Başka bir platformda şubeyi arayan birine memur 25 Ekimden itibaren açıklanmasını bekliyoruz demiş ama Msb resmi açıklamasında 31 Ekim deniyor ve önceki celplerde de erken açıklandığı olmamış benim gördüğüm kadarıyla. |
397. Dönem (Kasım Celbi) (10. sayfa)
-
-
Tarih anlamında net bir şey bilmiyorum fakat eski celplerde sınıflama tarihinden önce şubeye gidip tekrar tecil ettirecek birisine şube senin sınıflaman belli olmuş yedek subay çıkmış vs diye bilgi vermiş. Yani şubeye daha önceden gidiyor olabilir bilgi.
-
Evet hocam zaten öyle, meslekçi olmayan sınıfları takım komutanı olarak istihdam ediyorlar fakat meslekçi alımına göre daha düşük ihtimal oluyor. Çünkü talebi daha yüksek.
-
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için peki şehit gazi yakınlarına öncelik durumu olup olmadığı konusunda bilginiz var mı?
-
Yoklama işlemlerinde bunu sorguladıklarına göre bir önemi vardır muhakkak hocam fakat bunun sınıflama sonucuna mı etkisi var yoksa başka bir şey mi detay bilmiyorum. Örneğin usta birlikte gideceğiniz il vs gibi.
-
Benim gibi pertem ve e devlet ekranında iki kez güncelleme yapılmasına rağmen sabit 14.11.2024 tarihinde kalan var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husynalbs -- 24 Ekim 2024; 1:8:25 > -
Bölüm ort yaş nedir hocam
-
yaş 22 bölüm bilgisayar programcılığı ortalaması 2.47 boy 1.91 kilo 92
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birçok kişinin öyle oldu önceki yıllardaki celpler de dahil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Directorr -- 24 Ekim 2024; 12:42:36 > -
Yedek astsubay ve komando tikleri evet olarak işaretledim heyecanla bekliyorum çevremde veya iletişime geçtiğim çoğu kişinin sürekli ileri geri oynama yapmış
Az önce askerlik şubesine aradım 25 ekim veya 31 ekim diye net bir tarih olmayabilir 25 ekimden sonra iş günleri içerisinde takibini sağlayabilirsiniz diye belirtti kafalar iyice karıştı 31 ekimi beklemek ayrı heyecan vericiydi ekstra her an açıklanabilir olması ayrı kafa karıştırıcı ve gerici
-
+1
-
Merhaba arkadaşlar. Benim bir arkadaşın elektrik elektronik mühendisi ortapamasi yuksek ydssi falan da var. Kendisi kasim celbine basvurdu ama yedek subay degil 6 ay er olarak. Celplerde yeterli basvuru olmadigi zaman er olarak yapmak istiyen lisans mezunlari tercihe bakilmadan yedek subay olarak secilebiliyormus. Boyle bir olasilik nedir bu celp icin?
Evet , uzun dönem gidebilme ihtimali var ama bu olasılığı kimse söyleyemez çünkü başvurular sonuçlanmadan kasım celbi için başvuranlarla alakalı bir veri halka açık bir şekilde bir yerde yayınlanmıyor. 31 Ekim'de hep beraber göreceğiz. Ayrıca arkadaşın müh mezunu ise neden uzun dönem veya bedelli olarak yapmıyor merak konusu. 6 ay askerlik yapmak bir müh mezunu için pek mantıklı değil. Ayrıca şöyle de ekleyeyim sınıflandırma sonucu sonuçlansa dahi askerliği bedelliye çevirme ihtimali mevcut. Arkadaşın 6 ay askerlik çıkması durumunda ( ki ilk tercihi er de olsa yüksek ihtimal uzun dönem çıkacak) bu ihtimali bir düşünsün bence.
-
Benim düşüncem bence öyle olmaz sonuç olarak uzun dönemi tercih edenler yüksek öncelikli olacak ki önce ki dönemlerde uzun dönem seçip er atan çok oldu ve bundan yola çıkarak seçen ile seçmeyen arasında bariz fark ortaya çıkar ayrıca uzun dönem seçmeyen birini uzun dönem atması pek mantıklı olmaz
397.döneme sadece ER olarak başvurdum.
Ay tercih sırası olarak
1. OCAK
2. ARALIK
3. KASIM
hangi ayın gelme olasılığı daha yüksek?
İlk iki tercih olan OCAK veya ARALIK gelir mi? Bilgisi olan vae mı? askerlik durumu sorgulama da 14 kasım 2024 e kadar askerlik ilişkisi yoktur yazıyor.
Selamlar, 2 adet sorum olacak cevaplayan olursa sevinirim.
Tecilim 2025 sonunda bitiyordu 1 yıl erkenden geçtiğimiz haftalarda tecili bozdum. Kasım celbi sonuçlarını bekliyorum. Yedek astsubaylık çıkmama durumunda 1 yıl daha erteleyip ertelemediğime bakmak istedim askerliğim kısmında hakkım var gözüküyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra en geç ne zamana kadar işlemi yapmam gerekiyor?
Er - erbaş olarak görev yaparken astsubaylığa başvuru hakkında bilgisi olan var mı? İnternetteki sitelerde bilgiler çok karışık, adam akıllı bir fikir edinemedim. Ek olarak yedek astsubaylıkta 12 ay sonunda tecile yakın sanırım sınavla askerde kalınabiliyormuş.
Kafa karışıklığımı gidermek için yazmak istedim, şimdiden teşekkür ederim.
-
sevk belgesi alana kadar erteletebiliyorsun diye duydum hatta sevk belgesi aldıktan sonra bile erteletenler var mezuniyet hakkından dolayı.
benim de merak ettiğim ertelettikten sonra tekrar bozduğumuzda ilk sevk tarihinde mi alırlar yoksa bir sonraki celp dönemi mi beklenir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X