Teşekkürler |
382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (34. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aynen mezuniyet bilgim görünüyor e devlette askerlik hizmet tercih kısmında bulunmadı ibaresi var. Anladığım kadarıyla askerlik şubesinde görüntülenme oluyorsa problem olmuyor.
-
Şubede görünüyorsa sorun olmaması gerek. -
2018'de askere gitmek için tecil bozdurdum.Sonra 1 ay geçtikten sonra tekrar tecil ettirdim ve bu arada geçen sürede sınıflandırılmam yapılmış.Bu 2020 haziran ayı'na tekrar tecil bozdurdum ağustos ayın'da gitmek için.Sistem beni öğrenci olarak gördüğü için ve sınıflandırılması yapılan kişinin tekrar sınıflandırılma yapılmayacağı için sistem sürekli erteliyor.Ben de ankarayı aradım bu durumu düzeltilmesi için konuştum ve düzelttirdim.Şimdi Şubat celbinde gidiyorum.Askerlik hizmet tercih işlemlerinde yedek astsubaylığı seçmiştim ama bu sebebten dolayı olamıyorum 6 ay gideceğim bir an önce alınmam gerektiği için sistemde yükümlü olarak gözükmekteyim.
-
Merhabalar bir şey sormak istiyorum ben 95 doğumluyum 5 ay önce lisans mezunu oldum ve 2 yıl tecil hakkımın olmasına rağmen yedek subaylık belki çıkar diye 1 ay önce tecilimi bozdurup sağlık raporumu alıp askerliğe başvurdum ve şuan sınıflandırma bekliyorum. Benim sormak istediğim soru şu ben tecilimi bozdum ve 2 yıl daha tecil hakkım var ve diyelim yedek subay çıkmadı, er olarak çıktı tekrardan hiç bir sebep olmadan 2 yıl tecil hakkımı kullanıp askerliğimi tecill ettirebilir miyim ? Teşekkürler cevaplar için bu arada...
-
Merhaba, sınıflandırman ve yerin 22 ocakta belli olduğunda tecil yaptırırsan yine yazan yere gidersin.Tecili şimdi yaptırırsan yerini ve er yada asteğmen mi yapcağın kuraya koyulmaz.22 ocakta diyelimki çanakkale jandarma er çıktı tecili yaptırdın 2 yıl sonra yine çanakkaleye gidiceksin.Bu arada bölümün ne.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_makine_muh -- 14 Aralık 2020; 18:12:6 > -
Sonuç olarak tecil ettire bilirim yani gitmek zorunda değilim askere doğru anladım dimi. Ben Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunuyum. Şansım çok az ama denemek istedim.
-
tecil süren ne kadar kaldıysa o kadar erteleyebilirsin ama sınıflandırman değişmez yani neresi çıkarsa tecilin bittiğinde yine oraya gidersin.
-
Bu tecil işlemini edevlet üzerinden yapabilir miyim ?
-
yapabilirsin, eğer sistemde bir sorun yaşarsan askerlik şubeye gidersin işin görülür.
-
Arkadaşlar yüksek lisans 3. Dönem deyim. Kayıt dondurup tecil bozmayı düşünüyorum. İlk olarak Kasım ayının sonuna kadar süre vardı kaçırdım. Şubatta gitmem şuan imkansız mıdır?
İkinci olarakda yüksek lisansda iken enstitüye dilekçe ile başvurup kayıt donduran var mı? Kabul edilmemesi vs olası mı? Kabul edilmez ve askere gidersem azami sürede bitiremiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Şubat celbini kaçırdın. En erken Mayıs ayında gidebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
moruk yüksek lisansta 3.dönemdeymişsin. bildiğim kadarıyla tez aşamasına gelmeden dondurabiliyordun. ama şimdi tez aşamasındasın. 3.dönem dersleri alıp danışmanın onayladıysa biraz sıkıntı çıkabilir. en iyisi enstitü ile konuşup görüşmen. eğer tamam diyorlarsa dondur,ondan sonra tecilini bozdur derim. zira mayıs celbine dahil olmak için şubat sonuna kadar vaktin var daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFC80D -- 15 Aralık 2020; 12:55:23 > -
Danışmanımla konuşamadım henüz cesaret toplamam lazım :) Enstitüye ulaştım sevk kağıdın gelmeden donduramazsın diyor. Sevk kağıdıyla beraber başvurursan duruma göre 1 max 2 dönem dondurulur dedi. Tez aşamasında olduğumu belirttim ama ona ilişkin birşey belirtmedi zaten öğrenci işleri ile iletişim kurmanın zorluğunu biliyorsunuz. Edevlet te yoklama başvurusunda bulunamıyorum öğrenci olduğumdan. Sanırım öncelikle danışmanla konuşup onaylarsa askerlik şubeden işlemleri yapmam gerekecek. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tmp341
4 sene önceki evrağımda da “yedek subay adayı” yazıyor."Yedek subay veya astsubay çıktığında aday adayı" yazıyor.
Seçilip gidince "yedek subay adayı" olarak eğitim alıyorsun eğitim dönemi bitince yedek astsubay iseniz astsubay astçavuş,Yedek subay iseniz asteğmen olarak zorunlu yükümlülük görevinize başlıyorsunuz.
Siz zaten yedek subay olarak yükümlülük görevinizi bitirmiştiniz görmüştüm.
-
-
Yerler ne zaman belli olur
-
4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).
-
Herkese merhabalar yardımcı olursanız çok memnun olurum
1- Ağustos celpinde yedek subay çıkma ihtimali yüksek oluyor diye duydum doğruluk payı nedir ve şu an bozdursam tecili hangi celpte giderim
2-Sınıflandırmam yapıldıktan sonra tekrar tecil yaptırıp erteleme şansım var mı (15.06.2022 ye kadar tecil hakkım var)
3-Yaş önemli midir şu an 22 yaşımdayım lisans yeni bitirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgurCOd -- 16 Aralık 2020; 11:13:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X