Şimdi Ara

3900'e Almak Üzereyim Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 yıllık emektar laptobumdan ayrılmanın vakti geldi, yeni bir laptop yerine masaüstü bir pc kurmanın daha mantıklı olduğunu düşündüm ve bu iş için 3500 lira param var ancak bu sistem 3900 tl. biraz zorlanacağım. genel olarak cubase, pro tools gibi müzik yazılımları kullanıp arada da bf3, gta4 gibi oyunları oynamak istiyorum.
    Kafamı kurcalayan pek çok soru var ve iki gündür aralıksız araştırdım ama kararsız kaldım. örneğin ekran kartı olarak çoğu yerde hd7850 öneriliyor ancak driver sorunları nedenyle kartın performansı istenilen düzeyde olamıyormuş bu sebeple gtx670 daha avantajlı gibi.
    aşağıdaki sistem sizce nasıl? birbiriyle uyumlu mu? doğru parçaları seçmiş miyim ve bu fiyata değer mi? 3500'e denk getirmenin yolu yok mu? yoksa sizin tavsiyeleriniz neler? hafta sonuna kadar vaktim var. çok acil karar vermem gerekiyor. yardımcı olacak saygıdeğer arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cndncrr -- 22 Ekim 2012; 10:27:47 >

• kullandığın müzik programları nedir nasıldır bilmiyorum ama. işlemcini i5 yaparsan bayagı bir bütçeni azaltmış olursun. zaten sectigin islemci 3770 olanı yanı o.c. olmayan versiyonu. 3570k alarak o.c. yaparak ta buna yakın perf. alabilirsin. ssd olarak neden 180 gb alıyorsun. zaten 2 gb backup un var. 120 gb alarak yine ordada bayagı bir fiyat kısabilirsin. 16 gb ram alıyorsun. bence gereksiz. 8 gb si fazlasıyla yeter. ve son olarak anakartıda gd65 yerine gd55 olanını alırsan 130 tl ye yakın bir fiyat düşüşüde ordan sağlayabilirsin. ekran kartı olarakta aynı gtx 670 in gigabyte markalısını tercih edebilirsin. 3 fanlı modeli. bu söylediklerimle sepetin istediğin seviyeye geliyor zannediyorsam. bende bu hafta sonu sistem topladım. anakartım gd55 işlemcim 3570k. sanada bunlar yeterli olacaktır.
  • işlemciyi i5 3570k yap anakartıda msi gd 55 . ssd ise teamin 120 gb modelinden seç 120 gb di bile sistem dosyalarında zor doldurursun. 180 gb çok gereksizdir. 16 gb ram gereksizlikten başka bişe değildir. üst düzey oyunları yüksek ayarlarda oynasan bile 8 gb fazlasıylan yetiyodur.
  • katılıyorum arkadaşlara.ram 8 gb a çekile bilir.
    ssd 120 gb da yeterlidir.
    işlemcide i5 e çekilebilir.size kalmış
  • o ses kartına da gerek yok. o seçtiğin ses katı anakartın kendi ses kartından daha iyi mi bi araştır bence
  • işlemciyi i5'e çevirin 2500K alın, harddiski Caviar Blue serisinden alın, SSD olarak 120GB alın, 8 gb ram de gayet yeterli olur... böylece fiyatı 3500 seviyesine yaklaştırmış olursunuz
  • Evet arkadaşlar. üstteki değerli arkadaşların yorumlarından çıkan sonuca göre, 500 lira cebimde kalmış bulunuyor. bu tavsiyelere göre yeni sistem aşağıdaki gibi oldu.

bu fiyata göre daha hızlı olduğunu düşündüğüm i7 işlemciyi rahatlıkla seçebildim. ram konusunda ise 16gb tercih etmemin sebebi kullandığım yazılımlar ve eklentileri fazla bellek istediğinden (mesela bir piano vstsi 1.5 gb ram harcıyor), bir de gta5'in 12 gb ram istediğini duyunca korkmuştum :) ama yorumlara göre 8 gb yeter de artar. vsl nickli arkadaşın uyarısıyla ses kartını sildim anakartta zaten mevcutmuş.
    toplamda eski listedeki sistem 3900 tl küsürdü, sayenizde 3430 tl ye en az 5 yıl götürecek bir sistem belirledim. yine de farklı tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle dikkate alacağım. herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cndncrr -- 22 Ekim 2012; 17:20:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tencere000

Evet arkadaşlar. üstteki değerli arkadaşların yorumlarından çıkan sonuca göre, 500 lira cebimde kalmış bulunuyor. bu tavsiyelere göre yeni sistem aşağıdaki gibi oldu.

