Merhaba, bir kaç sorum var arkadaşlar yanıtlarsanız sevinirim.. bilgim hiç yok çünkü bu konularda 1.sorum.. askerlik celp dönemleri her dönem standart bir tarihte mi oluyor ? 2.sorum . bu celp tarihleri başvuruları bir sonraki için 2022 de mi olacak ? ve bu ilk başvuru tarihi hangi ayda olur ? 3.sorum .. başvuruarda subaylık astsubaylık ve er erbaş karışık/bir anda mı oluyor ? 4.sorum.. ben önlisans mezunuyum(doğum:12/12/1995) sadece ast subaylık için başvurabiliyorum diye biliyorum doğru mu ? subaylık için sanırım 4 yıllık fakülte şartı vardı değil mi ? 5.sorum.. ast subaylığa da başvurursam yine de askerlik tecilimi bozmak zorunda mıyım ? 6.sorum.. ast subaylık için başvurursam kazanamazsam otomatik olarak er mi olmak zorundayım ? yoksa ast subaylığa başvurdum diye sadece ona yönelik mi bağımsız bir başvuru olup er olmak istesende er için ayrı başvuru mu yapmalıyım ? 7.sorum.. subay ve ast subaylıkta giriş şartlarında fiziki mülakat varmış sanırım, daha ağırlıklı ele alınan spor mülakat sonucu mu yoksa kpss veya sözlü mülakat sonucu mu ele alınır ? 7.sorum.. yaş sınırı her sene değişiyormu yoksa standart mı oluyor ? şimdiden teşekkürler :) |
386. Dönem (Şubat 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (8. sayfa)
-
-
Standarttır. Şubat, Mayıs, Ağustos, Kasım celplerinde askerliğe alımlar olur.
30 kasıma kadar şubat 2022 celp başvuruları alınacak.
Yedek subaylık / astsubaylık isteği hizmet tercihi kısmında yapılıyor. Aşağıya videosunu bırakıyorum.
Lisans mezunları yedek subay ve yedek astsubaylığa başvurabilirken; önlisans mezunları sadece yedek astsubaylığa başvurabilir.
MSB, her celpte ihtiyaç kadar yedek astsubay adayını önlisans mezunları arasından seçer; geri kalan önlisans mezunlarını er yapar. Yedek astsubaylık çıkmazsa doğal olarak erlik çıkmıştır. Er olarak yaparsınız.
Yedek subay ve astsubaylık için yaş şartı yoktur. 2018 kasımda yedek subay eğitimindeyken bizim bölükte 86-87li lisans mezunları vardı.
Yedek astsubaylık için önlisans mezunu olmak ve askerliğe elverişli olmak yeter şarttır. Yedek astsubaylık çıkması MSB'nin sizin mezun olduğunuz bölüme olan ihtiyacı ve şansa bağlı.
Askerlik başvurusunda tecil otomatik bozuluyor diye biliyorum.
Eğer askerliği meslek olarak yapacaksanız (halk ağzıyla askerde kalacaksanız / teskere bırakacaksanız) mülakat, yazılı sınav, FYT, sağlık kontrolü, yaş şartı gibi aşamaları var. İç alımda MSB kendi sınavını yapıyor; dış alımlarda ise geçerli kpss puanı arıyor.
Atıyorum kadro için 27 yaş şartı var. 2021 yılı başvurularında bu sınır 1 ocak 1994 sonrası doğumlu olmak gerekirken; 2022 yılı başvurularında 1 ocak 1995 sonrası doğumlu olmak gerekecek.
Ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilirsiniz.
