Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam. İçim rahatladı valla :) Cevap için sağolun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Murphp M kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok hocam. İşleyişin normal devam ettiği zamanları düşünürsek ve sen Agustos celbinde yedek subay olarak sınfılandırılırsan Agustos başındaki ilk celpte gitmek zorundasın.

Çünkü ydk subay/astsby eğitimleri 2.5-3 ay süren hem askeri hem de devamında meslekçi çıkarsan onunla ilgili ciddi eğitimler içerir. Öyle ben 1-2 ay sonra katılayım diye bir şey söz konusu değil. O eğitimi tamamen almadan göreve başlamak gibi bir durum ne yazık ki yok. Buraya kadar bunlar kesin.

İkinci olarak, (bu bir düşünce ve önünde 2 ihtimal var) , dedikleri gibi hakkın ya tamamen yanabilir, ya da geçerli bir sebep varsa (bunun için geçerli sunulabilecek ve kabul edilecek sebep ne olabilir ben bilmiyorum) o zaman da eğer o hakkın yanmazsa bir sonraki celpte yani Kasım celbinde tekrar eğitimlere sıfırdan başlayabilirsin. Ama dediğim gibi bu iki ihtimal arasındaki doğruyu ancak şubeden öğrenebilirsin. O da geçmişte bu durumu yaşamış olanlardan yola çıkarak seni bilgilendirmeleri ile olacaktır.

Mayıs celbinin sınıflandırılması (1 haziran) ve celplerin yapılması ardından o konu da açılacaktır.
  • beyler yedek subay başvurcaklar için fobi seçmek dez avantajmıdır?
  • Hocam öncelikle zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
    Şuan görev yapmaktan olan yedek subay çıkmıştı yani çıkan arkadaşıma da sordum emin şekilde hakkın yanmaz dedi. Yanlış anlamayın bildiğinizin söylediğinizin yanlış olduğunu iddia etmiyorum tam tersi doğru olan tam hangisiyse ona göre önümde bir plan kurmak istiyorum.
    Peki hocam siz yanar dediniz ya hakkın yanmanın yanında bir ceza olur mu? Ve de askerliği 6 ay mı yaparım artık?
    Hocam böyle bir şeyi sormamın sebebi kpss maalesef. Uzun süredir iyi bir şekilde kpss hazırlandım sınav normalde temmuzda yapılacaktı ve sınav sonrası hemen askere gidecektim uzun kısa farketmeksizin ama kpss sınav tarihi 6 Eylül tarihine alındı ve eğer yedek subaylık çıkarsa ne yapacağımı bilemedim aklıma gelen şey ise eğer hakkın yanmazsa ise sınav sonrası hemen askere gitmek. Belki askerlik sisteminde çok da haklı görülmeyebilir benim için önemli bir sınav ve yedek subaylık çıkarsa yapmayı da çok istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bir önceki mesajımı tekrar okursanız sevinirim. Yanar demedim, eğer yanma ihtimali varsa er olarak devam edersiniz, eğer yanma ihtimali yoksa bir sonraki Kasım celbinde yine yedek subay olarak gidersiniz dedim.

İkinci olarak sınav durumundan dolayı msb bir kolaylık sağlıyor mu bilmmiyorum. Şöyle bir şey mümkündü, Eğer tecil hakkın hala olsaydı, senin sınıflandırılman yapılıp yedek subay çıktığını gördükten sonra hemen tecili kullanmaya devam edip, tecil hakkın bitene kadar atıyorum 3-5 celp sonra bile o hakkın yanmadan yedek subaylık eğitimine gidebilirdin.

Şimdi sen, yedek subay çıktın ve 29 unda teslim olman gerekti olmadın. Ne olacak? Asker kaçağı durumu ??

Normalde er olarak yapıldığında, hafta sonları olan bazı sınavlara (örn. açık öğretim sınavları vs) komutan izniyle o şehirde girebiliyorsun. Bu durum daha önceki forumlarda konuşulmuştu. Yedek subaylık eğitim süresi içinde böyle bir imkan söz konusu mu bilmiyorum.

• arkadaşlar sağlık muayenesinide geçtim şimdi ne yapacam?
  • Merhaba arkadaşlar 29.06.2020 tarihi yazanlar yedek subay ve astsubay olanlar mı ayrıca bu tarihin sınıf ve tertibatı bu ay sonunda mı açıklanacak yardımcı olursanız sevinirim.

• 379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

Arkadaşlar bu dakikadan sonra beklemem mi gerekiyor?
  • Hayır, mayıs celbi bekleyen herkeste (er/erbaş, yd subay/astsubay) 29.06 olarak gözüküyor. Açıklanacağı tarih 1 Haziran. Celpler için ise erler 5 ve 29 haziranda olmak üzere 2 parça şeklinde, yd sby/asts lar ise 29 haziranda alınacak.
    Yanmaz, bana şubatta yedek astsubay çıktı 93 gün bakaya kaldım, şimdi mayıs celbi ile yine yedek astsubay gidiyorum. 3 farklı şubeden ayrı ayrı teyit ettirdim.

• Beyler askerdeyim sorular varsa alayım 😃

• Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

• Co0lest C kullanıcısına yanıt
    Kaç yaşındasın acaba ? İhtiyaca göre yaşı 1 yıl kadar geçmiş olanlar da seçiliyor mu acaba yedek subaylık için vs..

• Co0lest C kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihleri hakkında kesin tarih verdiler mi acaba şubeden yedek subay ve yedek astsubaylar için? Çünkü 29 Haziran Pazartesiye denk geliyor. O gün sevk olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gohomeyankeetr

Arkadaşlar bu dakikadan sonra beklemem mi gerekiyor?
    bilen yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gohomeyankeetr

bilen yok mu

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun hocam. Benim de aynı gözüküyor. Ben de Ağustos bekliyorum. Bir daha birşey yapmana gerek yok. İçin rahat etmezse şubeyi ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekiii -- 16 Mayıs 2020; 0:32:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekiii

Hayırlı olsun hocam. Benim de aynı gözüküyor. Ben de Ağustos bekliyorum. Bir daha birşey yapmana gerek yok. İçin rahat etmezse şubeyi ara.

Alıntıları Göster
    Sorun yok o zaman hocam beklemek gerkeiyordur bilmiyorum diye sorayım dedim. Hayırlısı olsun :) Heyecanlı bekleyiş.
  • wolkeyno1903 W kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık için yaş şartı yoktur, 4 yıllık bir fakülteden mezun olmanız yeterlidir. Ben 88liyim geçen yıl yedek subaydım. Aynı dönem 86lı da vardı.

• 05.06 gözüküyor sınıflandırılmış yükümlü. Ne zaman gideceğim? Yedek Astsubay gitme ihtimalim nedir?
    Geçen sene temmuzdan beri bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.