Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
69
Favori
683.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversiteyi bu sene bitirip mezun oldum, makine mühendisiyim. Çok iş ilanına baktım ve hepsi erkekler için mutlak askerlik şartı istiyordu, bunun üzerine gitsem iyi olur diye düşündüm.

E-devletten geçici mezuniyet belgesi çıkardım ve bu hafta içinde askerlik şubesine gideceğim. Bu süreç uzun sürüyor mu yoksa gittiğimde direk başvurabiliyor muyum?

Klasik sorular olacak ama, kısa dönem gelme olasığı fazla mıdır? Biliyorum ihtiyaca göre alıyorlar ama gidip gelen arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim.
  • ÇandıR kullanıcısına yanıt
    bağlı bulunduğun askerlik şubesi kütüğünün ordakidir. ama herhangi bir askerlik şubesine başvurabilirsin. ben öyle yaptım. kütüğüm başka şehirde. bulundugum şehirdekine gittim.
  • Jay. kullanıcısına yanıt
    mezuniyet belgesi ile gitsen yeter. hatta ben çıkardım bakmadılar bile. e-devletten onlar hepsini görüyor.

normalde 1 günde bitecek işler. başvurunu alıyorlar. kilo boy ölçümü oluyor. beni orda ölçtüler. gözlüğüm olduğu için de aile hekimine gönderdiler. o da askerliğe elverişli dedi ama o bakamıyormuş gözlük için hastaneye sevkettiler. gözlük numarası yazılması gerekiyormuş.

ben bi de sabahtan gidemedim. kalkmak zor geldi :) hep öğleden sonra gittim. onun için yarım gün yarım gün yaptım işleri, bi gün sistem kitlendi vs vs. 4 günde (4 yarım gün) halloldu. ama sabah erkenden gidersen normal şartlarda 1 günde bitecek işlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper Sönmez

mezuniyet belgesi ile gitsen yeter. hatta ben çıkardım bakmadılar bile. e-devletten onlar hepsini görüyor.

normalde 1 günde bitecek işler. başvurunu alıyorlar. kilo boy ölçümü oluyor. beni orda ölçtüler. gözlüğüm olduğu için de aile hekimine gönderdiler. o da askerliğe elverişli dedi ama o bakamıyormuş gözlük için hastaneye sevkettiler. gözlük numarası yazılması gerekiyormuş.

ben bi de sabahtan gidemedim. kalkmak zor geldi :) hep öğleden sonra gittim. onun için yarım gün yarım gün yaptım işleri, bi gün sistem kitlendi vs vs. 4 günde (4 yarım gün) halloldu. ama sabah erkenden gidersen normal şartlarda 1 günde bitecek işlerdi.

Normalde evraklariniz tam fotokopileri cekilmis bi sekilde fotograflarinizla giderseniz bi saat icinde hersey hallolur. Muane de hap var mi ex var mi seklinde oldu boy kilo tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende kasıma başvurdum da kağıt altında 1 30 Eylül arası sevk işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir diyor nedir bufikri olan varmı? Şehir dışında olacam o tarihlerde

• Kisa uzun mevzusu nasil belirleniyor arkadaslar.Elektrik muhendisligini yeni bitirdim.Kasim veya Subatta gitmeyi dusunuyorum ama subaylik kafami karistiriyor.Bir de bizim bolumden mezunlarin cogu uzun gidiyor diye bir rivayet var.

• Jay. kullanıcısına yanıt
    E devletten 2 tane mezuniyet belgesi ve kimliğini götürmen yeterli.2 tane form veriyorlar(birer tane de kopyası var malum bürokrasi işleri) onları dolduruyorsun.Fotoğrafı şubede çekiyorlar.

Formda Boy kilo, kırık çıkık var mı, ameliyat geçirdiniz mi, göz rahatsızlığınız var mı gibi sağlıkla ilgili sorularla adres bilgisi gibi sorular yer alıyor.

Muayene kağıdı veriyorlar ardından aile hekimine gidiyorsunuz.Bir rahatsızlığınız varsa sizi hastaneye yönlendiriyor.Kağıdını doktora imzalattıktan sonra askerlik şubesine geliyorsunuz.Yedek subay ya da komando olmak ister misin, ehliyetin var mı gibi sorulardan sonra şube başkanına da imzalatıp başvurunuzu tamamlıyorsunuz.