https://forum.memurlar.net/kategori/kamu-personeli/turk-silahli-kuvvetleri//
Mehmetçiğin Sesiyoutubehttps://www.n11.com/magaza/mehmetciginsesi Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Merhaba arkadaşlar bu videoda size askerlik başvurusunun ilk adım olan askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Asal yoklama başvurusu nasıl yapılır 2021 ? Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik yoklaması yaparken nelere dikkat edilmelidir. Askerlik yoklaması yapıldıktan sonra erteleme yapılır mı ? ASAL Yoklama başvurusu ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra hangi işlem yapılmalı ? Sorularının ve daha fazlasının cevabını Mehmetçiğin Sesi Askerlik Yoklama Başvurusu Nasıl Yapılır videosunda bulabilirsiniz. Askerlik yoklama başvurusu işleminin yani asal yoklama başvurusunun nasıl yapılacağını anlattım. E-Yoklama sistemi ile e-devlet sistemine giriş yaparak ASAL Yoklama Başvurusu bağlantısına tıklayarak bilgilendirme ve onay formunu açacaksınız. Kaydedin ve çıktı almadan 2 gün sonra aile hekimine giderek muayenenizi olabilirsiniz. Başvuru sırasında bir sorun yaşarsanız yorum olarak yazabilirsiniz. Askerlik ile ilgili tüm güncel bilgileri öğrenmek istiyorsanız Mehmetçiğin Sesi kanalına abone olmayı unutmayın. Askerlik Hizmet Tercihi Uygulamalı Anlatım : https://youtu.be/mrjHwARSMIw 00:00 Merhaba, Askerlik Yoklama başvurusu nasıl yapılır ? 01:22 ASAL Yoklama Başvurusu İlk Adım 03:37 Askerlik yoklaması fotoğraf düzenleme 05:15 ASAL Yoklama Askerlik İptal Sebebi 06:15 Askerlik Yoklama başvurusu adımları Mehmetçiğin Sesi Abone Olmak için : https://www.youtube.com/c/MehmetçiğinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 Mehmetçiğin Sesi Twitter : https://twitter.com/MehmetciginSesi #mehmetçiğinsesi #askerlikyoklamaişlemi #askerlikyoklamanasılyapılır #asalyoklamabaşvurusu #asalyoklama #askerlikbaşvurusunasılyapılırhttps://www.youtube.com/watch?v=s3o3D6bfUwg&feature=youtu.beMehmetçiğin SesiyoutubeTrendyol Asker Paketleri : https://ty.gl/xudkppirk Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Arkadaşlar merhaba, bu videoda ; Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 ? Askerlik celp dönemi tercihi nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi asal nasıl yapılır ? Celp dönem tercihinde ay sıralaması nasıl olmalıdır ? Hizmet tercihi nedir detayları nelerdir ? Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi e devlet ? Askerlik hizmet tercihi başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik Yedek Subay Başvurusu E Devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik yedek astsubay başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihinde sorulan ikinci 6 ay ve komando olmak istiyor musunuz sorularının önemi nedir ? Askerlik hizmet tercihi yedek subay başvurusu yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi yedek astsubay başvurusu yapılmazsa ne olur ? sorularının ve daha fazlasının yanıtını bulabilirsiniz. Askerlik hizmet tercihini yapabilmeniz önce yoklama işlemini yapmalısınız. Yoklama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz. Yoklamanızı yaptıktan sonra aile hekiminizden muayene olacaksanız. Yaklaşık 2 3 gün içerisinde askerlik şubesi yoklama işleminizi onaylayacaktır. Bu süreçlerin hiçbirinde şubeye gitmenize gerek yok. Yoklamanız onaylandıktan sonra e devletten asal hizmet tercihi kısımlarından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, son iki yıl içerisinde yoklamanızı yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. E devletten celp ve hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra işlemleri tamamladığınız tarih hangi celp grubuna giriyorsa o celp ile gidebilirsiniz. Askerlik celp tarihleri ile askerlik celp dönemlerine kanalda bulabilirsiniz. Askerlikle ilgili tüm gelişmeler için kanala abone olmayı unutmayın. Videoyu daha çok arkadaşımızın görüp bilgilenmesi için beğenmeniz yeterli. 00:00 Askerlik Hizmet Tercihi Nasıl Yapılır ? Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet | Mehmetçiğin Sesi 01:15 Askerlik Hizmet Tercihi E Devlet Uygulamalı Anlatım 02:45 Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet 05:45 Askerlik Hizmet Tercihi Ay Sıralaması Nasıl Yapılmalı ? 07:30 Askerlik Hizmet Tercihi Erteleme İptal Sebebi 09:00 Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur ? ASAL Yoklama Nasıl Yapılır ? : https://youtu.be/_w1ShPjMBhM Mehmetçiğin Sesi Abone Ol : https://www.youtube.com/c/Mehmet%C3%A7i%C4%9FinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 #mehmetçiğinsesi #askerlikhizmettercihiedevlet #askerlikhizmettercihinasılyapılır #hizmettercihi #hizmettercihiyedeksubaybaşvurusu #hizmettercihiyedekastsubaybaşvurusu #yedeksubaybaşvurusu #yedekastsubaybaşvurusu #askerlikhizmettercihihttps://www.youtube.com/watch?v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@a-f-h yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim, videoyu izledim ancak şunu merak ediyorum ben,
1...ast subaylık başvurusunu yaptığımda mecburende er-erbaşlığı da kabul etmek zorundayım sanırım değil mi, yani birisi olmazsa mecburen er olarak almaları gerekiyor bu durumda öyle mi ?
