Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Edevletten yedek astsubay veya Er sınıflandırma sonucunuza baktınız mı? Belki daha önce sınıflandırıldınız haberiniz olmadı? Öyle de böyle de ilk celple(haziranda) gidersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lvnt41 kullanıcısına yanıt
    Sınıflandırılmış yükümlü deniyorsa zaten sınıflandırılmışsınız hocam. Muhtemelen er veya yedek astsb olarak sınıflandırıldınız. Bir de 05.06 yazması garip geldi. Mayıs celbi bekleyenler 29.06 olarak görüyor tarihlerini.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    1 senedir düzenli olrak bakıyorum. Sınıflandırma sonuçları ve durum belgesine hiç birşey yok.

• Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    düne kadar 29.04 gözüküyodu bugün değişti. Acaba 5'inde mi gideceğim.

• lvnt41 kullanıcısına yanıt
    Bak bu çok ilginç. Forumda bu başlıkta aynı senin gibi 29.04 olarak gözükmeye devam eden kişiler vardı. Onlarda da senin gibi 05.06 mı oldu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Yedek subaylık için yaş şartı yoktur, 4 yıllık bir fakülteden mezun olmanız yeterlidir. Ben 88liyim geçen yıl yedek subaydım. Aynı dönem 86lı da vardı.
    subaylık tercihlerinizi internetten mi yaptınız yoksa şubeden mi?
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı ben 2 tane üniversiteden mezunuyum.Birincisi İnşaat Teknolojisi(teknikeri) bölümü ikincsi Maliye bölümü, forumda okuduğuma göre inşaat bölümünün biraz daha şansı yüksekmiş.Bu durumda sistem kurada ikisinide görüyor mu?
    Yoksa en son bitirdiğimi mi görüyor.Cevap veren herkese teşekürler.

edit:Sorgulamada 29.06.2020 gözüküyor.

edit2:Hocam bilginiz var mı bu konuda @Mr.Metallurgist

edit3:Hocam bilginiz var mı konuda yarın askerlik şubesiyle görüşücem @a-f-h @end0plazmikretikulum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow0678 -- 19 Mayıs 2020; 16:15:15 >
  • Durum belgesinde 05.06 guzuken baska kimse var mi ?

• Dün Bakan Akar'la yapılan röportajda şöyle bir şey söylemişti;

"5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak tüm gençlerimiz teste tabi tutulacak. Orada testleri yapılacak, Askerlik şubeleri bunu planladılar. Sevkten 3-4 gün önce gerçekleştirilecek. Testlerin sonuçları belirlendikten sonra gençler birliklerine sevk edilecekler." dedi.

"5 Haziran öncesindeki 4 gün boyunca, 100 bin civarındaki gence PCR testi uygulanacağını dile getirerek, sonuçların en kısa zamanda alınacağını, sonuçlara göre işlemlerin yapılacağını belirtti. "

Bu dönemde alınacak toplam er/erbaş/ydk sb/astsb sayısı 53 bin denmemiş miydi? 100 bin kişi nereden çıktı? 53 bini dediğim gibiyse diğer 50 bin bedelliler mi acaba?
  • Papaz94 P kullanıcısına yanıt
    Dün bakanın açıklamalarından sonra tarihi 29.04 olan kişiler 05.06 oldu sınıflandırmanız yüksek ihtimal er olarak yapılmış 05.06 da gidecek askerlerin hepsi er olacak diye biliyorum haziranda iki celp olacak 29.06 yazanlarda da asteğmen astsubay ve er olarak alım yapılacak 2. Celpte.. yani benim anladığım kadarıyla 5 haziranda askersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunemre123 -- 16 Mayıs 2020; 13:40:47 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Ben myo mezunuyum 4 yıla açıktan tamamladım. 5 şubatta muayenemi yaptım ve 29 nisana kadar ilişkisi yoktur yazıyordu. Aynı zamanda Yoklama kaçağı diye belirtilip sınıflandırma bekliyor diye de yazıyor. Ve bu son mevzulardan sonra baktım 29.06 diye değişmiş o dönem gideceklerin çoğu yedek subay olacak gibi yazıyorlar bende yaşımın engel olacağını düşünüyordum 27 yaş üstü olamıyor diye biliyordum... önlisans mezunları içinde mi bu yaş muhabbeti geçerli aöf okumak bir şey ifade etmiyor çünkü bildiğim kadarıyla.

