Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar diş teli yedek subaylık için bir engel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrknn

368. dönem 2 grup olarak askere gideceğim eylül 15 te. siz torunları bekliyor olacağı

çünkü siz gelene kadar 367 ler her işi bize kitleyecekler

çabuk gelin

367.kd atarsa 117 selamlar, biri bizden mi bahsetti acaba??

Kısa dönemler arasında iş kitleme diye bişey pek yok merak etmeyin, olursada izin vermeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 30 Temmuz 2017; 11:26:1 >

• Arkadaşlar bir sorum olacak bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen.

Şimdi ağustosta dilekçeyi verdik eylülde sonuç açıklandı bana yedek subaylık çıkmadı bu durumda erteleme hakkım var mı ?
  • Arkadaşlar selam,

Bende tecili haziran ayına girer girmez bozdurdum.Şimdiden bende bilgi edinmeye çalışıyorum :) Gidecek olanların yorumlarını okuyorum falan.

Her neyse bizde konuya erken giriş yaparak gideceğimiz zamanı bekleyelim bakalım..
  • takoz90 kullanıcısına yanıt
    Erteleme hakkın var ise erteleyebilirsin.

• Şu an tecilliyim

Ancak sağ kolumdan çocukken platinli,vidalı ameliyat geçirdim ağırlığa karşı biraz hassas.tecili bozdurunca muayenede çok uğraştırirlar mi (2 sene önce tecil ettirmek icin aile hekimi sadece kolda yara izi var diye yazıp yollamıştı )

Kasım da gitmek için en son ne zaman başvurabiliyoruz ?

• oguzhan932 O kullanıcısına yanıt
    31 ağustosa kadar başvurman gerekiyor kasımda gitmek için.
  • Sevk işlemleri için diplomanın aslı şart mı arkadaşlar? e-Devlet'te bulunan üzerinde diploma notu yer alan mezun belgesi tek başına yeterli olur mu?
  • 366. Dönem yedek subayım arkadaşlar sorularınız var ise özelden yada burdan yazabilirsiniz.

• grrdn kullanıcısına yanıt
    Diploma yoksa geçici mezuniyet belgesi işini görür ancak e devletteki mezun belgesi yeterli değil. Onun ayrı bir çıktısını alıp dosyana koyuyorlar.

• grrdn kullanıcısına yanıt
    E devletteki mezun belgesi yeterli oluyor.2 çıktı götürmen lazım.

• durmusic D kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu bende merak ediyorum yardımcı olabilcek varsa iyi olur.
  • Meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu bilgi ve belgeleri askeriyeye veriyorsun ihtiyaca göre kriterler belirleniyor uygun olanlar arasından bilgisayar ortamında belirleniyor.

Lisans mezunların %5 %10 gibi bir kısmı anca asteğmen olarak askerliklerini yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Junq

Arkadaşlar merhaba ben kasımda gitmeyi düşünüyorum ama gözümde bir hastalık var keratokonus diye ve gözlükle görme işi düzelmiyor gözümdeki bozukluk anca lens ile düzeliyor o da pahalı bir lens. Ben şubeye tecili bozdurmaya gidecem bu göz işi beni muaf tutar mı bilgisi olan var mı?

Pazartesi günü tecili bozdurmaya gittim. Sağlık kontrolü sonrası heyete kaldım ve muafiyet verdiler. İnsan tuhaf oluyor üzgünüm. Sizlere hayırlı teskereler şimdiden arkadaşlar :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba tecili bozdurup hastaneye sevkimi istedim sarı zarf verdiler, üzerinde direkt sevk edildiğim gastroenteroloji kliniğinin adı yazıyor. zarfı vermek için 3 gün süre var bu zarfla nereye başvuruyoruz. doğrudan gastro. poliklinğine mi gitmek gerekli.
  • Güzel bir konu olmuş ,herkes e fayda sağlar elinize sağlık.

Bugün Ankara / Mamak da bende 2017 Kasım celp i için işlemlerimi yaptım. Belki fayda sağlar giderken yanınızda bulunması gereken tek şey nüfus cüzdanı kimlik yani.

Diploma şu bu hiçbir şeye gerek yok ben mezuniyet belgesi götürdüm yanımda. Memurun karşısında oturdum kimliği verdim 1dk sonra aklıma geldi mezuniyet belgem dedim çıkardım adam da alttan bende de var dedi mezuniyet belge mi gösterdi :D ne ara kaşla göz arası e-devletten çıkardın mübarek.. Neyse uzun lafın kısası kimlik yeterli onlarda her şeyiniz mevcut zaten.

Benim de bir sorum var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1-30 Eylül arasında sevk işlemi için gittiğimiz de Yedek subaylık veya komandoluk için herhangi bir işlem yapılır mı ne biliyim vücut a sağımıza solumuza yani bir seçicilik olur mu komandoluk için yoksa başka nedenlerden dolayı mı gidiyoruz ?

Son olarak forum da yeniyim ya hırs yaptım çatır çatır yazasım gelio güzelmiş yazıp anlatmak dinlemek. :)
    Y. Subay evet
    Komando evet

Yedek subaylık ve komandoluk için birçok kişi soru soruyor ben asker değilim henüz askerliğimi de yapmadım bu konuda ufak da olsa akıl vermek haddime değil kimseye ama düşüncemi paylaşmak isterim.

Komandoluk dan başlıyım kısa ve net istersen evet dersin istersen hayır dersin bu konuda kimseye danışmanıza gerek yok bence allah akıl fikir vermiş herkes kendisi için ne iyi olacaksa ona karar verir rahatlıkla bu konuda. Maddi veya manevi bir neden -sonuç ilişkisi yok bu konuda gönlünde varsa yazar geçersin.

