Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben Elektrik-Elektronik müh. mezunuyum ve biran once askerlik sorununu onumden çıkartmak istiyorum ancak zerre kadar emin olamıyorum hiç bir şekilde.
    İlk sorum şu ben henuz başvurmadım ancak sanırım 31 ağustos başvuru için son tarıh değil mı?
    İkinci sorun ben başvurumu yaptım diyelim ancak daha sonra iş bulursam eğer kasıma kadar tecil ettirmek istiyorum. Boyle bir hakkım var mı? Varsa son tarih iptal ettirmek için ne zaman?
    Üçüncü sorum yedek subaylıkla ilgili orneğin yedek subay oldum diyelim normal askeriyedeki memurdan mühendisten farkımızın olmadığını soylediler. Giriş çıkış saatleri olsun orda yapacağın iş ile ilgili olsun merakım bu.
    Dördüncü sorum geçen haberlerde denk gelmiştim 4aya düşecek falan diye bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar da yorum yazarsalarsa çok sevinirim.
  • Benim de tecilim bu sene bitmişti. Şubeye bugün gittim ve Eylül ayında gelmemi söyledi. Bu arada Büyükçekmece şubesine öğleden sonra gittim. İşlem yaptıran yaklaşık 10 kişi vardı bunların çoğu tecil yaptırmak için gelmişti sadece 3 kişi vardı Kasım'da gitmek isteyen. Şimdi Eylül ayında gittiğimiz zaman sadece evrak işlemi mi olacak yoksa muayene olacak mıyız?
  • Harita Genel Komutanlığı'nda yaptım askerliğimi,harika geçti diyebilirim.

365 KD Allah kolaylık versin. :)
  • araf... A kullanıcısına yanıt
    son başvuru tarihi 31 ağustos
    şu an tecil hakkın varda bozdurup gideceksen yerin belli olduktan sonra tecil hakkın var sülüsü almadan tecil ettirmen gerekiyor ayrıca yerin belli olduktan sonra tecil edersen artık yerin ve sınıfın değişmez çıkan neyse orada askerlik yaparsın
    öğretmenler mesleki çıkıyor onlar bildiğin öğretmenlik yapıyor ama mühendis vesaire yedek subay alıyorlar ama neredeyse mesleğiyle alakasız saçma işler yaptırıyorlar iş yükü genelde yoktur 12 ay can sıkıntısı
    mesai saatleri nöbet yazılmadığı sürece normal memur mesai saati uygulanır hafta sonu tatil
    inşallah olur ama yakın zamanda askerlik kısalması görünmüyor
  • bahadir177 B kullanıcısına yanıt
    muayene olmadıysan muayene için sevk edecekler
  • Arkadaşlar merhabalar bende kasımda askere gidicem yedek subaylık istedim çıkarsa artık bakalım. Bu arada msb'nin sitesinde ''Kasım 2016 Yedek Subay Celbinde Silahaltına Alınacak Yükümlülere Ait TRT Duyurusu'' yayınlandı. Yedek subay olarak gitmek isteyenlerin okumasını tavsiye ederim.
  • Merhaba,

2013 ilef mezunuyum, mezun olduktan sonra 2015'e kadar tecil ettirmiştim. Geçen sene de yl'ye başladım ve 2018'in 9. ayına kadar tekrar tecil ettirdim. 2 gün önce sıkılmamdan ve bu işin insan üstünde bir külfet/yük olmasından dolayı keskin bir karar vererek tecili bozdurdum ve Kasım celbiyle bende gidiyorum :) yaş 26

Pek çok arkadaş gerekli bilgileri paylaşmış ancak yinelemekten zarar gelmez;

*Sevk 21 Ekim'de belli olacak,

Herkese huzurlu, keyifli askerlikler, şimdiden hayırlı teskereler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurorl_o2

Anladığım kadarıyla sevk öncesi hazırlık işlemleri tecil bozduranlar için zaten tecil bozdurulurken yapılıyor. Yani 31 Ağustos'a kadar tecil bozdurduğunuzda geriye sadece nerede askerlik yapacağınızı beklemek kalıyor. 30 Eylül'e kadar olan süre ise askerlik celbi Kasım ayı olanlar için geçerli galiba.

