Bildirim
3800x işlemci bios ayarı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
4 pin takmadan fazla oc yapamazsın. Normal kullanımda 8pin yeterli olur. Kablo sıkıntısı yoksa takmanı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış bilgi vermeyelim, 8 pin 385w kadar bir güç ile besleyebiliyor yani evde gündelik her türlü kullanımda yeterli olacaktır. Ekstra olan 4 pin extreme overclock için nitrojen ile soğutmanız gerekmekte.quote:
Orijinalden alıntı: ysakay
4 pin takmadan fazla oc yapamazsın. Normal kullanımda 8pin yeterli olur. Kablo sıkıntısı yoksa takmanı öneririm.
İşlemcinin frekans düşüermesi için, güncel chipset sürücüsünü kurun.
Denetim masasından güç planı olarak Ryzen Balanced Power'ı seçin ( Gelişmiş ayar menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden, minimum güç oranını kontrol edin %99 ise %0 yapın )
BIOS üzerinden herşeyinizi auto da bırakabilirsiniz. ( 1.0 - 1.5v arası voltaj kullanımının Ryzen işlemciler için normal ve bir sorun teşkil etmediğini AMD tarafından söylenen bir şey )
-
merhabaquote:
Orijinalden alıntı: donda
Yanlış bilgi vermeyelim, 8 pin 385w kadar bir güç ile besleyebiliyor yani evde gündelik her türlü kullanımda yeterli olacaktır. Ekstra olan 4 pin extreme overclock için nitrojen ile soğutmanız gerekmekte.
İşlemcinin frekans düşüermesi için, güncel chipset sürücüsünü kurun.
Denetim masasından güç planı olarak Ryzen Balanced Power'ı seçin ( Gelişmiş ayar menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden, minimum güç oranını kontrol edin %99 ise %0 yapın )
BIOS üzerinden herşeyinizi auto da bırakabilirsiniz. ( 1.0 - 1.5v arası voltaj kullanımının Ryzen işlemciler için normal ve bir sorun teşkil etmediğini AMD tarafından söylenen bir şey )
Alıntıları Göster
Denetim masasından güç planı olarak Ryzen Balanced Power'ı seçin ( Gelişmiş ayar menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden, minimum güç oranını kontrol edin %99 ise %0 yapın ) bu ayarı bulamadım. ama
-
peki işlemci sürekli mi 4ghz hızlarda çalışıyor intelde 0,80ghz de düşerdi gerekmediğinde -
amd sitesinden amd ryzen master diye bir uygulama indiriyorum ama bu mudur. -
https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
Bunu indirmeniz gerekli, ondan sonra Ryzen balanced power seçeneği çıkacaktır -
bunu yapmama rağmen cpu z de 4400mhz de gözüküyor ama amd ryzen master da peak speed de 550 felan yazıyor hangisi doğru kiquote:
https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
Bunu indirmeniz gerekli, ondan sonra Ryzen balanced power seçeneği çıkacaktır -
Bende aynısını yazdım zaten
en düşük işlemci durumu kısmında %99 yazıyordu onu 0 yaptım başka ayar yapmama gerek yok sanırım. görev yöneticisinde kullanım oran %2 ama hız da 4,30ghzquote:
Orijinalden alıntı: kadir_74
merhaba
Denetim masasından güç planı olarak Ryzen Balanced Power'ı seçin ( Gelişmiş ayar menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden, minimum güç oranını kontrol edin %99 ise %0 yapın ) bu ayarı bulamadım. ama
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 2 Eylül 2019; 18:4:37 > -
BIOS'da herşey default durumda mı onu kontrol edin.quote:
en düşük işlemci durumu kısmında %99 yazıyordu onu 0 yaptım başka ayar yapmama gerek yok sanırım. görev yöneticisinde kullanım oran %2 ama hız da 4,30ghz
Alıntıları Göster
Sonrasında bilgisayarda eğer yüklü ise GeForce Experience ve Corsair iCue yazılımlarını kapatıp öyle kontrol etin.
Ayrıca her çekirdeğin hızını en sağlıklı Ryzen Master üzerinden görüntüleyebilirsiniz -
-
-
ordan bakınca zaten düşük gösteriyor.quote:
Dediğim gibi işlemci frekans hızlarını ryzen master üzerinden kontrol ediniz. Görev yöneticisi doğru bir referans değil
Alıntıları Göster -
O zaman problem yok demektir.quote:
ordan bakınca zaten düşük gösteriyor.
Alıntıları Göster -
peki boşta iken 45 derece işlemci normal mı stock soğutucu ile?quote:
O zaman problem yok demektir.
Alıntıları Göster -
Yüke göre mhz ve voltaj için; Default yapın,C_State açın,Cool and Quiet ve turbo açın. -
Soğutucunuz nedir?quote:
peki boşta iken 45 derece işlemci normal mı stock soğutucu ile?
Alıntıları Göster -
Stock Soğutucuquote:
Soğutucunuz nedir?
Alıntıları Göster
Bunları bios dn yapacağız sanırımquote:
Orijinalden alıntı: xMANİTUx
Yüke göre mhz ve voltaj için; Default yapın,C_State açın,Cool and Quiet ve turbo açın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişletysakay demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
İşlemcinin frekans düşüermesi için, güncel chipset sürücüsünü kurun. Denetim masasından güç planı olarak Ryzen Balanced Power'ı seçin ( Gelişmiş ayar menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden, minimum güç oranını kontrol edin %99 ise %0 yapın ) BIOS üzerinden herşeyinizi auto da bırakabilirsiniz. ( 1.0 - 1.5v arası voltaj kullanımının Ryzen işlemciler için normal ve bir sorun teşkil etmediğini AMD tarafından söylenen bir şey ) |
Benzer içerikler
- ryzen ne demek
- 8700f vs 7500f
- intel speed shift technology nedir
- 8 çekirdek işlemci iyi mi
- ryzen 9 9950x3d
- apu sistem
- kirin 9010
- snapdragon 8 gen 2
- mediatek dimensity 9300+
- snapdragon 8 elite
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X