Yedek subaylık içinse biraz uzun olacak, Burada her insanın yaşam tarzı aile yapısı, maddi durumu farklı ALİ uzun dönem yazdı diye VELİ de yazmak zorunda değil veya tam tersi Veli yedek subaylık tercih etmedi diye Ali de etmemek zorunda değil.

Şimdi maddi açıdan ele almak isterim önce 3bin ile 4200 lira arası ortalama bir maaş bağlanıyor tabi acemilik de verilmiyor bu arada.Şimdi ailenin durumu nasıl kendi borcun var mı kredi veya kredi kartı .. Öğrenim kyk kredisi aldın mı ? üniversitede bunlar hep bir etken.

Nişanlı mısın evli misin veya sen o evden çıktığında kendi yuvandan geri de kalan bir kişi aile eş dost o kişi sana bir şekilde maddi manevi muhtaç mı bunlar hep bir neden vede önemli bir neden.

Sevgilisi olur insanın sever ileriye dönük plan yapar aşıktır kaygısı vardır veya özlem duyar birçok burda da sebeb olur herkes kendi hayatını önüne döker 1dk düşünürse yedek subaylık ve komandoluk için o evet mi hayır mı cevabını verir.

Kendimden örnek alarak anlatıyım ben yedek subaylık seçtim. Komandoluğu da önce komandoluğu belirtiyim sadece benim asker polis hevesim sevgim den ötürü.

Yedek subaylık ise yalan yok para maaş veriyorlar. Benim 5 bin lira kredi borcum 1500 lira kredi kartı ve 12 bin 770 lira kyk kredi borcum var evde 1 baba çalışıyor 5 kişi yiyor bu parayı babam esnaf değil maddi durumu şükür kendi yağında kavruluyor ama bana bir esnaf olsa dükkanı olsa al geç başına der veya ailenin durumu iyidir gerek duymazsın yaparsın kısa dönem temizinden gelirsin.

Benim ailemin durumu iyi olsa napçam 3 bin lirayı aylık kısa yapar gelirim gelince de bir işe girer zaten 3 aşşa 5 yukarı bu paraları kazanırım derim.

Uzun lafın kısası benim borcum olmasa ortalama 20 bin lira var neredeyse yapmam uzun dönem kısa yapar gelir kendi işime gücüme eşime dostuma ailemle vakit geçirmeye bakarım.

Maddi kısmı anlattık sıra maneviyatta.

Ben evli değilim. nişanlım yok hatta şuan sevgilim de yok düşüneceğim biri yok arkamda. allahıma çok şükür ailemden de düşüneceğim birisi yok bunu detaylı söylüyüm böyle derken tabi insan ailesini düşünür ama allah korusun kimseyi böyle şeylerle sınamasın allah ailesinde hasta veya başka türlü bir ilgiye ihtiyacı olan bir insanı kendinden 12 ay mahrum etmek zor bi olay allah sabır versin bu durumda olana allah yardımcısı olsun.

Şuna da kızıyorum akraba olur arkadaş ortamlarından olur adam okumuş üniversitede güzel bir bölüm atıyorum misal mimarlık yada ingilizce öğretmeni salladım.
    Bu adam kısa dönem yapıcam dediğinde neden ille de bu para hırsı bürür insanın gözünü millet diretir la salak der 20 25 bin lira paran olur he olur yemez içmezsen olur o 20-25 bin yer içer sen onuda unut :D neyse adamın nişanlısı olur bu adam neden gitsin uzun dönem niye ısrar edip daraltırsınız milleti adam nişanlı veya çok sevdiği birisi var yapar kısa dönem gelir girer işine sevdiği hep yanında olur ne gözü ne başka bir şeyi arkada kalır

Benim çenem düşük biraz iş de böyle bu sebebler bu durumların anlatılması gerek tavsiye olarak veya fikir olarak herkes bencil olmasın. Neyse daha yazmıyım hoşuma gitti yazmak burda yeni üye oldum forum a da bu konu sayesinde gene görüşürüz iyi akşamlar cümleten.

• Bende tecili bozdurdum Kasım ayında kısmetse askeriz, e devlette sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.

yalnız kafama takılan, tecil bozulurken herhangi bir doktor kontrolünden geçmedim ben,muayene yapmayacaklar mı çözemedim

• Aytekin93 A kullanıcısına yanıt
    Uzun yazmışsın iyikide uzun yazmışsın

• snan1910 S kullanıcısına yanıt
    tecil bozdurmaya gittiğinde zaten bir sürü soru soruyorlar. orda birşeyin yoksa. ekstradan hastalığın, kilo fazlalığı veya gözlük gibi birşey yoksa aile hekimine sevk etmiyorlar bildiğim kadarıyla. benı gözlük için sevk ettiler aile hekimine. ordan da hastaneye numarayı belirlemek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snan1910

Bende tecili bozdurdum Kasım ayında kısmetse askeriz, e devlette sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.

yalnız kafama takılan, tecil bozulurken herhangi bir doktor kontrolünden geçmedim ben,muayene yapmayacaklar mı çözemedim

hocam e devletteki o kısma nereden bakılıyor? ben askerlik durum sorgulamadan belge oluşturuyorum, bende hala tecilli görünüyor 2019'a kadar. halbuki tecili bozduralı 5 gün oldu.

yanlış yerden mi bakıyorum?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.