2.. yoksa hizmet tercihi derken şunu mu anlamam gerek ast subaylığı kazanamadım ama er olarak da şimdi gitmek istemiyorum bir dahaki ay yine ast subaylık başvurusunda bulunabilir miyim ?
3.. ve videoda da diyor zaten sanırım her ay mı başvuru yapılıyor, yani ast subaylık için de her ay oluyor mu ? çünkü milli savunma bakanlığın sitesinde ilk celp alımında subay ast subay alımları oluyor 2. ve 3. celp alımlarında ise er ve erbaşlar alınıyor yazıyordu.
4..ast subaylık için başvurumu yaptığımda herhangi bir yaşta olmam fark etmiyor sanırım bu doğru mu ?
5.. ve dışardan yapılan ast subaylık subaylık başvurularında fiziki mülakat var mı ?
6.. son videonuz için sormam gerek benim şuan askerliğim tecilli ancak yoklama başvurusu adımları nasıl oluyorda çıkıyor ki ? bu yoklama başvurusu tam olark neyi ifade ediyor ?
Kusura bakmayın hiç aşina olmadığım için,olaya ilk defa giriyorum o yüzden teyit amaçlı soruyorum tam otursun diye:)
-
Zorunlu askerlik hizmeti, adı üstünde bir şekilde tamamlanmak zorunda. Sınıflandırmada,
Çıkarsa 12 ay yedek astsubay yaparsınız;
Çıkmazsa 6 ay er yaparsınız;
Ya da bastırır parayı 1 ay bedelli yaparsınız.
Sınıflandırma 1 kere yapılıyor, ne çıkarsa ona razı olursunuz. Tek istisna var er de yedek subaylık / astsubaylık da çıksa (yoklama kaçağı veya bakaya olmamak kaydıyla) bedelliye çevirebilirsiniz.
Sınıflandırmalar 3 aylık periyotlarla (celp) yapılıyor. Mesela, Şubat celbi için 30 kasıma kadar 2 videoda anlatılanları tamamlarsınız. Ocak ayının 2. yarısı sınıflandırma sonuçları açıklanacak. Yedek astsubay çıkarsanız 1. Grupla; er çıkarsanız 3 gruptan biriyle gidersiniz.
30 kasıma yetişmedi dünyanın sonu mu diye sorarsanız, hayır değil. Şubata değil mayıs 2022 celbine tabii olursunuz.
Yedek astsubaylık için yaş şartı yok. Ama ben askerde kalacağım / askerliği meslek olarak yapacağım / 20 yıl 30 yıl bu üniformayı giyeceğim diyorsanız işte o zaman herşeye bakıyorlar. Yaş şartı, sınav, fiziki yeterlilik, mülakat, sağlık,... bakılıyor. Dış alım - iç alım farketmiyor.
Yoklama Başvurusu, kaydınızın alınıp sizin askerliğe elverişli olup olmadığınızı belirlemek için yapılan bir adım. 1 kere yapılıyor, sisteme işlendikten sonra tamam.
-
Arkadaşlar yoklama ve sağlık ocağı muayene işlerini hallettim. Askerlik hizmet tercihinide yaptım.
Edevletten yoklama süreç takibi yapabiliyorken dünden itibaren yükümlü olarak kaydınız bulunmamaktadır diyor. Sizde de aynı mı durum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevk yeri belli olduktan sonra tecil yapabiliyor muyum ?
Arkadaşlar merhaba
Tecilim normalde ağustos 2022'de bitiyor. Fakat bir ihtimal tecili bozup şubatta gidebilirim. Acaba tecili bozdurup yoklama başvurusundan sonra kaç gün içinde sağlık muayenesine gitmeliyiz. Yani bir randevu durumu mu var yoksa herhangi bir şekilde sağlık ocağına gidip oradan otomatik mi e devlete düşüyor. (Askerlik şubesine gitmeye gerek var mı ?)
-
Yoklamayı yaptırdıktan sonra şu tarihe kadar muayene olmanız gerekmektedir diye bir uyarı almadım iki gün sonra yaptırdım ben muayenemi bir süre sınırlaması yok sanırım.
@the__executioner__
Sınıflandırmanız belli olsa dahi tecil hakkınız varsa erteletebilirsiniz. Yalnız bu hakkı kullanacaksanız sevk belgesini almadan yapınız.
@brkycc
www.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2021-yili-yoklama-duyurusu-1112021
quote:
2. 2021 YILINDA;
A. 01 OCAK 2021 TARİHİNDE ASKERLİK ÇAĞINA GİRECEK 2002 DOĞUMLU YÜKÜMLÜLERDEN KANUNİ ERTELEME HAKKI BULUNMAYANLARIN,
B. 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU’NUN 20'NCİ MADDESİ GEREĞİNCE ERTELEMELERİ 2021 YILI İÇİNDE SONA ERECEKLERİN,
01 OCAK - 31 ARALIK 2021 TARİHLERİ ARASINDA YOKLAMALARINI YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.
31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlanız lazım.
