Bugün aile hekimine gittim, 24 saattir uyumuyorum bazı sebeplerden, hafif de baş dönmesi var. Neyse girdik boy kilo tansiyon ölçümünde neredeyse sevk yiyordum. Tansiyonum sürekli 15 çıktı. Yüksek tansiyon, normal şartlarda subaylığa engelmiş. Doktoru tanıyoruz durumumu anlattım, uykusuzluk, açlık, sıcak. Sağolsun 15 dakika otur bir su iç bir daha bakalım dedi. Soğuk su içtim. 15 dakika bekledim. Bir ölçtü yine 15 ki hissettim bütün gün nabzın yüksekti zaten normal halim değil. Dedim son kez ölç yüksek çıkarsa nereye gönderirseniz kabulüm. İkinci ölçümde kolu değiştirdi, hiç bir şey düşünmedim. 15 den 13'e düştü. 14 olsa hastaneye sevk, kardiyoloji bölümü, holter takılacak en az 1-2 aylık işlemler. Ve neredeyse eminim tansiyon problemim yok çünkü düzenli olarak kalibre yapılmış cihazla ölçüyorum. 1 hafta üst üste 12 üstü bile çıkmıyor. Sadede gelecek olursak. Muayaneye gideceğiniz zaman muhakkak normal rütininiz de gidin. Benim gibi 24 saat uyumadığınız, bu sebeple ritminizin bozuk olduğu bir zamanda sakın gitmeyin. Hiç aklıma gelmemişti bu tansiyon olayı. 2 saat uyku ve yemek sonrası tekrar ölçtük 15 leri gören tansiyon şimdi 11-12 üzerine çıkmıyor yani tam olması gereken değerler. Aile hekimim anlayışlı olmasaydı ciddi hastahane sevk işlemleriyle uğraşıyordum ki haksız da olmazdı, makine ne gösterirse o... Ekstra olarak boyumu da normalden 5 cm fazla ölçüler. 1.83 boyum var, muayane de 1.88 çıktım. Ayakkabı da normal taban ondan 2 cm düşüp 1.86 yazdılar. Boyum resmi olarak uzadı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
397. Dönem (Kasım Celbi) (2. sayfa)
-
-
Arkadaşlar bu "Mezuniyet ile ilişkili Mesleğiniz" kısmına yazacağım mesleği "Yaptığınız Meslek" bölümüne yazmışım. Bunu nasıl düzeltebilirim bir sorun olur mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zaten mezuniyet ile ilişkili mesleğiniz seçeneği çıkmıyor, eskiden çıkıyormuş galiba 5-6 yıl önceli videolarda görmüştüm.
Yaptığınız meslek de bir nevi bölümünüzü soruyor benim de Uluslarası Ticaret ama ben lojistik de yaptığım için Uluslarası Ticaret ve Lojistik, İşletmecilik olan seçeneği seçtim tabiki sistemde diplomamdaki bölümüm de gözüküyor.
Burada mezun olduğunuz bölüm dışında seçebilirsiniz dediği için farklı bölüm seçtim. (aslında aynı bölümün farklı versiyonları)
Ana etken muhtemelen diplomada yazandır.
Acaba burada Mühendislik felan seçsek ne olur, hiçbir şart da koymamış farklı bölüm seçmeye
-
Az önce askerlik şubesinden geldim. Ordaki görevli bir önemi yok mezun olduğun bölüme bakılıyor dedi
quote:
Orijinalden alıntı: Man Of EarthBugün aile hekimine gittim, 24 saattir uyumuyorum bazı sebeplerden, hafif de baş dönmesi var.
Neyse girdik boy kilo tansiyon ölçümünde neredeyse sevk yiyordum.
Tansiyonum sürekli 15 çıktı. Yüksek tansiyon, normal şartlarda subaylığa engelmiş.
Doktoru tanıyoruz durumumu anlattım, uykusuzluk, açlık, sıcak.
Sağolsun 15 dakika otur bir su iç bir daha bakalım dedi.
Soğuk su içtim. 15 dakika bekledim.
Bir ölçtü yine 15 ki hissettim bütün gün nabzın yüksekti zaten normal halim değil. Dedim son kez ölç yüksek çıkarsa nereye gönderirseniz kabulüm.
İkinci ölçümde kolu değiştirdi, hiç bir şey düşünmedim. 15 den 13'e düştü.
14 olsa hastaneye sevk, kardiyoloji bölümü, holter takılacak en az 1-2 aylık işlemler.
Ve neredeyse eminim tansiyon problemim yok çünkü düzenli olarak kalibre yapılmış cihazla ölçüyorum. 1 hafta üst üste 12 üstü bile çıkmıyor.
Sadede gelecek olursak.