Ben de dün gidip tecilimi bozdurdum ve kısmetse Kasım ayında askerim. Oradaki görevli memura özellikle sordum bundan sonra yapmamız gereken başka bir işlem var mı diye. HAYIR dedi. Ayın 27'sinde (Ekim'i kastetti galiba) nereye gideceğine e-devlet üzerinden bakacasın dedi. Benden sadece transkriptin 2 tane fotokopisini aldı. (Samsun İlkadım Askerlik Şubesi) İstenen evraklar şubeden şubeye değişiyor galiba. Ayrıca 3 adet 2'şer tane doldurduğum formların bir çiftini aldı. Diğerlerine bir göz gezdirdi ve oracıkta yırtıp çöpe attı. Uzun lafın kısası. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Bölüm: Makine Mühendisliği
    Yed. Sub: Evet
    Komando: Hayır

Samsun'dan herkese selamlar.

E-devlet üzerinde Milli Savunma Bakanlığı'nın bölümünde Yedek Subay Sevk Öncesi Hazırlık Uygulamasına tıkladığımda ''Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz.'' yazısı karşıma çıkıyor. Ancak şubeden verdikleri kağıtta ise celp dönemi Kasım yazıyor. Sizde de durum bu şekilde mi? Özellikle sormuştum görevli memura daha bir şey yapmamıza gerek var mı diye ama insan yine de emin olmak istiyor. İşimden ayrılıp askere gideceğim sonuçta. Bir de işten ayrılıp askere gidemezsek dımdızlak kalmayalım ortalıkta :)

• quote:

quote:

Anladığım kadarıyla sevk öncesi hazırlık işlemleri tecil bozduranlar için zaten tecil bozdurulurken yapılıyor. Yani 31 Ağustos'a kadar tecil bozdurduğunuzda geriye sadece nerede askerlik yapacağınızı beklemek kalıyor. 30 Eylül'e kadar olan süre ise askerlik celbi Kasım ayı olanlar için geçerli galiba.

Ben de dün gidip tecilimi bozdurdum ve kısmetse Kasım ayında askerim. Oradaki görevli memura özellikle sordum bundan sonra yapmamız gereken başka bir işlem var mı diye. HAYIR dedi. Ayın 27'sinde (Ekim'i kastetti galiba) nereye gideceğine e-devlet üzerinden bakacasın dedi. Benden sadece transkriptin 2 tane fotokopisini aldı. (Samsun İlkadım Askerlik Şubesi) İstenen evraklar şubeden şubeye değişiyor galiba. Ayrıca 3 adet 2'şer tane doldurduğum formların bir çiftini aldı. Diğerlerine bir göz gezdirdi ve oracıkta yırtıp çöpe attı. Uzun lafın kısası. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

E-devlet üzerinde Milli Savunma Bakanlığı'nın bölümünde Yedek Subay Sevk Öncesi Hazırlık Uygulamasına tıkladığımda ''Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz.'' yazısı karşıma çıkıyor. Ancak şubeden verdikleri kağıtta ise celp dönemi Kasım yazıyor. Sizde de durum bu şekilde mi? Özellikle sormuştum görevli memura daha bir şey yapmamıza gerek var mı diye ama insan yine de emin olmak istiyor. İşimden ayrılıp askere gideceğim sonuçta. Bir de işten ayrılıp askere gidemezsek dımdızlak kalmayalım ortalıkta :)

Selam,

Bende de benzer bir durum söz konusu; tecili bozdurdum ve işten ayrılıp askere gideceğim. Askerlik şubesinden sadece "askerlik durum belgesi verildi" ve bende özellikle bastır bastıra bundan sonra yapmam gereken bir işlemin olup olmadığını sorduğumda sadece sevk tarihini beklemem gerektiği söylendi ama bu tarih 27 Ekim değil, 21 Ekim.

Zaten şubede yedek subay ve komando olarak yapmak isteyip istemediğimiz soruluyor ve bu bilgiler sisteme giriliyor, sana verdiği belgenin de pek önemi yok şu aşamada. Kaldı ki yukarıda yazdığım gibi bana sadece askerlik durum belgesi verildi celp dönemi ve yd.sb. adayı olduğum yazılı.

