LDS ışınımı zemine paralel çalışır, yükseklik ile bir ilgisi yok. Cihazın rahat girebildiği her boşluğa yerleştirebilirsiniz. Yanlarda bırakmanız gereken boşluklar daha kritiktir. |
360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (17. sayfa)
-
-
Yani düz ve sert bir zemin dock için olmazsa olmaz mı bu sorunun cevabını açıkçası bende merak ettim @Hepsirobot
Konsol yüksekliği nedir hocam?
Kendi s9 robotumda temizlemek için girebildiği yükseklik 10.4cm (sayfada videosu var), dock un konumu gereği robotun şarj oluyorkenki yatağın yüksekliği 17.5cm.
Dock konumunda, LDS li robotlar için referans alınan yüksekliği Ali abiden yorumlamasını rica ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım çıkartma s7 lerde çıkmıyor @oqi
Yurt dışın çekilmiş bir kaç aylık s7 videolarında çıkmış diye mi acaba dedim ama... çokta önemli bir kıstas değil tabii ki.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanılsın.
Kıymetli yorumun için teşekkürler Ali abi, tahmin ettiğim ve sizinde ifade ettiğiniz gibi bir çok etkene ve kullanıcı faktörlerine bağlı esnek bir periyotlu bir sarf mazleme
Hatta bazı marka/modellerin robot süpürge tanıtım görsellerinde mop bezi için kullan at formatında paylaşımları mevcut, nasıl bir bolluk zenginlikler artık...
Yumuşak zeminlerde yanaşma problemli olacaktır, aynı şekilde düz olmayan zeminlerde de.
Tercih edilen sert zeminli ve arkasını dayayabileceği bir duvar/mobilya vs olan yerleşimlerdir.
Dock konum yüksekliğinin standart çalışma yüksekliğinden bir farkı yoktur.
-
Arkadaslar 360 s7 im dun elime ulasti.Herkeze saglikla kullanmalarini temenni ediyorum.Cihazi sarja koydum birazdan calistirmaya baslicam.İlk calistirmada hangi modda yapmami onerirsiniz.Hem supurup hem haritami yapsin.Yoksa dusuk modda once guzel.bi haritami yapsin.Birde sarj yerini koltugun altina yaptim.Malum cocuk gelip eller merakli biraz.Koltugun altinda bi sikinti olurmu.Aksam sarja gonderdigimde soyle bi etrafinda donup yerine gitti bi sikinti olmadi.Surekli orasini dusunuyorum sarj istasyonu olarak.Ne dusunuyosunuz
Cihaz dün geldi saat 18.00 da şarja taktım, bu sabah haritalaması için sessiz modda çalıştırdım halen de çalışıyor. Şarj 19 dakikada %100 den %86 ya düştü, bu normal mi? 50m2 tahmini alan 12 m2 temizleme alanı. @Hepsirobot
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golgeee -- 29 Kasım 2020; 9:15:16 >
NOrmal, ilk çalışmalarda henüz optimize olmaz, şarj sürelerini kaale almayın.
-
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın hocam
Sormuş olduğunuz soruların cevapları konunun ilk sayfasındaki konu sahibi @oqi nın uzun yazısında mevcut. Bu ve bunun gibi birsürü sorunuza cavap bulabileceğiniz detaylı bir kılavuz. Yinede kılavuzda cevap bulamazsanız seve seve yardımcı olacak saygı değer üyelerimiz sizler için buradalar.
İyi forumlar
Eklemek isterim;
Pili Optimize olduğunda ve robot süpürge her temizlikte haritayı, alanları ve engelleri dinamik olarak revize ettiğinde ; standart mod ve halıda güç arttırımı açıkken 1m2 alanı ortalama 1dk temizliyor olacak . Şuan ki durumu sıfır araba gibi düşününün, rodaj da robotunuz zamanla sarfiyatlari azalıp verimliliği daha da artacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 29 Kasım 2020; 10:38:15 >
Robot alma sürecimin başından beri yardımlarınız oldu bunun için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak, salonun yarısını temizliyor ve sonra koridora geçiyor. Bir kere resetledim yeniden hartalama için çalıştırdım yine aynı şekilde salonu yarım yaptı ve koridora çıktı.
ilginiz için teşekkür ederim, haritalama konusundaki soruma da bilginiz dahilinde yardımcı olur musunuz.
Salonun yarısını temizlemeyip koridora geçtikten sonra diğer tüm alanları gezip dock'u mı yerleşti?
Yoksa salonun yarısını temizlemeyip koridora geçti diye sonrasında ne yapacak diye beklemeyip reset mı attınız?
Benim S9 da ilk haritalama ve sonrasındaki bir kaç görevde büyük olan salonumu kendince 2ye 3e bölerek temizledi ve görev sayısı arttıkça salonu optimize ederek bölme yapmadan temizledi.
Sanırım bu 360 yazılımına has bir özellik, tahminimce mekanı tanırken büyük alanları önce 2 ya da 3 e bölerek o bölmeleri daha detaylı tanıma ya da şarj verimliliğini hesaplayarak başlarda garantici davranıyor. Zamanla evi iyice tanıyarak alan ölçüsü, engeller, odalar gibi verileri yorumlayarak şarj verimliliği hesaplayıp garantici davranmaktan vaz geçip aynı oda içinde büyük alanlarıda tek bir alan olarak temizliyor.
Salondan koridora geçtiği ilk temizlemede robotu şarj istasyonuna gönderdim ve resetledim, ikinci haritalamada da aynı şey olunca bu sefer haritalama bitip şarj istasyonuna kendi dönene kadar beklemeye karar verdim. Şuan haritalama devam ediyor, salona ikinci veya üçüncü sefer henüz girmedi.
Evet @mali_bu16 çıkmadı bende ve diğer konuştuğum kişilerde sticker yok maalesef artık o işi kendimiz manuel el atacağız ben adını güzel puntolarla reklamcıya yazdırıp üstüne yapıştıracam
-
Ekleme harika oldu ilk mesajdaki linki bu mesajın olarak değiştirdim @mali_bu16 çok teşekkürler.
Bugün ana fırçaya bakıp sana resmini atıyor olacağım eve dönemedim henüz.
-
Owwwww, bu da neydi 40 yıl cihazı kullansam ldar sensörünün yeri neden orda diğerinde neden burda diye aklıma gelmez sana helal olsun :D üstadımızın cevabını okudum sağolsun olmasa bu bilgileri hayatta bulamazdık ama senin sorun efsaneymiş
-
Tavsiyeleriniz çerçevesinde robotu yanlarında boşluk olan sert bir zeminde konumlandıracağım. Üzerinde muhtemelen 20 cm yüksekliğinde bir konsol olacak. Hata alıp almadığını kullanım sonrası paylaşırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: kaya26teşekkürler ilerleyen zamanlarda yapabilirim.
s7 mi kullanıyorsunuz ?
-
Dock ve Robot boyutları ;
Ldar yüksekliği (2 cm) - Robot yüksekliği (8 cm civarı) 10 küsür cm toplam yüksekliği oluyor fakat tekerlekler esnek...
Dock yüksekliği 13 cm e yakın - genişliği 25.5 cm
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X