Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
296.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim okul iyi bi okul makine de devlette 5. sırada.% 100 ingilizce olduğundan yds ye girmeye gerek hiç duymadım.Yanlış bilmiyorsam benimle mezun olan arkadaşların hiç biri askerliğe başvurmadı bir sene öncekiler falan da hep bedelli düşünüyor.Anadoludaki diğer makine mühendisleri ile bu loto da birlikte olucaz.Anasını sattığımın memleketi üniv dolu hepsinde de makine müh. var.Yds li arkadaşlar bence bir adım öndeler.Sizlerin bölümdeki arkadaşlarda var mı bir yoğunluk.Onlar kasıma falan mı başvurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_makine_muh -- 17 Aralık 2020; 15:1:20 >
  • izmir_makine_muh İ kullanıcısına yanıt

Ben o bahsettiğin üniversitelerden birinden mezunum. Bu tarz bir kıyas bence yanlış. Sende çoğu derste Yunus Çengel’in kitaplarından eğitim aldın bende. Beer-Johnstonlar vs. Önemli olan akademide aldığın değil kendini ne kadar verdiğindir bence. Neyse aslında konunun konuşulması gereken yer bura değil. Herkes için iyi bir askerlik dönemi olur umarım.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rev4adv -- 17 Aralık 2020; 15:36:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir_makine_muh İ kullanıcısına yanıt

askeriyede bölüm önemli ama okul önemsiz. yani harran mezunuyla itü mezunu makine mühendisi kadrosundan giriyor gerisi önemsiz. bölümün %100 ingilizce olmasının da çok etkisi olacağını sanmam. etkisi olan şey genellikle yüksek lisans yapmış olmak. onun dışında pandemi döneminde başvuru sayısı çok fazla ve istisnasız herkes yedek subay istiyor. o yüzden şansımızın çok yüksek olduğunu söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehisar13 -- 17 Aralık 2020; 17:50:48 >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

Doğru diyorsun ben şuanda kendimi er çıkacak diye odaklıyorum çıkmazsada çok üzülmem, tam tersi subay çıkıcak diye odaklasam kendimi er çıktığında askere ayaklarım geri geri gider diye düşünüyorum

• arkadaşlar iyi günler.Bir sorum olacak idi. Askere giderken götürdüğümüz valiz öğrendiğim kadarıyla girişte depoya kaldırılıyor miş.Bu süreçte içinde olan mesela şarj aleti,çamaşır veya çorap gibi ihtiyaçlarımızı alabiliyor muyuz ? Nasıl oluyor,süreç hakkında bilgisi olan varsa cevap verebilir mi ? İyi günler tekrardan.

• Arkadaşlar merhaba tekrardan size zahmet bilgili bir arkadaş cevaplarsa çok memnun olurum sınıflandırmadan sonra tecil e-devlet üzerinden mi oluyor yoksa şubeye mi başvuru yapmalıyım

• OzgurCOd O kullanıcısına yanıt

tecil hakkın varsa şube ya da e-devletten yapabilirsin. sınıflandırman değişmez, bedelli yapmadığın takdirde nasıl ve nereye sınıflandırıldıysan o şekilde gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ımnayeon

arkadaşlar iyi günler.Bir sorum olacak idi. Askere giderken götürdüğümüz valiz öğrendiğim kadarıyla girişte depoya kaldırılıyor miş.Bu süreçte içinde olan mesela şarj aleti,çamaşır veya çorap gibi ihtiyaçlarımızı alabiliyor muyuz ? Nasıl oluyor,süreç hakkında bilgisi olan varsa cevap verebilir mi ? İyi günler tekrardan.

Nöbetçi subaylar açar belli günlerde belli saatlerde sende ihtiyacın varsa alırsın onların eşliğinde.Gelip söylerler haftada şu gün bu gün şu saatlerde açılıyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Aralık 2020; 11:37:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beta balığı1 B kullanıcısına yanıt

Peki hocam mayıs celpi için son tecil bozdurma tarihi nasıl okuyor ne kadar süre kala bozdurulması gerekli

• telefon kullanımı nasıl acaba şuanda yakın zamanda giden tanıdıklarınız varmı ?

• OzgurCOd O kullanıcısına yanıt

şubat sonu sözde ama belli olmaz başvuru yoğunluğuna göre değişir. örneğin 2021 şubat celbine bugün mayıs için başvuran adam bile gidebilir. kasım celp dönemi açıklanmasına 1 hafta kala tecil bozan arkadaşıma kasım celbi çıktı. bir de sözde bu aralar talep yoğun diyolar nasıl yoğunluksa adam 1 haftada asker oldu.

