asker malzemeleri satan yerler emanet alıyor tamam da askeriyeden hiç çıkamayacağız dağıtım olmayacağı için. Emanete vermek pek akıllıca değil bence |
382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (40. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Askeriyede bi yer emanet almıyor mu? Askeri malzemeciye emanet verenin aklına tüküreyim 😄
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okuduğun 4 yıllık geçerli diğeri geçerli değil 4 yıllık üzerinden işlemler devam eder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 29 Aralık 2020; 19:41:17 >
Hocam dağıtım kalkmadı. Sadece dağıtıp izni yok acemi birliğinden direkt ustaya geçiyorsun diye biliyorum ben. -
Acemilikte kalıcakmıyız yani, bende dağıtım var izni yok diye biliyorum -
Arkadaşlar sizinde Durum belgenizde Sınıf ve tertibat bekliyor yazısı kaldırımışmı.Bende sadece 28.01.2021 kadar ilişiği yoktur yazıyor şuan.
-
-
Şu komando olmak istiyor musunuz sorusuna evet dememiz yedek subaylık veya yedek astsubaylık şansımızı arttırıyor mu acaba
Evet onceki sayfalarda da yazmislar herkeste degismis bende de ayni sey yaziyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 30 Aralık 2020; 17:33:59 >
e-devlette bayadır sınıf tertibat bekliyor yazısı kalktı zaten. herkeste öyle yani. komandoya evet demenin etkisi var. çünkü evet diyerek bilgisayarda komando takım komutanı kurasına da giriyorsun, az da olsa şansını arttırıyor.
-
benim tecilimde yarın bitiyor 28 yaşındayım. ASAL başvuruyu yapsam ilk celp döneminde alınır mıyım acaba ? Mayıs sonuna kadar uzatabilsem aslında okuluda bitirmiş olacağım ama karıştı biraz işler. Detaylı bilgi verebilecek varsa sevinirim
-
Dostum şimdi muayene olsan Mayıs celbine kalırsın Şubat celbini kaçırdın,
Komandoya evet hayır demen bişeyi değiştirmiyor hocam bizzat yakın çevremde komando evet diyenler hayır, hayır diyenler evet çıktı bu 1 2 kişi değil baya kişi böyle yani oraya ne dediğinden çok askeriyenin ne dediği önemli
O komandoluga hayır diyenlere acaba uzun dönem asteğmen komado mu çıktı yoksa kısa dönem 6 ay gidenlere de komandoluk çıkıyor. Adamlar acemi birliğinde 20 günlük eğitim alıyor usta yalandan bere takıyorlar falan. Diğer uzun dönem gibi daha uzun süreli ve detaylı eğitim almıyordular.
Komandoluğa evet demek yedek subay olma şansını etkilemez komando yedek subayların çoğu besyöcü falan seçiliyormuş yani komandoya evet demekle hayır demek arasında pek fark yok giden arkadaşlarım yedek subaya da komandoluğa da evet dedi bazısı sadece ys ye evet dedi ama sonuçda ters çıktı evet diyene normal er hayır diyene komando er çıktı.
Daha 2 dk. Önce akraba ile konuştum Kasım 2020 de gitti askere acemilik Malatya orada kalmış.
Daha doğrusu pandemi ayağından sebep dağıtım yok. Kim nereye acemilige dustu ise orada kalıyormus.
Benim arkadaşım da aynı, Kasım'da Malatya'ya gitti. Kaldı orada. Dağıtım olmadan bi giriricez, bir de çıkıcaz haha
-
bu durum sadece erler için geçerliymiş arkadaşlar. yedekler için geçerli değil. onlar standart kura çekip gidiyorlarmış.
-
Herşey iyi hoşta biz dağıtıma gitmezsek olduğumuz yerde kalırsak telefonu nasıl sokacaz içeriye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X