Şimdi Ara

397. Dönem (Kasım Celbi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
23
Favori
43.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Kasım celbinde askere gidecek olan arkadaşlarla buradan tanış olalım. Yedek subaylık, yedek astsubaylık için başvuran arkadaşlar bu konu altında bilgilerini paylaşabilirler. Böylece başvuru sayısı hakkında bir fikir edinebiliriz. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir.

(Kasım 2024 dönemi için 29 Ağustos 2024 tarihine kadar yükümlülerin yoklama, hizmet ve celp tercihlerini yapması gerekmetedir)

(Kasım Celbi Sonuçları 31 Ekim 2024 Tarihinde Açıklanacak)

Yedek Subay : Evet

Yedek Astsubay : Evet

Komando : Evet

Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği

Not Ortalaması : 3.30

Hizmet Şekli: YD.SB ADAYI

Kuvvet: JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

Eğitim Birliği: Ç.KALE J.EĞT. MRK.K.LIĞI/MEF EZ/MERKEZ/ ÇANAKKALE ÇANAKKALE MERKEZ/ ÇANAKKALE

Sınıf: Topçu

Herkese Hayırlı Olsun. Rabbim Sağlıcakla En Güzel Şekilde Vatana Millete Hayırlı Askerlik Yapmayı Nasip Etsin İnşallah.

Daha Önce Buradan Askerlik Yapanlar Yardımcı Olursa Çok Sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilal Bıyıklı Bozkurt -- 31 Ekim 2024; 11:30:39 >

• Sevk belgeleri muhtemelen pazartesi veya salı günü (4-5 kasım) açılır. O zaman edevlet üzerinden alabilirsiniz.

Daha önce Birliği belli olup ertelemiş ama kasım celbiyle askere gidecekler, sevk belgesi için en yakın şubeye gidecek.

Sevk belgenizde son katılış tarihi diye bir satır olacak, yol izni eklenmiş katılış tarihi o dur, en geç o tarihte birliğe katılış yapınız. Sevk tarihinden önce gitmeyin, almazlar. Resmi olarak askerlik başlangıcı sevk tarihidir.

Sizin gibi yüzlercesi katılış yapacağı için, öğleden önce katılmanızda fayda var. Katılışlar hafta sonu olduğundan İstihkak dağıtımı, aşı, kayıt vs işleri 2 güne sığdıracaklardır. Pazartesi günü eğitim başlar muhtemelen.

www.turkiye.gov.tr
    PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma
    https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama

Yol paraları, sevk belgesini aldıktan 3-5 gün içinde burada görünür. Eskiden pttye gidilirdi ama artık şart değil, adınıza kayıtlı banka hesabı varsa İban girip hesaba aktarabilirsiniz.

Askerde nakit alışveriş yok, yanınızda mutlaka banka veya kredi kartı olmalı. İlla Ziraat olması şart değil, her kart olur. Mümkünse 2 tane kartınız olsun. Temassız olursa iyi olur, kantin sırasında küfür yemezsiniz.

İstihkaklarda don, atlet çorap sayısı yetersiz oluyor. Duruma göre kantinden de alabilirsiniz. Ama büyük kantinlere erişim her zaman mümkün olmayabilir. İzin alıp gitmek gerekebilir.

Gittiğiniz birliğe son 6 ayda gitmiş olanlar varsa onlardan bu konular hakkında bilgi alabilirsiniz. Birlikler arası imkanlarda ufak tefek farklılık olabilir. Mesela duş imkanı gibi.

Sevk belgeniz
    Kimliğiniz
    Lisans mezun belgesi çıktısı (yedek subaylar için)
    Önlisans mezun belgesi çıktısı (yedek astsubaylar için)
    Bunları unutmayın.
    www.turkiye.gov.tr
    Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

Diploma aslı götürmeyin, başına iş gelmesin.
    Yedek subay ve astsubay arkadaşlar, bir dünya evrak doldururlar size. Yanınızda mavi ve siyah tükenmez getirin, sağdan soldan kalem dilenmezsiniz.

Yedek subay ve astsubaylar için büyük boy bir valiz götürürseniz iyi olur. Kamuflaj, botu, 1 nolu Harici denilen takım elbise, mokasen ayakkabısı derken eğitim dönüşü öteberiniz çok olacak taşımanız rahat olur.

Ortalama önemi var. Diğer kriterlerin de önemi var. Zar atılmıyor.

Hangisinin kat sayısı daha fazla bilmiyoruz.

Bazı kriterler baraj gibi bile olabilir yani o kriter tutmuyorsa 4 ortalama, sağlıklı olmak gibi şeyler bile önemsiz olabilir.

Bunu kimse bilmiyor o yüzden afaki konuşuyoruz hep.

Ortalama konusunda

2.1 ile seçilen var 3.8 ile seçilmeyen var bunlar tekil örnekler.

