Bilgi aldınız mı |
383. Dönem (Mayıs 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları(Gruplar Belli Oldu) (6. sayfa)
-
-
Arkadaşlar biz mayıs celbi birliğe ne zaman teslim oluruz 16 sında açıklanıyor 19- 22 arası covid testi veriyoruz teslim tarihi 23 24 mü olur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PrisonOfficer
Arkadaşlar biz mayıs celbi birliğe ne zaman teslim oluruz 16 sında açıklanıyor 19- 22 arası covid testi veriyoruz teslim tarihi 23 24 mü olur?16 Nisan'da yerin, sınıflandırman ve nisan, mayıs, haziran hangi ayda gideceğini öğreniyorsun. 1.grupla gidiyorsan 19-21 Nisan tarihinde sevk işlemlerini yapıp teslim oluyorsun birliğine. Covid testini yaptırdıktan sonra pozitif değilsen sevk belgelerini e-devlet'ten alıp gidiyorsun. Burada süreyi test belirliyor genelde 12 saat sürüyormuş sonucun çıkması. Pozitif olursan veya test sonuçların çıkmazsa (yüksek ihtimal çıkar erkenden) bulunduğun grupla gidemiyorsun. Ersen sonraki grupla yedek subaysan sonraki celp dönemi. Subaylık çıkma ihtimali olduğundan bence Nisan ayında baya dikkatli olun subaylık çıkarsa testte pozitif olursa bekle bi 3 ay daha evde depresyona mı girersin yoksa gider bi yaz tatili mi yaparsın artık nolur bilmem o yüzden dikkat edin bence dışarıda kendinize.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jujutsu16 Nisan'da yerin, sınıflandırman ve nisan, mayıs, haziran hangi ayda gideceğini öğreniyorsun. 1.grupla gidiyorsan 19-21 Nisan tarihinde sevk işlemlerini yapıp teslim oluyorsun birliğine. Covid testini yaptırdıktan sonra pozitif değilsen sevk belgelerini e-devlet'ten alıp gidiyorsun. Burada süreyi test belirliyor genelde 12 saat sürüyormuş sonucun çıkması. Pozitif olursan veya test sonuçların çıkmazsa (yüksek ihtimal çıkar erkenden) bulunduğun grupla gidemiyorsun. Ersen sonraki grupla yedek subaysan sonraki celp dönemi. Subaylık çıkma ihtimali olduğundan bence Nisan ayında baya dikkatli olun subaylık çıkarsa testte pozitif olursa bekle bi 3 ay daha evde depresyona mı girersin yoksa gider bi yaz tatili mi yaparsın artık nolur bilmem o yüzden dikkat edin bence dışarıda kendinize.
Alıntıları GösterŞu an bir fabrikada çalışıyorum e-devlette 21.04 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor. Yönetime işten ayrılacağımı söyleyeceğim sence tarih olarak ne diyeyim? İşten ayrıldıktan sonra evde oturmayı istemiyorum maaş da daha az yatacak mümkün olduğu kadar işten en geç çıkışımı alayım o güne kadar çalıştığım günün parasını da alayım diyorum. Covid testi negatif çıktığını varsayarsak 1 mayıs dan sonra çıkışımı alacağım demek doğru olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FordcuGocaHerif -- 29 Mart 2021; 9:26:56 >
-
Arkadaşlar iyi günler, yeni başlık açmak istemedim bu başlık zaten aktif bir sorum olacaktı.
Ben mühendislik fakültesi mezunuyum (elektronik müh.) ortalamam 2,65.
Eğer asteğmen (uzun dönem) olarak başvurursam gitme şansım olabilir mi? Bir de Haziran gibi tecili bozdursam tahmini ne zaman alınırım?
teşekkürler.
-
arkadaslar ben 2019 yılında tecil ettirmiştim askerliği, o zaman tecil edilirken yoklama başvurusu ile yapılıyordu bu işlem, sonrasında benim meslek vesaire değişti yabancı dil belgem de oldu; kısacası ben yoklama başvurusunda doldurduğum bu bilgileri guncelleyebilir miyim, aradan 2 yıl geçti doğal olarak değişiklikler oldu
@SlymnCn
Hangi gruba çıkacağınızın bir garantisi yok. Yönetime 1 mayıs dersiniz, 1. Grup çıkarsa 23-24 nisanda kışladasınız. Bir de test olmadan sevk belgesini alamıyorsunuz, sevk belgesi olmazsa çıkışı, tazminatı vermezler. 2. Grupta 18-20 mayısı; 3. Grupta 14-16 haziranı bekleyeceksiniz.
@35bna
Haziranda tecil bozup 31 ağustosa kadar işlemlerinizi hallederseniz en erken Kasım 2021 celbi ile gidersiniz. (Düz) Elektronik mühendisliği mezunlarından hava kuvvetleri meslek kurası olarak (celp başı totalde 100-200 kişi alınıyor) celp başı 2-3 kişi alınıyor, diğer kuvvetler hakkında net bilgim yok. Şans ve TSK'nın ihtiyacı önemli olan.
@Chardee Macdennis
Şubeye gitmeniz lazım. Dil puanınız 70'in altıysa çok etkisi olmaz.
Peki yedek subay seçilirsem tek seçenek 1. Grupta mi gitmektir. Asalin sitesinde birinci grup için yedek subaylar denmiş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet, yedek subaylar/astsubaylar her celbin 1. Grubu ile gidiyor.
90+ YDS hocam cevap icin teşekkür ederim
Şayet birinci grupta yer alırsam bizlere tanınan süre çok az değil mi? 16 Nisan'da yer belli oluyor 22 nisan'a kadar covid testini yaptır gerekli belgeleri toparla valizi topla hemen kalk gel 4 günde. İkinci ve üçüncü grupta olanların en az 15 günleri olurken birinci grupta olanların süresi az değil mi?
-
Evet bence de yerlerin açıklanması 5-6 gün önce yapılabilir. Ama karar alıcı değiliz ne yazık ki.
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hEvet bence de yerlerin açıklanması 5-6 gün önce yapılabilir. Ama karar alıcı değiliz ne yazık ki.
Bundan önce birinci grupta gidenler 4-5 güne sıkıştırdılar o zaman... Bir de e-devlete 21.04 diyor ilişiği yoktur diye. 16.04 değil. Bu herhangi bir anlama gelir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FordcuGocaHerif -- 30 Mart 2021; 19:56:41 > -
16 Nisana kadar temiz görünmeniz için 16 Nisan sonrası herhangi bir tarih yazabilir.
Kasım celbinde olduğu gibi artan korona virüs vakaları sebebiyle Mayıs 2021 celp tarihlerinin sarkması söz konusu olur mu sizce?
-
quote:
Orijinalden alıntı: FordcuGocaHerifKasım celbinde olduğu gibi artan korona virüs vakaları sebebiyle Mayıs 2021 celp tarihlerinin sarkması söz konusu olur mu sizce?
Söz konusu olsa bilgilendirme yapılırdı diye düşünüyorum.
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X