3600 den 5600x e geçilir mi? 1080ti
-
-
Bu soru çok soruluyor ama bence geçilmez gerekirse sonraki nesli bekleyin ama 8 çekirdeğe geçin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçecegin min işlemci 5800x yada i9 10850k olmalı artık 6/12 den tekrar 6/12 ye geçilmesi saçma geliyor bana
-
Yaşım 40 muhtemelen alacağım son işlemci olacak çekirdek sayısı olarak düşünecek olursak mantıklı değil tabiki.
Aklıma yattı 8 çekirdekli modellere bakmam daha iyi olcak gibi.
Eğer işlemcin için stok soğutucudan daha iyi bir model mevcut ve ramlerin iyi tune edilmiş ise ultra ayarları bırakın high ayarlarda bile ciddi bir fark görmezsiniz. Eğer competitive ayarlarda oynuyorum fps benim için önemli diyorsanız mantıklı olabilir.
Stok soğutucu kullanmıyorum. Ramlerim 3200 8*2:16
Oyunları özellikle doku kalitesi ile kenar yumusatmayi en yüksek ayarda tutmaktan hoşlanırım. Ama maalesef aldığım FPS monitörün tazeleme hızından düşük ortalama 120 gibi oluyor. Zaman zaman 80 lere kadar düşüp 144 üzerine de çıktığı oluyor. Tipik oynayisim bu şekilde. Amaç aslında ortalama fpsyi 144 civarında tutmak. Umarım aciklayici olmusumdur. Özetle bahsettiğim iki ayar dışında değerlerini kısarak yaşımın götürdüğü yere kadar ( sanırım 5 yıl sonra oyun konusunda emekliye ayrılırım diye düşünüyorum ) ortalamayı tutturmaya çalışmak.
quote:
Orijinalden alıntı: yolBUDUR
Yaşım 40 muhtemelen alacağım son işlemci olacak çekirdek sayısı olarak düşünecek olursak mantıklı değil tabiki.
Aklıma yattı 8 çekirdekli modellere bakmam daha iyi olcak gibi.Tam 10850K lık durumdasınız aslında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: StarbornTam 10850K lık durumdasınız aslında.
Alıntıları GösterMaalesef anakart değişikliğine gidemem hocam.
Darboğaz konusunda doğru söylüyorsun yatıp uyayim şimdi sabah kalktığımda son kararımı veririm.
3070 (eşiti 1080ti)... ??
-
1080ti 3070 mi 🤣🤣🤣
3600 darbogazmi 🤣🤣🤣
catur cutur mu😂🤣🤣🤣
Oyunlarda afterburner açtığında anlarsın az çok darboğaz olup olmayacağını.
İşlemcini manuel oc ile 1.3 maksimum voltajda 4.4e kadar zorlayabilirsin. Eğer işlemcin 4.3ghzi görmüyorsa stok ayarlarda kalsın. Ramleri de 3200 cl16 dan sıkıştırabildiğin kadar sıkıştırmanı manuel olarak öneririm. Ciddi performans kazancın olur. Bugün r5 3600 cl16 3200 ile aynı işlemci cl15 3800 mhz arasında ciddi performans farkı var.
Geçeceğiniz işlemci 10850k.
3300 tl civarlarında.
Sizin için artık son işlemci olur uzun seneler kullanırsınız..
5600x güzel işlemci fakat 6 12.
"şuan" için sorununuzu çözer ama 2 seneye nolur bilinmez.
quote:
Orijinalden alıntı: acura07
Geçeceğiniz işlemci 10850k.
3300 tl civarlarında.
Sizin için artık son işlemci olur uzun seneler kullanırsınız..
5600x güzel işlemci fakat 6 12.
"şuan" için sorununuzu çözer ama 2 seneye nolur bilinmez.O zaman bir tanede anakart bakmam gerekecek anakartim MSI b450i işlemci ile beraber elden çıkarsam bana bırakacağı para aşağı yukarı 2000tl eder.
Yeni alacağım işlemci ile Intel anakart 4000tl eder yani 2000 TL kadar masrafın olacak gibi duruyor bu da şimdilik işlemci değişimini erteler. Ekran kartımın 1080ti olduğunu düşünürsek o masrafa değecek bir FPS artışı olmaz gibi geliyor.
Ben en iyisi tüm oyunları 75 Hz ye sabitleyeyim. Zaten 144hz nimetinden aldığım FPS yüzünden yararlanamiyorum. En mantıklısı bu olacak 2000₺ çok masraflı olacak birde elimdekileri satamazsam masrafim 4000₺ olarak kalacak. Değmez gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben 3070 değil de gece gece 2070 demek istemiştir sanmıştım.
Olsa olsa 2070=1080 ti eder. Keşke 3070 etse :)
Darboğaz konusunda haklılığı var çünkü ekran kartı kullanımım %100 olmadı gelde %80-90 arasında kalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
geçecegin min işlemci 5800x yada i9 10850k olmalı artık 6/12 den tekrar 6/12 ye geçilmesi saçma geliyor bana |
1080ti 3070 mi 🤣🤣🤣 3600 darbogazmi 🤣🤣🤣 catur cutur mu😂🤣🤣🤣 |
Benzer içerikler
- vt-d nedir
- tray işlemci nedir
- pbo enhancement nedir
- i5 mi i7 mi
- ryzen 9 9950x3d
- amd threadripper
- işlemci kıyaslama
- intel core ultra 9 285k
- snapdragon 8 elite antutu
- mediatek dimensity 9300+
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X