100 kişilik yedek subay listesi yaptım son 4 yıl farklı celp dönemleri ve hepsinin ortalaması 3.1 civarı çıkmıştı. İlk listeyi başka konuda paylaşmıştım.

İstisna bir örnek olarak havacılarda bir subay arkadaş listede 3 altı tek bir kişi bile olmadığını belirtmişti. Ama bu istisna benim tuttuğum listede aynı dönemde 2.4 de vardı.

Üniversite mezunlarının ortalaması 3 değilse ki değil ortalama bir artı puan.

Ama en büyük şans bölüm çünkü kontenjan ona göre oluyor.

Mesela benim ortalamam çok iyi ama bölümüm avantajı olmayan bir bölüm, düşük ortalama ile şansım %5 ise şimdi belki de %10 oldu ama günün sonunda %90 çıkmayacak gibi düşünmek lazım.

Belki %10 değildir de %30 olmuştur onu bilemeyeceğiz.

Bir de şunu eklemek lazım, her sene 10 bin civarı yedek subay oluyor ve bunların %90'ı belki de daha fazlası hiçbir şekilde sosyal platformlarda bilgi vermiyor.

Vermek zorunda değiller zaten. Yani topladığımız veri aslında çok kısıtlı bir veri oluyor.

Belki de hesapladığımızdan çok daha fazla diğer bölümlerden alım oluyordur. Genelde gittiğiniz sınıfla alakalı birlikler oluyorsa gördüğünüz kişiler de çoğunlukla benzer mezunlar olabiliyor ama başka bir birlikte tamamen başka Senaryo olabilir.

Puanlama yöntemi açıklamada çok daha net yorum yapardık, belki de kimsenin konuşmadığı yaş kriteri kat sayı olarak diğerlerinden çok daha önemlidir gibi.

Devletin mevzuatında yaş konusunda atamalarda yaşı büyük olana öncelik veriliyor. Tsk buna benzer bir şey uyguluyorsa yaşın yüksek olması da artı olabilir.

• Yedek Subay : Evet

Astsubay : Evet

Komando : Evet

Bölüm : Uluslarası Ticaret

Ortalama : 3.6

Sağlık raporunda a33f01 kodu aldım yani fazla kilo komando olmaya engel olabilir. Boyunuzdan 1 kg bile fazlaysanız bu kodu yazıyorlar ki çok saçma, birazcık kaslanmaya yönelik bir spor yapıyor ve yapılı bir vücut tipiniz varsa çok rahat boyunuzdan fazla kilonuz oluyor ve gerçek hayatta kimse sizi kilolu görmüyor ama devlette fazla kilolusunuz.

Meslek kısmında ise Uluslarası Ticaret,Lojistik,işletmecilik olan seçeneği işaretledim, meslek kısmında farklı bir bölüm seçebilirsiniz dedikleri için bunu yaptım, buna bir sınırlama koymamışlar, zaten bağlantılı bir bölüm. Muhtemelen ösym nitelik kodlarına göre değerlendiriyorlar yani seçtiğim bölümün nitelik kodu 3-4 bölümü de kapsıyor bir havuz varsa bunlarla ortak havuza atılırım.

Tabi ana etken diplomada yazan da olabilir.

Avantajlı bölümlerde değiliz. En büyük avantajım yüksek ortalama (topladığım verilere göre ortalama etkiliyor.)

Beklentim ise 6 ay er. Gerçekçi olmak lazım, subaylık gelirse seviniriz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Ağustos 2024; 5:47:14 >

• Herkese merhaba,

Yedek Subay: Evet

Yedek Astsubay: Evet

Komando: Hayır

Bölüm: Elektrik Elektronik Mühendisliği

Not Ortalaması: 2.76

Heyecanla bekliyorum bakalım. MSB'den "01 Temmuz 2024 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında ertelemeniz sonlanmıştır. Kasım 2024 sınıflandırma döneminde sevke tabisiniz. İşlemlerinizi yaptırdıysanız bu mesajı dikkate almayınız." şeklinde bir mesaj geldi. Size de aynı mesaj geldi mi?

• Yedek Subay: Evet

Komando: Evet

Bölüm: Makine Mühendisliği

Not Ortalaması: 2.73

Bende tecili bozduktan sonra e devlette 14/11/2024 e kadar ilişiği yoktur oldu. Tarihi öne çekti. Şimdiden herkese hayırlı olsun.

• ARKADAŞLAR BEN DE BÖYLE BİR SORUN ÇIKIYOR. AİLE HEKİMİNİN EKRANI BU. BAKANLIĞI ARADIM BİZLİK SORUN YOK DEDİLER, DOKTOR DA BENLİK SORUN YOK DİYOR. ORTADA KALDIM, KASIM CELBİNEDE YETİŞMEK İSTİYORUM. KARŞILAŞAN OLDUMU DAHA ÖNCE

397. Dönem (Kasım Celbi)
  • frtcmrt F kullanıcısına yanıt

Bu fotoyla en yakın askerlik şubesine gidin. Düzeltirse onlar düzeltir. Başka çare yok.