/>

bu fiyata göre daha hızlı olduğunu düşündüğüm i7 işlemciyi rahatlıkla seçebildim. ram konusunda ise 16gb tercih etmemin sebebi kullandığım yazılımlar ve eklentileri fazla bellek istediğinden (mesela bir piano vstsi 1.5 gb ram harcıyor), bir de gta5'in 12 gb ram istediğini duyunca korkmuştum :) ama yorumlara göre 8 gb yeter de artar. vsl nickli arkadaşın uyarısıyla ses kartını sildim anakartta zaten mevcutmuş.
    toplamda eski listedeki sistem 3900 tl küsürdü, sayenizde 3430 tl ye en az 5 yıl götürecek bir sistem belirledim. yine de farklı tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle dikkate alacağım. herkese teşekkür ederim.

/>

bu sistemi hafta sonu vatanbilgisayarın &25 indirimiylen alırsan çok avantajlı fiyat elde edersin örneğin i7 7 3770K 670 e geliyo msi z77 gd 55 de 276 tl ya geliyor. teknobiyotiğe göre bazı parçalar bulunmaz ama fiyat farkı çok vardır .

işlemci ve anakartı gelecek cumartesi pazar vatanbilgisayardan alın gerisinide teknobiyotikten

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80637i73770k-core-i7-3770k-soket-1155-3,5ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60086

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-z77a-gd55-z77a-gd55-intel--z77-soket-1155-ddr3-2667mhz%28oc%29-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59266

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 22 Ekim 2012; 17:51:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tencere000

Evet arkadaşlar. üstteki değerli arkadaşların yorumlarından çıkan sonuca göre, 500 lira cebimde kalmış bulunuyor. bu tavsiyelere göre yeni sistem aşağıdaki gibi oldu.

/>

/>

farkindasin heralde bilmiyorum ama 60gb+1TB kaybediyorsun, eger saklama alani onemliyse caviar blue/black 2TB alabilirsin. onun disinda bence cok iyi olmus, simdiden hayirli olsun :)

• Teknobiyotikten ürün almayın arkadaşım. Forumda defalarca yazıyoruz ediyoruz, başka sitelere yönelin, başınız ağrımasın diye. İmzama bakın, firmanın zihniyetini anlayın...
  • açıkçası ben inventus'dan almanızı tavsiye ederim. şikayet görmedim ama size iki siteden de alabileceğiniz parçaları yazacağım.
    ortak olanlar;

işlemciyi 3570K alınmalı
    corsair 2*4gb 1600mhz ram
    asrock extreme 4 z77 anakart
    asus dvd 24s5t gibi
    seagate 1tb 7200rpm 64mb ram

teknobiyotik;
    gigabyte veya bekleyip asus dc2 670 alınabilir.
    corsair 120gb neutron veya force gt ssd
    kasa olarak silver store'un 750W'lık kasası var 115 dolara onu alabilirsin.( toplama sihirbazında 115)
    kasa fanı al 1-2 tane ama fan kontrolcüsü almana gerek yok fazla para harcamış olursun.

inventus'dan;
    ocz vertex 4 ssd
    corsair 300r+600W
    fan olarak 140mm fan
    ekran kartı gigabyte veya msı 670 özel soğutmalı alınabilir.

monitörü vatan %25 indirim ile vs24*** bir şey var indirimle 551tl oluyor onu alabilirsin.
    klavye olarak gene vatandan logitech 105 ve g serisi mice (300 olur o senin ayıracağın bütçeye bağlı)

bunlardan birini seçebilirsin veya kendin toplayacaksan
    ekran kartı asus dc2 670
    ocz vertex 4
    corsair 300r+600W kasa
    alınabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.