• beta balığı1 B kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam yardımcı olduğun için

• Mayıs celbinin ilk sevk tarihi 19 Nisan sanırım, yeni yoklama yaptırdım, 19 Nisan' a kadar yükümlü değildir yazıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadirgumussoy kullanıcısına yanıt

Normalde akıllı telefon kullanımı yasak. Kamera ve ses kayıt özrlliği olmayan tuşlu bir telefonun kullanımına izin var lakin şu an askerde olan tanıdıklara bakıyorum da sivil kişiler kadar aktifler sosyal medya kullanımında. Tam olarak ben de bilmiyorum valla. :)

• Emre Dönmez o.O E kullanıcısına yanıt

Doğru söylüyor Tiktok batmıyorsa bizim askerler sayesindedir :D

• Askerlikle ilgili bilgi edinmek isteyenler youtube dan mehmet tv komando ve mehmetciğinsesi nden video izleyerek bilgi alabilirsiniz.Çok yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Bu parametreler formaliteden ibaret askere gidince anlarsınız ne demek istediğimi.

Tabiki neye göre seçiyorsunuz deyince birşeyler ortaya atacaklar ama gidince ne alakası var nasıl oluyor dersiniz.Yok onun yeterliliği sizden fazla falan filan demeyin alakası yok.

İhtiyaca yönelik oluyor.Baştada yazıyor zaten ihtiyacı her ne ise ona göre belirliyor TSK.Boy, kilo,eğitim durumu,gano,doktora filan alakası yok.

Birde subay olacağız sonuçta filan demişsiniz.Kardeşim asteğmen tınlanmıyor.Yani yedekten gelen subay sınıfı tam olarak askeri içinde bile kaale almıyorlar.Akademiden gelenler kendinden görmüyor.Ha sizin yedekten geldiğinizi filan gördüklerinde bakış açıları değişiyor.

Akademi elbette en iyi eğitimi verir.İngilizce subay sınıfında gereklidir.Ama sizin sınıfınız yükümlü sınıfı muvazzaf değil veya akademiden gelmiyor.O nedenle pek kıstas değil.Çok ihtiyacı olursada zaten ingiliz dil edebiyatı eğitimi almış kişileri temin eder.Şart koşul yok bu konuda.

Eskiden yani görece 2018'deki ekonomik sıkıntılı döneme kadar böyle bir başvuru yoğunluğu olmuyordu.Ben askerliğimi 2014'te kısa dönem olarak yaptım .Buraya yazmıştım.Arkadaşlarımdan çoğu istemedende olsa subay olarak seçildi.Ondan biliyorum.Eskiden talep yoktu.Şimdi işsizlik sorunu birikim ve askerlikte artık uzun ve kısa ayrımı kalktığı için hem kışla dışında rahat bir yerde yatar kalkarım hemde birikim yaparım rahat geçer kafası ilede tercih meselesi oldu gayette mantıklı.

Özellikle duyduğum kadarı ile bu pandemi süreci nedeni ile normal erler kesinlikle kışla dışına çıkmıyor.Dağıtım durumlarıda tsk kontrolünde oluyor.Böyle olunca başvurular çok oluyor malum.

Eskiden seçmeyenide seçerlerdi.Şimdi başvuru çoğunluğu mezun çokluğundan böyle birşey kalmadı gibi.

Şansınıza ne denk gelirse o olur.

Alıntıları Göster

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Ben kendimden örnek vereyim; hukuk fakültesi mezunuyum, ortalamam 3,24, boyum 188 - kilom 84 , YÖK-Dil'im 96 ve avukatlık ruhsatım var. Bunları neden yazıyorum, yönetmelikte bu özelliklerin dikkate alınacağı yazsa da asıl seçim kıstaslarını kimse bilemez. Her celpte yedek subay olarak seçilen kişilere baktığımızda bir çeşitlilik olduğunu görüyoruz. 100 kilo olan yedek subay da var, not ortalaması 2,20 olan da var, dil bilmeyenler de var. Bana kalırsa gerçekten önemli olan tek kıstas mezun olunan bölümdür, ancak bunun da garantisi yoktur.

Doktor olup yedek subaylık istediği halde çıkmayanlar da var mesela. O yüzden yönetmelikte yazan bu kıstaslara çok bel bağlamamak yerinde olur. Kendinizi askerliği aradan çıkartmaya hazırlarsanız, kısa dönem çıktığında da afallamazsınız. Ülke gerçeklerini kabul etmek lazım, işsizlik ve geçim sıkıntılarını artık hemen hemen üniversite ve bölümden bağımsız çoğu genç ilk başlarda yaşıyor.

6 ay yapacağıma bir 6 ay daha yaparım, cebimde para ile dönerim mantığı askerlik yükümlülüğünü yerine getirecek lisans mezunu çoğu erkeğin kafasına yatan bir olgudur, zira maddi kaygılarla hareket etmeyenlere zaten bedelli yolu görünmüş olur.

• ByNeron kullanıcısına yanıt

Peki sana çıktımı yedek subay

• ByNeron kullanıcısına yanıt

benim arkadaşta makine müh den yedek subay o polatlıda yaptı acemiliği o 96 lı genelde benden büyükler var dedi ama 97 lilerden de var dedi.Galiba her yaş grubundan aynı alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuztürkü55

Peki sana çıktımı yedek subay

Şubat celbini bekliyorum 22 Ocak'ta belli olacak.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.