elindeki evrakta en alt tarafında 1-30 eylül sevk öncesi hazırlık işlemleri için şubeye gidin yazan belge varsa ve yedek subay hayır komando hayır vs.yazıyorsa muayenede olduysan o zaten sevk öncesi hazırlık işlem belgesi oluyor eylülde tekrardan gitmene gerek yoktur
quote:
Orijinalden alıntı: Ts_Cihan
Benim gibi başvurunun sonunu bekleyen var mı
Bende bekliyorum eylulde gelin dediler 3 agustosda yapmistim islmleri
quote:
Orijinalden alıntı: kazarus
quote:
Bende bekliyorum eylulde gelin dediler 3 agustosda yapmistim islmleri
Alıntıları Göster
Yapılan ve yapılacak işlemler açısından faydalı olabilir diye kendi yaşadıklarımı anlatıyorum;
1- Ben makine mühendisliğinden mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkımı kullanmak için askerlik şubesine gitmiştim. Bunun adı yoklama olarak da geçiyormuş. Bu nedenle sağlık muayenesini gidip aile hekiminde yaptırdım. Sonra tecilimi onaylatıp askerlik şubesinden ayrıldım. (Sene 2012)
2- Yaklaşık 2 hafta önce de otomotiv mühendisliğinden yüksek lisansı bitirip, askere gitmek istediğim için askerlik şubesine gittim ve Kasım ayında askere gitmek istiyorum dedim. Diplomamın aslı yoktu e-Devlet üzerinden kendileri aldılar. İki tane form doldurdum. Biri uzun dönem yapmak istemiyorum ve komando olmak istemiyorum yazan form. Diğeri de genel sağlık bilgisi formu.
3- Ben sağlık muayenesine düz taban olduğum için askeri hastaneye gönderirler diyordum (Hatta bunu belirttim ve benim için önemli dedim...) ama daha önce tecil için gittiğim aile hekimi rapora düz taban olarak belirtmişti. Bu nedenle tekrar gitmene gerek yok dediler. Özellikle kontrol ettirdim arıza kodu olarak yanlış hatırlamıyorsam A-66 kodu yazıyor demişti. Daha önce de forumlara baktığımda bunun düz taban kodu olduğunu bildiğimden tamamdır dedim. (Kodu yanlış hatırlıyor olabilirim ama düz taban kodu olduğundan eminim benim bilgilerimin arasında yazanın...)
4- Sonrasında fotoğraf çekerler diye bekledim ancak çekmediler daha önce tecilde fotoğraf verdiğim için...
5- Son olarak oradaki görevli: işimin şubede bittiğini artık gelmeme gerek olmadığını, yerler açıklandıktan sonra e-Devlet'ten alacağım bir çıktıyla gidip birliğime teslim olacağımı belirtti. Bende sağolun dedim ve çıktım.
Yukarıdakiler toplamda 10 dk. sürdü. 9'da askerlik şubesine gitmiştim, yaklaşık 11'de sıra bana geldi. 11:15'te çıkmış ve sigaramı yakmıştım...
Herkese hayırlı teskereler, yerler açıklandığında bakarsınız aynı birliğe düşeriz...
quote:
ben varım. hala o psikolojiye giremedim
quote:
Orijinalden alıntı: nambırvan
quote:
ben varım. hala o psikolojiye giremedim
Alıntıları Göster
ben de Kasım 2016 kekelerrrr
quote:
Orijinalden alıntı: tamz52
ben de Kasım 2016 kekelerrrr
Alıntıları Göster
KAMU YÖNETİMİ MEZUNUYUM DARBE GÜNÜ YEDEK SUBAY VE KOMANDO İSTEYEREK TECİLİMİ BOZDURDUM ,DARBE BİR GÜN ÖNCE OLSA FİKRİMİ DEĞİŞTİREBİLİRDİM , AMA OLAN OLDU , AKLIMDA O GÜN BUGÜNDÜR FIRTINALAR DELİ DELİ SORULAR YEMİNLE PSİKOLOJİM ALLAK PULLAK OLDU , BEKLEMEK NE ZOR ŞEY, RABBİM HEPİMİZİN HAKKIMIZDA HAYIRLISINI EYLESİN . . .
quote:
Orijinalden alıntı: hmt.ysn
KAMU YÖNETİMİ MEZUNUYUM DARBE GÜNÜ YEDEK SUBAY VE KOMANDO İSTEYEREK TECİLİMİ BOZDURDUM ,DARBE BİR GÜN ÖNCE OLSA FİKRİMİ DEĞİŞTİREBİLİRDİM , AMA OLAN OLDU , AKLIMDA O GÜN BUGÜNDÜR FIRTINALAR DELİ DELİ SORULAR YEMİNLE PSİKOLOJİM ALLAK PULLAK OLDU , BEKLEMEK NE ZOR ŞEY, RABBİM HEPİMİZİN HAKKIMIZDA HAYIRLISINI EYLESİN . . .
