Şimdi Ara

3770k mı 4790k mı? Öncelik Oyun performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyun performansı için bir sistem topluyorum. OC denen şeyi yeni duydum madem böyle birşey var yararlanırım tabiki.
    Sizce gerek oc'li gerek oc'siz oyun performansında hangisi iyidir ? lütfen cevap yazacak arkadaşlar açıklama yapsın biraz:)

• Oyun performansinda pek bir fark olmaz ikisi arasinda. Butceyi kisiyorsa ucuz olan alinip ekran kartina agirlik verilmeli. Butce sikintisi yoksa yeni teknoloji tercih edilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer sıfır alacaksan yeni teknoloji barındıran 4790K alınmalı. Eğer 3770K varsa onunla devam edilmeli.
    Şu vakitten sonra sıfır 3770 alınmaz.
  • 4790k tabiki soru mu bu. Sayet 2.el alicam makul fiyatli olsun dersen ancak ozaman tercih edilir 3770k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elde 600 TL civarına 3770K bulabilirsin. 4790k'ya o kadar para vermeye gerek yok. Oyunlardaki min. max. ulaşabildikleri fps değerleri dip dibe sayılır.
  • İkinci el sistem toplanacaksa 3770 veya 3770k rahatlıkla alınabilir hiçbir mahsuru yok zaten iki cpu arasında oyunlarda kare farkıda bulunmuyor 3770 oc suz cpu ya en çok yüklenen fary cry4, crysis 3, watch dog gibi oyunlarda ancak %35-40 cpu gücü kullanıyor.
  • dying light çıktığında 4k oynamak istiyorum. gerekirse arka planda knight online açıkken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde merak ettiğim hangisi OC da daha üstün ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merteren67

birde merak ettiğim hangisi OC da daha üstün ?

ikiside değil , 4690k yeni nesil ve her işini görür 980 ' e darboğaz yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

birde merak ettiğim hangisi OC da daha üstün ?

ikiside değil , 4690k yeni nesil ve her işini görür 980 ' e darboğaz yapmaz.

4690 neden ? 2 adet i7 işlemci sordum fakat siz i5 söylediniz ?
  • quote:

4690 neden ? 2 adet i7 işlemci sordum fakat siz i5 söylediniz ?

eski işlemci asla alınmaz artık yeniye o kadar para verilmez, render mi yapıyorsun ? profesyonel çizim programları mı kullanıyorsun ?

yoksa sadece günlük kullanımda yüksek seviyede oyun mu oynayacaksın ? bunu yapacaksan 4690k ' nın bile hakkını zor verirsin, bunlar çok güçlü işlemciler dostum kullanınca anlayacaksın.
  • Oyun için alıyorsan i7-4960x almalısın yoksa darboğaz yaşarsın. Sonuçta oyun oynayacaksın daha aşağısı kurtarmaz bizim memlekette

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4960x-soket-2011-36ghz-15mb-onbellek-islemci.html
  • quote:

dying light çıktığında 4k oynamak istiyorum. gerekirse arka planda knight online açıkken.

Hocam 4K çözünürlükte zaten işlemciye fazla yüklenmiyor daha çok ekran kartına yük biniyor 1080p ye göre. Elinde i7 3770k varsa aman i7 4790k yeni bunu alıyım diye değiştirme. Çok iyi fiyata 2.el i7 3770k bulduysan gene tercih edebilirsin.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    elimde olan sistem 4 çekirdek 2.3 ghz amd. 512mb ekran kartlı :) kartların hepsi yeni 3770 hariç bu yüzden sıfır alacağım gibi.
    3770 olanı garantili bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merteren67 -- 30 Aralık 2014; 15:53:18 >
  • quote:

elimde olan sistem 4 çekirdek 2.3 ghz amd. 512mb ekran kartlı :) kartların hepsi yeni 3770 hariç bu yüzden sıfır alacağım gibi.
    3770 olanı garantili bulamıyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-3770k-soket-1155-35ghz-8mb-cache-22nm-islemci.html

Hocam gözünü seviyim bu işlemciye hem eski soket 900 TL verme .

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103185

Burda nerdeyse aynı fiyata i7 4790k satılıyor aman diyim.

Bu arada i5 ile i7 arasında çok fps farkı olmaz oyun anlamında i7 genelde render ve iş programlarında iyidir i5 işlemciye göre i5 4690k ve iyi bir anakart alıp +4.5 ghz ocde yapabilirsiniz size kalmış bişey

• Oyun odakli olucaksa agir render ve profesyonel cizim yapilmayacaksa I5 4690K alip kalani ekran kartina yatirim yapabilirsiniz ki boyle daha iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar oyun performansı için bir sistem topluyorum. OC denen şeyi yeni duydum madem böyle birşey var yararlanırım tabiki.
    Sizce gerek oc'li gerek oc'siz oyun performansında hangisi iyidir ? lütfen cevap yazacak arkadaşlar açıklama yapsın biraz:)

İkiside değil biliyorum üstte herkes birşeyler yazmış ama mantıksız bir işe kalkışmadan seni durdurayım.

1.si i7 serisi işlemciler oyun için değildir render içindir.Oyun performansı fiziksel çekirdeklere bakar. i5 de 4 tane fiziksel çekirdek vardır i7 lerde ise 4 fiziksel 4 sanal çekirdek vardır.

Sanal çekirdekler %0 da çalışır oyunlarda.

Kısaca i7 i5 oyunlarda 4 çekirdek çalışır.Bir diğer konu ise intel her jenerasyonunda aynı core yi kullanır.

Yani 4 çekirdek i5 teki fiziksel çekirdeklerin mhz başına verdiği performansla i7 ve i3 lerin performansı aynıdır yani.Yani i3 teki tek çekirdeğin 3ghzde verdiği performans= i7 ve i5 teki tek çekirdeğin verdiği 3 ghzdeki performans.

Kısaca oyun oynayacaksan i7 almak mantıksız.

Oyun için alman gereken işlemci 4690k veya 4670k dır 4 fiziksel çekirdek aynı i7 deki gibi.Bunlardan birini al yoluna bak derim.Diğer türlü 1 fps bile almayacakken boşuna para vermiş olacaksın.

3770k zaten seçenekler arasında yok.

Artan parayı ekran kartına yatır keyfine bak.

• sevecen69 kullanıcısına yanıt
    İ7 4790 kullanıyorum playclaw 5, hwinfo 64 tarzı programlar ile takip ettiğimde call of duty advanced warfare, watch dogs vb. güncel oyunlarda 8 çekirdekte aktif çalışıyor
  • quote:

Arkadaşlar oyun performansı için bir sistem topluyorum. OC denen şeyi yeni duydum madem böyle birşey var yararlanırım tabiki.

Ozaman 4690k da noktayı koyalım
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Adam oyun oynuycam diyor render yapcam demiyor o kadar para verilirmi işlemciye
    Eger ole olsa adamlar ps4lere en iyi işlemciyi koyarlardi iiy bir ekran karti yerine!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.