Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende hep aynı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yunemre123 Y kullanıcısına yanıt
    Nisan ayı yazanın mayıs ile değiştiğini okumuştum buradan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum yok hocam. Mayıs değil Ağustos o. Bazı arkadaşlar 29.04 iken 06.08 olarak değişti ve ağustos celbine kaldıkları görüldü. Onun dışında Mayıslık bir durum yok. Olması da mantıksız duruyor şu anda. (29 nisan, mayıs olarak düşünüyor zaten.)
  • Arkadaşlar merhaba ben birkaç soru sormak istiyorum. Şuan tecilimi bozdurdum gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum ort 2.5 askerlik şubesinden başvurduğumda bana ağustos celbi dedi ama e devlet bi değişiklik yaptım tercihte mayıs haziranı da göstermeye başladı acaba ağustos öncesi gitme ihtimali olabilir mi yoksa e devlete güvenmemek mi gerek ayrıca yedek subay olarak yapmak istediğim için hepsine evet dedim ama biyerde komandoyu ve 6 aydan sonra 12 ay tamamlamak istiyorumu seçmek er ihtiyacından dolayı er olarak gitmenizi sağlayabilir dedi bu konu hakkında ne dersiniz birde ağustos celbi mezuniyet durumlarından dolayı en çok y sby çıkma ihtimali yüksek zaman ama şuan coronoda dolayı er olarak başvuran sayısıda az bu yüzden erlik mi çıkar. Birde diyelim ki erlik çıktı ben subay olarak askerde kalmak istiyorum erkende iç alıma başvurabilirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Çoban25

Arkadaşlar merhaba ben birkaç soru sormak istiyorum. Şuan tecilimi bozdurdum gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum ort 2.5 askerlik şubesinden başvurduğumda bana ağustos celbi dedi ama e devlet bi değişiklik yaptım tercihte mayıs haziranı da göstermeye başladı acaba ağustos öncesi gitme ihtimali olabilir mi yoksa e devlete güvenmemek mi gerek ayrıca yedek subay olarak yapmak istediğim için hepsine evet dedim ama biyerde komandoyu ve 6 aydan sonra 12 ay tamamlamak istiyorumu seçmek er ihtiyacından dolayı er olarak gitmenizi sağlayabilir dedi bu konu hakkında ne dersiniz birde ağustos celbi mezuniyet durumlarından dolayı en çok y sby çıkma ihtimali yüksek zaman ama şuan coronoda dolayı er olarak başvuran sayısıda az bu yüzden erlik mi çıkar. Birde diyelim ki erlik çıktı ben subay olarak askerde kalmak istiyorum erkende iç alıma başvurabilirmiyim
    Şuaralar askeri işlemlere kabul almıyorlar demişti biri burda. Dediğine göre tecil bozup işlem yapılabiliyor öyleyse?
    Celp dönemi temmuz-ağustos-eylül olması lazım. Mayıs haziran yanlışlık olmuş olabilir

• Yapılabiliyor hocam

• Hocam nedir şimdi durum 379 ne zaman geliyo bilgisi olan var mı

• Bayram sonuna kadar haftasonu çıkma yasağı düşünülüyormuş. 379u haziran yada temmuzda alabilirler. 3 ayda bir celp sistemine alışık tsk zaten. Düz hesap bu iş oraya gider gibi duruyor.

• Terhis olacakları 1 ay uzattılar. Bunları daha fazla uzatmadan alırlar bizi.

• aschil A kullanıcısına yanıt
    Herkes normale dönülsün istiyor tabi ama ramazan, bayram, normalleşme süreci falan derken yakın zamanda bu tarz toplu hareketlerin yapılmayacağını düşünüyorum. Özellikle tsk bu konuda çok daha garantici davranacaktır. Tabi bu bir değerlendirme. Farklı çalışmalar yapılıp farklı terhis planları da uygulanabilir. Bekleyip göreceğiz.

• Bu sebeple uzadı zaten. Şu sıralar düzelme sinyalleri veriyorlar.

• Beyler normalde 29/04/2020 de tecilim bitiyor bende tecilimi e-devletten kendim bozayım diyorum fakat eğitim bilgileri kısmında başvuru aşamasında tüm bilgilerimi çekerken kaydettikten sonra hepsini göstermiyor. 1 Lisans ve yüksek lisans bilgim gözükmüyor bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır ?

Edit: Hiçbir şekilde iki tanesinin birlikte gözükmediği düşüncesine kapıldım bilgili olan biri aydınlatırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkweither -- 28 Nisan 2020; 2:7:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weSt`

Bayram sonuna kadar haftasonu çıkma yasağı düşünülüyormuş. 379u haziran yada temmuzda alabilirler. 3 ayda bir celp sistemine alışık tsk zaten. Düz hesap bu iş oraya gider gibi duruyor.
    Ben başta Mayis celbinin haziranda gideceğini düşünüyordum ama şimdiki duruma göre bence en erken temmuzda giderler.

• yarabusevlm Y kullanıcısına yanıt
    Öyleyse, uzaktan askerlik yapalım

• 05.06.2018 tarihinde lisanstan mezun oldum 2 senelik tecil hakkımı kullanarak 05.06.2020'ye kadar tecil ettirdim.Ancak kasım 2019'da askere gitmek için tecili bozdurdum ve başvuru yaptım.Fakat yurtdışında iş bulunca aralık ayında tekrar tecil ettirdim 05.06.2020'ye kadar tecil ettirdim.Buraya kadar sıkıntı yok.Ancak şuan e devlette 29/04/2020 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.

1-Bu tarih geçince kaçak durumuna mı düşeceğim ?
    2-Sınıf ve yerler açıklanınca gitmezsem ne olur ? Şuan yurtdışında türk firmasında çalışıyorum.SGK üzerinden sigortalıyım.Havaalanında ülkeye giriş çıkışta sıkıntı çeker miyim ? Ayrıca kaçak durumuna düşünce şube SGK'ya bildiriyormuş diye duydum iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım ?
    3-Yerler ve sınıf açıklansa dahi bedelliye başvurabilir miyim ? İnternet üzerinden bedelliye başvuru yapabilir miyim ?
  • Arkadaşlar Ağustos celbi başvurusu son günü bugün mü, yoksa diğer ay mı son? Durumlar karışık ama resmi tarih ne zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: uAdana

Arkadaşlar Ağustos celbi başvurusu son günü bugün mü, yoksa diğer ay mı son? Durumlar karışık ama resmi tarih ne zaman?
    31 mayıs son
  • yuki_ kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam.

• Şubatta yedek astsubay çıkmıştı gidemedim, mayıs celbi ile gitcem. Şurada yerimi alayım

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.