Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok sağol hocam
  • Herkese merhabalar, Haziran ayında lisanstan mezun oluyorum eğer pandemiden dolayı farklı bir karar alınmazsa. Ağustos celbinde gidebilmek için sanırım 31 Mayıs'a kadar tecili bozdurup başvuru yapmak gerekiyormuş. Ancak yedek subay/astsubay başvurusu için diploma gerekiyormuş. 31 Mayıs'a kadar tecili bozdurup başvuru yapsam diplomamı alınca başvuruma ekleme şansım var mı? Ya da dönem sonu sınavları bitmiş olacağı için geçici mezuniyet belgesi gibi bir şey alıp yedek subaylığa başvurabilir miyim? Bir de eğer bu şekilde başvurabilirsem yedek subaylık çıkmadığı takdirde yedek astsubaylık yapma ihtimalim nedir? İkisi de olmazsa er olarak çıktığında tekrar tecil ettirebilir miyim? Son sorum da bazı sitelerde yedek subay/astsubay başvuruları için 3 not ortalaması gerektiğini okudum. Benim not ortalamam bu dönem dahil olmadan 2,89 muhtemelen 2,95 civarında olacak diploma not ortalamam. En az 3 not ortalaması kesin bir şart mıdır? Kafam oldukça karışık, bilgilendirebilecek varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enscry -- 22 Mayıs 2020; 5:42:9 >

• Enscry E kullanıcısına yanıt
    Eğer üniversiten son sınavını verdiğinde gecikmeden yöke bildirirse mezuniyet belgeni e-devletten alırsın. Celp islemlerinde sana soruyor yedek subay ister misin o olmazsa yedek astsubay ister misin diye biri olmazsa diğeri o da olmazsa er. 31 mayisa kadar mezuniyet belgeni vermeden yedek subayliga basvurabilir misin bunu bilmiyorum bunu askerlik subene sor en net bilgiyi oradan alırsın. Not ortalamasına gelirsek, benim arkadaşımın 2.5 ortalaması vardi ama ogretmendi yedek subay çıktı. Bu tsknin isteklerine gore degisiyor diye tahmin ediyorum. Eger yedek subay cikmadi diyelim askere gitmekten vazgectin tecil hakkin varsa hemen tecil ettirirsin fakat artik askere ne olarak gideceğin belli oldugu için ne çıktıysa baska bir celbe de basvursan oyle gideceksin. Her seferinde deneyeyim belki tutar gibi birsey soz konusu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

E-devlet üzerinden güncelleme yapılmış ve aşağıdaki gibi yazmışlar

Sınıflandırma sonuçları 28 mayıs 2020 tarhinde açılanacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay796

Merhaba arkadaşlar,

E-devlet üzerinden güncelleme yapılmış ve aşağıdaki gibi yazmışlar

Sınıflandırma sonuçları 28 mayıs 2020 tarhinde açılanacaktır.
    Evet, askerlik durum belgemi kontrol ettim sınıflandırılmış yükümlü yazıyor

Ben 2 sene önce seninle aynı durumdaydım ağustos celbi ile gitmek istiyordum şubeyi aradım bunun mümkün olmadığını en yakın celbin kasım olduğunu ve beklemem gerektiğini söylediler. Farklı illerdeki birkaç şubeyi daha aradım onlarda aynısını dedi. Aradan 2 sene geçmiş sen yinede birkaç farklı şubeyi arayıp sorsan daha sağlıklı olur..
  • Sınıflandırma sonucundan sonra TARİHİ değişen var mı?
  • benim sınıflandırma sonucunda tarihim 05.06.2020 oldu sanırım er olarak gideceğim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
  • Sınıflandırma sonrası benim tarih değişmiş hocam 05/06/2020 olarak güncellenmiş öncesinde 29/06/2020 idi. Sizde durum ne?

• Bende de 05/06/2020'ye alınmış ve Sınıflandırılmış Yükümlü yazıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınıflandırma yapılmış ama şuan sorgulanma yapmıyor. Var mı benim gibi ''Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. '' hatası alan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WilderMind -- 22 Mayıs 2020; 13:16:37 >
  • Sınıflandırılmış yükümlü yazıyor. Sınıflandırma sonrası benim de tarih değişmiş 05/06/2020 olarak güncellenmiş...

öncesinde 29/06/2020 idi.

• Ben şimdi başvuru yaptım yedek subaylık vs. 28 mayısta açıklanacak yazıyor. Ama ben temmuz ve ağustos ayları için başvuruda bulundum. Mayıs ve ağustos celbi aynı anda mı açıklanacak ?
  • ssali S kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim sistem otomatik oraya kim girse aynı yazı çıkıyor. Askerlikle ilişiği olmayan biri bile.

• Beyler buyrun
    asal.msb.gov.tr
    Mınıstry Of Natıonal Defence • Haberler
    https://asal.msb.gov.tr/SlaytHaber/celp-ve-sevklere-iliskin-duyuru

• denizb13 D kullanıcısına yanıt
    Peki ben askerlik hizmet tercihlerinden başvurumu yapmama rağmen askerliğim 17 temmuza kadar ertelenmiştir diyor. Bu bir problem teşkil eder mi?
  • Polatlı Topçu ve Füze Okulu'na çıkan arkadaşlar olursa bana özelden ulaşın ve kafanızdaki her soruyu sorabilirsiniz acemilik ve Polatlı ile ilgili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Not ortalamasının önemi olduğunu bende sanmıyorum. 603 kişide bir sürü 2.30, 2.20'ler vardı. Benimde 2.52 mesela.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.