek gerekiyor. Mesela 1-30 Temmuz arası son evraklarınızı falan getirin gibi bişey demişler, er olarak başvurup, o tarihler arasında mezun belgesi falan götürsek, böyle uçuk yöntemler falan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacıtitrettin

Haziran sonunda geçici mezuniyet belgesi alsak, dilekçe vs. ile Ağustos'a yetişme şansı hiç yok mudur? Ağustos ile Kasım arasında 3-4 ay beklemek gerekiyor. Mesela 1-30 Temmuz arası son evraklarınızı falan getirin gibi bişey demişler, er olarak başvurup, o tarihler arasında mezun belgesi falan götürsek, böyle uçuk yöntemler falan var mı?

Bahsettiğiniz yöntemle Ağustos celbine girmeniz mümkün değildir. Mayıs sonuna kadar ilk başvuruyu yapmadığınız (diploma veya geçici mezuniyet belgesi mutlaka gerekli) taktirde Kasım celbine kalırsınız.

• bende gideceğim,aralığa kadar tecilliyim,başvuruya gittiğimde muayne olacak mıyım ?askerlik muayenesi ne zaman olunuyor ?
  • Arkadaşlar,

Sınıflandırma sonuçları 30 Temmuz'da açıklanacak bildiğiniz gibi. İlk grup askeri birliğine tahminen kaç Ağustos'ta teslim olunur? Yerler açıklandıktan sonra kaç gün süremiz var bilen var mı?
  • @arabasevdası

Muaynen eksik ise olursun. Başvuru için gittiğinde sana şubede söylerler zaten. Şubeden verilen muayne evrağı ile aile hekimine gidip muayene oluyorsun. Boyunu kilonu ölçüyor, herhangi önemli bir hastalığının olup olmadığını soruyorlar sonra da evrağın gerekli yerlerini doldurup geri veriyor sana, şubeye geri götürüyorsun muayene işlemi bu kadar.

@J.Marston

ASAL'da yazan tablo 5'teki sevk tarihlerine göre eğer 1.grup çıkarsan 12-15 Ağustos arası, 2. grup çıkarsan 09-11 Eylül arası gidersin.

Ayrıca sonuçlar 30 temmuzdan daha önce açıklanır muhtelemen. 23-24'ü gibi açıklarlar.

Yedek subay işlemleri--sevk işlemleri menüsünden asal web sitesinden inceleyebilirsin;http://www.asal.msb.gov.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 29 Mart 2015; 20:16:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dragen

@arabasevdası

Muaynen eksik ise olursun. Başvuru için gittiğinde sana şubede söylerler zaten. Şubeden verilen muayne evrağı ile aile hekimine gidip muayene oluyorsun. Boyunu kilonu ölçüyor, herhangi önemli bir hastalığının olup olmadığını soruyorlar sonra da evrağın gerekli yerlerini doldurup geri veriyor sana, şubeye geri götürüyorsun muayene işlemi bu kadar.

@J.Marston

ASAL'da yazan tablo 5'teki sevk tarihlerine göre eğer 1.grup çıkarsan 12-15 Ağustos arası, 2. grup çıkarsan 09-11 Eylül arası gidersin.

Ayrıca sonuçlar 30 temmuzdan daha önce açıklanır muhtelemen. 23-24'ü gibi açıklarlar.

Yedek subay işlemleri--sevk işlemleri menüsünden asal web sitesinden inceleyebilirsin;http://www.asal.msb.gov.tr/

o muayeneyi olmuştum aile hekimimde,ama hani birde sıraya geçiyorsun muayene oluyorsun diyorlar ya o muayene askere giderken mi ?

• arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    Askerde ki muayene olayını bilmiyorum onu bende duydum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış askere gidip gelmiş arkadaşlar cevaplarsa daha sağlıklı olur.

• quote:

Askerde ki muayene olayını bilmiyorum onu bende duydum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış askere gidip gelmiş arkadaşlar cevaplarsa daha sağlıklı olur.

hayır askere gitmeden önce ki muayeneyi diyorum hatta eskiden komple soyuyorlar diye söyleniyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

quote:

hayır askere gitmeden önce ki muayeneyi diyorum hatta eskiden komple soyuyorlar diye söyleniyorlardı.

