Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam. Muhtemelen sistem mezuniyeti görüyordur ya. Yine hafta için şubeyi arayın siz ama bana sorarsan günceldir. Tek sıkıntı gördüğün daha önceden bilgiler farklıyken başvurmuş olman anladığım kadarıyla. Şube sana net bilgi verir, düzeltilmesi gereken şey varsa yapma şansın olur hem
  • @gohomeyankeetr
    Benim yoklama yaptırdığım dönem edevletten başvuru yoktu. Şubeden yaptırdım.

@wolkeyno1903
    27 yaş muhabbeti dış kaynak alımlar(muvazzaflık) için, normal askerlikle alakası yok. AÖF mezunlarına da yedek subaylık çıkabiliyor. 374. Dönemde gemi kaptanlığı yapan AÖF mezununa havacı yedek subaylık çıktı.
    Yılda 300-400 bin kişi askere gidiyor. Bunun 10 bin kadarı yedek subay oluyor. İhtiyaca binaen alınıyor. Şu dönem az bu dönem fazla demek zor. Er'den fazla yedek subay alımı hiçbir celpte olmaz/olamaz.

Genel olarak söyleyeceğim, tarihlere çok takılmayınız. Siz askere gidene kadar o tarihler ötelenecektir. İşlemlerinizi hallettiyseniz o tarihlere özel anlamlar yüklemenize gerek yok.

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 16 Mayıs 2020; 16:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murphp M kullanıcısına yanıt
    ''Geç iltihak'' diye geçer kanunda sizin bahsettiğiniz durum. Askeralma kanunu, 21 ve 24. maddelere bakınız.
  • Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük ihtimal gözükmüyor.Çünkü verdikleri kağıtta son bitirdiğim okul gözüküyor.Çarşamba askerlik şubesiyle görüşiyim en iyisi belki eklenebilir.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de merak ettiğim olay o. Araştırdığım kadarıyla 14 tane yd subay/astb yetiştirilen eğitim okulu var. Atıyorum bunlardan biri "Topçu (Top Ve Füze Okul K.Lığı) Polatlı-Ankara". Bu 14 sayısı doğru mu öncelikle?

Bunların hepsi ortalama ne kadar alıyor eğitime aday? genelde forumlarda 650 olduğunu görüyorum. Düz hesapla 14*650 derken 9000 civarı kişi ediyor. Yani bir dönemde alınan ortalama yd subay ve astb adayı sayısı bu sayılarda oluyor doğru mu?

Örneğin bu Mayıs celbinde alınacak kişi sayısı 53 bin diye açıklandı, ve bir önceki hesaba göre de bunun yaklaşık 10 bin i yd sby/astsb olma hakkı kazanıyor öyleyse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4RT4L

''Geç iltihak'' diye geçer kanunda sizin bahsettiğiniz durum. Askeralma kanunu, 21 ve 24. maddelere bakınız.
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/06/20190626-1.htm
    Teşekkürler hocam.
    Anladığım kadarıyla ceza olarak para cezası var iki değişik şekilde ve yedek subay çıkarsa bir sonraki celpte alınıyor. Er olursa en kısa zamanda gönderiliyor illaki bir sonraki celp kadar beklenilmiyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok yardımcı oldun. Dediğin gibi bekleyip görecez artık ben kendimi mayısta 1.grup ile giderime ikna etmiştim şubede yaşı büyük olan önce gidecek felan denmişti çünkü şimdi böyle ertelenince tarihlere anlam yükler olduk ama asıl merak ettiğimi yani yaş konusunu net olarak anladım teşekkürler.

• Genele son bir şey sorayım hiç tercih yapmasak ya da ilk tercihimiz olmasa da yedek subaylığın gelme ihtimali var mıdır?

• wolkeyno1903 W kullanıcısına yanıt
    Evet. Eğer lisans mezunu isen ve mesleğinle alakalı MSB de ihtiyaç varsa seçmesen dahi uzun dönem çıkma ihtimali var, örnekleri var.
  • Aralık 2019 da sağlık raporu alıp tecili bozdum. Fakat sağ kulağım delik ve %25 üzeri işitme kaybı var dediler. Yerler belli olunca rapor alma ihtimalim var mı. Daha önce tedavi oldum olmadi.

• Neredesiniz torunlar gelin artık asker lazım askerrrr

• Hocam e-devletten Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri hizmetinde sistemdeki okullar gözükür değil mi?

Kafama takıldı teknikerliğim orda gözüküyormu diye ama eğitim bilgileri kısmına gitmek için başvuruyu güncelemek geriyor yanlış anlamdıysam.Bu durum şuanki başvuruyu yakma olasılığı var mı? (Yada girsemde kaydedmeme gibi bişey var mı bakıp çıkmak istiyorum sadece)
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de mayıs celbi ile askere gidecek olanlardanım. Yedek subay başvurusunda bulundum , fakat şu an askerlik hizmet tercih işlemlerinde 379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları bu gözüküyor ama aynı zamanda başvurum 379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları da gözüküyor.

Askerlik hizmet belgesinde ise 29.06 gözüküyor.(Yorumlardan anladığım kadarıyla yedek subay tercihinde bulunanlarda yazan tarih bu) Bu durumda şubeye gidip konuşmalı mıyım , yoksa yedek subay tercihinde bulunan diğer arkadaşlarda da ilk görseldeki gibi bir uyarı var mı ?

• fixbayonet F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Forum içinde defalarca yazıldı ama, evet herkeste öyle gözüküyor Hizmet Tercihi kısmındaki okul bilgisi. Yani problem yok orda. Ve yine herkes için hem er hem yedek subay/asts adayları için gözüken tarih aynı, 29.06. Yani 29.06 sadece yedek subaylara özgü bir tarih değil.
  • Shadow0678 S kullanıcısına yanıt
    Sistemde okulun gözüküyordur hocam. Hizmet kısmında dediğimiz gibi herkesin öyle gözüküyor. Bence şu an kurcalamaya hiç gerek yok. Ama okul bilgilerini "personeltemin msb gov tr" üzerinden edevlet ile giriş yaptığında MSB deki okul bilgilerini görebilirsin. Eğer orda gözükmüyorsa da şubeyi aramalısın.
  • Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemde 05.06.2020 yazanlara kesin er çıkacak diyebilir miyiz ?

• Evet 5 inde gidenler er olarak gidicek

• Ayın 5inde gidecek olanlardan myo yada lisans mezunu olanlar var mı acaba ?

• arslantr55 A kullanıcısına yanıt
    Hocam fark ettiğim kadarıyla o tarihli olanlar genelde bi kaç dönem sınıflandırılması aksayan kişiler gibi duruyor. Bu mantıkla 5 inde gideceklerse zaten er olmak zorundalar. Ama o tarihlere ben pek güvenemiyorum. Çünkü şu an bekleyen ve 29.06 yazanlardan bile bazı arkadaşlar olacak ki sınıflandırılması yapılmayacak ve "aa 01.08 yazıyor neden ki" diye burada yazacaklar. Bu da bugun 29.06 yazanların bile Ağustos celbine kalabilecekleri demek oluyor.

Bu yüzden ne 05.06 ne de 29.06 yazanlar hakkında kesin er kesin ydk subay/astsubay diyemeyeceğimiz gibi, kesin mayıs celbiyle gidecektir bile diyemiyoruz. Daha önceki celp forumlarını takip ettiysen dediğimi anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Metallurgist -- 18 Mayıs 2020; 16:59:55 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.