Sıra yoksa ve sağlık ocağı yakınsa yarım günde halledersin.

Tavsiyem ciddi bir rahatsızlığın yoksa belirtmene gerek yok.Durduk yere hastanede uğraşırsın(örneğin benim gibi gözün 0.75 miyopsa yazmana gerek yok.Sağlık raporunu hastaneye gitmeden aile hekimine imzalatıp hallettim 2 dk de).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanklar yolda -- 20 Temmuz 2017; 17:29:44 >

• 4 temmuz mezuniyet, yazıcıdan çıkıp soğumadan dün gittim şubeye verdim verilecekleri.Yarın bir daha gidicem. Personel Yarbay, eylül ayının muhtemelen ilk ya da ikinci haftası bir daha çağrılacaksınız dedi.Bu arada,

İl : Edirne

Meslek : İng. Öğrt.

Komando : Evet

inş uzun çıkar, diyorum ve diğer arkadaşlara hayırlı kısmet diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar. Yedek subay çıkma ihtimali celp dönemlerine göre değişiklik gösterebiliyor mu? Mesela kasım celbinde yedek subay çıkma ihtimali nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OHOHO

Kisa uzun mevzusu nasil belirleniyor arkadaslar.Elektrik muhendisligini yeni bitirdim.Kasim veya Subatta gitmeyi dusunuyorum ama subaylik kafami karistiriyor.Bir de bizim bolumden mezunlarin cogu uzun gidiyor diye bir rivayet var.

Ytü elektrik mühendisi arkadaşım kısa dönem başvurdu yedek subay adayı tikini isaretlemedi ama uzun dönem yaptı sanırım dediğiniz doğru elektrik mühendisleri için. Bende 3.42 ortalama ile ydk subay adayıyim ama malzeme mühendisi olup uzun yapan görmedim daha bakalim :)
    Edit: kısacası askeriye subay ihtiyacı varsa direk alıyor isteyip istememek gibi bir durum yok :) bende ydk subaylik istiyorum açıkçası kenara para atarım diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 21 Temmuz 2017; 18:35:54 >
  • Birde bu kağıt altında yazan 1 30 Eylül arası sevk işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir yazısı nedir eve gelince gördüm?

• Hayırlısıyla bende kasımda askerim. Şimdiden hepimize hayırlı tezkereler

• quote:

Orijinalden alıntı: hasaydint36

http://www2.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevk-oncesi-hazirlik-islemleri

e hocam burada ki işlemler zaten tecil ettirdiğimde yapıldı ? Tekrar diploma mı götüreceğiz yani saçma geldi bana bu işlemler ama :)
  • haber.don H kullanıcısına yanıt
    Daha azdır diye düşünüyorum çünkü kasım celp dönemi başvuruları fazla olur. Yazın mezun olanlarda, 2 yıl tecil ettirenlerde kasım celbinde gidiyor ve hava şartları yüzündende daha fazla tercih edildiği için tecilini bozdurup bu ayda gidenlerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Daha azdır diye düşünüyorum çünkü kasım celp dönemi başvuruları fazla olur. Yazın mezun olanlarda, 2 yıl tecil ettirenlerde kasım celbinde gidiyor ve hava şartları yüzündende daha fazla tercih edildiği için tecilini bozdurup bu ayda gidenlerde var.

Evet haklısınız teşekkürler

• vay be ne ara 369 a geldi. Ben 356. dönem yapmıştım vakit hızlıca geçmiş askerde zor geçiyor ama öyle böyle bitiyor. hayırlı tezkereler sizlere
  • https://www.facebook.com/groups/135488407039319

Tekrardan paylaşıyorum şimdiden kurulmuştur konu sahibi ortalıkta yok.Yayınız

• arkadaşlar kasım ayında gidiyorum bende. henüz hiçbir işlem yapmadım. son gün ne zaman askerlik şubesine başvuru için
  • raul_meireles kullanıcısına yanıt
    Ağustos sonuna kadar başvurman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan003 -- 22 Temmuz 2017; 11:26:22 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.