Herşey rutininde yolunda giderse şubelik bir işiniz olmuyor. Zaten işlemler E-devlet üzerinden yürüyor. Aile hekimi de sisteme girdiği için evraklık iş olmuyor. E-devletten takip edersiniz, hizmet tercihi açılınca da onu doldurursunuz. İşleminiz tamamlanır, 28 ocağı (sınıflandırma sonuçlarını) beklersiniz.
@bnym97
Askerlik durum belgenizde 03.02.2022ye kadar ilişiği yoktur yazıyorsa 28 ocağı bekleyeceksiniz.
-
Hocam yoklama kaçağı olmamak için subat celbine başvurdum ancak ocak ayında yüksek lisansa başvurucam tecil edebilir miyim yüksek lisanstan dolayı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam dediğiniz gibi 03.02.2022 yazıyor 28 ocak beklemedeyiz artık hayırlısı ilk grup çıkması ümidi ile bekliyorum
Askere gitmeden / sevk belgesini almadan / bakaya kalmadan yüksek lisansa kesin kayıt olursanız tecil ettirebilirsiniz.
@a-f-h Peki subay ve ast subay 12 aylık için diyorum içerden mesleğe devam etmek için değil dışardan alım için diyorum bir yazılı sözlü sınavı olacak mı ? Kpss puanı mı yoksa baz alıyorlar ?
ve benim bölümüm iki yıllık sağlık teknikerliği patoloji laboratuvar teknikerliği bölümüydü, sizce alım imkanı olur mu bu bölüme bakarak ?
https://forum.memurlar.net/kategori/kamu-personeli/turk-silahli-kuvvetleri
Burada geçmiş dönemlerde başvuranların deneyimleri var.
Muvazzaf astsubaylık için güncel ilan göremedim. Ama dış kaynak muvazzaf subaylık için 3 gün önce ilana çıkılmış. Kpss dışında, yazılı ve sözlü sınav(mülakat) olacakmış.
personeltemin.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://personeltemin.msb.gov.tr/Genel/HVLDokuman/DosyaIndir?pDosyaNo=644&pDokKayitNo=392Eski ilanlara bakmanız lazım, sizin bölümden alım var mı diye. En kötü piyade sınıfına başvurabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
Alımlarda hangi bölüm mezununun nereye başvurabileceği yazar. Kılavuzlara bakabilirsin. Ve evet, dış alımlarda kpss şartı var. Hatta MSÜ’ye alımlarda ales de aramaya başladılar.
İç alımlarda sınav var diye biliyorum, ama çok ayrıntılı bilgi sahibi değilim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben muvazzaf alımıyla ilgilenmiyorum dış alımla ilgileniyorum, muvazzaf bildiğim kadarıyla meslek için yapılması istenilen anlamına geliyor, sözleşmeli dış kaynaktan ast subaylık alımı için ilgileniyorum, sanırım siz @Tmp341 milli savunma bakanlığının muvazzaf alımlarındaki istnilen bölümlerinden bahsediyorsunuz evet onu gördüm ama ben onlara çok uzağım malesef istedikleri dereceler zaten hepsi 4 senelik fakülteler alesler vs. benim sadece sorduğum dış kaynaktan olan için, yani zorunlu askerlik yaparken tercih edilen, ve ilanını da gördüm açıkçası ast subay ve subay alımlarının olduğu güncel bir tarih var ve burasıysa eğer...
www.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/subat-2022-siniflandirma-donemi-duyurusu-10112021
-
Bunlara askerken de başvurabiliyorsun. Şartları sağlaman yeterli (mezuniyet, yaş vs).
Astsubay alımı da olsa, alıma çıkan MSB belirtiyor ne olarak alacağını; muvazzaf ve/veya sözleşmeli diye. Alımları vardı astsubay olanların (birkaç ay önce ilanı vardı).
Dış kaynaktan dediğin, askerliğini yapmış olanlar ve görevdeyken başka bir göreve katılmak isteyenler. Mesela deniz yedek subayı gidip hava kuvvetlerine katılacaksa başvurur.
Ama askerliğini yaparken başvuru yapılanı var, o sadece kara kuvvetlerinde diye biliyorum. O iç alım oluyor ve yazılı sınavı var diye gördüm.
