Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
69
Favori
683.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sağol şefim
  • Agustosta basvuruyoruz, Kasimda askeriz degil mi? Ben de geliyorum sizinle. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kardeşim gel :) Bu arada kısa dönem jandarma alımı var mı ya tek tük alıyolar deniyor ama hiç duymuyorum çevremdekilerin hepsi piyade gidiyor :)
  • Kısmetse Kasımda askerim bende :) Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
  • yedek subay olmak istiyor musun komando olmak istiyor musun sorularını bazı şubeler sormuyor sevk öncesi hazırlık işlemi tarihlerine bırakıyorlar eğer size sorulduysa gitmenize gerek yok o zaman ama ben yine de gitmenizi tavsiye ederim belki başka bir durum söz konusu olabilir sonuçta 1 kere oluyor bu işler : ]

bu arada benden transkript istemediler diploma çıkmadığı için verememiştim şubedeki memur da sormadı sırf bunun için 1-30 Eylül arası gidebilirim.
  • Sa kardeşlerim komando ya evet yedek subaya evet dedim çıkma ihtimali nedir?

• Aleykümüsselam. Bölümüne göre değişiyor sağlıkçı,doktor,avukat,öğretmen gibi meslekçi değilsen çok düşük olmakla birlikte yinede askeriyede subay açığı varsa ufacık bi şansın var kardeş. BU ufacık alımda kafasına göre oluyor hiç bir kriter yok.
  • Arkadaşlar daha önce e devlette ve elimdeki belgeye göre 30/09/2017 ye kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyordu.bugun e devletten baktığımda 29/07/2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor.sizlerde de böyle mi acaba neden değişti bu tarih

• quote:

Orijinalden alıntı: hasaydint36

yedek subay olmak istiyor musun komando olmak istiyor musun sorularını bazı şubeler sormuyor sevk öncesi hazırlık işlemi tarihlerine bırakıyorlar eğer size sorulduysa gitmenize gerek yok o zaman ama ben yine de gitmenizi tavsiye ederim belki başka bir durum söz konusu olabilir sonuçta 1 kere oluyor bu işler : ]

bu arada benden transkript istemediler diploma çıkmadığı için verememiştim şubedeki memur da sormadı sırf bunun için 1-30 Eylül arası gidebilirim.

2016 yılında tecil için gitmiştim Beyoğlu şube ye orada hem muayene hem bu sorular cevaplandıgi için Gebze şube de bozdurmaya gittiğimde hicbirsey sormadılar :) kasımda askersin dediler de bu 1 30 Eylül kafa karıştırıyor zaten onu anlamadım muayene yapıldı sorular cevaplandi kağıdım zaten yedek subay adayı şeklinde elimde ki kağıt inş subay olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: Meskol1

Sa kardeşlerim komando ya evet yedek subaya evet dedim çıkma ihtimali nedir?

Mesleğiniz ile alakalı bu durum biraz ben malzeme mühendisiyim 20 arkadaş gitti benden önce 8 i yedem subay olarak gitti bende hepsine evet dedim kısmet bakalım ama genelde Şubat ta alıyorlar yedek subay bildiğim kadarıyla 8 arkadaşda Şubat ta gitmişti

• Arkadaşlar merhaba ben kasımda gitmeyi düşünüyorum ama gözümde bir hastalık var keratokonus diye ve gözlükle görme işi düzelmiyor gözümdeki bozukluk anca lens ile düzeliyor o da pahalı bir lens. Ben şubeye tecili bozdurmaya gidecem bu göz işi beni muaf tutar mı bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adaylarının acemi ve usta birlik yerleri aynı zamanda mı belli olucak acaba bilgielndirirseniz sevinirim.
  • 368. dönem 2 grup olarak askere gideceğim eylül 15 te. siz torunları bekliyor olacağı

çünkü siz gelene kadar 367 ler her işi bize kitleyecekler

çabuk gelin
  • Geçen gün Hürriyet gazetesindeki haberde TSK daki general ve subay açığının yüzde 40 olduğu söylenmişti bu dönem askerliğinizi subay olarak yapmak için en fazla şansınız olduğu dönem (veya sansizliginizin)

• quote:

Orijinalden alıntı: hannibal22

Geçen gün Hürriyet gazetesindeki haberde TSK daki general ve subay açığının yüzde 40 olduğu söylenmişti bu dönem askerliğinizi subay olarak yapmak için en fazla şansınız olduğu dönem (veya sansizliginizin)

Ağzından ne güzel bal damlıyor kardeş Ben de başvurumu tamamladım beyler.Eylül ayı içinde, tarihi tam belki olmamakla birlikte, sevk kağıdıyla tekrar şubeye gidecekmişim. Öyle dediler. Sonra bekleyiş...