Alıntıları Göster
Askerlik şubesine gideceklere önerim, saat 08:45-09:00 gibi gidin.Kimse olmadığından hızlıca işinizi çözersiniz.
quote:
Tercihlerini değiştirebilirsin,hatta tekrar tecil ettirebilirsin gidip.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilinmezlik
quote:
öyle mi bilmiyordum çok teşekkürler , bunda da vardır bir hayır diyerek değiştirmeyeceğim hayırlısı artık . . . tekrar teşekkürler
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bilinmezlik
quote:
öyle mi bilmiyordum çok teşekkürler , bunda da vardır bir hayır diyerek değiştirmeyeceğim hayırlısı artık . . . tekrar teşekkürler
Alıntıları Göster
Beyler galiba bana Subaylık cıkıcak gibi la,
Kağıdımda , YEDEK SUBAY yazıyor
okdugum bölüm Bilgisayar Mühendisliği
Mesleği bilgisayar mühendisliği
uzun kalmak istiyorum da dedim.. sizce ne olcak ? uzun kısa farketmez hemen gidelim de aradan cıksın bi an önce yaşım 27 bu arada.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Kertenkele
Beyler galiba bana Subaylık cıkıcak gibi la,
Kağıdımda , YEDEK SUBAY yazıyor
okdugum bölüm Bilgisayar Mühendisliği
Mesleği bilgisayar mühendisliği
uzun kalmak istiyorum da dedim.. sizce ne olcak ? uzun kısa farketmez hemen gidelim de aradan cıksın bi an önce yaşım 27 bu arada.
Alıntıları Göster
arkadaşlar ben işletme lisans mezunuyum temmuz sonuna doğru askeriye ye gidip tecilimi bozdurdum kasım da askere gitmek istiyorum dedim işlemleri yaptırdım, muayenemi oldum artık zamanımı bekliyorum gidecek olan tüm kardeşlerime Allah kolaylık versin Allah yüzümüzü kara çıkartmasın
bide yedek subay olarak askerde kalmak istiyorsak ne yapmamız lazım
Mr.Kertenkele
kullanıcısına yanıt
lisans mezunlarının hepsi yedek subay adayı oluyor :) uzun dönem seçtiysen maaşlı askerlik yapıcan heral tam bi bilgim yok
quote:
Orijinalden alıntı: yasin_92
lisans mezunlarının hepsi yedek subay adayı oluyor :) uzun dönem seçtiysen maaşlı askerlik yapıcan heral tam bi bilgim yok
Yedek subay adayı yazmıyor hocam
Direkt olarak YEDEK SUBAY yazıyor
Hakkimizda hayirlisi olur insallah. Gidip gitmemekte kararsiz kaldim. Sirf bu yuzden yuksek lisansa yazilip en azindan bu yasanan kotu sureci bu sekilde gecirmek istedim. Belki askerlik suresi de kisalir dedim. Ertelemek hata olur sanirim. 2 yillik tecilim son buluyor kasimda askerim. Yuksek lisans kaydolup tecil ettireyim mi yoksa kasima gideyim mi arkadaslar? Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda. Bu fikri dusunen oldu mu?
Mr.Kertenkele
kullanıcısına yanıt
lisans mezunu herkeste verilen evrakların birinde yedek subay yazıyor diğerinde yedek subay adayı
knngsK
kullanıcısına yanıt
bence çok çok önemli bir işin planın yoksa biran evvel yapılması iyi olur çünkü her yerde insana engel oluyor işte terfi vs. çok sıkıntı oluyor ayrıca ne kadar tecil olursa olsun bedelli istisna onuda beklemek işkence ha çıktı ha çıkacak boş yere kendini kasmanın bir anlamı yok yapılıp gelinmesi en iyisi olduğu düşüncesindeyim
Mr.Kertenkele
kullanıcısına yanıt
askere gidene kadar aday değilmiyiz ? :)
quote:
Orijinalden alıntı: yasin_92
askere gidene kadar aday değilmiyiz ? :)
Anladığım kadarıyla sevk öncesi hazırlık işlemleri tecil bozduranlar için zaten tecil bozdurulurken yapılıyor. Yani 31 Ağustos'a kadar tecil bozdurduğunuzda geriye sadece nerede askerlik yapacağınızı beklemek kalıyor. 30 Eylül'e kadar olan süre ise askerlik celbi Kasım ayı olanlar için geçerli galiba.
Ben de dün gidip tecilimi bozdurdum ve kısmetse Kasım ayında askerim. Oradaki görevli memura özellikle sordum bundan sonra yapmamız gereken başka bir işlem var mı diye. HAYIR dedi. Ayın 27'sinde (Ekim'i kastetti galiba) nereye gideceğine e-devlet üzerinden bakacasın dedi. Benden sadece transkriptin 2 tane fotokopisini aldı. (Samsun İlkadım Askerlik Şubesi) İstenen evraklar şubeden şubeye değişiyor galiba. Ayrıca 3 adet 2'şer tane doldurduğum formların bir çiftini aldı. Diğerlerine bir göz gezdirdi ve oracıkta yırtıp çöpe attı. Uzun lafın kısası. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.