Valla dostum dediğim gibi askerden önceki muayene olayı aile hekiminde olduğun muayene diye biliyorum, onun dışında varsa bi muayene felan bilgim yok. Artık o soyundurma olayı felan yok sanırım.

• Arkadaşlar 360. dönem kısa dönem yedek subay adayları için facebook grubu açtım. Güncel duyuru, haber, sorular vs. buradan da paylaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/771446966283818/
  • Google'de bir form oluşturdum arkadaşlar ilk mesajada ekledim isteyenler gerekli yerleri doldursunlar ileride iletişimde olabilmemiz için düşündüm;

https://docs.google.com/forms/d/1qk7hwY6InDVf-Gr_CQvQK2X0WABOGn0DxA4VrCHw_D0/viewform

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 6 Nisan 2015; 14:51:27 >
  • Beyler bende 360 dönem askere gitmeyi planlıyorum lisans mezunuyum 5.5 ay yapıp biran önce askerlikten kurtulmak mı yoksa uzun dönem yapıp birikim yapmak mı ?

örgün işletme mezunuyum zaten uzun dönem çıkmasıda zor.
  • Chirico kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi yedek subaylık çok zor. Ama senin için sorun olmayacaksa yedek subaylık isteyebilirsin başvuruda çıkarsa şansına olur. Sonuçta planlamanı ne yönde ve nasıl çizdiğine bağlı herşey.

Ben bir an önce kısadan kurtulma taraftarıyım. Başvurumuda bu yönde yaptım. Hayırlısı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LahmacuN38

Haziran'da üniversiteden mezun olacağım. Haziran'da başvurabilir miyim? Başvursam haziran'a yetişir miyim?

Asal sitesinde yazan tarihlere göre Ağustos celbi için son başvuru tarihi 30 Mayıs. Yani bu tarihten sonra mezun oluyorsanız Ağustos celbinde gidemezsiniz. Kasım celbine kalırsınız.

Bende aynı durumdayım fakat bir sorum olacak.

Diploma yada mezuniyet belgesi almadan önce şubeye gidip Ağustos celbine 12 ay uzun dönem askerlik yapmak üzere başvursam daha sonra mezuniyet belgesini ibraz edip askerlik süremin düşürülmesini yada yedek subaylığa terfi etmeyi talep etsem olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 31 Mart 2015; 4:00:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

quote:

Haziran'da üniversiteden mezun olacağım. Haziran'da başvurabilir miyim? Başvursam haziran'a yetişir miyim?

Asal sitesinde yazan tarihlere göre Ağustos celbi için son başvuru tarihi 30 Mayıs. Yani bu tarihten sonra mezun oluyorsanız Ağustos celbinde gidemezsiniz. Kasım celbine kalırsınız.

Diploma yada mezuniyet belgesi almadan önce şubeye gidip Ağustos celbine 12 ay uzun dönem askerlik yapmak üzere başvursam daha sonra mezuniyet belgesini ibraz edip askerlik süremin düşürülmesini yada yedek subaylığa terfi etmeyi talep etsem olur mu ?

Daha önce hiç böyle birşey duymadım ya da çevremde de görmedim. Çok zor bir ihtimal bahsettiğiniz şey olacağını sanmam. O zaman mayıs sonrası mezun olup diploma bekleyen ve askere ağustosta gitmek isteyen herkes aynı yöntemi yapar.

Genede bağlı bulunduğunuz askerlik şubesini arayıp bir sorun derim kesin bilgi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

quote:

evet böyle bişey mümkün fakat 360. kısadönem celbine değil 12 aylık er olarak yapmak için uzun dönem celbine başvuru yapacaksınız.Daha sonra lisans diplomanızla birlikte bazı evrakları da ibraz edip kısa döneme çevirecekler sizi.ASAL web sitesinde sol tarafta yedek subay sekmesinden "statü değişiklikleri işlemleri" kısmını okuyunuz.

http://www.asal.msb.gov.tr/

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.