• Arkadaşlar ben üniversite mezuniyeti sonrası tecil için gittiğimde muayene vs yaptırmıştım.Daha sonra yüksek lisans tecilinide okul yaptı 2019 a kadar fakat Allah'ın izniyle Kasımda gitmek istiyorum. Şimdi tecili bozdurmak için şubeye gittiğimde herhangi bir belge götürmeme gerek yok değil mi? Muayene vs de olmayacak tahminimce? Kısa bi işlemim olacak gibi düşünüyorum prosedürü bilen var mıdır?:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!

Arkadaşlar ben üniversite mezuniyeti sonrası tecil için gittiğimde muayene vs yaptırmıştım.Daha sonra yüksek lisans tecilinide okul yaptı 2019 a kadar fakat Allah'ın izniyle Kasımda gitmek istiyorum. Şimdi tecili bozdurmak için şubeye gittiğimde herhangi bir belge götürmeme gerek yok değil mi? Muayene vs de olmayacak tahminimce? Kısa bi işlemim olacak gibi düşünüyorum prosedürü bilen var mıdır?:)

Şubeye gidip tecil bozdurmak istediğini söylüyorsun. Kaçak olmadığın için gideceğin dönemi sen seçebiliyorsun.Ama acele et, 31 Ağustos'a vaktin var.Gitmeden önce lisans diplomanın veya geçici mezuniyet belgenin aslı ve onaylı kopyası ile git (+ varsa dil sınavı puanı, ehliyet falan).Bir sıkıntın yoksa, ya da varsa söylemezsen de seni aile hekimine yollayacak.O da zaten hiçbir şeye bakmayacak sadece boy, kilo ölçüp kaşe basıp yollayacak.Sonra belgeyi tekrar şubeye götürüp, şube başkanına onaylatacaksın (bizim buradaki yarbaydı ).Kaydını yapan personel görevli subaylık ve komandoluk için gönüllü olup olmadığını soracak, başvurunu tamamlayacak.Sonra ben ve diğeleri gibi sevk tarihine kadar bekleyeceksin.O da, şubedeki görevli beyefendinin bana dediğine göre eylül içinde bir tarihte olacakmış, her gün e-devlet'ten kontrol edebilirsin dedi.Tahminen 10-20'si arası olur dedi.Açıklandığında da o belgenin çıktısını alıp tekrar şubeye gideceğiz.Böyle.

Edit : Muayene kısmını gözden kaçırmışım.Tekrar yollamazsalar, geri kalan prosedür aynı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 27 Temmuz 2017; 2:18:40 >

• Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Kardeşim eylül ayı içinde belli olur dediği statü ve birliklerimiz mi ? Ben sorduğumda Eylül ayında sevk öncesi hazırlık işlemleri e-devletten görüntülenebilir demişti statü ve birliklerimizse ekimde belli olır demişti.

• CELP DÖNEMİ TARİH BAŞVURU MAKAMI
    KASIM 01-30 EYLÜL AS. Ş.BŞK.LIĞI

Merhaba,

Sevk öncesi hazırlık tarihi için 1 aylık dönemi vermişler. 1 ay için kafamıza göre mi gidicez yoksa her kişiye 1 gün mü veriyorlar? Bir üstte yorum yazan arkadaş 10-20 eylül arası yazmış mesela benim o tarihlerde yurtdışında olmam gerekiyor ne yapmam lazım bilen tecrübeli varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atatersbinenkovboy -- 27 Temmuz 2017; 11:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan003

Kardeşim eylül ayı içinde belli olur dediği statü ve birliklerimiz mi ? Ben sorduğumda Eylül ayında sevk öncesi hazırlık işlemleri e-devletten görüntülenebilir demişti statü ve birliklerimizse ekimde belli olır demişti.

Anladığım kadarıyla, sonraki ayda statü ve dönemi belirleyecek işlemin (sevkin) başlaması için eylül ayı içinde e-devletten tarihi belli olmaksızın gelecek olan belgenin çıktısını alıp şubeye götürmemiz gerekiyor.Ondan sonra gitmemize gerek yok.

@atatersbinenkovboy Kardeşim bunu bizim kontrol etmemiz gerekecek. O da hep açık kalmıyor galiba.Bir kez çıktı alabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 27 Temmuz 2017; 11:57:26 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.