• arkadaşlar merhaba... birkaç sorum olacak cevaplayabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

- askerlik tecilim 29 nisan'da bitiyordu. ama dün 29 hazirana (29.06)'ya kadar tecil edilmiş otomatikmen. askerlik şubedeki kadın celbin 2 aşamalı yapılacağını ve birinin 5 haziran, diğerinin de 29 haziran'da olacağını söyledi. dediğine göre ben de ikinci celpteymişim. bunun bir daha ertelenme olasılığı var mı? kafalarına göre pekala erteleyebilirler bence yine.

- 29.06lar için askerlik yerleri 1 haziran'da açıklanacak denmiş? bu bilginin kaynağı nedir?

- 29 haziran'da celp olacaksa sevkte muhtemelen temmuzun ikinci haftası olur muhtemelen. sizin görüşünüz nedir?
  • Şimdiden gidiceklere hayırlı teskereler İskenderun deniz er eğitim alayına gidecekler sıcak havayla başınız belada haberiniz olsun ekimde gittiğim halde bile çok sıcaktı.Birde yemekhaneye eleman seçildiği zaman direk arazi olun yoksa kevgire dönersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero5507 -- 16 Mayıs 2020; 14:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Metallurgist

Dün Bakan Akar'la yapılan röportajda şöyle bir şey söylemişti;

"5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak tüm gençlerimiz teste tabi tutulacak. Orada testleri yapılacak, Askerlik şubeleri bunu planladılar. Sevkten 3-4 gün önce gerçekleştirilecek. Testlerin sonuçları belirlendikten sonra gençler birliklerine sevk edilecekler." dedi.

"5 Haziran öncesindeki 4 gün boyunca, 100 bin civarındaki gence PCR testi uygulanacağını dile getirerek, sonuçların en kısa zamanda alınacağını, sonuçlara göre işlemlerin yapılacağını belirtti. "

Bu dönemde alınacak toplam er/erbaş/ydk sb/astsb sayısı 53 bin denmemiş miydi? 100 bin kişi nereden çıktı? 53 bini dediğim gibiyse diğer 50 bin bedelliler mi acaba?
    Hocam bu 100 binin içinde Nisan celbi de var. Hem nisanda gidecekler hem mayısta gidecekler ikisi birleştiği için sayı 100 bin bence.

• coprofik C kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.

Sadece 29.06 lar için değili Mayıs celbine tüm tabi olanlar için açıklanma tarihi 1 Haziran. (Cimer ve Akar dillendirdi).

1 Haziranda açıklanan yerlere ilk aşamada sadece erler 5 haziranda, ikinci aşamada ise yine er ve yd sby/asbt lar 29 haziranda teslimler olacak demek oluyor. Yani sevk tarihleri bunlar.
  • coprofik C kullanıcısına yanıt
    Ben de sevk Temmuz'un ikinci haftasını bulur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow0678

Arkadaşlar bir sorum olacaktı ben 2 tane üniversiteden mezunuyum.Birincisi İnşaat Teknolojisi(teknikeri) bölümü ikincsi Maliye bölümü, forumda okuduğuma göre inşaat bölümünün biraz daha şansı yüksekmiş.Bu durumda sistem kurada ikisinide görüyor mu?
    Yoksa en son bitirdiğimi mi görüyor.Cevap veren herkese teşekürler.

edit:Sorgulamada 29.06.2020 gözüküyor.

edit2:Hocam bilginiz var mı bu konuda @Mr.Metallurgist

edit3:Hocam bilginiz var mı konuda yarın askerlik şubesiyle görüşücem @a-f-h @end0plazmikretikulum
    Hocam merhaba.

