Şimdi Ara

3600 rpm cdrom motoru 12 voltla nasıl çalışıcak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yapmayı düşündüğüm bir projem var fakat bi sorun var

elimde cdrom motoru var şu arızalı cd taktığınızda bazen deli gibi çalışan motorlardan bu motoru en yüksek devirde ve 12 voltta nasıl çalıştırabilirim yardımlarınızı bekliyorum
    bildiğim kadarıyla bu motorlar power supply'deki 12 volt çıkışlı 4lü kablolarla çalışıyor ama motoru cdromdan ayırdığımda karşıma 11 pinli bi kablo çıkıyor ben bunu normal kasa fanları gibi 12 volt dc akımla nasıl çalıştırabilirim

yanlış yere konu açtıysam şimdiden özür dilerim (aklıma gelen ilk yer bu bölümdü)

• konuyu doğru yere açmışsınızda cdrom motorları narmal direk elektriği verince çalışan tip motorlardan değil

bildiğim kadarıyla o motor step motoru (adım motoru) olması gerek

yani çalışırmak için özel elektronik devre gerekli
  • fırçasız motor onlar. diğer motorlar gbi çalışmıyorlar.
    kabloda iletişim hatlarının sayısı çoksa büyük ihtimalle motorun altına manyetik alan sensörleri yerleştirilmiştir onların kablolarıdır.
    motoru kontrol etmek için yazılıma ihtiyaç var galiba.
    yada biraz uğraşarak cd romun kartındaki motor sürücüyü (heatsink li olan) çıkartıp kullanabilirsin. tabi internetten datasheetini bulabilirsen. ben yapmayı planlıyorum, datasheetinide buldum ama zaman harcamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 20 Ocak 2008; 2:07:52 >
  • peki bu sensörleri iptal ademezmiyiz bu şekilde o karmaşık yapıdan kurtulabilirmiyiz bişey daha çıktı bu dediğiniz üçlü sıralı akım alıyor galiba 2 kolda biri kesiliyor biri geliyor bu sürekli olarak ve çok hızlı bi şekilde devam ediyor galiba bu şekilde motoru çalıştırmayı başardım biraz olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.