Muayaneye gideceğiniz zaman muhakkak normal rütininiz de gidin. Benim gibi 24 saat uyumadığınız, bu sebeple ritminizin bozuk olduğu bir zamanda sakın gitmeyin.
Hiç aklıma gelmemişti bu tansiyon olayı.
2 saat uyku ve yemek sonrası tekrar ölçtük 15 leri gören tansiyon şimdi 11-12 üzerine çıkmıyor yani tam olması gereken değerler.
Aile hekimim anlayışlı olmasaydı ciddi hastahane sevk işlemleriyle uğraşıyordum ki haksız da olmazdı, makine ne gösterirse o...
Ekstra olarak boyumu da normalden 5 cm fazla ölçüler. 1.83 boyum var, muayane de 1.88 çıktım. Ayakkabı da normal taban ondan 2 cm düşüp 1.86 yazdılar. Boyum resmi olarak uzadı
Hocam aile hekiminin tanıdık olması çok önemli. Benim dayıoğlu var hiç ölçüm falan yapılmamış. Kendisi ne beyan ettiyse o şekilde tamam demişler. Ayrıca dediğinize kesinlikle katılıyorum. Muayneye gitmeden önce rutini bozmamak lazım. Ondan sonra uğraş dur. Benim boyu da eksik yazdılar hocam. Bayan hemşireye değmiyim rahatsız etmiyim derken kambur durduk herhalde 3cm eksik yazmış. 1.85 üstüyüm normalde. Benim hakkımı size vermişler hocam :)
-
Benim de aile hekimi 15 yıllık doktorum. Oturdum koltuğa boyun kilon kaç bi hastalığın var mı dedi o kadar. Bir de mecburi kan tahlili ve akciğer grafisi çektirtti. Askerliğini onaylıyorum bak dedi istemesem onaylamayacak gibiydi 😂
Devlet sırrı herhalde hocam herkesin bildiği var ama her yerde farklı şey söyleyebiliyorlar. Eldeki tek veri ortalama. Ortalama listelesi topladım istatistik çıkardım 3 ve üzeri ortalama yedek subaylıkta her zaman avantaj sağlamış. (2.1 de var 3.9 da ama hepsinin ortalaması hiç 3 altına düşmemiş.)
Ben bölüm 1.siydim bu ortalamayla benim bölümde şansım %5'den %10'a çıkmıştır herhalde tabi beklenti %90 6 ay spor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Ağustos 2024; 22:0:18 > -
31 Ekim'e kadar nasıl bekleyeceğiz zaman geçmiyor...
-
vakit geçmiyor...
-
Durumunuz : Sınıflandırmanız bekleniyor yazıyor bundan sonra başka bir şey yapmaya gerek var mıdır acaba ?
-
gerek yok hocam
-
merhabalar. Sağlık muayenesinde zayıf çıktım ve gözlük kullanıyorum yedek subaylığa başvururken zaten zayıfsın alınmak için bir eksiğin var komado olmak istiyorum u işaretle zaten gözlüklü olduğun için komandoluğa almazlar seni dendi ne kadar doğru kararsız kaldım çünkü komandoluk da istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
-
Yedek Subay : Evet
Yedek Astsubay : Evet
Komando : Hayır
Bölüm : Hemşirelik
Not Ortalaması : 3.47
Yaptığınız meslek kısmında henüz çalışmaya başlamadığım için bir şey işaretlemedim. Orayı da hemşirelik mi işaretlemek gerekiyor? Bir de yedek subaylık şansını artırmak için YÖKDİL'i ekletebilir miyim? Yarın açıklanıyor.
-
Ben sırf YÖKDİL için bu celbe girmedim hocam ne olur ne olmaz diye.
-
Özelde çalışmayı tercih etmiyorum o yüzden bekleyecek zamanım yok. Atama olursa da direkt askerden sonra başlarım diye düşündüğüm için Kasım celbine başvurdum. Yarın askerlik şubeyi arayıp soracağım güncelleme yapabiliyorsa yapar. Olmazsa da hayırlısı olsun.
-
arkadaşlar herkes için hayırlısı olsun tecili bozma işini son güne bıraktım . Tecil bozma işlemlerini 1 günde halledebilir miyim yarın sabah erkenden aile hekimine gitsem akabinde askerlik şubesine gitsem halledebilir miyim biliyorsunuz yarın ( 29 Ağustos) tecil bozmak için son gün
-
78 gördüm Karabük'tesin herhalde. Benim 2-3 saat sürdü. Eğer hastaneye sevk olmazsan işlem çok basit.
-
Konuda bir arkadaş askerlik şubesine gitmiş diplomada yazan önemli demişler, muhtemelen sorun olmaz, bölümünüz ve ortalamanıza göre büyük ihtimal yedek çıkar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X