Msb’nin Personel temin sayfasına bakman gerek alımlar için (telefondayım link atamadım).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 11 Kasım 2021; 23:16:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba son bir kaç sorum daha olacak hep seni rahatsız ediyorum ama yardımcı olursan sevinirim..
Ben şuan önlisans mezunuyum ve üniversite mezunlarına verilen 2 senelik tecil hakkımı kullanıyorum, 2022 temmuzunda bitiyor, aynı zamanda fakültemi 4 seneliğe yükseltip açık öğretimdeyim ama farketmez şuan zaten eski tecilim olan tecilim gözüküyor çünkü yakın zamanda tecilimi iptal edip öğrenciyim diye bakalım 2 sene daha atacak mı diye merak edip bozup bir daha tecil yapmak istedim ama eski tecil bitmeden yenisini yapılamaz diyip eski tecilim tekrar aktif oldu ve şuan e devletten bir daha tecilimi bozamıyorum çünkü ikon çıkmıyor önceki gibi hala ''Erteleme Başvurusu iptal Talebiniz bulunmaktadır. Bu Talebin sonuçlanmasını bekleyiniz'' deniyor, ama diğer yandan tabi şuan tecilim eskisi gibi devam ediyor başvuru yaptığım için....
1. sorum şu ben şimdi şubeye gidip tecilimi bozdurayım mı ? ondan sonra mı gelip yoklama başvurusunda bulunayım yoksa tecili bozdurmaya gerek yok mu ?
2. sorum şu, dielim ki kasım başvuruları ocakta açıklandıktan sonra ben sonucumu er olarak gördükten sonra tecil hakkım var nasıl olsa diye vazgeçip tekrar tecil hakkımı kullanıp mayıs ayında tecilimi bozdurum bir daha başvurabilir miyim ?
bu arada şunu da belirteyim ben tecilimi bozdurduğum o zaman diliminde hatırladığım kadarıyla 31.12.2021 tarihine kadar süreli bi tarih görmüştüm yani bu bu şubat celbini etkileyecek bişey mi demek oluyor ?
-
Öğrenci olduğunuzdan dolayı kazandığınız tecili, öğrenci işleri yapar. Eylülde kardeşimin AÖF başvurusunda sistem tecil yapılsın mı diye soruyordu. AÖF sisteminden tecil başvurusu oluyor mu bilmiyorum. Olmazsa AÖF bürosundan yardım alırsınız.
Bu arada 95 doğumlu olarak max. 31.12.2023e kadar tecil alabilirsiniz, bu tarihe kadar AÖF mezunu olamayacaksanız aklınızda da bedelli yapmak yoksa bir an önce askerliği aradan çıkartınız.
Yoklama Başvurusu ve hizmet tercihini tamamlayınca tecil otomatik bozuluyor diye biliyorum. Siz yine de şubeyle görüşünüz.
Sınıflandırma 1 kere yapılıyor. Diyelim şubat celbine başvurdunuz er çıktı; erteletip mayısa tekrar başvuramazsınız. Er çıktıysa er olarak gidersiniz. Tek istisna var; ücretini yatırıp bedelliye çevirebilirsiniz.
Şu da olabilir: 4 yıllık AÖF'yi bitirdiğiniz için statü değişikliğinden dolayı (yedek astsubay adayından - > yedek subay adayına geçtiğinizden) mevcut sınıflandırma iptal olur, tekrar sınıflandırma yapılabilir. Hala bu kural işletiliyor mu bilmiyorum. Ama AÖF mezunu olduğunuzda yedek subaylık çıkacağı garanti değil. Er de çıkabilir.
31.12.2021e kadar ilişiği yoktur yazması; yoklamanızı tamamlamak için sınır tarih anlamına gelir. Yoklama ve hizmet tercihini tamamladığınızda o tarih (şubat celbi için) 03.02.2022 şeklinde güncellenir. Bu arada şubat celbi duyurusu yayınlandı. 30 kasıma kadar başvurup yoklama ve hizmet tercihi işlemlerini hallederseniz şubat celbine tabii olursunuz.
www.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/subat-2022-siniflandirma-donemi-duyurusu-10112021
-
evet teşekkür ederim bunların hepsinin cevabını aldım ve sizde doğru söylediniz sağolun tek kafama takılan bişey var şuan benim için, evet tecil ediliyor onu biliyorum fakat zaten benim tecilim var şuan temmuz ayında bitecek bir tecil bu önlisans mezunu olduktan sonra bana verilen 2 senelik tecilim hala devam ediyor, demek istediğim şu ben şuan zaten tecilliyim, diyelim ki şubat celp sonuçlarını gördüm ve gitmek istemedim, eski tecilimi devam ettirme olanağım kesin ama kesin var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X