< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
386. Dönem (Şubat 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (9. sayfa)
-
-
Kasım celbi 3.grup çıkmış hocam. Aşşağı yukarı 23 24 aralık gibi teslim olursunuz. Covid testni ve sevk belgenizi 20-21 aralıkta almanız gerek.
Bu arada hocam tecilinz mi bitmişti? Kasım celbi için 31 ağustos sondu başvurular
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 13 Kasım 2021; 11:39:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yoklama başvurusu yapıldıktan sonra evden yaptığımız başvuru dışında dışarda yapılan sadece aile hekimine gitmek değil mi ? çalışıyorum çünkü o yüzden soruyorum aile hekimine gitmemiz için onların belirlediği mecburi bir tarih mi oluyor yoksa istediğimiz vakitte mi gidiyoruz ?
ve gittikten sonra tekrar yapılan başka işlem olacak mı ?
-
Sadece aile hekimine gidip yoklama muayenesi olmanız gerekiyor diğer işlemleri evden yapabilirsiniz. Muayenenin sisteme düşmesi 2-3 günü bulabilir benimki 3 günde düştü. İstediğiniz gün gidebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victorfrankl -- 16 Kasım 2021; 1:16:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaslar yedek subay cikmazsa erteletmek istiyorum böyle bir durum var mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet yedek subay çıkmazsa mevcut tecil tarihini tekrardan aktif edebiliyorsun.
e devletten üzerinden yapabilir miyim yine ?
Erteleme hakkınız varsa sevk belgesini alana kadar kullanabilirsiniz. Sınıflandırma belli olmuş / olmamış sorun olmaz.
hazirana kadar erteliydi iptal ettirdim sıkıntı olur mu ?
28 ocak er çıktınız tekrardan hazirana kadar erterlerler, sorun olmaz.
Edevletten erteleme başvurusu denersiniz, hata aldınız veya olmadı en yakın askerlik şubeye gider durumu anlatırsınız, orada 5 dkda hallederler.
tesekkurler subat siniflandirmasi 28 ocakta mi belli oluyor ?
Evet duyurusu yapıldı
www.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/subat-2022-siniflandirma-donemi-duyurusu-10112021
Bilen birisi söylemişti bunu güncelleme tarihinde yapılabiliyor diye tecil işlemi, peki ben 1 aralıkta (güncelleme tarihi) tecilimi yaparsam sonucu gördüğümde gitmek veya gitmemek gibi iki şansım da olacak mı yoksa 1 aralıkta yaptığım için kesin teciliiyim diye almazlar ve bir sonrakine mi sarkar ? en sağlıklısı sonucumu gördüğüm an yapmak mı olur sizce ? 1 aralıkta yaparsam ne olur sonucu gördükten sonra yaparsam ne olur diye söyler misiniz ? bunların cevapları kolay kolay bulunmuyor hocam herkes benim gibi arada kalmamıştır çünkü ondan yardımcı olursanız sevinirim
-
Sistemin en ince ayrıntısını bilmiyorum. 1 Aralık ile 28 ocak arası bir tarihte sınıflandırmalar yapılıyor, o tarihe kadar erteleme yapılırsa sınıflandırmada adınız çıkmaz diye düşünüyorum. O tarih net ne zaman bilmiyorum. En sağlıklısı sınıflandırma sonucunu gördükten sonra ertelemek sanırım.
peki son sorum şu hocam, ben bu ay içinde yoklama başvurusu yaptım diyelim ve doktora da gittim ama bunların hepsi ay sonu yani 30 kasım günü son bulursa diyelim 3. aşamadıki askerlik şubesinin onayı kalıyor ya hani o da diğer ayda tamamlanırsa benim için başvuru ast subay subay başvurusu mu olmuş oluyor yoksa er başvurusna mı kaymış oluyor ? bildiğim kadarıyla 30 kasım subay ast subaylar için son başvuru ama benim bu ay içinde yoklama başvurusunu dahi yapsam diğer işlemleri sağlık işleri veya askerlik onaylama işleri ikisinden biri diğer ayın başına kaysa hangi sınıflandırma için yapmış oluyorum ?
-
Selamlar,
Duyuruda belirtilen covid-19 test tarihlerinde test olduk ve negatif çıktı diyelim. Sevk tarihimiz ortalama kaç gün sonrasına veriliyor? İlk grup çıkması halinde zaman kısıtı sorun yaratabileceğinden hizmet tercihi yapmadan bir fikir sahibi olmam lazım.
-
@DavidArcher
++ Varsa tecil bozma
++ Asal Yoklama Başvurusu
++ Aile hekimi askerlik muayenesi
++ Askerlik Hizmet ve celp tercihi
Bunların hepsini 30 kasıma kadar tamamlarsanız şubat celbine tabii olursunuz. Bu maddelerden herhangi biri / birkaçı 1 Aralık veya sonrasına kalırsa mayıs celbine tabii olursunuz.
@boor
Yukarıda şubat celp duyurusu linkini bıraktım. 1. Grubun covid test işlemleri 2-3 şubat. 1. Grubun sevk tarihi 3 şubat.
Diyelim ki 1. Grup çıktınız, test sonucu da negatif çıktı sevk belgenizi alabildiniz.
1 gün yol izni ile 5 şubat
2 gün yol izni ile 6 şubat
Birliğinize katılmanız gereken en son tarih olacaktır.
Merhaba arkadaşlar,
Ben 91 doğumluyum. Elektronik Teknolojisi MYO ardından elektrik elektronik mühendisliği (%100 ingilizce ve özel üniversite) ve yaklaşık 7-8 sene iş tecrübem var. Yedek astsubay ve yedek subay tercihinde bulundum.Özel üniversite mezunu olduğum için yedek subaylık çıkmama ihtimali var mı? Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Şimdiden çok teşekkür ederim,iyi forumlar.
Diplomanda lisans yazıyorsa, nereden olursa olsun subay çıkabilir. Devlet, özel, açık öğretim fark etmez. Yeter ki istenen şartı sağlayan eğitim seviyesinde ol.
Bir arkadaş 2 yıl (dış ticaret ya da öyle bir bölüm) okudu, sonra 4 yıla tamamladı. Askere denizci yedek subay olarak gitti.
Tamamen şans işi, ama o şans için ilgili eğitim seviyesinde olmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 20 Kasım 2021; 17:47:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X