• Selamlar

Yedek Subay: Evet

Komando: Hayır

Bölüm:Radyo, Televizyon ve Sinema

Not Ort: 2.25

Gazi yakınlarının sınıflandırmada avantajlı olup olmadığına dair bilgisi olan var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    391. Dönem (Mayıs Celbi)
    2 yıl önce açıldı
    390.DÖNEM ŞUBAT CELBİ (2023)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar psikoloji mezunuyum meslekçi olarak yapmak istiyorum askerliğimi bunun için hangisini işaretlemem gerekiyor, yedek subaylıkla astsubaylık arasındaki fark nedir

• Sappy0 S kullanıcısına yanıt

Hizmet tercihinde,

1- yedek subay

2- yedek astsubay

3- er/erbaş

Şeklinde sıralarsınız. Gerisi şansınıza kalmış. Pdr mezunu forumdaşa 2 ağustosta er çıktı. O yüzden şans lazım dedim.

Kasım celbi için son gün 29 ağustos. O zamana kadar yoklama dahil tüm işlemlerinizi hallediniz.

1-10 Eylül arası da askerlik durum belgenizi takip edersiniz. Süreç sonunda "14 kasıma kadar ilişiği yoktur" ibaresi kalırsa kasım celbiyle yolcusunuz diyebiliriz. 31 ekim günü sınıflandırma sonucu açıklanır, hangi birliğe hangi statüyle hangi tarihte gideceğiniz belli olur.

Ama askerlik durum belgenizde "xx şubat 2025e kadar ilişiği yoktur" ibaresine döner ve süreç sonunda sabit kalırsa sizi şubat 2025 celbine kaydırmışlardır. Şubata kadar sivilsiniz demektir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Ağustos başı güncellendi hocam. Son gün 31 Ağustos. Tabi son güne bırakmayın aile hekimi sevk yaparsa yetişmez en az 1 hafta önceden bitirin.

Bu arada asal yoklama başvuru süreç takibi ve hizmet tercih işlemleri sekmesi çalışmıyor sizde de durum böyle mi?

404 hatası veriyor.

Aile hekimi onayı sonrası mı açılacak?

397. Dönem (Kasım Celbi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Ağustos 2024; 5:34:32 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam sağlık raporunu aldım sisteme düşmesini bekliyorum, sonrasında tercihi yapacağım umarım yedek subaylık çıkar

• Yedek Subay : Evet

Astsubay : Hayır

Komando : Hayır

Bölüm : Psikoloji

Ortalama : 3.2

Psikolog/Pdrci var mıdır başka?

• Ah şu YÖKDİL, KPSS falan biraz daha erken açıklansa bende yedek subaylık için başvuracaktım bu dönem nasip olmadı şubat celbine artık.

• alperuygun26 A kullanıcısına yanıt

Aile hekimi bir sebepten hastaneye sevk etmezse yetişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperuygun26

Bu mesaj silindi.

Yetişir hocam. Bugün tecili boz yarın hemen aile hekimine gidersin. Hizmet tercihleri aile hekiminden sonra 3 4 saat içinde sisteme düşüyor. Sonra tercihini yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: N3F3S

Ah şu YÖKDİL, KPSS falan biraz daha erken açıklansa bende yedek subaylık için başvuracaktım bu dönem nasip olmadı şubat celbine artık.

Hocam bende Lisans Kpss ye girdim. Sonuç bekliyorum. Askerdeyken atanma durumu olursa atandığınız kurum sizi beklemek zorundaymış. Bir sıkıntı olmaz diye öğredim. Bende buna güvenerek Kasım celbine başvurdum hocam. Hayırlı olsun sizin için.

• benim muayene ve tercih işlemleri 2 saat falan sürmüştü. Muayeneden askere elverişli raporu aldıktan sonra hemen askerlik şubesini gidip onu işletin sisteme düşüyor anında.

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

Evet askerdeyken tercih yapılabileceği de bizzat ÖSYM tercih kılavuzunda parantez içinde belirtilmiş.

Bazı kurumlar başvuru klavuzundq doğrudan askerde olanlar dilekçe versin sonra başlayabilir demiş.

Bazıları bu detayı eklememiş ama onların da başlatması lazım tersi bir durum yok.

2010 dan beri sorun olmuyor gözüküyor. Zorunlu vatan görevi.

Bu arkadaş muhtemelen atama için değil yedek subaylığıa artı etkisi olur diye sordu.

Kpss nin bir etkisi yok ama dil sınavını bildirebiliyorsun bir etkisi olabilir. Katsayısı oldukça düşüktür diye tahmin ediyorum.(Ortalama, sağlık vb kıyasla)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.