Öncelikle bildiğim kadarıyla son okunulan okul gözüküyordu sistemde. Ama öğrenmenin iki yolu var sanırım.

- Birinci olarak asal yoklamayı ilk yaptığında ekranda çıkan son başvuru onay pdf ini indirmiş miydin ? (( hani o kullandığınız müzik aleti, hangi el kullanıyorsunuz, hobi,fobi,sağlık durumu bilgilerini doldurduğun )) Eğer indirdiysen orda kayıtlı bölümün yazılıydı. İndirilenler bölümünü kontrol edebilirsin.

- İkinci olarak ise personeltemin.msb.gov.tr üzerinden e-devlet ile giriş yaparak eğitim bilgisi kısmından MSB deki kaydı görebilirsiniz.

• Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekürler.

Birincisi ben işlemleri e-devletten yapamadım hata verdiği için askerlik şubesinden yaptım.Ordaki kağıtta yazar mı?

İkincisi personel teminde eğitim bilgilerinde ikiside gözünüyor.1 yıl önce astsubaylığa başvurmuştum.Hatta o zaman öğrenciydim hala öğrenci bilgim ve mezuniyetim ayarı ayrı gözüküyor(Toplamda 3 tane myo mezun-maliye öğrenci-maliye mezun).Kaydım o zamandan beri var.Bu durumda gözükmesi 1 yıl önceki başvurmamdan dolayı mı yoksa şimdi güncel olarak bunu da görecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Metallurgist

Hocam bir önceki mesajımı tekrar okursanız sevinirim. Yanar demedim, eğer yanma ihtimali varsa er olarak devam edersiniz, eğer yanma ihtimali yoksa bir sonraki Kasım celbinde yine yedek subay olarak gidersiniz dedim.

İkinci olarak sınav durumundan dolayı msb bir kolaylık sağlıyor mu bilmmiyorum. Şöyle bir şey mümkündü, Eğer tecil hakkın hala olsaydı, senin sınıflandırılman yapılıp yedek subay çıktığını gördükten sonra hemen tecili kullanmaya devam edip, tecil hakkın bitene kadar atıyorum 3-5 celp sonra bile o hakkın yanmadan yedek subaylık eğitimine gidebilirdin.

Şimdi sen, yedek subay çıktın ve 29 unda teslim olman gerekti olmadın. Ne olacak? Asker kaçağı durumu ??

Normalde er olarak yapıldığında, hafta sonları olan bazı sınavlara (örn. açık öğretim sınavları vs) komutan izniyle o şehirde girebiliyorsun. Bu durum daha önceki forumlarda konuşulmuştu. Yedek subaylık eğitim süresi içinde böyle bir imkan söz konusu mu bilmiyorum.
    Anladım hocam sağolun.
    Tecil hakkım olsaydı zaten sıkıntı olmazdı da maalesef tecil sürem bitti.
    Ben de işte bu soruların cevabını merak ediyorum hocam ne olur yaptırımı ne olur.
    Tekrardan teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Co0lest

Yanmaz, bana şubatta yedek astsubay çıktı 93 gün bakaya kaldım, şimdi mayıs celbi ile yine yedek astsubay gidiyorum. 3 farklı şubeden ayrı ayrı teyit ettirdim.
    Hocam detaylı bir şekilde anlatır mısınız benim için önemli bir konudur sizin durum nasıl oldu tam olarak?
    Örneğin bana ağustos celbinde yedek subaylık çıksa ve ben birbuçuk ay sonra askere gitmek istesem ne olur ne zaman askere giderim bir cezası bir şey olur mu anlatırsanız sevinirim belki bir çok arkadaşın da şuan ki sorunu yol gösterilmiş olunur. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.