• Beyler bedelli askerlik yoğun olarak gündemde Kasım celbi için 31 Ağustos tarihine kadar tecil bozduk diyelim. Bu sürede çıkarsa yararlanma durumu nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: foriquit

quote:

quote:

Selam,

Bende de benzer bir durum söz konusu; tecili bozdurdum ve işten ayrılıp askere gideceğim. Askerlik şubesinden sadece "askerlik durum belgesi verildi" ve bende özellikle bastır bastıra bundan sonra yapmam gereken bir işlemin olup olmadığını sorduğumda sadece sevk tarihini beklemem gerektiği söylendi ama bu tarih 27 Ekim değil, 21 Ekim.

Zaten şubede yedek subay ve komando olarak yapmak isteyip istemediğimiz soruluyor ve bu bilgiler sisteme giriliyor, sana verdiği belgenin de pek önemi yok şu aşamada. Kaldı ki yukarıda yazdığım gibi bana sadece askerlik durum belgesi verildi celp dönemi ve yd.sb. adayı olduğum yazılı.

Verilen belgede sınıflandırma tarihi 27.10.2016 yazıyor. Sanırım bu yerlerimiz açıklanacağı tarih. Siz de bu şekilde mi?

• bende kasımda gitmeyi düşünüyorum. ama başvuruyu beklettim bir süre daha kısalacak vs dedikleri için. şimdi başvursak aralığa mı kalıyoruz?
  • justinne kullanıcısına yanıt
    sans kasim celbine alınırsın 1. grup kasim 2. grup aralik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurorl_o2 O kullanıcısına yanıt
    o evrağa bakma sen yerler 21.10.2016 Cuma günü saat 10:30 açıklanacak
  • Ben de tecili bozdurdum. Aradan çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nl_ztrk -- 19 Ağustos 2016; 10:13:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: foriquit

quote:

quote:

Selam,

Verilen belgede sınıflandırma tarihi 27.10.2016 yazıyor. Sanırım bu yerlerimiz açıklanacağı tarih. Siz de bu şekilde mi?

Evet, durum belgesinde o şekilde yazıyor ancak askerlik şube tarafından 21 Ekim'de belli olacağı söylendi.

Ayrıca bedelli askerlik için bende bekliyordum fakat güncel haberler kısa vadede bedelli askerliğin çıkmayacağı yönünde;

"Başbakan Yıldırım, bedelli askerliğin gündemde olup olmadığına yönelik soruya, "Hayır, şu anda öyle bir konu yok. Askerlikle ilgili ne bedelli ne de süreyle ilgili herhangi bir kısa vadede gündemde bir şey yok. Sadece Silahlı Kuvvetlerin geleceğe yönelik uzman ordu, profesyonel ordu ve ordunun öncelikleri, ihtiyaçları, tehdit türleri konusundaki çalışmalara hız verilecek. O çalışmalar yapıldıktan sonra zaten bu konular da der demez gündeme gelecek." yanıtını verdi."

http://www.kamupersoneli.net/askeri-personel/binali-yildirim-bedelli-askerlik-ve-askerlik-suresi-ile-ilgili-sorulari-yanitladi-h10826.html

Orta-uzun vadede profesyonel ordu yapısına geçileceği konuşuluyor, bu tür söylemlerde orta vade en az 1-2 sene olur :)

• Bende başvurunun son gününü bekliyorum bakalım psikolojiye giremedim aynen
  • Arkadaşlar
    Selçuk üniversitesi
    Ziraat Mühendisi
    yedek subay: Evet
    Kasım celbine talibim inşaallah
  • onurorl_o2 O kullanıcısına yanıt
    Dımdızlak kalma noktasında şartlarımız aynı kardeşim ;) ama işsizlik maaş şartlarını sağlıyosan işsizlik maaşı alabilirsin bu arada...
  • Beyler merhaba, hayırlı akşamlar.

10 Ağustos itibari ile askerlik şubesine gittim ve tecilimi bozdurdum. Daha sonra aile hekiminde muayene olup işlemleri hallettim. Lakin aklıma takılan bir şey var. Bana verilen kağıtta sınıflandırma tarihi 27.10.2016 yazıyor. Kafama takılan kağıdın alt tarafında 1-30 Eylül arası askerlik sevk öncesi hazırlık işlemleri diye bir ibare var. Bu süre aralığında askerlik şubesine gidecek miyiz tekrar?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.